vajinismus için hiçbirşey yapmıyorum:(

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
6aylık gebeyim ve vajinismusu yenmek adına hiçbirşey yapmıyorum. eşimle beraber olurken afedersiniz birazını içime almamla tatmin olabildiğini daha fazlasına gerek duymadıgını söylüyor. ama benim yinede uykularım kacıyor beynim hep bununla mesgul:( fakat içimden birsey yapmakta gelmıyor ne egzersiz nede denemeler.. cunku bacaklarımı sonuna kadar açamıyorum. bu hayatın en önemli şeylerinden biri fakat neden kaçıyorum bu sorunumdan bilmiyorum. doğumu sezaryen düşünüyorum keşke normal yapabilsemde diyorum insanın aklı sürekli kendindeyken canı hiçbirşeyde istemiyor ama neden boşvermişim bilmiyorum.. Akıl verecek olan yada benim gibi olan varmı?

6aylık gebeyim ve vajinismusu yenmek adına hiçbirşey yapmıyorum. eşimle beraber olurken afedersiniz birazını içime almamla tatmin olabildiğini daha fazlasına gerek duymadıgını söylüyor. ama benim yinede uykularım kacıyor beynim hep bununla mesgul:( fakat içimden birsey yapmakta gelmıyor ne egzersiz nede denemeler.. cunku bacaklarımı sonuna kadar açamıyorum. bu hayatın en önemli şeylerinden biri fakat neden kaçıyorum bu sorunumdan bilmiyorum. doğumu sezaryen düşünüyorum keşke normal yapabilsemde diyorum insanın aklı sürekli kendindeyken canı hiçbirşeyde istemiyor ama neden boşvermişim bilmiyorum.. Akıl verecek olan yada benim gibi olan varmı?

6 aylık gebeysen, bence bu gebeliğe odaklanmalı psikolojini bozmamaya çalışmalısın.
Vajinismus büyük bir problem evet, yaşayan kadını tarif edilmez sıkıntılara sürüklüyor fakat vajinusmus'u yenmek "pratikte" 5 dakika belki daha az vakit alıyor.
Kafanda bitirip cesaretini topladıktan sonra bitecek.
Ama yazdığım gibi şu an birincil gündemin bu olmamalı.Gebeliğinin tadını çıkar.
Bırak eşin tatmin olsun veya olmasın, vajinusmus sorununu ertele.Mesela 3-5 ay sonrasına.
Bebeğini sağ salim dünyaya getirdiğinde eminim ki bu sorunu çözeceksinizdir.
Ha oldu ki çözemediniz, bunu o zaman düşünür ve gerekirse uzman yardımına başvurursunuz.

arkadaşım vajinismus olduğu halde normal doğum yaptı doktoru ısrar etmiş oğlu bırbuçuk yaşın aştı ama hala tam anlamıyla bırlıktelık yaşamamışlar eşiyle normal doğumda işe yaramamış bikaç doktorla görüştü ama sorunu çözulmedı ama yınede doktorla halolabılecek bişi tabı doğruu doktoru bulmak mesele

6 aylık gebeysen, bence bu gebeliğe odaklanmalı psikolojini bozmamaya çalışmalısın.
Vajinismus büyük bir problem evet, yaşayan kadını tarif edilmez sıkıntılara sürüklüyor fakat vajinusmus'u yenmek "pratikte" 5 dakika belki daha az vakit alıyor.
Kafanda bitirip cesaretini topladıktan sonra bitecek.
Ama yazdığım gibi şu an birincil gündemin bu olmamalı.Gebeliğinin tadını çıkar.
Bırak eşin tatmin olsun veya olmasın, vajinusmus sorununu ertele.Mesela 3-5 ay sonrasına.
Bebeğini sağ salim dünyaya getirdiğinde eminim ki bu sorunu çözeceksinizdir.
Ha oldu ki çözemediniz, bunu o zaman düşünür ve gerekirse uzman yardımına başvurursunuz.

cok guzel yazmıssın cnm sağolasın. yani insan kafasına cok takıyor cevre ilişkilerinden bahsedince ve senin durumunu bilmeyince içini derinden acı kaplıyor. gebeliğim planlı olmadı kazaraydı fakat cok şukurki Rabbime cok menmunum bundan yeterki saglıklıolsun. diger meseleyine nasl çözücem bilemiyorum:(

arkadaşım vajinismus olduğu halde normal doğum yaptı doktoru ısrar etmiş oğlu bırbuçuk yaşın aştı ama hala tam anlamıyla bırlıktelık yaşamamışlar eşiyle normal doğumda işe yaramamış bikaç doktorla görüştü ama sorunu çözulmedı ama yınede doktorla halolabılecek bişi tabı doğruu doktoru bulmak mesele

