- 13 Mart 2021
- 97
- 37
- 38
- Konu Sahibi Minimalizkadin
-
Teşekkürler mantar rahatsızlığım oldugu icin vajinal duş yapıyorum ama koku ya çözüm bulamadımŞimdi birçok kişi yaşamıştır ama ne derler bilirsiniz: Hastalık yoktur hasta vardır. O yüzden bu konuda size tavsiyede bulunmak biraz sıkıntılı bir durum. Vajinal mantar ve trikomoniyazis ile ben de uzun süre uğraştım. Gerekli hijyen önlemlerini birebir uyguladım ama bir türlü şikayetlerim geçmiyordu. En sonunda doktorumun önerisiyle probiyotik takviye kullanmaya başladım o işe yaradı. Siz bir an önce randevu alın size en doğru bilgiyi doktorunuz verir. O zamana kadar da ve hatta hayatınızın geri kalanında;
Günlük ped kullanmayın.
Sentetik iç çamaşırı kullanmayın pamuklu tercih edin ve her gün değiştirin.
Sürekli çok dar kıyafetler giyinmeyin.
Dışkıladığınızda temizliğinizi vulvadan makata (önden arkaya) doğru yapın.
Gereksiz antibiyotik kullanımından kaçının.
İntim temizlik jelleri, intim deodorantlar kullanmayın. Vajina kendi kendini temizler. Temizleme ihtiyacı duyuyorsanız sadece su kullanarak yalnız dış genital bölgeyi temizleyin.
Geçmiş olsun.
Koku varsa gecti sayilmaz. Hem içten hem dıstan hijyen sart. Bazen icten temizlensede dış genitalde kalabiliyomuş o mikroplar. Elma sirkeli ilik suyla taharetlenmenizi tavsiye ederim yada karbonatli ilik su. Hem kasintiyi hem kokuyu gideriyor. Ben zamaninda bu durumla çok ugrastim fitil,antibiyotik,toz herseyi denedim. Flora bozuldugunda oluyor genelde bu durum, floranin duzelmesi icinde bol bol kefir,yogurt,probiyotik kaynakli beslenmelisiniz..Teşekkürler mantar rahatsızlığım oldugu icin vajinal duş yapıyorum ama koku ya çözüm bulamadım
Cok sağol bende biktim artik iliskiye giremez oldum kendimi cok aşağılık hissesiyorum temizliyor rum herseyi yapıyorum ama geçmiyorKoku varsa gecti sayilmaz. Hem içten hem dıstan hijyen sart. Bazen icten temizlensede dış genitalde kalabiliyomuş o mikroplar. Elma sirkeli ilik suyla taharetlenmenizi tavsiye ederim yada karbonatli ilik su. Hem kasintiyi hem kokuyu gideriyor. Ben zamaninda bu durumla çok ugrastim fitil,antibiyotik,toz herseyi denedim. Flora bozuldugunda oluyor genelde bu durum, floranin duzelmesi icinde bol bol kefir,yogurt,probiyotik kaynakli beslenmelisiniz..
Evet borik asitle yapmami söyledi inatci mantar hastalarinin yapması gerekiyor çünkü enfeksiyonu icerdeb uzaklastirmak gerek ben ancak bu sekikde akıntıyı azaltabildim ilac fln kesmediVajinal duşu doktorunuz mu reçete etmişti? Çünkü o da çok sağlıklı bulunmuyor.
Hmm anlıyorum. Siz yine en yakın zamanda doktora gidersiniz zaten. Bir de dediğim gibi probiyotik takviye deneyin. Vajinal florayı iyileştirmesi açısından. Sorununuza tam çözüm olur mu bilmiyorum ama işe yarıyor gerçekten.Evet borik asitle yapmami söyledi inatci mantar hastalarinin yapması gerekiyor çünkü enfeksiyonu icerdeb uzaklastirmak gerek ben ancak bu sekikde akıntıyı azaltabildim ilac fln kesmedi
Doktorll gittim canim fayda etmiyor ama tabi tekrar gitmeliyim vitamin probiyotik ne varsa kullanıyorum 1 aydirHmm anlıyorum. Siz yine en yakın zamanda doktora gidersiniz zaten. Bir de dediğim gibi probiyotik takviye deneyin. Vajinal florayı iyileştirmesi açısından. Sorununuza tam çözüm olur mu bilmiyorum ama işe yarıyor gerçekten.
