- 10 Aralık 2011
- 4.230
- 95
- 113
Boyle insanlarla tek karsi karsiya kalan sen degilsin cnm o yuzden hayatindan cikarabilecegin kisilerse cikar ama hayatindan cikaramayacagin kisilerse ( aile,akraba vs.) Mesafe koy cok ovme sebepsiz yere gerek olmadogi muddetce ozur dileme kusura bakmayin deme haklisin demegenellemen bana çok uyuyor biliyor musun?gerçekten bazı kişiler üste çıktılar.bu da benim değerim yüzünden.
Boyle insanlarla tek karsi karsiya kalan sen degilsin cnm o yuzden hayatindan cikarabilecegin kisilerse cikar ama hayatindan cikaramayacagin kisilerse ( aile,akraba vs.) Mesafe koy cok ovme sebepsiz yere gerek olmadogi muddetce ozur dileme kusura bakmayin deme haklisin deme
Evet bunlari soylemek erdemlik ama bai bu tip insanlar boyle guzel sozler karsisinda simarir uste cikar sucluyu sen yapar neye ugradigimi sasirirsin
Boyle insanlarla bas edilmez ve gerekli gereksiz arayip sorma da oyle ibsanlari
ben bir derdimi anlatmak istiyorum.ben hep insanlarla güzel ilişkilerim olsun istedim.ama olmadı.bunun aksine hep incittiler beni,kalbimi kırdılar,dışladılar.problemi kendimde aradım,bu benim özgüvenimi sarstı.çok istiyorum sevmeyi sevilmeyi.ama kasıtlı ve kasıtsız çok incitildim.ve bunu çoğu defa söyleyemedim.çünkü söylemem onları ilgilendirmeyecekti.çünkü onlara göre ben değersizim.ama ben bir insanım.hem de iyi yürekli.
bunların sonucunda psikolojim de bozuldu.ilaç kullanıyorum ama iyileşemiyorum.çünkü her iletişim girişimimde inciniyorum.bu benim iyileşmemi engelliyor.insanlar bana "çok endişelisin insanları korkutuyosun"diyolar.ama ben durduk yere endişeli biri olmadım.yalnızlığın getirdiği bişey bu zaten.yalnız olduğum için endişeliyim,endişeli olduğum için yalnızım.
şimdi ünv e başlayacağım.zerre hevesim,sevincim yok.orda da aynı şeyler yaşanacak bu yaşıma gelene kadar olduğu gibi.ama inanın hak eden biri değilim.
sahip olduğum bir ailem var.bu iyi evet ama arkadaşın yeri ayrı,sevgilinin yeri ayrı,ailenin yeri ayrı.ben böyle düşünüyorum.mesela üniversiteye başladığımda günde sekiz saat haftada dört gün onlarla aynı sınıfta duracağım.o vakitlerde kimseyle konuşamayınca"ailem var"gibi bir teselli çok saçma bence.zaten onlar olmasa intihar ederdim.
Benim bir tanıdığımın hiç arkadaşı yoktu. Hatta annesi kızımla arkadaş olsanıza diye iş arkadaşlarından yakaladıklarına söylüyormuş. Hal böyle olunca kimse de böyle bir baskıya gelemiyordu. Kız ne zaman bu kadar kasmayı bıraktı o zaman yeni girdiği bir ortamdan bir sürü arkadaşı oldu. Siz bu olayı gözünüzde büyütürseniz, bu kadar stres yaparsanız arkadaş gibi olacağınız insanları da boğup uzaklaştırabilirsiniz. Ama "cool" olur, ortamdaki insanlara sakin ve seviyeli yaklaşabilirseniz bir çok arkadaşınız olur. Doktora gitmeye devam edemez misiniz? Çok faydasını görürsünüz bence.
