Vajinimus için hangi doktora gittiniz

Aynen öyle
Dalga geçmek için konu açtı sanırım ya bana özelden psikolog oryantal yapmamı önerdi yazmış

Bu durum psikologa gidip konuşarak çözülecek birşey değil bence. Vajinismusun derecesi de önemli. Bu alanda uzman olmayan kadın doğum uzmanları bile tam olarak anlayamıyor. Ben ilk evlendiğimde şehrimdeki kaliteli denilebilecek özel hastanelerden birindeki bir kadın doğum uzmanına gitmiştim. İlişkide 2 dk dişini sıkıver canın bu kadar mı tatlı demişti. Daha sonra vajinismus üzerine çalışan bir doktora gittim, o kadar faydalı oldu ki. Doktorumu da çok seviyorum, halen düzenli kontrollerimde ona giderim. Şimdi isim söylemem doğru olmaz istersen özelden sorarsan söylerim

Konuşarak geçecek birşey değil derken egzersiz yapılması gerekebilir demek istedim. Diğer yandan da; Her psikolog sizin bahsettiğiniz şeyleri yapmıyor. Ben ve eşim de sağlıkçıyız, psikolog arkadaşlarım da var, sizin bahsettiğiniz şeyleri yapan psikologlar elbette vardır ama çoğunluk bahsettiğiniz gibi değil. Psikologlarda vakit kaybeden çok hasta da tanıdım. Bazı hastalar uygulamalı egzersizler olmadan yenemiyor. Küçümsemek için demiyorum, ağır vajinismus hastalarında daha donanımlı bir ekip gerekir diyorum sadece. Kimi hasta, kadın genital organının fizyolojisini anlatınca bile yener, kimisi de doktor olsa bile yıllarca uğraşır. Derecesi önemlidir kişiden kişiye değişir. Ben de vajinismusu yendim ve hiç kolay olmadı, yanlış yönlendirme değil bunlar da benim düşüncem.

Hala yanlis yonlendirmeye devam ediyorsunuz. Burada tedavi sekli anlatmak doktor terapist gibi davranmak yasak oldugu icin size detayli bilgi veremiyorum. Hala konusarak olmaz diyorsunuz. Konusmuyoruz konusmuyoruz konusmuyoruz. Uygulamali egzersiz de tedavinin bir parcasi tabii ki. Ama travmaniz, esli denemedeki acıyacak şartlanmanız hipnoz ile iyilestiriliyor. Mucizevi bir sekilde o anilar siliniyor anliyor musunuz? Bunlari her psikolog yapmiyorsa yapanina gitmek gerekiyor. Buradan hasta yorumlarindan google yorumlarindan okumak gitmek gerekiyor. Burada doktorlarla da iyilesen var kabul ediyorum. Ama ben psikologdan yanayim. Kimi gorursem goreyim psikolog önereceğim. Siz de doktor onermeye devam edin. Ama psikologları kotulemeyin. Gözünüzde doktor degiller belki ama insan hayatinda mucize yaratiyorlar. Psikoloji, doktorlarin ilaclarin duzeltemedigi bir sey. Haksizliga ugramisim, sevilmemişim, itilip kakılmışım. Beni doktor iyi edebilir
miydi? Iyi ihtimalle psikologa yönlendirirdi. Kötü ihtimalle antidepresan yazar uyuturdu. Psikolog bu gibi sorunlarda bile sadece konusmuyor. Her birinin tedavi sekli var, odevleri var. Her seansta baska biri gibi oluyorsun. Tazeleniyorsun. Dilerim hiç muhtaç kalmazsiniz.

Merhaba siz kimden hipnoterapi aldınız hangi şehirdeydi terapistiniz özelden paylaşırsanız çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…