Uzun Süre Sağılmadığında Süt Ekşir mi?

epokhe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2008
1.175
3
0
Diğer
oğlum emmeyi 4 aylık bıraktığı için 5 aydır sağarak süt içiyor.. yalnız bikaç gündür sütüm çok azaldı ben de sağmayı azalttım..ben azalttıkça sütüm daha da azaldı. günde bi kere sağıyorum son 3 gündür.ama annem süt ekşir bayatlar verme çocuğa diyo, bu konuda bilgisi olan var mı ? kaş yapiym derken göz çıkarmayalım..

oğlum emmeyi 4 aylık bıraktığı için 5 aydır sağarak süt içiyor.. yalnız bikaç gündür sütüm çok azaldı ben de sağmayı azalttım..ben azalttıkça sütüm daha da azaldı. günde bi kere sağıyorum son 3 gündür.ama annem süt ekşir bayatlar verme çocuğa diyo, bu konuda bilgisi olan var mı ? kaş yapiym derken göz çıkarmayalım..

canim tam anlamadim ben. sagdigin sutu mu, yoksa henuz sagmadigin sutu mu soruyorsun? eger sagmadigin sutu soruyorsan nasil eksisin ki sagilmamis sut?

evet canım süt gögüste ekşiyo ama 3 5 günde falan değil uzun süre kaldığında

bunu ben de duymuştum, doktora sordum, öyle birşey olamaz dedi. yani süt göğüste ekşimez.

yapmayın kızlar yaa, sütün göğüste ekşimesi diye bişey olabilir mi?
vücut sürekli yeniliyor zaten süt bezlerindeki salgılanmaış sütleri.
3-5 gün emzirmemiş olmak; ekşimeden ziyade bebeğin emmeyi bırakmaya başlayacak kadar uzun bir ara olması asıl sakınca. eskiler bu nedenle böyle bir tanımlama yapmış olabilirler.
hay Allahım, daha neler duyucazkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bana da saçma geliyo ama ekşir diye verme diyolar bende şaşırdım. bi yandan da ssütüm hala biraz varken kesmekte istemiyorum sonuçta faydası çok..ama günde bi kere sağdığımda ancak 100 cc fln çıkıyo eskiden 3 saatte bir o kadar çıkıyodu.24 saat geçipte sağmadım diye ananemde annemde verme dediler o yüzden sordum

canım sağmadığında ekşime olmaz.
benim oğlum da 3 aydır emmiyor sürekli sağıp veriyorum
bazen üşengeçlik.. veya dışarda oluyorum. sağma zamanı geçiyor. ertesi güne sütüm azalıyor.
ama sonra hemen toparlıyorum3 saatte bir azıcık bişey çıksa bile sağıyorum.
inan stüm artıyor
bişey çıkmasa da sağmaya devam et arttığını göreceksin.
ve bol su iç. sütü artıran kesinlikle su Allah'ın izniyle...

ben de sütünü sağıp verenlerdenim bir keresinde 24 saattir sağmamaıştım sağdığım sütün tadı felaketti bozulmuş gibiydi yani. Düzenli sağdığımdaki tadını da biliyorum gayet güzeldi. Bana da dr bayatlamaz demişti ama işte böyle bişey de olduydu.

bu buyükler yok mu bilenn bilmeyen konuşuyor eski topraklar bazen doğru bilselerde bazen çok saçmalıyorlar benimde annem sağarsan sütün soğur hasta olur bebek demişti hemen veriyordum halbuki birde sıcak bez koyduyordu bana habire göğsüm üşürse süt soğuk gelmesin die kaydirigubbakcemile3

ben göğsüm yarayken sağdım birtek yaralar geçince annem izin vermedi emdiridm hep bide sütün bereketi kaçar dedi bana hep :))))))))))))))))

benim annemde terlediğinde verme der ne alakaysa o işten gelirmiş yorgun mesela gidip sütünü sağar sağar döker sıcak süt vermezmiş bize ılınınca veririmiş maşallah ne sütlüymüşsün diyorum bizim çocuğu zor doyuruyor mantığı ne hiç bilmiyorum

ilginç şeyler duydum daha nce görmemişim bu topiği
ama hiç bir fikrim yok bu konuda herşey olabilir kaydirigubbakcemile3

yorgunken süt üretimi daha az olur diye o mantık sanırım....yoksa o kadar çalkalanmaya zannettiğimiz gibi göğüste birikseydi tereyağda olurdu....bebek emdikçe gelir süt birikme,ekşime diye bir şey yok yani...ver gitsin emsin yavrun

bende ilk kez duydum ve şimdi o sorunu yaşıyorum :( kızım sık emmiyo zaten. emdiğindede ağzını buruşturuyodu. bugn tadına baktım sağıp ki sütüm ekşimiş. acaba uzun süre kaldığı içinmi, üşüttüğüm içinmi yoksa hamilemiyim gene !! Çok merak ediyorum ama cvp bulamadım

Ya arkadaşlar kızıyorsunuz ama ben aynı sorunu yaşıyorum benim bebeğim 6. aya kadar tek tük emdi ondan sonra diş miş hastalıklar emmek istemedii bende ara ara hep sağmaya çalıştım ama mesela 1 hafta sağmadığım zamanlar da oldu onun üstüne sağdığımda sütü tadı acaip kötü oluyor..şimdi dün uzun zaman sonra bebeğime tekrar meme verdim almaya çalışınca çok fena oldum üzüldüm..hemen sağıp damla damla gelen sütümü artırmak istiyorum bu mümkün mü ve de tadı düzelir mi neden böyle ekşi..?halbuki tuzlu ve acı şeyler yemem ben...:nazar:

Back
X