Anlıyorum. Çok sinir bozucu bir durum gerçekten. Ama bir çözümü olmalı yahu. En kısa zamanda bu çözümü bulursunuz umarım.Doktorll gittim canim fayda etmiyor ama tabi tekrar gitmeliyim vitamin probiyotik ne varsa kullanıyorum 1 aydircok sagol destegin için
Canim akintin ne durumda kaşıntı nerede biraz bahset biz usta olduk maalesefMerhabalar benimde vajinal mantar sorunum başladı
Doktora gidecektim fakat tüm randevular dolu Bi türlü alamadım
Evde kendim tedavi edebilirmiyim bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi
Evde kendiniz bir şey denemeyiniz kesinlikle randevu bulana kadar. Özellikle sarımsak falan sakın denemeyin çok sıkıntılı. Yukarıda M Minimalizkadin için yazdığım maddeler dikkat edin. Bir de dış genital bölgeyi sirkeli suyla yıkamak doktora gidene kadar idare edebilir.Merhabalar benimde vajinal mantar sorunum başladı
Doktora gidecektim fakat tüm randevular dolu Bi türlü alamadım
Evde kendim tedavi edebilirmiyim bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi
Beyaz bazen sıvı geliyo bazen topak topakCanim akintin ne durumda kaşıntı nerede biraz bahset biz usta olduk maalesef
Canim akintin ne durumda kaşıntı nerede biraz bahset biz usta olduk maalesef
Sonuç çıktı mibenim neredeyse yeni sevgilimle ilişkiye girdiğimden beri önce sistit sandım idrar zorluğu yaşadım bi kaç hafta sonra aralarda geçer gibi oldu randevu aradim bu sirada bulamiyordum neyse sevgilimle 2.kere ilişkiye girince akıntım durmaz oldu yeşilimsi sarımsı bi akinti kötü bana ait olmayan ekşimsi bi koku var dünden beride sanirim çok fazla peçeteyle bastirarak sildigim ve gunluk ped kullandigim icin tahriş ettim yara gibi bişey oldu duşa girdim oraya su değince acıyor ve 2 gündür kaşıntım var bu yara veya pişiğimsi şey yüzünden. 25 günlük bu süreçte ancak geçen hafta randevu buldum gittim idrar kan ve vajen kültür testi verdim sonuçları yarın alacağım ama sanırım enfeksiyon kaptım bu çok uzun bir süreç olabilir lütfen yardimlarinizi eksik etmeyin son olarak günlük ped intim gibi urunler kullaniyorum cunku akintim sürekli iç çamaşirima değiyor bazen işemiş gibi bile hissettigim oldu o pis histen nefret ediyorum ama dediklerinizi dikkate alıp kullanmayi azaltıp bırakacağım
evet çıktı idrar yolu iltihabi dedi doktor ürosin mi ne oyle tek kullanimlik suda eritip icilen bir ilac yazdi ama ilaç hiç iyi gelmedi bana içim sanki yara sızı yanma kaşıntı var regliyim üstüne geceleri uyaniyorum kaşıntılı acıyla tahriş mi oldu acaba sürekli kapalı pedden vs çok kotu durumdayim hareket ederken kaşınıp yanıyor yara tahriş olmuş resmen özel hastaneye gideceğim doktor öneriniz varsa eğer nolur yardım edinbenim neredeyse yeni sevgilimle ilişkiye girdiğimden beri önce sistit sandım idrar zorluğu yaşadım bi kaç hafta sonra aralarda geçer gibi oldu randevu aradim bu sirada bulamiyordum neyse sevgilimle 2.kere ilişkiye girince akıntım durmaz oldu yeşilimsi sarımsı bi akinti kötü bana ait olmayan ekşimsi bi koku var dünden beride sanirim çok fazla peçeteyle bastirarak sildigim ve gunluk ped kullandigim icin tahriş ettim yara gibi bişey oldu duşa girdim oraya su değince acıyor ve 2 gündür kaşıntım var bu yara veya pişiğimsi şey yüzünden. 25 günlük bu süreçte ancak geçen hafta randevu buldum gittim idrar kan ve vajen kültür testi verdim sonuçları yarın alacağım ama sanırım enfeksiyon kaptım bu çok uzun bir süreç olabilir lütfen yardimlarinizi eksik etmeyin son olarak günlük ped intim gibi urunler kullaniyorum cunku akintim sürekli iç çamaşirima değiyor bazen işemiş gibi bile hissettigim oldu o pis histen nefret ediyorum ama dediklerinizi dikkate alıp kullanmayi azaltıp bırakacağım
Merhaba nasıl oldunuz acaba iyileşme var miKızlar merhaba öncelikle yeni üye oldum yanlışım varsa affola simdi size danışmak paylaşmak istediğim Bir durum var ben 3 aydir vajinal mantar ile uğraşıyorum aşırı enfeksiyonum son çare borik asit sayesinde kaşıntım ile beraber durdu ama bu seferde az az olan normal akıntı kokusu mahvetti beni otururken dahi hissediyorum o kokuyu böyle Bir durum yaşayan varmi koku nasil gecer malum pandemi var randevu bulamıyorum
Evet cnm şuan iyiyimMerhaba nasıl oldunuz acaba iyileşme var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?