üzüntülü,kırgın,mutsuz,umutsuzum

genellemen bana çok uyuyor biliyor musun?gerçekten bazı kişiler üste çıktılar.bu da benim değerim yüzünden.
Boyle insanlarla tek karsi karsiya kalan sen degilsin cnm o yuzden hayatindan cikarabilecegin kisilerse cikar ama hayatindan cikaramayacagin kisilerse ( aile,akraba vs.) Mesafe koy cok ovme sebepsiz yere gerek olmadogi muddetce ozur dileme kusura bakmayin deme haklisin deme
Evet bunlari soylemek erdemlik ama bai bu tip insanlar boyle guzel sozler karsisinda simarir uste cikar sucluyu sen yapar neye ugradigimi sasirirsin
Boyle insanlarla bas edilmez ve gerekli gereksiz arayip sorma da oyle ibsanlari

aynen öyle var bu tip insanlar.
karşılarında güçlü durmak gerekiyor onların.

Benim bir tanıdığımın hiç arkadaşı yoktu. Hatta annesi kızımla arkadaş olsanıza diye iş arkadaşlarından yakaladıklarına söylüyormuş. Hal böyle olunca kimse de böyle bir baskıya gelemiyordu. Kız ne zaman bu kadar kasmayı bıraktı o zaman yeni girdiği bir ortamdan bir sürü arkadaşı oldu. Siz bu olayı gözünüzde büyütürseniz, bu kadar stres yaparsanız arkadaş gibi olacağınız insanları da boğup uzaklaştırabilirsiniz. Ama "cool" olur, ortamdaki insanlara sakin ve seviyeli yaklaşabilirseniz bir çok arkadaşınız olur. Doktora gitmeye devam edemez misiniz? Çok faydasını görürsünüz bence.

devam ediyorum zaten.
benim de öğretmenlerim sınıfla konuşmuşlar.

İntihar mı? Sakın sakın... ALLAH korusun. Üniversiteye başlayınca çevren olacak canım , negatif düşünme ve girişimci ol hemen pes etme ALLAH yar ve yardımcın olsun inşaALLAH

devam ediyorum zaten.
benim de öğretmenlerim sınıfla konuşmuşlar.

Açıkçası bir çok ergenden oluşan bir sınıfa böyle bir konuşma ne kadar etkili olmuştur tartışılır. Ben gençleri biraz tanıyorsam ters tepmiştir gibi geliyor. Başkaları ile konuşmak yerine sizinle konuşulup sizin sorunlarınızın üzerine gidilmeli. Allah yardımcınız olsun. Umarım çok güzel arkadaşlıklarınız olur.

ben de ters teptiğini düşünüyorum.
Allah razı olsun.

Arkadaşların ne yaptılar ki sana ? Veya senin hakkında ne diyorlar ? Sence neden seninle arkadaşlık etmiyorlar ?

Aslında üniversiteye başlayacak olman çok güzel bir geçiş olacak.
Çevren tamamen değişecek ve seni yeni tanıyacak insanlarla birarada olma şansına kavuşuyorsun.
Aksi durumda okul değiştirmek isteyenler olabiliyor.

Bence biraz kendini sorgulayıp nerde hata yaptığını bulmaya çalış.Yeni okulda yeni bir sayfa açma şansını kaçırma derim.

