• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun süre ilişkiden sonra evlenenlere sorular

turuncukelebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
608
5
96
Ankara
kızlar uzun süreli ilişkilerden sonra evlenildiğinde isteksizlik oluyor mu onu merak ediyorum,bıkkınlık sıkılmışlık,arzu etmeme her dediğinin batması gibi şeyler paylaşırsanız sevinirim:)

kişilere göre değişir bu sorunun cevabı. bazı arkadaşlarım 6 senelik beraberlik sonunda evlendi ve az çok her evlilikte olan sorunlar onlarda da oluyor ama hayatları mutlu mesut gidiyor gibi. yine kısa bir süre içinde tanışıp evlenen arkadaşlarım da var, onlarda bazı sıkıntılarla boğuşuyor ve daha ilk yılda bazı şeyleri tüketmeye başlamışlar...

genel kanı beraberlik uzadığı zaman evlilikte heyecanın gittiği yönünde ama işte belli olmuyor bence. öyle olsa evlendikten sonra da uzun süre beraber olamazsınız...

eğer ilişkiyi yıpratmazsanız evlilikteki heyecan ve sevgi de asla bitmez sanırım...

Son düzenleme:
5,5 yıllık bi ilişkinin sonunda evlendim ben de. ama son diil başlangıçmış :) :nazar::nazar::nazar:kişiye göre değişir tabi ki ama eğer ilişki süresince saygı sınırı aşılmadıysa (yüz göz olunmadıysa) evliliğin temelleri de sağlam oluyo sanırım. 1 yıllık evliyim, hiç bi bıkkınlık, sıkılma vs. yaşamadığımı söyliyebilirim-ki ilk bie yıl evliliğin zor geçtiği dönemlerden biridir derler. :9::9:

5,5 yıllık bi ilişkinin sonunda evlendim ben de. ama son diil başlangıçmış :) :nazar::nazar::nazar:kişiye göre değişir tabi ki ama eğer ilişki süresince saygı sınırı aşılmadıysa (yüz göz olunmadıysa) evliliğin temelleri de sağlam oluyo sanırım. 1 yıllık evliyim, hiç bi bıkkınlık, sıkılma vs. yaşamadığımı söyliyebilirim-ki ilk bie yıl evliliğin zor geçtiği dönemlerden biridir derler. :9::9:

saygılı olmak başka bir şey tabiki ve çok önemli ama yüz göz olunmadıysa derken neyi kastettiniz acaba tam olarak bu arada mutluluklar dilerim:)

sizdeki durum nedir acaba evli misiniz sevgili misiniz ben bizzat yaşayanlardan dinlemek istiyorum:)

nişanlıyım canım. nişanlımla geçen sene tanıştık, sonra bazı durumlar sonucunda uzun bir ara verip hiç görüşmedik ve şu son 5 ayda yeniden görüşüp nişanlandık.

tabi yaşanmadan tam anlaşılmaz bu tür şeyler ama çevremizde evliliklerle ilgili pek çok şey duyuyoruz, bunlara göre de ders almaya çalışıyoruz. bakalım nasipse görecez artık :6::8:

saygılı olmak başka bir şey tabiki ve çok önemli ama yüz göz olunmadıysa derken neyi kastettiniz acaba tam olarak bu arada mutluluklar dilerim:)

bana hep garip gelen bi durumdur bazı arkadaşlarımda ve çevremde gözlemlemiştim. bi çift tartışabilir bu çok normal. ama birbirlerine demedikleri kalmaz mesela ağıza alınmıcak şeyler söylerler, aradan 2 gün geçmez canım cicim olurlar. ve bu bir-iki kere diil artık sürekli tekrarlamaya başlamıştır. bunu kastediyorum yüz-göz olmak derken. tartışmanın bile bi adabı vardır. saygı sınırını korumak çok önemli ve bu sınır ilişkinin en başında konuluyo. bi kere o sınır aşılınca , kolay kolay eski yerine gelmiyo. evlilikten önceki ilişkinin uzunluğu evlilikle ilgili bi ipucu olabilir mi bunu çok net söylemek mümkün diil sanırım. iyi örnekler de var çünkü kötü örnekler de. sen de benim gibi iyi örneklerden biri olursun inşallah :):9::9::9:

inşallah:)biz çok şükür ki birbirimize gayet saygılıyız hatta böyle bazen birbirimizi uyarıyoruz hani şunu şunu dedin ama istersen bir daha deme çünkü hoş değil şeklinde özür dilemeyide affetmeyide ikimizde biliyoruz ama benim hep korkularım var yani evlenince büyü bozulucak gibi geliyoama burda çok okuyorumilk günkü ilk günden daha da mutlu olanları içim o zaman çiçek açıyor:))

inşallah:)biz çok şükür ki birbirimize gayet saygılıyız hatta böyle bazen birbirimizi uyarıyoruz hani şunu şunu dedin ama istersen bir daha deme çünkü hoş değil şeklinde özür dilemeyide affetmeyide ikimizde biliyoruz ama benim hep korkularım var yani evlenince büyü bozulucak gibi geliyoama burda çok okuyorumilk günkü ilk günden daha da mutlu olanları içim o zaman çiçek açıyor:))

hiç kötü düşünme canım, iyi düşün ki iyi olsun. zaten kötü düşünmek için sebep yokmuş ki , ilişkin zaten düzgünmüş. inşallah herşey öncekinden bile çok çok güzel olur. sen buna inan :):93::93::93:

bu konuya cevap vermeyi okadr isterdimki ama malesef ayrıldık nerdeyse 4 yıl olucaktı evlenmemize daha çok vardı oda maddi problemlerden tabi ama artık hiç bi önemi yok bunların bide bi arkadaşımızın yazdığı gibi yüz göz olma durumları olmuştu bizde artık evlenseydik neolurdu hiç bilemiyrm ama bence istediğin kadar uzun flört et yinede evlilik ayrı bişey onu bide aynı evin içinde görüp tanımak çok başkadır heralde severek birbirini onca yıl bekleyerek kavuşan tüm arkadaşlara mutluluklar diliyorum.....

