• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal yanma. Lütfen yardım edin

rica ederim ne demek o sizin inceliğiniz 🥰🥰 ya çok üzüldüm :(((( çok mu kötü mantar oldunuz bazen kendiliğinden geçiyor antibiyotik kullanımı sonrasında ben yaşadım 1-2 kere ondan biliyorum ama zolax almanız da iyi olmuş rahatlatır büyük ölçüde bi de karbonatlı su yazmışsınız gördüm karbonat bazik olduğu için mantarı arttırabilir dikkat edin lütfen :( immuneks etki eder inşallah. benim smearim temiz geldi bi iltihap bi de erozyon var yarın pcr vereceğim onun da sonuçlarına göre tedavi yanmam ara ara var da biraz ağrım var bi de akıntı çok rahatsız ediyor sağ olun ço kteşekkürler sorduğunuz için. size üzüldüm ya :(( neden mantara evrildi ki ya çok geçmiş olsun
İltihap ve erozyon var demişsiniz. Bu tam olarak nerede oluyor? nasıl anladınız iltihap olduğunu? Bir de sizin de vajinanızda akıntıya bağlı tahriş oldu mu 🥲🥲

İltihap ve erozyon var demişsiniz. Bu tam olarak nerede oluyor? nasıl anladınız iltihap olduğunu? Bir de sizin de vajinanızda akıntıya bağlı tahriş oldu mu 🥲🥲
rahim ağzında oluyor, ikisini de smearla öğrendim. maalesef smear ve pcr bekarlara yapılmıyor. evet tahriş oluyor hep. idrar kültürü yaptırdınız mı

rahim ağzında oluyor, ikisini de smearla öğrendim. maalesef smear ve pcr bekarlara yapılmıyor. evet tahriş oluyor hep. idrar kültürü yaptırdınız mı
Doktor dışardan bakma ile iltihabı ve erozyonu anlayabilir mi? İdrar kültürü hiç yapılmadı. İdrar tahlili gibi mi yapılıyor? O ne için yapılıyor?

Doktor dışardan bakma ile iltihabı ve erozyonu anlayabilir mi? İdrar kültürü hiç yapılmadı. İdrar tahlili gibi mi yapılıyor? O ne için yapılıyor?
hayır anlayamaz çünkü rahim ağzına bakması lazım onun için. rahim ağzına bakması için de vajinayı açması spekulum ile muayene etmesi lazım. idrar kültürü evet tahlil gibi yapılıyor. idrar yolu ile vajina yolu çok yakın olduğu için vajinada mantar veya bakteri varsa onun hakkında da fikir sahibi olmaya yardımcı olur idrar kültürü.

hayır anlayamaz çünkü rahim ağzına bakması lazım onun için. rahim ağzına bakması için de vajinayı açması spekulum ile muayene etmesi lazım. idrar kültürü evet tahlil gibi yapılıyor. idrar yolu ile vajina yolu çok yakın olduğu için vajinada mantar veya bakteri varsa onun hakkında da fikir sahibi olmaya yardımcı olur idrar kültürü.
Anladım. İnternetten baktım bana hiç böyle bir alet kullanılmadı. İdrar tahlili yüzde yüz sonuç verir mi bu gidişimde talep edeyim yapılmasını. Ve şunu affınıza sığınarak sormak istiyorum benim daha önce hiç cinsel ilişkim olmadı ve dediğim gibi bekarım. Bahsettiğim gibi bir akıntının bende olması normal mi sizce ? çok tecrübeli olduğunuzu hissettiğim için sizden bilgi edinmek istiyorum. Lütfen sizi rahatsız ediyorsam kusuruma bakmayın çok özür dilerim 🙏🏻

yok lütfen öyle düşünmeyin ne rahatsızlığı olur mu hiç öyle şey 🥰 idrar tahlili yüzde yüz sonuç vermeyebilir sadece biraz yol gösterir. tabii ki normal olabilir antibiyotik kullanımı sonrası bile böyle enfeksiyonlar oluşabiliyor veya basit en ufak bir hijyen eksikliği olursa.. toplu tuvaletlerden de olabiliyor. umarım ne olduğunu yakın zamanda anlayabilir iyileşebilirsiniz.

yok lütfen öyle düşünmeyin ne rahatsızlığı olur mu hiç öyle şey 🥰 idrar tahlili yüzde yüz sonuç vermeyebilir sadece biraz yol gösterir. tabii ki normal olabilir antibiyotik kullanımı sonrası bile böyle enfeksiyonlar oluşabiliyor veya basit en ufak bir hijyen eksikliği olursa.. toplu tuvaletlerden de olabiliyor. umarım ne olduğunu yakın zamanda anlayabilir iyileşebilirsiniz.
Umarım hepimiz iyileşir ve kurtuluruz bu hastalıklardan 🙏🏻

Geçmiş olsun benimde 1 haftadır geçmeyen vajinal kaşıntım ve yanmam var kremler bir ise yaramadı fitil kullandım çok yaktı normal mi acaba
Kekik suyu ve kekik yağı ile gül yağını karıştırıp sürün hassas bölgeye şekerli yiyecekler tüketmeyin bir müddet

Yemek bile yemiyorum gecsin diye sadece suyla besleniyorum.

