• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba

Uzun süredir takip ediyorum bu siteyi. Yaklaşık 1 yıldır da evliyim. Ve maalesef vajinismus hastasıyım. Her yolu denedim sadece uyuşturucu kremler dışında. Şimdi yazılanları okuyunca artık krem kullanmaya karar verdim. Eşimle aramda gün geçtikçe bir uçurum oluşuyor sanki. İki arkadaş gibiyiz. Her ilişkide aynı sonuçla karşılaşmaktan ikimizde bıktık, bu yüzden isteksiziz. Eşim parmakla deneme yaptıgında iki parmağı da almıştım, evet yanma oluyordu hatta bir nokta var asıl yanma orada oluşuyordu. Ondan sonra eğer kasmazsam ve hafif kaldırırsam belimi eşim ittirmeden kendiliğinden içine giriyordu parmakları. O umut olmuştu bana ama p... denemesinde yine acı hissediyordum. En son denememde zorlanarak yapmaya çalıştım, eşim galiba oldu dedi ama ondan sonra bir daha cesaret edemedim. Yaklaşık 2 ay geçti üstünden. O zaman olduğunu düşünüyorum çünkü ondan birkaç gün sonra adet oldum ve normalden cok daha fazla kanamam vardı ve uzun sürdü. Daha önceki denemelerde p... başını veya ortasına kadar aldığım için hafif kan görüyordum peçetede. En son denememizde kan gelmedi, galiba bu zarın tamamen yırtıldıgının göstergesidir di mi? Şimdi kremle denemeye çalışacağız. Krem ve spreyin isimlerini yazarsanız çok mutlu olurum. Bir de reçeteyle mi satılıyor acaba?

Merhaba

Uzun süredir takip ediyorum bu siteyi. Yaklaşık 1 yıldır da evliyim. Ve maalesef vajinismus hastasıyım. Her yolu denedim sadece uyuşturucu kremler dışında. Şimdi yazılanları okuyunca artık krem kullanmaya karar verdim. Eşimle aramda gün geçtikçe bir uçurum oluşuyor sanki. İki arkadaş gibiyiz. Her ilişkide aynı sonuçla karşılaşmaktan ikimizde bıktık, bu yüzden isteksiziz. Eşim parmakla deneme yaptıgında iki parmağı da almıştım, evet yanma oluyordu hatta bir nokta var asıl yanma orada oluşuyordu. Ondan sonra eğer kasmazsam ve hafif kaldırırsam belimi eşim ittirmeden kendiliğinden içine giriyordu parmakları. O umut olmuştu bana ama p... denemesinde yine acı hissediyordum. En son denememde zorlanarak yapmaya çalıştım, eşim galiba oldu dedi ama ondan sonra bir daha cesaret edemedim. Yaklaşık 2 ay geçti üstünden. O zaman olduğunu düşünüyorum çünkü ondan birkaç gün sonra adet oldum ve normalden cok daha fazla kanamam vardı ve uzun sürdü. Daha önceki denemelerde p... başını veya ortasına kadar aldığım için hafif kan görüyordum peçetede. En son denememizde kan gelmedi, galiba bu zarın tamamen yırtıldıgının göstergesidir di mi? Şimdi kremle denemeye çalışacağız. Krem ve spreyin isimlerini yazarsanız çok mutlu olurum. Bir de reçeteyle mi satılıyor acaba?
Ben emla ve anestol kullandım faydasını görmedim vemcaine diye bir sprey aldım eşimle ilk buluşmamda deneyeceğim sen her şeyi denemiş ve yapmışsın daha neler olsun canım zamanla düzene girer sık sık deneyin ben daha ucunu bile alamadım

Merhaba

Reçetesiz satılıyor sprey emla da öyle anestol her yerde var zaten

Ben emla ve anestol kullandım faydasını görmedim vemcaine diye bir sprey aldım eşimle ilk buluşmamda deneyeceğim sen her şeyi denemiş ve yapmışsın daha neler olsun canım zamanla düzene girer sık sık deneyin ben daha ucunu bile alamadım

Evet ama yine de o korkuyu üstümden atamıyorum. Bu yüzden denemek yerine kaçıyorum. Bugün kaçmamaya artık korkumun üstüne gitmeye karar verdim. Sprey daha etkili sanırım yorumlardan onu anladım umarım hepimiz şifa buluruz, çok teşekkürler

