- 6 Temmuz 2010
- 9.151
- 13.870
- 823
- Konu Sahibi Hepsonradangelir
Yolculukta her şey mübah :)Tablet hariç katılıyorum![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yolculukta her şey mübah :)Tablet hariç katılıyorum![]()
4 yaşında en son telefon oyunu vercem sanırımOğlunuz kaç yaşında acaba? Çocukların çoğu böyle zaten. Sıkılmıştır uzun yoldan. Niz bile sıkılıyoruz. İlgisini çekecek bir oyun bulsanız.. Tıp oyunu, ne bileyim kağıt kalem varsa resim çizerek hayal etme oyunu ya da etrafınızda bir nesen belirleyip ipuclarıyla bulabileceği " bu nedir " tarzı bir oyun, sessiz sinema vb..
Tv yok geriye telefon oyunu kalıyoAğzını kapatın dememizi beklemiyorsunuz herhalde? Çocuk nelerden hoşlanır? Kitap okuyun, çizgi film açın.
Teşekkür ederim ama uyarmam hiç işe yaramadı şu ana kadarBen henüz anne değilim bir anne adayıyım ve bende bu tarz durumlarda ne yapılır ne edilir hiç bilmiyorum . Tamam tabii ki çocuktur , biraz anlayış göstermek gerek ama hiç kimse de 5-6 saat boyunca sürekli bağıran , ses çıkaran bir çocukla yolculuk yapmak zorunda değil(sözüm şu anda konu sahibinin çocuğuna değil genel olarak )
Yani demem o ki , çocuk var ama çocuk şarkı söyleyebilecek yaşta ise ‘dur, sus’ da bilmesi gerekmiyor mu ? Yani bunu nasıl yapabiliriz ki ?
Bu çocuklar hiç bir şekilde oyalanmıyor mu ?
Ben de hep düşünüyorum , yani kendi çocuğum olunca nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum
Konu sahibi size de kolay gelsin , kazasız belasız iyi yolculuklar dilerim![]()
2 yaşında car car konuşan bebekler var ama bu onların her söyleneni anlayacağı anlamına gelmez. Önlem almak aileye düşüyor. Mümkünse çocukla uzun yolculuk yapılmamalı. Mecbur kalınmışsa onu oyalayacak bir şeyler alınmalı. Çocukların doğası böyle köşe lambası gibi duramaz ki.Ben henüz anne değilim bir anne adayıyım ve bende bu tarz durumlarda ne yapılır ne edilir hiç bilmiyorum . Tamam tabii ki çocuktur , biraz anlayış göstermek gerek ama hiç kimse de 5-6 saat boyunca sürekli bağıran , ses çıkaran bir çocukla yolculuk yapmak zorunda değil(sözüm şu anda konu sahibinin çocuğuna değil genel olarak )
Yani demem o ki , çocuk var ama çocuk şarkı söyleyebilecek yaşta ise ‘dur, sus’ da bilmesi gerekmiyor mu ? Yani bunu nasıl yapabiliriz ki ?
Bu çocuklar hiç bir şekilde oyalanmıyor mu ?
Ben de hep düşünüyorum , yani kendi çocuğum olunca nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum
Konu sahibi size de kolay gelsin , kazasız belasız iyi yolculuklar dilerim![]()
Maşallah aglamasından iyidir konussun ne olcakAma gerçekten hiç ama hiç susmadan konuşuyo
Tabiiki ailenin görevi. Bende bilmediğimden nasıl oyalanır ki diyorum ...ay çok zor bu çocuk büyütme olayları. Bütün bilinenler unutuluyor2 yaşında car car konuşan bebekler var ama bu onların her söyleneni anlayacağı anlamına gelmez. Önlem almak aileye düşüyor. Mümkünse çocukla uzun yolculuk yapılmamalı. Mecbur kalınmışsa onu oyalayacak bir şeyler alınmalı. Çocukların doğası böyle köşe lambası gibi duramaz ki.
