- Konu Sahibi sessizgemiler
-
6aylık gebeyim ve vajinismusu yenmek adına hiçbirşey yapmıyorum. eşimle beraber olurken afedersiniz birazını içime almamla tatmin olabildiğini daha fazlasına gerek duymadıgını söylüyor. ama benim yinede uykularım kacıyor beynim hep bununla mesgulfakat içimden birsey yapmakta gelmıyor ne egzersiz nede denemeler.. cunku bacaklarımı sonuna kadar açamıyorum. bu hayatın en önemli şeylerinden biri fakat neden kaçıyorum bu sorunumdan bilmiyorum. doğumu sezaryen düşünüyorum keşke normal yapabilsemde diyorum insanın aklı sürekli kendindeyken canı hiçbirşeyde istemiyor ama neden boşvermişim bilmiyorum.. Akıl verecek olan yada benim gibi olan varmı?
6 aylık gebeysen, bence bu gebeliğe odaklanmalı psikolojini bozmamaya çalışmalısın.
Vajinismus büyük bir problem evet, yaşayan kadını tarif edilmez sıkıntılara sürüklüyor fakat vajinusmus'u yenmek "pratikte" 5 dakika belki daha az vakit alıyor.
Kafanda bitirip cesaretini topladıktan sonra bitecek.
Ama yazdığım gibi şu an birincil gündemin bu olmamalı.Gebeliğinin tadını çıkar.
Bırak eşin tatmin olsun veya olmasın, vajinusmus sorununu ertele.Mesela 3-5 ay sonrasına.
Bebeğini sağ salim dünyaya getirdiğinde eminim ki bu sorunu çözeceksinizdir.
Ha oldu ki çözemediniz, bunu o zaman düşünür ve gerekirse uzman yardımına başvurursunuz.
arkadaşım vajinismus olduğu halde normal doğum yaptı doktoru ısrar etmiş oğlu bırbuçuk yaşın aştı ama hala tam anlamıyla bırlıktelık yaşamamışlar eşiyle normal doğumda işe yaramamış bikaç doktorla görüştü ama sorunu çözulmedı ama yınede doktorla halolabılecek bişi tabı doğruu doktoru bulmak mesele
normal dogum vajinismuste cok tahrip edici bir durum diye sezaryen istiyorum. keske normal olsa ama eşime bile dokundurmazken kendimii doktorların sık kontrolleri dogum esnasında psikolojimi mahveder diye düşünüyorum
Üzülme lütfen, eminim Rabbim yardımcın olacaktır.
Hem saat gecenin 2 si olmuş sen hala uyumamışsın.
Ufaklık için sakıncalı bu düzensizlik.
Bence dinlenmelisin.
Hamile bir kadın için zaten egzersizler denemeler yada sık ilişki tehlikeli...
Allah korusun erken doğumu tetikler vücudun fazla uyarılması
keşke bu sorununuzu gebelikten önce çözmeye çalışsaydınız:26:
vajinusmus yeneceğim diye kendinizi yıpratmayın şu aralar hamilesiniz doktorunuza danışın neler yapabileceğinizi...
Rabbim yardımcın olsun canım.
Ama hamileyken şimdi bunları kafana takıp üzülme sakın.
Bebeğine odaklan.
Sadece kendini ve eşini düşünemezsin şu dakikadan sonra.
Öncelik bebeğinin sağlığı olması lazım değil mi?
Sen üzülürsen böyle stres yaparsan ona da geçer bu psikoloji.
Şimdilik rafa kaldır vajinismus işini, bak doğuma da az kalmış.
Doğumdan sonra emin ol daha güçlü olacaksın.
Kendine güvenin gelecek, ve başaracaksın. :)
HALAMİNEE BÖyle içine atmakla hiç bir şekilde çözüME KAVuşmaz sorunun.....DOktora gitmekten Çekiniyor olabilirsin ama böyle de kendini yıpratıp ,
hayatı zindan etmişsin bak...1,5 yıldır doktora gitseydin belki de çözüme kavuşacaktı şimdiye........
haklısın ama gidemiyorum işte.keşke elimde olan bişey olsaydı..
Canım yaklaşık 2 yıl öncesine kadar ben de senin gibiydim o kadar iyi anlıyorum ki seni, kabus gibiydi gerçekten doktora gidemiyordum, kimseye söyleyemiyordum. Ama en sonunda böyle olmaz dedim çünkü bebeğim olsun istiyordum, normal evli çiftler gibi olalım istiyorum.
Cesaretimi toplayıp önce bir kadın doğum doktoruna gittim, hem ağladım, hem anlattım sağolsun çok yardımcı oldu, eşime ve bana parmak egserizleri yaptırdı, adını hatırlayamadığım bir şurup ile birde krem verdi ve sana ciddi söylüyorum doktordan geldikten birgün sonra oldu ve 2 yıl boyunca boşuna beklediğimin pişmanlığını yaşadım. Öyle ki saniyelik bir durum, yapılmayacak bişe değil.
Şimdi önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlayacağız. Uzun oldu biraz ama umarım sana umut olur biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?