İntihar mı? Sakın sakın... ALLAH korusun. Üniversiteye başlayınca çevren olacak canım , negatif düşünme ve girişimci ol hemen pes etme ALLAH yar ve yardımcın olsun inşaALLAHben bir derdimi anlatmak istiyorum.ben hep insanlarla güzel ilişkilerim olsun istedim.ama olmadı.bunun aksine hep incittiler beni,kalbimi kırdılar,dışladılar.problemi kendimde aradım,bu benim özgüvenimi sarstı.çok istiyorum sevmeyi sevilmeyi.ama kasıtlı ve kasıtsız çok incitildim.ve bunu çoğu defa söyleyemedim.çünkü söylemem onları ilgilendirmeyecekti.çünkü onlara göre ben değersizim.ama ben bir insanım.hem de iyi yürekli.
bunların sonucunda psikolojim de bozuldu.ilaç kullanıyorum ama iyileşemiyorum.çünkü her iletişim girişimimde inciniyorum.bu benim iyileşmemi engelliyor.insanlar bana "çok endişelisin insanları korkutuyosun"diyolar.ama ben durduk yere endişeli biri olmadım.yalnızlığın getirdiği bişey bu zaten.yalnız olduğum için endişeliyim,endişeli olduğum için yalnızım.
şimdi ünv e başlayacağım.zerre hevesim,sevincim yok.orda da aynı şeyler yaşanacak bu yaşıma gelene kadar olduğu gibi.ama inanın hak eden biri değilim.
sahip olduğum bir ailem var.bu iyi evet ama arkadaşın yeri ayrı,sevgilinin yeri ayrı,ailenin yeri ayrı.ben böyle düşünüyorum.mesela üniversiteye başladığımda günde sekiz saat haftada dört gün onlarla aynı sınıfta duracağım.o vakitlerde kimseyle konuşamayınca"ailem var"gibi bir teselli çok saçma bence.zaten onlar olmasa intihar ederdim.
İntihar mı? Sakın sakın... ALLAH korusun. Üniversiteye başlayınca çevren olacak canım , negatif düşünme ve girişimci ol hemen pes etme ALLAH yar ve yardımcın olsun inşaALLAH
devam ediyorum zaten.
benim de öğretmenlerim sınıfla konuşmuşlar.
Açıkçası bir çok ergenden oluşan bir sınıfa böyle bir konuşma ne kadar etkili olmuştur tartışılır. Ben gençleri biraz tanıyorsam ters tepmiştir gibi geliyor. Başkaları ile konuşmak yerine sizinle konuşulup sizin sorunlarınızın üzerine gidilmeli. Allah yardımcınız olsun. Umarım çok güzel arkadaşlıklarınız olur.
Lisedeyken bende arkadas bulmakta zorlaniyordum. Etrafimda bana uygun insanlar yoktu, cogu cocuk gibiydi ne konustugunu bilmez , karsisindakine saygisiz, bende senin gibi cok kirilmistim ama Universitede farkli oluyor. Daha olgun akli basinda olunuyor. Sen takma kafana bunlari. Kendin olmaya devam et, bu dunyada iyi insanlarda var kotu insanlarda var. Karsimiza iki kotu insan cikti bizi kirdi diye intihar mi edicaz. Iyi insanlarin sayisi azalsin mi!! Boyle dusunme, bu yaslarin tadini cikarmaya bak, gez eglen dolas, kendini gelistir, kitap oku, yabanci dil ogren. Insanlara takilmamaya calis. Bende uzulurdum, o yuzden diyorum bunlari, hata yapmisim. Bendede tik vardi psikolojik birsey, acayip gergindim, hassas oldugum icin. Universiteye adim attim hersey degisti, cok guzel arkadasliklarim oldu, eminim seninde oyle olacak. Dedigim gibi simdi bunlari dusunmek yerine, bununla zaman kaybetmek yerine. kendini gelistirecek birseyler yap, film izle, kitap oku, yabanci dil ogren... Ileriye donuk bukadar olumsuz bakma hayata. Hangi bolum okuyacaksin?ben bir derdimi anlatmak istiyorum.ben hep insanlarla güzel ilişkilerim olsun istedim.ama olmadı.bunun aksine hep incittiler beni,kalbimi kırdılar,dışladılar.problemi kendimde aradım,bu benim özgüvenimi sarstı.çok istiyorum sevmeyi sevilmeyi.ama kasıtlı ve kasıtsız çok incitildim.ve bunu çoğu defa söyleyemedim.çünkü söylemem onları ilgilendirmeyecekti.çünkü onlara göre ben değersizim.ama ben bir insanım.hem de iyi yürekli.