Hahaha cok yaşasın güldürdü beniDaha
2 3 saatimiz var malesef şu anda pek uyur gibi durmuyo ama inşallah erik dalı gevrektir diyo şu an
haklısınız öyle bişey olmadı zaten normalde de çok konuşur çok hareketliMaddi durumunuz el veriyorsa mümkün olduğunca uçak tercih edin. Ama bütçeniz uygun değilse tabiki eldeki imkanlara göre yolculuk yapılır. Sonuçta minicik bir çocuktan bahsediyoruz lütfen birisi bir laf ederse sakın oğlunuza ne fiziksel nede sözsel şiddet uygulamayın kimseninde çocuğunuza bağırmasına yada aptal saptal korkutmasına izin vermeyin. Açın telefondan sevdiği bir çizgi film genede susmazsa yapacak bir şey yok. O çocuk günahsız bir melek
Bizimki de oyun video istiyoBen arabayla uzun yola giderken tableti hep yanımda tutuyorum benimki 3 yaşında
İçine sevdiği çizgi filmleri yüklüyorum. Çok sıkıldığında tableti veriyorum. Yoksa bazen oyuncak vs yetersiz kalıyor yolda.
İyi de kimse sizin çocuğunuzun şarkılarını dinlemek zorunda değildi ki. Eğer kolaya kaçmak istemiyorsanız zaten en başından sorumluluk sahibi bütün anneler gibi çocuğu oyalayacak birsey alırdiniz yanına.Ya
Yani versem şimdi alır telefonu da işin kolayına kaçmiyim dedim![]()
Bizimki de oyun video istiyo
haklısınız da oğlumun zaten ilgisini çekse oyuncak alırım elimden gelen tek şey bu ve yapıcamİyi de kimse sizin çocuğunuzun şarkılarını dinlemek zorunda değildi ki. Eğer kolaya kaçmak istemiyorsanız zaten en başından sorumluluk sahibi bütün anneler gibi çocuğu oyalayacak birsey alırdiniz yanına.
Ne düşünüyordunuz bileti alırken?
Barut fıçısı gibi enerji dolu çocuğa 'dur oğlum sus oglum' diye diye geçer mi hiç 6 saat?
Baştan onleminizi almadıysanız yapacak şey onu oyalayacak birsey açmak.
Ben yolculuklarda sesten kolay kolay rahatsız olmam, müziğimi dinlerim , duymam bile. Ama bu sene yaşlı ananemle bir yolculuk yaptım, benim farkına bile varmadigim bir sürü ses rahatsız etti kadını. 'uyuyacagim ama arkada birileri horluyor' falan dedi mesela,buna takılmış. Yaşlı insanlarin hem toleransı düşük oluyor hem de cidden kafaları kaldırmıyor. Sizin çocuğunuz yüzünden su an bir şuur kişinin yolculuğu onlar için bir eziyet. Ya da gecen hafta bir akrabamiz annesi hastaneye kaldırıldı diye apar topar. Kadin ilk otobüse bindi,yolda öğrendi ki annesi artık vefat etmiş. Bu psikolojide bir insan varsa duymak zorunda mı 5 saat susmayan bir cocugun şarkılarını?
Ya da tam vize haftası başladı universitelerde. Belki de birisi sınavlar için geldi, yolda biraz çalışmayi-varinca da uyuyup sınava gitmeyi düşündü. Şu an siz onun ders çalışmasına engel oluyorsunuz.
Bir zahmet kolaya kaçın da video açın çocuğa...
Bu günkü olumsuz olay da size bir ders olsun . Çantaya yedek atlet yedek çamaşır koyar gibi her yolculuktan önce kitap-oyun hamuru vs koymayı alışkanlık haline getirin.
Sabah zaten erken kalkıyo normalde dayanamaz ama bugün uyumuca tuttuKeşke sabah erken kaldırsaydın ve uyutmasaydın öyle olunca yolda dayanamayıp uyuyorlar.
ay yavrum yaHanımlar şu anda uzun yol gidiyoruz otobüse bindik bineli oğlum hiç susmuyo kendi kendine mırıldanmalar şarkıları tekrar tekrar söylemeler cam perde karıştırmalar 3 saattir konuşuyo nefes dahi almadan önde annem oturuyo ve sürekli uyarıyo en son yanımızdaki kadın sünnetçi var burda dedi Nasıl susturcam gerçekten yolculuktan gına geldi şu an