Arkadaşlar dayanamadım ve üye oldum bana yardım ederseniz çok sevinirim ağlamaktan helak oldum artık psikolojim bozuldu. Ben hayatımda ilk defa 3 hafta önce antibiyotik kullanımı sonrası mantar oldum. 3 haftadır kaşıntım hiç olmadı idrar yaparken yanmam ve pütürlü beyaz akıntım vardı. Doktora gittim zalain fitil 1 tane oluyor içinde ve gynomax xl (3 tane) kullandım ve geçmedi. Bu sürede sıfır şeker 0 karbonhidrat beslendim. Çay bile içmedim kafein var diye. Bağırsak için ayrı probiyotik vajina flora düzenleyici probiyotik kapsüller kullandım. Cranberry ve vitamin takviyeleri kullandım. Kan idrar tahlili verdim her şey olması gerektiği gibi. Pamuklu ütülü iç çamaşırı zaten şart. Evde giymiyordum bile. İlk fitiller sonrası pütürtü şeklinde akmıyordu akıntı ama vajinamın girişi ve iç dudaklar bembeyaz yapışkan bir akıntıyla kaplıydı pembe renk gözükmüyordu o derece. Tekrar doktora gittim ve 3 tane daha gynomax verdi kullandım yine aynı şekilde akıntım devam ediyordu. Bir daha gittim borifemle vajinal duş yap dedi 1 kere yaptım korktum başka yapmadım. Tekrar gittim bu sefer 9 tane gynomax xl verdi 2 tanesini kullandım regl olcağım için ve toplam 9 fitile rağmen geçmediği için başka kullanmadım. Bu sefer özele gittim mantar olmayabilir kaşıntın yoksa bakteriyel olabilir dedi ama koku falan yok. Bana fluzole /azitro/flagyl verdi. Bakteri kaynaklı mı bilmediğimden şuan sadece fluzole kullanıcam. Ayrıca gyo fem vajinal flora düzenleyici fitil aldım regl sonrası kullanıcam. Nasıl geçirdiniz bu lanet şeyi başka tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın![]()
MerhabalarArkadaşlar dayanamadım ve üye oldum bana yardım ederseniz çok sevinirim ağlamaktan helak oldum artık psikolojim bozuldu. Ben hayatımda ilk defa 3 hafta önce antibiyotik kullanımı sonrası mantar oldum. 3 haftadır kaşıntım hiç olmadı idrar yaparken yanmam ve pütürlü beyaz akıntım vardı. Doktora gittim zalain fitil 1 tane oluyor içinde ve gynomax xl (3 tane) kullandım ve geçmedi. Bu sürede sıfır şeker 0 karbonhidrat beslendim. Çay bile içmedim kafein var diye. Bağırsak için ayrı probiyotik vajina flora düzenleyici probiyotik kapsüller kullandım. Cranberry ve vitamin takviyeleri kullandım. Kan idrar tahlili verdim her şey olması gerektiği gibi. Pamuklu ütülü iç çamaşırı zaten şart. Evde giymiyordum bile. İlk fitiller sonrası pütürtü şeklinde akmıyordu akıntı ama vajinamın girişi ve iç dudaklar bembeyaz yapışkan bir akıntıyla kaplıydı pembe renk gözükmüyordu o derece. Tekrar doktora gittim ve 3 tane daha gynomax verdi kullandım yine aynı şekilde akıntım devam ediyordu. Bir daha gittim borifemle vajinal duş yap dedi 1 kere yaptım korktum başka yapmadım. Tekrar gittim bu sefer 9 tane gynomax xl verdi 2 tanesini kullandım regl olcağım için ve toplam 9 fitile rağmen geçmediği için başka kullanmadım. Bu sefer özele gittim mantar olmayabilir kaşıntın yoksa bakteriyel olabilir dedi ama koku falan yok. Bana fluzole /azitro/flagyl verdi. Bakteri kaynaklı mı bilmediğimden şuan sadece fluzole kullanıcam. Ayrıca gyo fem vajinal flora düzenleyici fitil aldım regl sonrası kullanıcam. Nasıl geçirdiniz bu lanet şeyi başka tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın![]()
Öncelikle geçmiş olsun… 1 sene kadar önce vajinal mantar yaşadım 6 ay sürdü. 3 ayı antibiyotiklerle fitillerle geçti maalesef sonuç alamadım. 3 ay da diyet yaparak kurtuldum sadece. Aslında anlattığınız şeyler çok doğru yeme içme çamaşır ütü hepsi doğru böyle devam etmelisiniz 3 ay sürdü benim diyetim Hindistan cevizi yağı mesela vajinaya sürebilir sabahları aç karnına bi tatlı kaşığı yenir. Kadınlar için vajinal bölge ye kullanılan probiyotikler enfeksiyonunuz da iyileşmeler görülmeye başladığın da kullanmalısınız. Çünkü ilk etapta kullanmak maalesef ki mantar hücrelerini besliyor. Önce mantarı güçsüzleştirirseniz probyotikler enfeksiyonla savaşabilir hale gelir fayda eder. Antibiyotik alıp probiyotik içeyim derseniz de yanılırsınız. Çünkü antibiyotik içtiğiniz tüm probiyotiği öldürüyor. Böylelikle de savaşıcak iyi bakteri kalmıyor maalesef. Zor bi süreç ama geçiyor travazol krem denildiği gibi deri inceltici ve oradaki pH ı bozuyor sizin zaten bozulduğu için iyileşemiyorsunuz. Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Nioli yağı çamaşırınıza bi damla sadece. fazlası yakar deriyi tahriş eder her yeni çamaşırda 1 damla. Soğan yemelisiniz bol bol . Ev yoğurdu da önemli. Ama aynı probyotik gibi mantar güçsüzleştiği zaman yemelisiniz şikayetler azalmaya başlayınca yoksa yoğurdun içinde ki maya enfeksiyonu tetikler ve besler.
Ayrıca bi beraberliğiniz varsa cinsel anlamda bu süreçte ara vermelisiniz. Partneriz de doktorun önerdiği bi antibiyotiği kullanıp kendi vücudunu temizlemeli ki size bulaşmasın tekrardan. Yoksa siz iyileştikçe her yeni ilişki de partnerinizden bulaşır tekrar. Daha fazlasıyla geliyor bide maalesef. Umarım faydası olmuştur anlattıklarımın..
Gerçekten kolay bi durum değil.. ben enfeksiyondan ziyade bana verdiği psikolojik baskıyla savaştım resmen. Ve yaşamayan da asla anlamıyor kafana takıyorsun deniyor büyütüyorsun oluyor falan. Ben sabaha kadar yazarım beni nasıl etkilediğini. Evimiz kalabalıktır 1 sene çamaşırlarımı hep ayrı yıkadım iyileştim devam ettim ayrı yıkamaya. Olurda başkasına aynı sorunu yaşatmiyim diye. Kendimi mikrop yuvası gördüm
geçmiş olsun tekrardan