merhabalar; ben de 13 haftalık hamileyim benim de sizinkine benzer yakınmalarım oldu.dr normal olduğunu söylüyor çünkü uterus büyüyor.vücudumuz progesteron hormonu salgılayarak kasların kasılmasını sağlıyor.işte bu sebeplerle vajinada kasıklarda kasılma ve batma olması normaldir.bazı hamileler çok hissediyor bazıları hiç hissetmiyor..allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin...
Hmm...
bak o sol tarafta ince bir cizik atilmi$ agrisi bende de oluyor buarada ben 35 haftalik hamileyim. Doktoruma pek payla$mami$tim.
Peki ili$ki sirasinda da bu oluyormuydu sizde?
bunlar gebeliğin kendisinden kaynaklanıyor,rahim büyüyor kendine yer açmaya çalışıyor..kasık ağrıları batmalrı bundan oluşuyor,
ilerleyen zamanlarda 5 ayda falan eklem yerlerinde ödem olacak ve bilek,diz ve kalça da ağrılar hissedebilirsin..
açıkcası eşimde bende cinsellik konusunda başından beri çok mkorkağız.doktorum herhangi bir yasak koymamasına rağmen ilişki yaşamıyoruz tatlım))sabrediyoruz anlayacağın )
o sekilde bendede oluyor, normal dedi doktor, ince oyle birsey batiyor gibi sizliyor asagi dogru, anlik birsey ama yani geliip geciyor, sinirler sikisiyor ve cekiyor rahim buyudugunden ve hersey biraz sikistigindan dedi. zararsizmis yani.
Yok hamilelik öncesinde ili$kide aci oluyormuydu onu demek istemi$tim. Ona bakarsaniz bizde yapmiyoruz doktorumda herhangi bir yasak koymadi :)
Bunu duydugum iyi oldu bugece azdl bende ki durum bayagi oluyo sadece 1sn batiyo gidiyo bebekte hareketli vajinanin oradaki kemikte hissediyorum artik bebi$i dogum kanalina girmi$ çünki 35ci haftamdayim buarada. Sanirim o hareket ettikce alttan o hissi ya$iyorum ve karnimda da bugün uzun süren bi kasilma var sertlik var yani balon gibim... yattim dinlendim ama clks banamisin demiyo.
Herkes bunu sol tarafinda mi hissediyor?
Bende ili$ki esnasinda bazen oluyordu ve ben bunu kendimi kasmaktan biliyordum.. Cünki rahat oldugum zaman o aciyi hisetmiyordum kendimden biliyorum yani.
Hamilelige gelince ilk ba$larda hiç sorun ya$amadim ta ki bu haftanin ba$larinda karnimda acayip bir sertelme oldu normalde her oldugunda yatip dinleniyordum ve geçiyordu ama bu aralar uzun uzun sürüyo saatlerce o da normalmi$ artik 36ci haftama girmek üzereyim ve sahte sancilar bunlar doguma hazirlik sancilari.. ve o altta ki igne batar gibi $ey de oldu bu hafta ama dün bugün yok geçti herhalde.
Ailemden bunu 6ci ayindan itibaren ya$ayanlar var, son haftalarinda ya$ayanlar var (ki, bende son haftalarinda bunu ilk kez ya$ayanlardanim) sizlerin arasinda da farkli haftalarda ya$ayanlar var normaldir ozaman.
Allah hepimize kolaylik versin kizlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?