merhaba
evlilik bir şans bence...
bizde eşimle üni.de 2004 yılında tanıştık ve sözdü nişandı derken 2008 de doğum günümde nikah olduk:))) (askerdeydi ve mutlaka nikah olsun doğum gününde diye çok üstelemişti)
2009 yılında onun doğum günündede düğünümüz oldu:)))
Allaha çok şükür çokkk mutluyuz...mutluyum..her sabah saçımı yüzümü severek öperek bebekler gibi sarılarak uyandırır..Adımı hiç söylemez...Adımı unuttum desem yeri var ..aşkımlar,yavrumlar,hayatımlar,bebişimler hiç bitmez tükenmez..Allahta tüketmesin inşallah...Çok seviyorum çok aşığım eşime..çokk hayranım her zerresine...gözünün içine bakarken,yüzünü seyrederken Allahım diyorum benim için yaratmışsın sana şükürler olsun...hemde binlerce kez..!
1 gün dahi bıkmadan usanmadan geçiyor günlerimiz..çok eğleniyoruz evde..evde onca yer olmasına rağmen koskoca salonda film izlemek için tek kişilik koltuğa sığmaya çalışan ve sonrasında genelde kadının kocişinin koynunda uyuyup kaldığı 1.76 lık kadın ve 2.00 lık adamdan ibaret yuvamız..:))))

Son düzenleme:
çok uzun sayılır mı bilmem ama ben eşimle 3 yıllık flörtten sonra evlendik ondan önce de birbirimizi arkadaş olarak 2,5 yıldır tanıyorduk şu anda da evliliğimiz beşinci yılına gidiyor Allaha şükür birbirimizle ilgili hiç sorunumuz olmadı halen görenler yeni mi evlisiniz diye sorar ama bizde eşimin ailesi problem hatta bir ara onlar yüzünden boşanacaktık neredeyse ama olanlardan sonra onların gerçek yüzünü tamamen gördü önceden de bana destekti ama ondan sonra onları benden çok düşünmeyi bıraktı şimdi daha da mutluyuz :3:

uzun süredir beraber de olsan evlilik bambaşka bişi bir kere sevdiğin adamla aynı evde yaşmaya tatillere gitmeye falan başlıyorsun zaten ilişkin level atlıyor zaten bu işler tamamen karaktere bağlı bizim ikinci yılında birbirinden sıkılıp tatile bile yalnız gitmeyen arkadaşlarımız da var onlar da iki yıl flört etti evlenmeden

kızlar allah hepinizi mutlu etsin ya daha da mutlu etsin inşallah inanın böyle güzel örnekleri okuyunca çok mutlu oluyorum:)bir arkadaşta yeni ayrılmış çok üzüldüm ona da hakkında hayırlısı olsun inşallah zaten yazmış pek iyi değildi diye..kızlar peki yani öpüşmek sarılmak bir yana da arzulamak nasıl oluyor evlenmeden öpüşmenin ilerisine giden var mı

Arkadaşlar biz 7yılın sonunda evlendik.Sevgiliyken cinsel birliktelik yaşamadık evlendim 7ay vajinusmus ile savaştık ama çok şükür oda geçti. Benim sorunum eşimin annesi biz sevgiliykende eşim ailesine daha doğrusu annesine çok bağlıydı, hep düşünürdüm evlenince nasıl olacak diye ama beni sürekli telkin eder bu şekilde olmayacağını söylerdi.Evlenmeyi o çok istedi bu ilişkiyi sürekli o ayakta tuttu suanda öyle ben evlendiğimiz günden beri boşanmak istiyorum garip gelecek belki ama evlenmeden önce bile sürekli boşanma konusu geçiyordu. Eşimin anne sorunu olmasa nasıl olurdu bilmiyorum ama benden evlenecek arkadaşlara tavsiye annesiyle bağı çok kuvvetli olan annesine düşkün olan erkeklerle asla ama asla evlenmeyin.Çünkü değişmiyor sorunlar gitgide daha büyüyor , eşim çabalıyor gerçekten çabalıyor ama annesinin eli sürekli üzerinde uzaklaşmasına fırsat vermiyor. Aramız iyi olduğunda bana yaklaşıyor kötü olunca hemen annesine dönüyor. Bazen günlerce konuşmadığımız oluyor. İkimizde çok yorulduk özellikle ben bi ilişkide sorun varsa en çok yıpranan taraf her zaman kadın oluyor, annesine düşkün biriyle evlenince değişir diye asla ama asla evlenmeyin. Bu başlık açılalı çok uzun zaman olmuş inşallah benimde birine faydam dokunur yazdıklarımla.

Back
X