Lisedeyken bende arkadas bulmakta zorlaniyordum. Etrafimda bana uygun insanlar yoktu, cogu cocuk gibiydi ne konustugunu bilmez , karsisindakine saygisiz, bende senin gibi cok kirilmistim ama Universitede farkli oluyor. Daha olgun akli basinda olunuyor. Sen takma kafana bunlari. Kendin olmaya devam et, bu dunyada iyi insanlarda var kotu insanlarda var. Karsimiza iki kotu insan cikti bizi kirdi diye intihar mi edicaz. Iyi insanlarin sayisi azalsin mi!! Boyle dusunme, bu yaslarin tadini cikarmaya bak, gez eglen dolas, kendini gelistir, kitap oku, yabanci dil ogren. Insanlara takilmamaya calis. Bende uzulurdum, o yuzden diyorum bunlari, hata yapmisim. Bendede tik vardi psikolojik birsey, acayip gergindim, hassas oldugum icin. Universiteye adim attim hersey degisti, cok guzel arkadasliklarim oldu, eminim seninde oyle olacak. Dedigim gibi simdi bunlari dusunmek yerine, bununla zaman kaybetmek yerine. kendini gelistirecek birseyler yap, film izle, kitap oku, yabanci dil ogren... Ileriye donuk bukadar olumsuz bakma hayata. Hangi bolum okuyacaksin?
Bu aralar böyle konular oldukça fazla.ben bir derdimi anlatmak istiyorum.ben hep insanlarla güzel ilişkilerim olsun istedim.ama olmadı.bunun aksine hep incittiler beni,kalbimi kırdılar,dışladılar.problemi kendimde aradım,bu benim özgüvenimi sarstı.çok istiyorum sevmeyi sevilmeyi.ama kasıtlı ve kasıtsız çok incitildim.ve bunu çoğu defa söyleyemedim.çünkü söylemem onları ilgilendirmeyecekti.çünkü onlara göre ben değersizim.ama ben bir insanım.hem de iyi yürekli.
işaretlediğim yerin önemli olduğunu düşünüyorum.bende buna benzer sorunlar yaşıyorum hayatta..Öncelikle herkese çok çok değer veriyorum yakınlık kuruyorum gereksiz yere..sonrada karşımdaki insan benim zayıf yönlerimi kendince seçip,değer vermemeye başlıyor..Bu aralar böyle konular oldukça fazla.
Bence karşındaki sana değersiz davranmıyor, sen kendine değer vermediğini hissettiriyorsun.
Duygusal birisin belli ki, bu çok güzel bir şey çünkü ömür boyu kendi kendine yetebilecek kadar bile sevgi taşıyorsun.
O kadar büyük ki paylaşmak istiyorsun.
Emin ol içinde sevgi taşımayan insanlar sevgiye ihtiyaç duyarlar, sen sadece taşan sevgini paylaşmak isteyen birisin.
Sen gerçekten şanslısın ve bu seni dayanıklı yapıyor.
Üniversiteye başladığında, uzağa da gittiysen eğer, aklında başka sıkıntılar olacaktır.
Mesela ben hep para hesabı içerisindeydim.
Arkadaşlık ilişkilerine kafamı yorduğum pek söylenemez.
Çünkü ben temeli olan arkadaşlıklara inanmışımdır hep.
