Ayyyy Allahım korusunnnnnnn...Evet banada öyle oluyo işte canım aşırı esneme geliyo hani nazar falan değince fena olur için sıkılır esnersin ya onun gibi..Bence ondan yani
Kız yıllardır var bende ben hiç üstünde durmadım , başka sağlık sorunlarımda var öyle geçiştiriyorum
Allah ım sen koruu
Benim hiç aklıma gelmemişti canım
Doktora gitmekte istemiyorum bi sürü filmdi şuydu buydu kafam şişiyo
CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlker Toker sinüzit rahatsızlığının ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık olduğunu belirterek bu tür hastalığı bulunanların mutlaka kulak burun boğaz uzmanlarına görünmesinde fayda bulunduğunu söyledi. Sinüzit rahatsızlığının ileride telafisi mümkün olmayan sıkıntılara yol açabileceğini belirten Doç. Dr. İlker Toker, şunları söyledi:
"Sinüzit özelikle anlımız, burnumuz ve elmacık kemikleri çevresindeki boşluklarda oluşan iltihapları ifade eden bir hastalıktır. Sinüsler dediğimiz boşluklar, göz çevresindeki kemiklerin bulunduğu bölgeler hastalık sırasında burada oluşan iltihaplar göze de yayılabilmektedir. Göz orbital dediğimiz bir boşluğun içerisinde, burun içerisinde bulunan sinüs bu bahsettiğimiz boşluğa çok yakın ve çok ince bir kemik doku ile birbirinden ayrılıyor. Buradaki enfeksiyonlar ince dokuyu geçerek göz çevresindeki dokulara da bulaşabiliyor. Orada çeşitli enfeksiyonlara yol açabiliyorlar. Özelikle çok sık karşılaştığımız preseptal sellülit gözü çok fazla etkilemese de göz kenarlarında şişme ve ağrı yapabilen bir enfeksiyona yol açmaktadır."
Daha derinlere inmesi halinde orbital sellülit denilen görmeyi etkileyebilecek enfeksiyonlara yol açabileceğini hatırlatan Doç. Dr. Toker, "Bunun sonucunda bu enfeksiyonlar göz çevresinde ciddi ağrılar yapar. Yayılmamış olsa bile sinüzit ağrıları göze vurabilir.
Bu durumda hastanın muhakkak doktora başvurarak tedavi olması gerekir. Bu tip durumlarda çok beklenmemelidir. Eğer enfeksiyon ilerler, kemik dokulara da yayılır ise bu durum gözün dışında bulunan dokuları şişirmekte, onun dışında gözün çevresindeki kasları etkileyerek göz hareketlerinde kısıtlamalara ve ağrılara yol açabilmektedir.
En önemlisi de göz sinirini etkileyerek ve görme duyusuna zarar vererek gözümüzü kaybetmemize sebep olabilir. Bunun için sinüzit ağrıları hafife alınmamalıdır. Çünkü göz açısından tehlike yaratabilir" diye konuştu.
Bende hiç istemiyorum bikac ay önce göz doktoruna çıktım gözlerim bozuktu tir tir titredim düşün yani bişey yok aslında bi noktaya bakıyosun bi kağıt çıkarıyolar göz numaran belirleniyo bukadar
Korkma kuzum burnuna bişey sokmazOffff yaaaaa cok korktum şuandaaaa(( Hiçte istemiyorum doktora çıkmayı burnuma falan bişe sokmaya kalkar falan tahlil falan yapmak için rezil oluyorum sonraa canımda cok yanıyo
Hoooopp selam gençlik
Hoooopp selam gençlik
Bende kalp grafiği çektiriyorum senede iki kere falan resmen ağlıyorum
Kötü sonuç alacakmışım gibi korku oluyo dimi
Korkma kuzum burnuna bişey sokmaz
Galiba sokmaz yanii
Aynı şehirde olsaydık sen beni ben seni götürürdün
Hoşgeldin seduluuu nassınn
Selam canımmm hoşgeldinn :) Nasılsın neler yaptın :)
Korkma kuzum burnuna bişey sokmaz
Galiba sokmaz yanii
Aynı şehirde olsaydık sen beni ben seni götürürdün
Hoşgeldin seduluuu nassınn
Ben ilaç kullanmayıda sevmiyorum :120::120:Evet hem ondan hemde benım canım inanılmaz tatlıdır doktor bana dokunmayacak sadece ben anlatıcam hastalığımı ilaclarımı yazacak alıcam kullanıcam bukadar
Hoşbulduk kızçeler sevgilimdeydik bugün annemle onlara misafir olduk
Annem benimle dalga geçiyo bu yüzden göz doktoruna gitmeyede cok korkmuştum 'kızım doktor gözüne iğne yapacak ikisine birden' diye
Hoşbulduk kızçeler sevgilimdeydik bugün annemle onlara misafir olduk
Ben ilaç kullanmayıda sevmiyorum :120::120:
Börekler açtı mı sizee
selam hatunlar
Ne güzelll maşallahhh ailelerde baya birbirlerini seviyolar galiba
Açacaktı da ben istemedim bi kahve içmeye gittik yorulmasın dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?