Merhaba, uzun süre vajinismus sıkıntısı yaşayan biri olarak sürecimi sizlere detaylı anlatmak istedim ki benim gibi başkalarına da bir nebze olsun umut olur belki. Ben 4,5 yıldır evliyim. Vajinismus olduğumu balayımızda anladım
ve hemen akabinde bir jinekoloğa gittim. Muayene bile bir travmaydı. Fizyolojik bir problemim
olmadığını öğrendikten sonra, psikiyatrist desteği aldım, ancak fayda
göremedim. Daha sonra psikoterapistle birlikte çalışan bir jinekoloji kliniğinde tedaviye başladım.
Ev ödevlerimi yapmaya çalışırken çok zorlandım, parmak egzersizlerini kısmen yapabilmeyi öğrenmiştim, fakat daha öteye gidemedim. Maddi ve manevi olarak çok yorulup beklenen sürede başaramadığımı da görünce artık tüm inancımı kaybettim. Bu başarısız süreç üzerinden iki yılı aşkın zaman geçti. Her ne kadar umudumu yitirsem de sürekli
araştırmaya devam ettim. Farklı şehirlerden doktorlar, faklı yöntemler, ilaçlar, kremler, geçici
çözümler… Sonuç olarak doğru bir uzmanla ya da çözümle karşılaşmadım.
Eşim bu süreçte çok anlayışlıydı, ama yeterince dahil olmadı. Bununla beraber, bana sürekli dikte edilen şey; eşimin mutlaka sürecin içinde olması gerektiği, ilişkimizin iyi olması gerektiği, yoksa başarılı olamayacağımdı. Eşinizin desteği, anlayışı elbette ki süreci kolaylaştıran bir etken, ama bu durumu çözememek, çözebilmek için eşime bağımlı
hissetmek, kendime inancımı, güvenimi tamamen yitirme aşamasına gelmeme neden oldu. Boşanma süreci atlattım, stres kaynaklı sağlık sorunları yaşadım ve artık bu konu benim için kapanmıştı. Sonra birden kendime geldim ve dedim ki; evliliğim belki devam eder belki etmez, ama ben bunu kendim için kendi başıma aşmak zorundayım. Bu forumdaki birkaç kişinin yorumunda Dr.Saygın Micozkadıoğlu ismine rastladım ve kendime bir şans vermek istedim. İlk kez ve biraz da çekinerek erkek bir hekime gitme kararı aldım. Tanışma seansımızda gerek yaklaşımı, gerekse verdiği motivasyonla bana umut oldu ve tedavi sürecine başladık. Bu zamana kadar bir kadın olarak kendimi, bedenimi çok yanlış tanımışım. Her seansta inancım biraz daha arttı ve bir aydan kısa bir sürede 4 seansta çözüme ulaştım. Önceki danışanların deneyimlerini okuduğumda abarttıklarını düşünmüştüm. Hala inanamıyorum, ama gerçekten mümkünmüş. Allah iyi ki Saygın Hoca'yı karşıma çıkarmış, kendisine minnettarım. Bunu okuyan ve benzer çaresizliği yaşamış arkadaşlarım için bir umut olur umarım, gerçekten başarabilirsiniz. Bana özel olarak da ulaşabilirsiniz. Sevgiler :)