Lisedeyken bende arkadas bulmakta zorlaniyordum. Etrafimda bana uygun insanlar yoktu, cogu cocuk gibiydi ne konustugunu bilmez , karsisindakine saygisiz, bende senin gibi cok kirilmistim ama Universitede farkli oluyor. Daha olgun akli basinda olunuyor. Sen takma kafana bunlari. Kendin olmaya devam et, bu dunyada iyi insanlarda var kotu insanlarda var. Karsimiza iki kotu insan cikti bizi kirdi diye intihar mi edicaz. Iyi insanlarin sayisi azalsin mi!! Boyle dusunme, bu yaslarin tadini cikarmaya bak, gez eglen dolas, kendini gelistir, kitap oku, yabanci dil ogren. Insanlara takilmamaya calis. Bende uzulurdum, o yuzden diyorum bunlari, hata yapmisim. Bendede tik vardi psikolojik birsey, acayip gergindim, hassas oldugum icin. Universiteye adim attim hersey degisti, cok guzel arkadasliklarim oldu, eminim seninde oyle olacak. Dedigim gibi simdi bunlari dusunmek yerine, bununla zaman kaybetmek yerine. kendini gelistirecek birseyler yap, film izle, kitap oku, yabanci dil ogren... Ileriye donuk bukadar olumsuz bakma hayata. Hangi bolum okuyacaksin?

4 yıllık çocuk gelişimi

Bu aralar böyle konular oldukça fazla.
Bence karşındaki sana değersiz davranmıyor, sen kendine değer vermediğini hissettiriyorsun.
Duygusal birisin belli ki, bu çok güzel bir şey çünkü ömür boyu kendi kendine yetebilecek kadar bile sevgi taşıyorsun.
O kadar büyük ki paylaşmak istiyorsun.
Emin ol içinde sevgi taşımayan insanlar sevgiye ihtiyaç duyarlar, sen sadece taşan sevgini paylaşmak isteyen birisin.
Sen gerçekten şanslısın ve bu seni dayanıklı yapıyor.

Üniversiteye başladığında, uzağa da gittiysen eğer, aklında başka sıkıntılar olacaktır.
Mesela ben hep para hesabı içerisindeydim.
Arkadaşlık ilişkilerine kafamı yorduğum pek söylenemez.
Çünkü ben temeli olan arkadaşlıklara inanmışımdır hep.
15, 13, 7 senelik dostluklarım bitti, hem de çok vefasızca.
Bu kadar seneyi paylaştığımız halde, nasıl böyle saçma bitti diye çok şaşırdım, çok üzüldüm.
Artık çok şey değişti, biz bile fark etmeden değişiyoruz.
Belki de böyle olması gerekiyordur.
Sana tek önerim, düşünme sadece yaşa.

işaretlediğim yerin önemli olduğunu düşünüyorum.bende buna benzer sorunlar yaşıyorum hayatta..Öncelikle herkese çok çok değer veriyorum yakınlık kuruyorum gereksiz yere..sonrada karşımdaki insan benim zayıf yönlerimi kendince seçip,değer vermemeye başlıyor..
zayıf yön dediğimse mesela konuşurken bazen dil sürçmelerindeki ifadeler,,yada mesela bugün bişey yapmadım sınavlar bitti bi kaç tembellik yapıyorum deyince bana herzaman tembel ve işe yaramaz gözüyle bakan,başarılarımıda kendi içinde küçümseyen arkadaşlarım var..
böyle sorunları içine atmak hiç iyi bişey değil...
mesela geçen bi arkadaşım çok sıradan bi konuda bağırarak konuşuyor üstelemeye çalışıyor dediğini.ben gayet sakinim..
güya kendi içimde sabır gösteriyorum onun bu saygısız hallerine..
durdum bi an...dedim bu kızın bana böyle davranmasına sebep olan benim!
-neden bağırıyosun diye sordum o anda...sesini kısıp kendini gülmeye verdi..
işte böyle durumlarda o kişiyi kaybetmek uğruna tavrını koymalısın.
seni gerçekten sevebilecek insanları gözlemle uzaktan tanı biraz başkaları hakkında nasıl konuştuklarına dikkat et..sonra zamanlayeni ve güzel arkadaşlıklar edinirsin..
edinmesen bile tek başına güçlü durmak zorundasın.zaen öyle olunca insanlar sana yaklaşacaktır.

