• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus Muyum? Normal mi?

pencerendekimavi

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
42
10
288
Merhabalar, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Birkaç ay önce nikah yaptık, bir aydan az bir zaman sonra da düğünümüz var. Eşimle iki hafta önce evimizi yerleştirdiğimiz dönemde iki kez yakınlaştık. Bim'den aldığımız prezervatif ve kayganlaştırıcısız bir denemeydi. Islanmama rağmen canım çok yandı ve durdurdum. Karnımı yukarı doğru çekiyorum istemsizce. Tam giriş olmadı eşim 3 santim girdi demesine rağmen ben baskı ve zorlama hissettim sadece. Sonrasında da biraz yanma ve hafif rahatsızlık hissi devam etti.
Tabi henüz düğünümüzün olmaması ve evdeki taşınma koşullarından ötürü ortamda rahat hissetmemem bende rahatsızlık oluşturdu. Kendimi hiç rahat hissedemedim.
İki hafta geçmesine rağmen az önce giriş kısmına dokunduğumda o garip rahatsızlık hissini aldım yine.
Geçen gün yeni evlenmiş yengem ilk bir ayın çok acılı ve zor geçtiğinden, kanamanın 10 gün sürdüğünden, bir ay sonra normale döndüğünden, zevki de ancak 5 ay sonra alabildiğinden bahsetti. Yine bir arkadaşım birkaç ay tam birleşemediklerinden ama vajinismus olmadığından bahsetmişti.
Yani ilk ilişki deneyiminde zorlansa bile vajinismusa varmadan normal ilişkiye dönebilen var mı acaba? Bu acı normal miydi yoksa vajinismus muyum, ya da olmamak için neler yapılabilir şu anda. Gevşeme egzersizi olarak neleri kullandınız?

Back