normal dogum vajinismuste cok tahrip edici bir durum diye sezaryen istiyorum. keske normal olsa ama eşime bile dokundurmazken kendimii doktorların sık kontrolleri dogum esnasında psikolojimi mahveder diye düşünüyorum:(

normal dogum vajinismuste cok tahrip edici bir durum diye sezaryen istiyorum. keske normal olsa ama eşime bile dokundurmazken kendimii doktorların sık kontrolleri dogum esnasında psikolojimi mahveder diye düşünüyorum:(

arkadaşımda sızın gıbı düşünüordu ve ısrarla sezeryan istıyordu ama doktoru normal yolla hamıle kalan biri nasıl vajınusmus olur demiş :44::44::44:

Üzülme lütfen, eminim Rabbim yardımcın olacaktır.
Hem saat gecenin 2 si olmuş sen hala uyumamışsın.
Ufaklık için sakıncalı bu düzensizlik.
Bence dinlenmelisin.

Hamile bir kadın için zaten egzersizler denemeler yada sık ilişki tehlikeli...
Allah korusun erken doğumu tetikler vücudun fazla uyarılması:31:
keşke bu sorununuzu gebelikten önce çözmeye çalışsaydınız:26:
vajinusmus yeneceğim diye kendinizi yıpratmayın şu aralar hamilesiniz doktorunuza danışın neler yapabileceğinizi...

Hamile bir kadın için zaten egzersizler denemeler yada sık ilişki tehlikeli...
Allah korusun erken doğumu tetikler vücudun fazla uyarılması:31:
keşke bu sorununuzu gebelikten önce çözmeye çalışsaydınız:26:
vajinusmus yeneceğim diye kendinizi yıpratmayın şu aralar hamilesiniz doktorunuza danışın neler yapabileceğinizi...

keske yenip kalsaydım cnm ama olmus iste kacmıs demekki yanlıslıkla:(

Rabbim yardımcın olsun canım.

Ama hamileyken şimdi bunları kafana takıp üzülme sakın.

Bebeğine odaklan.

Sadece kendini ve eşini düşünemezsin şu dakikadan sonra.

Öncelik bebeğinin sağlığı olması lazım değil mi?

Sen üzülürsen böyle stres yaparsan ona da geçer bu psikoloji.

Şimdilik rafa kaldır vajinismus işini, bak doğuma da az kalmış.

Doğumdan sonra emin ol daha güçlü olacaksın.

Kendine güvenin gelecek, ve başaracaksın. :)

Rabbim yardımcın olsun canım.

Ama hamileyken şimdi bunları kafana takıp üzülme sakın.

Bebeğine odaklan.

Sadece kendini ve eşini düşünemezsin şu dakikadan sonra.

Öncelik bebeğinin sağlığı olması lazım değil mi?

Sen üzülürsen böyle stres yaparsan ona da geçer bu psikoloji.

Şimdilik rafa kaldır vajinismus işini, bak doğuma da az kalmış.

Doğumdan sonra emin ol daha güçlü olacaksın.

Kendine güvenin gelecek, ve başaracaksın. :)

inşallah cnm bnm dua et bnm için ltfen:(

ben bu siteye bu illet hastalığı yenmek için üye oldum.2,5 aylık evliyim.ilk gece kabus gibi gecti sonrakı bir hafta sonrakı bir ay.tayinim olmadığı için eşimden ayrılıp gorev yaptığım yere döndum.3 hafta izin almıştım.10 günü regl ile geçti geri kalanıda vajınusmusla.eşimden o şekilde ayrılmak daha zordu.sonra çalıştığım şehre geldim araştırma yaptım.o kısmın anatomısının inceledim bu konuyu kafamda çok iyi pekiştirdim.orayı kafamda normallestirmeye çalıştım.orada sinirlerin olmadığını acıyacak bir durumun olmadığını öğrendim.sonra yine netten bu konuda başarılı piskologları araştırdım.TLf numaralarını adım.bazılarına mail attım.1 seans ta yada 5 seansta kişiye göre biteceğini soylediler ama çok pahalı bir tedavi idi 5 bin 6 bin tl arası.fakat en çok sevindiren şey kesin çözüm olacağı.vasunusmus nasıl oluşuyor.hepsını netten araştırdım.bence en önemliside kadınlar kulubu oldu.parmak egserzisleri.çok şe yaradı.bunula İnsallah yeniyorsunuz.birde çok dua ettim.kenzul arş celcelutıye.sonra eşimim yanına geldim 1,5 ay sonra buluştuğumuzda ben bu hastalıtığı yenmiştim Allahıma sonsuz şükürlr olsun.şimdi hamileyım..Allah herkese şifa versin.kadınlar kulubun çok tesekkür ederim

vajinal tuşe -parmak muayenesi- seni rahatsız edecektir, normal kadınların bile canını yakan muayene vajinismuslu kadını ciddi anlamda korkutabilir benim düşüncem. sezaryen vajinismusu yenemezsen senin için daha sağlıklı olur. normal doğurmadan evvel sırf doğum yapacağın gün bile doktor en az bi 7 8 kere muayene ediyor seni.