bence sen önce kendi kendine yetmeyi öğrenmelisin
insanın en iyi arkadaşı kendisi olmalıdır mesela çok yalnız kalıyorum demişsin benimde sık yalnız kaldığım zamanlar oluyo ama kimseyi aramam ha arkadaşım yok mu var seninde olucak muhakkak ama şunu kendine sor sen kendinle arkadaş olmak istemezken başkaları niye senle arkadaş olmak istesin

keşke herkes iyi olsa,saygılı davransa..ama öyle değil maalesef.bazı insanların anlamsız davranışları oluyor.mesela o bağıran kız.

tabii ki kendine yetmek güzel bişey.kendimle arkadaş neden olmak istemeyeyim?
ama insanlarla iletişimimin olması çok farklı kendine yetmek farklı.sürekli bir arada olduğum kişilerle sohbet etmeyi isterim ben.ama bunun yetersizlik olduğunu düşünmüyorum.
bir de yalnız kalmak zaman zaman olur,her zaman olursa sıkıntı duyarım.

bence üniversitede sınıf arkadaşlarınla ve yurtta kalıyossan oda arkadaşlarınla aram hep iyi olacak, iyi geçineceğim diye düşünme. 30-40 kişilik sınıfta belki arkadaşlık kurabileceğin birkaç kişi olacak. benim üniversitedeki sınıfımda 4 yıl boyunca hiç konuşmadığım kişiler oldu. ama hala görüştüğüm çok değerli arkadaşlarım da. birisi bahsetmiş forumda üniversitedeki sosyal kulüpler çok işine yarar bence. kendi ilgi alanından arkadaşların olur birbirinizi daha iyi anlarsınız. bi de en önemlisi hrkese kendini beğendirmek zorunda değilsin. sana gerçekten değer verenler senin etrafında olsun.

Kardeşim son noktayı koymuş ya. Diyecek laf kalmamış.

Canım benim sanırım naif bir karaktere sahipsin. Gösterdiğin güzel davranışlara karşı görmüş olduğun nahoş tepkilerde seni bir hayli incitmiş. Ancak senin davranışların senin sağlam karakterinin göstergesi, onlarınki ise onların karaktersizliğinin. Yok yere canını sıkma ,kendini sev ve değer ver. Senin için bu dünyada ki en önemli insan sensin ve unutma ki sen olmadığında diğerlerinin hiçbir anlamı kalmıyor. O yüzden hiç takma kafana. Kendinin, Rabbinin sana bahşettiği şu güzel dünyanın, şu sınırlı ömrünün kıymetini bil. Hani güzel bir söz vardır ya onu zihninden geçir bol bol: ''Sana değer vermeyen insan için üzülme, sana değer veren insan zaten üzmez, seni üzen insan için ise senin üzülmene değmez''

Önce kendini sev kendine güven. Cevrendeki insanlarin bakisi bile değişecek emin ol benzer yollardan geçtim biliyorum. Üniversite yillarimi zehir ettim asosyalligin dibine vurdum hatta bi ara özellikle kactim insanlardan. Çok zor bi dönemden geciodum ben öyle yaptikca her şey daha da zorlasti... Hatta o donem isler o kadar karisti ki Henuz okul bitmemisken evlendim, yakin bi zamanda da bosandim... Hayatimda en iiyi olduğum dönemler calisip kendi parami kazandgm dönemler oldu hep 3 yildir calisiyorum ki iki kişi karsisinda ne konusacagini bilemeyen ben 50 lise öğrencisini idare etmeyi öğrendim. Once cok korkuyordum sosyal fobi olusmustu uni boyunca insanlardan uzak durdugum icin, korkularimi kuculterek ustesinden gelmeyi ogrendim . tonlarca arkadasim oldu, dostlarim var suan ,hep yanimda olan .. Uzun uzun yazabilirim daha ama kisacasi ; Korksaniz da kirilsaniz da incnseniz de kendinize güvenin ve adim atmaktan çekinmeyin sorunlarinizin üstüne gidin bikmadan usanmadan. yolun basindasiniz su an . Zamanla her şey rayina oturacaktir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…