vadeli hesap ...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
kızlar evde biraz birikimim vardı, ne olur ne olmaz evde kalmasın diye bankada tutmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. aslında yıllar önce çalışıyorken kullandığım maaş hesabımı aktif hale getirir orda tutarım demiştim ama hesabımı bulunduğum semte aldırttım bankaya gidip, ama bana eğer hesabınızda kalacaksa 6 ayda bi 60 lira olmak üzere senede 2 kez kesinti yapılacak dediler. eğer vadeli de olursa uzun süre kullanmadığım hesabı aktif yaptım die bana özel fırsatın bulunduğunu; yatırdığım paraya 47 günlüğüne 10,5 faiz oranıyla 160 lira gibi bi meblağ uygulayabileceklerini söylediler. ben bu işten çok bişey anlamadım açıkçası. faizede sıcak bakmıyoruz eşimle. ama ev alırkende kredi ile aldık hala mecburen ona da faiz ödüyoruz. para bankada normal kalırsada hesap işletim ücreti adı altında sürekli kesinti olacak. elimdeki paraya eriyecek. benim sormak istediğim şimdi 47 günlüğe verilen 160 lira, her 47günde bir verilecek mi yani? çok anlamadığım için sizlere sorayım istedim.

Faize sicak bakmiyorsunuz ama faiz vermeyi biliyorsunuz. Anlasilir gibi degil.

Faize sicak bakmiyorsunuz ama faiz vermeyi biliyorsunuz. Anlasilir gibi degil.
yani yorum yazmak için yazmanız da anlaşılır gibi değil... farkındaysanız, ev alabilmemiz için MECBUREN olduğunu belirtmiştim. keyfimizden değildi yani... şimdi yeniden faiz olayına girmek istemiyorum ama kenara koyacağım paradan sürekli kesinti olunca o da eriyecek dedim. umarım anlatabilmişimdir.

10,5 faiz oranı belli bir süre içindir. mesela ilk 3 ay gibi.

vadesize yatırıp, 2 tane otomatik ödeme talimatı verirseniz hesap işletim ücreti almazlar.

yani yorum yazmak için yazmanız da anlaşılır gibi değil... farkındaysanız, ev alabilmemiz için MECBUREN olduğunu belirtmiştim. keyfimizden değildi yani... şimdi yeniden faiz olayına girmek istemiyorum ama kenara koyacağım paradan sürekli kesinti olunca o da eriyecek dedim. umarım anlatabilmişimdir.

O zaman her sey mecburen oldugu zaman dogru ve mesru. Ne guzel dunya!

evet bankadaki bayanda öyle söylemişti ama şuanda evi kiraya verip kayınvalidemlerle beraber yaşıyoruz, durum böyle olunca beraber ödüyoruz ama elektrik su telefon hep onların üzerine. acaba hesap işletim ücreti almayan banka var mı ?

evet bankadaki bayanda öyle söylemişti ama şuanda evi kiraya verip kayınvalidemlerle beraber yaşıyoruz, durum böyle olunca beraber ödüyoruz ama elektrik su telefon hep onların üzerine. acaba hesap işletim ücreti almayan banka var mı ?
önceden öğrenci hesaplarından alınmıyordu ama geçen de iş bankasına sordum o uygulamamız kalktı dedi. başka bankaları bilemicem. birde cep telleriniz faturalıysa o bile olur :KK39:

O zaman her sey mecburen oldugu zaman dogru ve mesru. Ne guzel dunya!
insanlar keyfinden yapmıyorlar bunu, kolay kolay kimsenin cebinde 100,000 - 150,000 gibi bi tutarı yok hemen çerez alır gibi ev alsın... yatırdığın elektrik suyun içinde de var ama sen kullanmıyorsundur şimdi... eminim sen kredi, kredi kartı da hayatında kullanmamışsındır. neyse cnm yardımcı olmaya çalışsanlar var burada, tartışmaya gerek yok.

insanlar keyfinden yapmıyorlar bunu, kolay kolay kimsenin cebinde 100,000 - 150,000 gibi bi tutarı yok hemen çerez alır gibi ev alsın... yatırdığın elektrik suyun içinde de var ama sen kullanmıyorsundur şimdi... eminim sen kredi, kredi kartı da hayatında kullanmamışsındır. neyse cnm yardımcı olmaya çalışsanlar var burada, tartışmaya gerek yok.

Faize karsi durusumu sergilemedim ben. Sadece kurallari kendine gore yontan insanlari anlaminin guc oldugunu belirttim. Bir sey yanlissa onu almak da, vermek de birdir. Kimse kendini kandirmasin.

vadeli hesap faizinin haram olması bana mantıklı gelmiyor.nasıl ki evini kiraya verebiliyorsun burda da paranı kiraya veriyorsun. banka hayrına tutmuyor ki senin paranı işletiyor ondan para kazanıyor.
bende öyle düşünüyordum yani banka kullandığı parandan prim veriyor die düşünüyordum , ama eşim bu konuda biraz
Faize karsi durusumu sergilemedim ben. Sadece kurallari kendine gore yontan insanlari anlaminin guc oldugunu belirttim. Bir sey yanlissa onu almak da, vermek de birdir. Kimse kendini kandirmasin.
sen gerçekten bankacı mısın profiline laf olsun diye mi yazdın acaba :))

vadeli hesap faizinin haram olması bana mantıklı gelmiyor.nasıl ki evini kiraya verebiliyorsun burda da paranı kiraya veriyorsun. banka hayrına tutmuyor ki senin paranı işletiyor ondan para kazanıyor.

Ben de ayni seyi dusunuyorum. Zaten vadelide amac, paranin degerini kaybetmemesidir.

bu arada anlamadığın bir şey var cnm, faize sıcak bakmadığım için buradan ne yapabilirim diye sordum... faiz alıp vermek günah ama ben yapınca günah olmuyor yazmadım yani.

yani ne denilir bilemedim ama günümüz şartlarında bu da bir fikir. rabbim affetsin hepimizi ama malesef mecbur kaldığımız durumlar olabiliyor...

X