ben 1,5 yıllık evliyim.hayatım 1,5 yıldır cehenneme döndü .nolur yalvarırım bana yardımcı olun .psikolojim çok bozuldu hiçbişeyden keyif alamıyorum.cok huzursuzum anne olmak istiyorum.çevremde anlatamıyacağım kadar çok baskı var .cok zor durumdayım.kimseye sorunumu anlatamıyorum.geri dönüşü olmayan yollara girmek istemiyorum duyulursa herşey daha kötü olur diye korkuyorum .bununla ilgili okumadığım yazı kalmadı 1 senedir araştırıyorum.artık yıldım .bu siteyi buldum ve geçen gün vajinusmusu yenen arkadaşların hikayelerini okudum ve ağladım içimde birazda olsun bi umut doğdu.doktora gidemiyorum neolur bana yardımcı olun .hiçbişey bilmeyen cahil biride değilim üniversite mezunuyum .ama bunun okumakla hiç ilgisi yokmuş .nolur bana yardım edin içimi dökmek istiyorum artık dayanamıyorum.anlatmak istediğim çok şey var .duygularımı sabaha kadar anlatsam bitiremem.:((

Son düzenleme:
HALAMİNEE BÖyle içine atmakla hiç bir şekilde çözüME KAVuşmaz sorunun.....DOktora gitmekten Çekiniyor olabilirsin ama böyle de kendini yıpratıp ,
hayatı zindan etmişsin bak...1,5 yıldır doktora gitseydin belki de çözüme kavuşacaktı şimdiye........

Son düzenleme:
HALAMİNEE BÖyle içine atmakla hiç bir şekilde çözüME KAVuşmaz sorunun.....DOktora gitmekten Çekiniyor olabilirsin ama böyle de kendini yıpratıp ,
hayatı zindan etmişsin bak...1,5 yıldır doktora gitseydin belki de çözüme kavuşacaktı şimdiye........

haklısın ama gidemiyorum işte.keşke elimde olan bişey olsaydı..

haklısın ama gidemiyorum işte.keşke elimde olan bişey olsaydı..

Canım yaklaşık 2 yıl öncesine kadar ben de senin gibiydim o kadar iyi anlıyorum ki seni, kabus gibiydi gerçekten doktora gidemiyordum, kimseye söyleyemiyordum. Ama en sonunda böyle olmaz dedim çünkü bebeğim olsun istiyordum, normal evli çiftler gibi olalım istiyorum.
Cesaretimi toplayıp önce bir kadın doğum doktoruna gittim, hem ağladım, hem anlattım sağolsun çok yardımcı oldu, eşime ve bana parmak egserizleri yaptırdı, adını hatırlayamadığım bir şurup ile birde krem verdi ve sana ciddi söylüyorum doktordan geldikten birgün sonra oldu ve 2 yıl boyunca boşuna beklediğimin pişmanlığını yaşadım. Öyle ki saniyelik bir durum, yapılmayacak bişe değil.
Şimdi önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlayacağız. Uzun oldu biraz ama umarım sana umut olur biraz.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Canım yaklaşık 2 yıl öncesine kadar ben de senin gibiydim o kadar iyi anlıyorum ki seni, kabus gibiydi gerçekten doktora gidemiyordum, kimseye söyleyemiyordum. Ama en sonunda böyle olmaz dedim çünkü bebeğim olsun istiyordum, normal evli çiftler gibi olalım istiyorum.
Cesaretimi toplayıp önce bir kadın doğum doktoruna gittim, hem ağladım, hem anlattım sağolsun çok yardımcı oldu, eşime ve bana parmak egserizleri yaptırdı, adını hatırlayamadığım bir şurup ile birde krem verdi ve sana ciddi söylüyorum doktordan geldikten birgün sonra oldu ve 2 yıl boyunca boşuna beklediğimin pişmanlığını yaşadım. Öyle ki saniyelik bir durum, yapılmayacak bişe değil.
Şimdi önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlayacağız. Uzun oldu biraz ama umarım sana umut olur biraz.

bende aynı senin gibi düşündüm hatta defalarca kez cesaretimi topladım hazırlanıp doktora gitmek için evden çıktım ama hep geri döndüm.:(((

Back
X