Kizlar birkac farkli seyden bahsedilmis burada,
1- bahsedilen igne batar gibi vajinaya dogru inen anlik gelip giden aci, sinirlerden dolayi oluyor
2- iliskiden sonra karinda olan agri kasilmalardan dolayi oluyor
3- karniniz agridiginda ve sert oldugunda, balon gibi sislik ve ustune elinizi koydugunuzda sert oldugunu hissediyorsunuz, bunlarda rahmin kendini salip sikmasindan dolayi oluyor, cok erken haftalardada baslayabilir, hamileligin ortalarindada, sonlarindada, hatta hic olmayabilirde bazilarinda. Bunlar kramp seklinde hissedilebilir.
4- rahim buyurken agrilar yapiyor, bunlar ozellikle 14. haftadan sonra olabilir.
Sonuc olarak; bunlarin hepsi normal ve tehlikesiz.
Tabi eger son haftalarda iseniz yinede bir kontrol ettirmek gerekebilirama herhalde dogumun baslayip baslamadigini anlayabiliriz, en azindan oyle umuyorum :18:
kızlar bügün doktora gittim.şikayetlerimi batmaları falan hepsini anlattım.dr.ne desene beğenirsiniz gazmış)))
ya vajinanın içinde yada kasıkların altında gaz olurmu diye bayağı şaşırdım.gebeliğinle yada bebekle ilgisi yok dedi.
eğer bununla ilgisi olsa künt bir yani sürekli ağrı olurmuşş))
Merhabalar,
kontrolümde doktor bunlarin normal $eyler oldugunu artik dogum için rahimin hazirlik yaptigini söyledi. Gelip geçici bir batma hissi dedi. Pek üzerinde durmadi sonra ben vajinamin orda ki kemikte olan baskldan bahsettim hani ayakta oldugum zaman resmen kemigime bebegin yüklendiginden ve kolay adim atamadigimdan bahsettim o da normal büyüdü bebegin agirligi yapiyor dedi
Her$ey normal babasini satim
Bir de ben alttan kontrolden korkup kendini kasan biriydim bu sefer kendimi yum$ak tuttumYaptirdim yaptirdim yoksa bebegimin durumu hakkinda bilgi sahibi olamicaktim. Doktor çati kontrolunu yapti bebegin a$agida oldugunu ve açilmamin olmadigini söyledi. NOKTA BU KADAR!!
Korkulcak bir$ey yok kizlar o igne gibi batan $ey arada bir oluyormu$ ki bende de evet arada bi oluyo mesela bugün hiç olmadi bakarsin yarin olur. Nezaman buraya olmadi dersem ertesi gün oluyo yav
ayyy benimm alttan batmalarım geçti zaten))cvp için çok teşekkrler tatlım.bu arada bayıldım babasını satım lafına ))dimi ya sürekli anaları satıyozz bi kere de babaları çıkaralım piyasaya ))hayırlı doğumlarr tatlım ))
Evet feminist bi yapim var o yüzden çok kullandigim bi kelimedir :) hatta sirf bu kelimeden burayi takip eden arkada$larim varsa taniyabilirler beni artik gizlilik felan kalmadi hahaha :)
Evet dün dedigim gibi batma yok demi$tim ya, bugün olduayakta duramadim sabah kalktigimda iki büklüm elim oramda hemen koltuga uzandim biraz dinlendim
allahım bende sabırsızlanıyorum şu aylar biran önce geçsede şöyle bi 36-37 haftalara gelebilsem en azından.sanki zor geçiyo günler.bi gün çokk keyifliyim.bi gün negatifliğim tutuyo.korkular..kaygılar...gıcık oluyorum kendime ne kadar takıntılı sıkıntılıyım ya...çok isterdim rahat bi hatun olmayı.
Ben oradan rahat gibi mi gözüküyorum yoksa?
Bahsettigin kaygilar bende de oluyor böle olduguma bakma.. Aynen bir gün çok rahat doguma hazirlikliyim ertesi gün kaygilar acaba her$ey yolunda gidecek mi felan filanlar... Bir de zaten uyku sorunum var uyuyamiyorum gün i$ildamaya ba$ladiginda uyuyorum ve öglen sonu uyaniyorum haliyle gece ku$u gibi ayaktayim bir de $i$kinlikler, yorgun yüz ifadesi, uykulu uykulu
Onlara ragmen çok $ükür. 36lara geldikten sonra hiizli geçiyor bence günler...
Saglikli hamilelikler dilerim.
Bende oluyor bunlar korkuyorum mesaj çok eski ama16.haftamı yeni bitirdim.arada kısa aralıklarla 3-5 sn giren vajinamda sol tarafa doğru içlerde bi yerde batma tarzında acı hissediyorum.sonra bi anda geçiyor.ama 2-3 gündür sıklaştı.çok korkuyorum bebekle mi ilgili diye.bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun:-(((
DR.GENELDE BU TÜR AĞRILARI ÇOK ÖENMSEMİYOR....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?