merhaba ablalarım, doktora gitmeden önce belki biraz fikir olur ve rahatlarım diye düşündüm ve yazmak istedim. (19). lazercimin beni uyarmasıyla fark ettiğim bir durum var ve bu anatomik bir farklılık mı yoksa bir hastalığın habercisi mi bilmiyorum. iç dudakların içerisinde kalan ve vajina deliği olan bölgem bembeyaz, veya çok uçuk pembe diyebiliriz. sanırım vestibül deniyor bu bölgeye ama bilmiyorum. lazerci başta akıntım olduğunu falan sandı gördüğünde ama değildi. vajina deliği ve deliğin içeriye doğru görünen kısmı ve deliğin etrafı tamamen beyaz. yani nasıl anlatayım idrar deliğinin altından başlayıp vajina sonuna kadar -iç dudakların birleştiği yere kadar- olan bölgeden bahsediyorum. hem etli kabarık pürüzlü (bunun normal olduğunu varsayıyorum) hem de beyaz. renginin bu şekilde olması mantar, enfeksiyon falan mı diye düşündürdü ama kötü koku yok kaşıntı yok ağrı yok yanma yok akıntım her zamanki gibi , tek sıkıntı vajina girişimin beyaz olması ki ben beyaz tenli de değilim, esmer sayılabilirim, bahsettiğim alan dışında iç dudaklar olsun idrar deliği ve kalan ön taraf klitoris tarafı vs yani pembe tonları ve dış tarafı da esmer hani sadece belirli bir alanın (iç dudakların içinde olan vajina deliğinin bulunduğu alan) beyaz olması tuhaf geldi. bunun normal olduğunu sanıyordum açıkçası ama lazerci normal değil gibi diyince bi panikledim ve doktor randevusu da aldım muayene olmak için. gerçi doktordan çekiniyorum biraz ama o yüzden de burdan yazmak en azından fikir olabilir diye düşündüm. her kadının vajinası kendine farklı ama bu durum normal bir farklılık mı yoksa bir hastalığın habercisi mi bilmiyorum. bahsettiğim beyazlığı fark ettiğimden beri de bir değişiklik olmadı. belki de benim normalim budur diyorum ama emin değilim. herhangi bir belirti yokken sadece bir alanın diğerlerinden farklı olarak beyaz olması anatomik farklılık sayılabilir mi ki?