çok iyi anlıyorum inanın iyi ki sizde öyle hastalıkvari bir durum yok. iç çamaşır mümkünse giymeyin çok değil hafif soğuğa yakın suyla yıkayın peçeteyle kurulayın jel vs de kullanmayın hiç geçene kadar. fitil çok tahriş etmiş sizi bi de üstüne antibiyotikler de var. normal yani yaşadığınızda anormal bir şey yok beklenilesi bir durum. ya canınız yanıyor tabii ki sıkılacak benim her böyle yanma ağrı nüksettiğinde bitiyorum resmen çöküyorum. siz geçeceğine inanın geçmezse de tedavisi vardır da yani geçer yine. enfeksiyon yok bir şey yok. probiyotikle temiz bakmayla stressiz devam edin. nioli yağı falan öneren olursa kullanmayın ağır o da asidik. sirkeymiş karbonatlı suymuş uzak durun sadece serin su probiyotik. adet bilmiyorum ki iyi geledebilir ilaç partiküllerini de atacağı için diyeceğim de atmıştır büyük ölçüde. hem antibiyotik hap hem ağır antibiyotik fitilden mukozanız tahriş olmuş geçer kalmaz bir şeyiniz 5 gün erken daha. pcr de sürüntü de temiz gelir eminim rahatlarsınız gün geçtikçe de. geçer yani siz geçmez diye stres olup psikolojinizi yıpratıyorsunuzdur. neden geçmesin hep böyle miydi sanki öyle düşünün.
Size özelden mesaj atabilir miyim sizinki geçti mi açaba

Hiçbir şekilde geçmedi 3 aydir gitmediğim doktorda kalmadı antidepresanlarla uyuyorum sadece.
Ozon yağını deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Sürülebilir şeklinde hazır olanlar var. Deneyin. Vajinal flora için de laktoferrin öneririm farklı markalarda mevcut.

Teşekkür ederim demir seviyem yüksek olduğu için laktoferrin kullanamıyorum, ozon yağı değilde vajina ozon terapisi yaptırmayı planlıyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim🌸🌸

Teşekkür ederim demir seviyem yüksek olduğu için laktoferrin kullanamıyorum, ozon yağı değilde vajina ozon terapisi yaptırmayı planlıyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim🌸🌸
İçten yanma için vajinal lazeri, dıştan yanma için de ozon yağını tavsiye ederim. Vajinal ozon tabii yapana göre değişiyordur ama yağ hem makul bütçe, hem etkili.

Rica ederim :)

Lazeri dusunuyorum kesinlikle ama suan bu kadar yanma varken daha çok yakmaz mı acaba? Siz daha önce yaptırdınız mı?

Lazeri dusunuyorum kesinlikle ama suan bu kadar yanma varken daha çok yakmaz mı acaba? Siz daha önce yaptırdınız mı?
Dediğim gibi yanmanın nerede olduguna bağlı, eğer akıntınız yanma yapıyorsa lazer akıntıyı kestiği için yanmanız da zamanla geçecektir.
Benim de kullandığım bir fitil sonrası çok şiddetli yanmam olmuştu, ozon yağıyla baya hafiflemişti tabii bu da doktor tavsiyesiydi.
Daha sonra lazer yaptırdım her şey normale döndü. Lazeri seçerken de iyi bir marka olmalı, doktor da işinin ehli olmalı.

Bahsettiğiniz tabloyu yaşıyorum şuan bende içte yanmam tabiki, doktor tavsiyeniz var mı kime yaptırdınız acaba? Enfeksiyon kapmaktan çok korkuyorum. Yaptırdıktan sonra yanmanız hemen geçti mi, konuştuğum doktor 1 hafta daha çok artacağını söyledi korktum açıkçası.. Çok soru sordum kusura bakmayın ama aynı yoldan geçmiş birini bulmak çok zor, akıntım yanma yapıyor kesinlikle ama testlerde hiçbir şey çıkmıyor femoflor yaptırdım, 1 ay sonra tekrar pcr yaptırdım defalarca kültür ama hiçbir şey çıkmıyor.. tavsiyelerinize açığım🌸

Bahsettiğiniz tabloyu yaşıyorum şuan bende içte yanmam tabiki, doktor tavsiyeniz var mı kime yaptırdınız acaba? Enfeksiyon kapmaktan çok korkuyorum. Yaptırdıktan sonra yanmanız hemen geçti mi, konuştuğum doktor 1 hafta daha çok artacağını söyledi korktum açıkçası.. Çok soru sordum kusura bakmayın ama aynı yoldan geçmiş birini bulmak çok zor, akıntım yanma yapıyor kesinlikle ama testlerde hiçbir şey çıkmıyor femoflor yaptırdım, 1 ay sonra tekrar pcr yaptırdım defalarca kültür ama hiçbir şey çıkmıyor.. tavsiyelerinize açığım🌸
Ankara'da birkaç doktora gitmiştim ki ben hem doktora hem de kullanılan cihaza bakarak karar vermiştim. İşlem sırasında acı hissetmiyorsunuz onu söyleyeyim. Evet, önce akıntı artıyor çünkü mikrohasar oluşturuluyor ve hasarlı tabaka birkaç günde dökülüyor bu da akıntıyı arttırıyor ama 3 gün bilemediniz 4 günde bitmiş oluyor, kesinlikle korkacak bir şey yok. Muhtemelen akıntınız yanma yapıyor, benim de testlerim temiz olmasına rağmen bir fitil sonrası çok şiddetli yanmayla başlamıştı. Burdan ilaç ya da doktor ismi veriliyor mu bilemiyorum, özelden yazarsanız size daha detaylı bilgi aktarımı saglayabilirim.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, yazıyorum size 🌸

Back
X