Vajinal Orgazm oldunuz mu?

vajinal orgazm oldunuz mu?

• evet

OY: 74 57,4%
  • hayır

OY: 55 42,6%

• Ankete Katılan
    129

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
21
158
Diğer
herkes olacakmıyım,olamayacakmıyım diye düşünüyor...olmak için çözüm yolları arıyor..ee bende size sorayım oldunuz mu?olamayanlara tavsiyeleriniz:)

Sigmund Freud "vajinal yoldan" yani cinsel ilişkiyle orgazm olamayan kadınların infantil ("çocuksu") olduklarını ima etmiştir. Yani Freud'a göre yetişkin kadın "vajinal orgazm" olamıyorsa, bunun nedeni o kadının çocukluğun belli bir gelişim döneminde "takılmış" olmasıdır. Bu teori günümüzde ve özellikle de Masters ve Johnson'un 60'lı yıllarda cinsellik alanındaki kapsamlı çalışmalarında ortaya çıkan bilgilerle geçerliliğini yitirmiştir.

Kadında orgazm çok uzun zamandan beri klasik olarak vajinal orgazm ve klitoral orgazm olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu tanımlamada klitoral orgazmdan kasıt klitoris uyarısıyla oluşan orgazm (örnek: mastürbasyon), vajinal orgazm ise direkt vajina uyarısıyla (örnek: cinsel ilişki) oluşan orgazmdır.

Gerçekte, cinsel ilişkide oluşan "vajinal orgazm" kadınların büyük çoğunluğunda yine klitorisin uyarılmasıyla oluşur.

Cinsel ilişkide kadında orgazm, penisin direkt klitorise ritmik olarak temas etmesi, erkeğin pubis kemiğinin klitorise ritmik olarak temas etmesi ve yine penisin hareketleriyle ritmik olarak hareket eden iç dudakların klitorisi uyarmasıyla oluşur. Hiç bir klitoris uyarısı olmadan "saf vajinal orgazm" oluşması mümkün olmakla beraber olağan değildir.

Klitorisin kadında penisin tam karşılığı olduğu ve erkekte orgazm olma mekanizmasının penis başının direkt veya dolaylı yoldan uyarısı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak yukarıdaki bilgi daha anlaşılır hale gelir. Erkekte penis başı uyarısı olmadan orgazm ne kadar mümkünse, kadında da klitoris uyarısı olmadan yalnızca vajina uyarısıyla orgazm oluşması da ancak o kadar mümkündür.

"Vajinal orgazmın" çoğu kadın için yanlızca belli ilişki pozisyonlarında gerçekleşmesi ve bazı pozisyonlarda kadının "uyarılmadığını" ifade etmesi o pozisyonda klitorisin mekanik olarak daha az uyarılmasıyla ilgilidir.

Klitoris ile penis eşdeğer olmalarına karşın aralarında önemli bir fark daha bulunur: Penis serbest bir yapı olmasına karşın klitoris etraf dokulara sıkı sıkıya tutunan hareketsiz bir yapıdır. Bu bir dezavantaj gibi görünmesine karşın, ilişkide penisin ritmik hareketlerine bağlı olarak iç dudakların pasif olarak hareket etmesi, etraf dokuya sıkıca tutunmuş olan klitorisin bu hareketlerle daha yoğun olarak uyarılmasına önemli katkılarda bulunur.

Klitoral orgazmın vaginal orgazımdan farkı, klitoral orgazm temas öncesi sırf klitoristin masajıyla elde edilen bir orgazmdır. Halbuki vaginal orgazm temas sonucu ortaya çıkan bir orgazmdır. Bu çok daha zor elde edilen bir orgazmdır.

Son düzenleme:
bi klitoral bi de vajinal orgazm oluyor
klitoral malum klitorisin uyarılması sonucu gerçekleşen orgazm
vajinal ise içeriden g noktasının uyarılması sonucu olan orgazm

------------------

bende evlenince inşallah olcam :)))))

vazgeçtim cevabımı geri aldım.. Neden mi? Çünkü bunun yolunu bilsek nasıl açıklanır yahu :)))))))))))

Diyemez ya şunu yap çek geri al cart curt söylenmezki anam böyle şeyler..... Fazla özel oldu

Son düzenleme:
herkes olacakmıyım,olamayacakmıyım diye düşünüyor...olmak için çözüm yolları arıyor..ee bende size sorayım oldunuz mu?olamayanlara tavsiyeleriniz:)

cinsellik bölümü diye bu kadarda özele inilmez kicanım....:mymeka:
aaaaaaaaaa:mymeka:

Hemen anlatayım açık ve net vajinal orgazm birleşmede kadının yaşadığı haz... Klitoris ise birleşme olmadan kızlık zarını etkilemeden mastürbasyon la olan orgazm... Yani kadınlar iki çeşit orgazm olurlar........

yahu arkadaşlar rahatsız olduysanız özel geldiyse yazmayın hiç bişey madem sizi rahatsız etti.

cevaba gelince olmadım. bunun da dünyadaki kadınların çok azının başına geldiğini duymuştum.

Adamı meraklandırıyosunuz :jeyyar:

Netten baktım şimdi vajinal orgazm şu g noktası mı ne diyolar ya onun ve vajinanın uyarılmasıyla oluyormuş yani şu zor olan herkesin olamadığı türden :jeyyar:

Klitoris orgazmıda klitorisin uyarılmasıyla yani kolay olan orgazm şekli oluyomuş naniknanik

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Özel olacak nesi var allah aşkına herkes artık neyin ne olduğunu biliyor ve doğruyu öğrenmeye çalışıyor.Benimde uzun süredir anlamaya çalıştığım ve çözemediğim bir durum açıkçası.Klitoral orgazm bi şekilde yakalanıyor fakat vajinal orgazmı tam olarak anlayıp yakalayamadım.Tarifi yada anlatabilecek duygusu varmı acaba?O anda kadın ne hisseder?Vucudunda uyanan duygular nelerdir?Doğrusu uzun zamandır araştırıyorum ve keşfetmeye çalışıyorum.Epey zor gibi.Çünkü araştırmalara göre çok az kadın bunu yaşıyormuş.Bu konuda tecrübeli yada başarılı arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum.Bu konuyu da bu bölümde çok ta özel bulmuyorum.

o zaman size bir tavsiye eşininz sizin önce klitorisle uyarsın tabi burda doyuma ulaşmayın tam o ana geldiğinizde birleşmeye geçin ve yavaş hareketlerle :)))))

Hemen anlatayım açık ve net vajinal orgazm birleşmede kadının yaşadığı haz... Klitoris ise birleşme olmadan kızlık zarını etkilemeden mastürbasyon la olan orgazm... Yani kadınlar iki çeşit orgazm olurlar........

etkilemeden nasil olcak parmakla ve ya elle olanmi klitoris birlesme ondanma canim

Back
X