15, 13, 7 senelik dostluklarım bitti, hem de çok vefasızca.
Bu kadar seneyi paylaştığımız halde, nasıl böyle saçma bitti diye çok şaşırdım, çok üzüldüm.
Artık çok şey değişti, biz bile fark etmeden değişiyoruz.
Belki de böyle olması gerekiyordur.
Sana tek önerim, düşünme sadece yaşa.
işaretlediğim yerin önemli olduğunu düşünüyorum.bende buna benzer sorunlar yaşıyorum hayatta..Öncelikle herkese çok çok değer veriyorum yakınlık kuruyorum gereksiz yere..sonrada karşımdaki insan benim zayıf yönlerimi kendince seçip,değer vermemeye başlıyor..
zayıf yön dediğimse mesela konuşurken bazen dil sürçmelerindeki ifadeler,,yada mesela bugün bişey yapmadım sınavlar bitti bi kaç tembellik yapıyorum deyince bana herzaman tembel ve işe yaramaz gözüyle bakan,başarılarımıda kendi içinde küçümseyen arkadaşlarım var..
böyle sorunları içine atmak hiç iyi bişey değil...
mesela geçen bi arkadaşım çok sıradan bi konuda bağırarak konuşuyor üstelemeye çalışıyor dediğini.ben gayet sakinim..
güya kendi içimde sabır gösteriyorum onun bu saygısız hallerine..
durdum bi an...dedim bu kızın bana böyle davranmasına sebep olan benim!
-neden bağırıyosun diye sordum o anda...sesini kısıp kendini gülmeye verdi..
işte böyle durumlarda o kişiyi kaybetmek uğruna tavrını koymalısın.
seni gerçekten sevebilecek insanları gözlemle uzaktan tanı biraz başkaları hakkında nasıl konuştuklarına dikkat et..sonra zamanlayeni ve güzel arkadaşlıklar edinirsin..
edinmesen bile tek başına güçlü durmak zorundasın.zaen öyle olunca insanlar sana yaklaşacaktır.
bence sen önce kendi kendine yetmeyi öğrenmelisin
insanın en iyi arkadaşı kendisi olmalıdır mesela çok yalnız kalıyorum demişsin benimde sık yalnız kaldığım zamanlar oluyo ama kimseyi aramam ha arkadaşım yok mu var seninde olucak muhakkak ama şunu kendine sor sen kendinle arkadaş olmak istemezken başkaları niye senle arkadaş olmak istesin
Kardeşim son noktayı koymuş ya. Diyecek laf kalmamış.Ben yazdığınızı sondan başa doğru okudum.. Ne fark etti diyeceksiniz..
O kadar çok şey fark ediyor ki, baştan sona okuyunca sonunda ümitsiz , hayata küsmüş , kendiyle barışık olmayan bir kızla tanışıyorum..
Ama sondan , başa doğru gittikçe, vay be diyorum en azından kendini sorgulayan,kendini bilen, biraz olsun çaba sarfetmiş, neyin ne olduğunu bilen, yaptıklarının ne anlama geldiğini, ve yapacaklarının nelere mal olacağını fark eden biriyle tanışıyorum..
Umursamazlığı tavsiye edebilirim size. Fazla takıntılı olmak,insanı çok yıpratır..
Şahit olduğum bir sürü insan var..
Ama bir gün geliyor hepsi ''ben neler yapmışım nelere üzülmüşüm hayatımı mahvetmişim kahretsin '' diye isyanlarda bulunuyor..
Hiç bir şey için geç kalınmış değil.. Hayat güzel =)
Bencilce davranıp biraz kendi mutluluğunuz için bir şeyler yapın.. =)
Bir anda olmaz bu, zaman geçtikçe daha da açılacaksınız içiniz ferahlayacak.. =)
Daha yaşınız ne ki =) Önünüzde kocaman kocaman yıllar var Allah nasip ettiği sürece.. =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?