Evet ama yine de o korkuyu üstümden atamıyorum. Bu yüzden denemek yerine kaçıyorum. Bugün kaçmamaya artık korkumun üstüne gitmeye karar verdim. Sprey daha etkili sanırım yorumlardan onu anladım umarım hepimiz şifa buluruz, çok teşekkürler[/QUOTE
Bizim hastalığımız erteleme hastalığı zaten canım ama ben erteleye erteleye 3 sene geçirdim bu kadar ilerleme kaydetmişken bırakma burda arkadaşlar yazmış p... girmiş haberim olmadı diye sıkma kendini bakalım

İnşallaah olur bu sefer. Gerçekten çok zor bir durum. Yüksek derecede anksiyetem var bunu da vajinismus için psikolağa gittiğimde öğrenmiştim. Sanırım o da tetikliyor bunu. Allah kimseye yaşatmasın inşallah

Peki nasıl yenebildiniz ben bebek yağı da kullandım. Artık kullanmıyorum farklı bir yağ aldım çünkü kokusu ilk zamanlardaki korkularımı canlandırıyordu.
Bebe yağıyla yendim..
İlk başta 3gun egzersizle yendim. Sonra esli denemede bol yağla oldu.
İnan hissetmiyosun içinde. Hatta parmak egzersizi yaparken, parmağı hissediyorsun ,penisi hissetmiosun

İnşallaah olur bu sefer. Gerçekten çok zor bir durum. Yüksek derecede anksiyetem var bunu da vajinismus için psikolağa gittiğimde öğrenmiştim. Sanırım o da tetikliyor bunu. Allah kimseye yaşatmasın inşallah

Bende psikoloğa gitmiştim bana da dedi anksiyete hatta ilaç bile vermişti ama ben emindim sorun sadece vajinusmustu daha mutsuzdum tam 8 ay gittim sonuç alamadım tabiki sonuç alan psikolagla çözen arkadaşlar var ama benim şahsi kanaatim eğer bir doktora gidecekseniz vajinismus eğitimi almış şehrinizde bir kadın dogum uzmanı varsa ona gitmeniz hem kısa süre de sonuç alıyorsunuz hem uygun oluyor maddi açıdan da ben bu şekilde yenebildim tabi doktor farklı bisey de yapmadı parmak egzersizi rahat nefes alıp verme bunlara yönlendirdi.

Bende psikoloğa gitmiştim bana da dedi anksiyete hatta ilaç bile vermişti ama ben emindim sorun sadece vajinusmustu daha mutsuzdum tam 8 ay gittim sonuç alamadım tabiki sonuç alan psikolagla çözen arkadaşlar var ama benim şahsi kanaatim eğer bir doktora gidecekseniz vajinismus eğitimi almış şehrinizde bir kadın dogum uzmanı varsa ona gitmeniz hem kısa süre de sonuç alıyorsunuz hem uygun oluyor maddi açıdan da ben bu şekilde yenebildim tabi doktor farklı bisey de yapmadı parmak egzersizi rahat nefes alıp verme bunlara yönlendirdi.[/QUO

Evet canım katılıyorum çünkü bana kadın Doğum uzmanı hiçbir şeyin yok vajinusmus falan değilsin dedi ilişşiye giremiyorum dedim girişin dar zor olur dedi benimki imkansızdı anlamadı senşn söylediğin tarzda dr. Maalesef her yerde yok

Giriş küçük görünebilir, ama içerisi kocaman boşluk kızlar. Korkmayın..
Baskı hissi olunca durun ve nefes alip nefes verirken ittirsin eşiniz..;)

Kesinlikle doktor konusunda katılıyorum. Hem kadın doğuma hem psikoloğa gittim. Aynı şeyleri söyleyip durdular. Ben de devam etmedim.

Ayrıca ben de dar olduğunu düşünüyordum ama iki parmak alınca inanamadım ve eşim de içinin kocaman bir boşluk olduğunu söyledi. İnanması hala güç geliyor ama bunu yeneceğime/yeneceğimize artık kararımı verdim. İnşallah devamı gelir

Back
X