vajinal muayene:(

valla canım benim 5 haftalıktı ult.ile baktı keseyi gördü ama organlar oluşmamış dedi. 6+2 de yine ult.ile kalp atışlarını duyduk. şuan 13 haftalık hamileyim daha alttan hiç muayene olmadım.

Ben hamileykende 3-4 kez vajinal mauyene olmak zorunda kaldım , kendimi çok kasmama ve utanmama rağmen bebeğim için katlandım her annenin yaptığı gibi. Hayatında bir kere bile jinekoloğa gitmemiş ve butür muayenelerden ödü kopan biriyken hemde..
Doktoruma vajinal muayeneden rahatsız old. söyledim , zararı olabilir mi bebeğe dedim tabi ilk aklıma gelen sorulardan biriydi. Hiçbir zararı olmadığını , daha ayrıntılı incelemenin vajinal muayene ile yapılabildiğini ve anneliğe alışmak açısından bu muayenenin bi alıştırma olacağını söylemişti.
Kalp atışlarını duyduktan sonra da çok şükür ki normal ultrasondan takip edilmeye devam edildi.
Doğumu düşünen kadınlar için vajinal ultrasonun hiçbir zorluğu olmamalı diye düşünüyorum..

canım buna takılma benim bebgım tedavıyle olmasına ragmen 9-10 haftalıktı yınede vajınal ultrason yapıldı.sen kasma kendını rahat ol...

9. haftamdayım dün doktorum herşeyi daha net görebilmek için vajinal baktı ama bu son dedi bir dahakine artık karından bakılacagım.. Ama buna cok takılmayın o anın, bebişi görmenin keyfini yaşayın..

Bende ilk bebege baktirmak icin gittigimde 6 haftalik civariydi ve alttan ultrasonla bakti, cunku bebek cok kucuktu vaginal muayenede daha iyi gozukuyormus. Ondan sonraki iki hafta sonra normal ultrasonda kalp atislari gorulmustu.

ben de iki kez vajinal muayene oldum. "bundan korkarsam doğumda ne yaparım, korkmamalıyım" diye düşündüm, teselli ettim kendimi. zaten hiç hissetmedim bile. korkma canım, inan korkulacak bir şey değil.

kızlar bencede vajinal muayenenin hiç sakıncası yok zaten usta ellerde olduğuna güveniyosan sorunda yokk benimde ilk kese kontrolü ve sonraki kalp atışı kontrolü vajinaldi ve ben doğum yapmış biri olarak tan hiç sorun yaşamadığımı söyleyebilirim dr zaten ben bu aletle belli bir bölgeye kadar ilerliyorum zaten kesenin zarı ve orada tıpaç dediğimiz bi madde var doğumda düşen biz onu geçemeyiz zaten dedi onun ardından görüntü alıyoruz dedi rahat olun tatlım hayırlı doğumlar olsun hepiciğinize

13 haftalık hamileyim.ikili test için vajinal muayene yaptı doktor.sonradan çok pişman oldum yaptırdığıma. bebege zararı olur dediler korkuyorum.içim hiç rahat değil

vajinal ultrasonun gebeliğe bi zararı olmaz, olsaydı doktorlar psikopat değiller heralde vajinal usg yapsınlar..
ayrıca bence tüm kadınların vajinal muayeneye bi şekilde alışması gerekiyor, hiçbir problem olması bile rutin doktor kontrollerini yaptırmak her kadınının yararınadır..

Bende hiç hoşlanmıyordum vajinal muayneden ama 11 haftalıkken yaptı doktorum bebeğim öle net göründü ki (hatta cinsiyetini öğrendik) bu defa ben tercih edeceğim.

5 haftalıkken zaten sadece kese görünür karından da alttan da. bebiş 7. haftada görünüyor benim bildiğim. mesela benim 7 haftalıkken rahmim ters dönmüştü o yüzden kamera ile alttan baktı ve bebeğimi gördük. normalde karındanda görünüyor bebişin kalp atışları.

canm ben şuan 30 haftalık hamleyim ilk 3 ay drum vajinal mune etti bende senn gibi tedirgin olmuştum ama h,ç bi sakıncası yo bil hasa bebiğnin gelişimi daha çok net görüyolar 2 testine kadr bakıylar ve ben çok duydum etrafımda herkeste yapılıyomuş ilk 3 ayda skınca sı yok için rahat olsun bebeğin bakıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…