Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ne serti yaa neden sert konusayım burda iki gün önce ben soruyordum girmiyor neden diye kızları gaza getirmek için gerçektende korkmamaları ve ittiklerinde gireceğini söylemek için söyledim ki sana da demedim zehra ve 16brs ye yazdım üzerine alınmak zorunda değilsin kızlar benim niyetimi biliyor çünkü

Ben de sana bi şey demedim zaten anlamadım neden kendini savunmaya geçtin, genel anlamda bu tarz yorumlarla ilgili düşüncemi ifade ettim.

Ben mesajını şimdi gördüm şimdi bz biiraz hassasız ya bu konuda ondan öyle gelmiştir sana canım yoksa öyle bi niyet yok burdaki yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarda. Eşim ne zaman ki ben doktor istemiyorum dedi ikna olmadı bi türlü o zaman ben de ben bunu araştırıcam forumlar var onlarla konuşucam yenicem dedim tamam dedi o da. Buraya geldim geleli kafam daha netleşti rahatladım. Git dene şöyle yap böyle yap demeleri sayesinde ben yaptım o aparatları hem de bir günde şimdi son aparatla oyun oynuyorum resmen çok çok rahatım. Sen de böyle olucaksın emin ol ben ve burdaki arkadşlar özellikle bikaç tanesi onlar biliyorlar kendilerini:KK37: ve ben de dahil olmak üzere burdayız

Teşekkür ederim canım. Tabii ki hepimiz burada tecrübelerimizi paylaşmak için yazışıyoruz. Az önce de söyledim genel bir yorumda bulundum, ben buraya üye olmadan önce de okuyordum “çok basit, neden yapamıyorsunuz, korkaklık etmeyin” vs gibi yorumlar yapıyordu yeni aşanlar. Sanki kendileri aynı yoldan geçmemiş gibi. Amaç cesaretlendirmek ve yönlendirmek tabii ki, ben kimsenin kötü niyette olduğunu ima etmek istemedim. Dediğin gibi, konu hassas ve hepimiz bi hayli muzdarip olduğumuz için ister istemez hassaslaşabiliyoruz da.

Bi yarım saat falan çalışsam yeter o zaman ya zaten ileri geri çok önemli değil heralde sağa sola rahatım pe... de zaten tam yuvarlak değil hafif yassı ya heralde sorun olmaz alabilirim diye düşünüyorum. Tek sıkıntı yerleşebilmek aparat gibi rahat olamıyorum daha doğrusu o nasıl dursa ben bacaklarımı nereye koysam onu bilemiyorum

Sağa sola rahatsan bence sorun yok, çünkü ilk etapta gittiğim doktorum da vajinanın alt-üstten ziyada yanlara doğru daha rahat genişlediğini söylemişti. Aşağı yukarı daha zor esner ama sağ-sol daha kolay esneyecek yapıda demişti. Hissediliyor da zaten egzersiz esnasında.

Sağa sola rahatsan bence sorun yok, çünkü ilk etapta gittiğim doktorum da vajinanın alt-üstten ziyada yanlara doğru daha rahat genişlediğini söylemişti. Aşağı yukarı daha zor esner ama sağ-sol daha kolay esneyecek yapıda demişti. Hissediliyor da zaten egzersiz esnasında.
Hee ondan o zaman aydınlandım şu an bak. valla ben doktorumla konuştuğumda daha hiç ilerleyemediğim için onları sormak aklıma gelmemişti:KK70:

3 günde cinsel terapi ile yendim fauslar ile egzersizle 3 günde bitti ne aşamadaysan bana özelden yaz ona gore yardımda buluna bilirim 4 bin verdim tedaviye deydi tabiki 2 yıl neler cektim ama imkanı olmayan insanlar var ve tedavi olanlar genelde anlatmıyor ve doktor öneriyorlar bende buna sinir oluyodum en sonunda esim kredi çekip tedavi oldum kimin imkanı yoksa bi kız kardeş gibi yardımcı olmak istiyorum

Canım ıkın penisi vajinaya yetleştir tekrar ıkınınca itmesini soyle eşin ittikce girer içeriye bacaklarını eşinin sırtında birleştirebilirsin yada sağa sola iyice aç dicem ama en kolayı eşinin sırtına koymak neden dersen ataklar yoruluyor en kolayı o geldi bana penis ilk girdiğinde de değişik hissediyorsun ama o histe bi sonraki girişte azalıyor yani o da aşama aşama
Değişik his dediğin acı gibi değil ama dimi

Kızlaaaaar var mı mutlu haberler ?Hadi benim canım arkadaşlarım.Kolay hiçbir şey Yok bu hayatta p.. ten korkmayın Doğum videolarında Kadınlar nasıl yapıyor puf pufff nefes egzersizi sizde nefes al ver yaparak halledebilirsiniz. P... ten korkanlar bakmasın eşine bıraksın kendini zor gibi duruyor ama giriyor emin olun

Merhaba kızlar. Benim yeğenimde aynı sizin gibi derdi var. Yurtdışından ona farklı boyutta sunni penis getirdim,büyklerini aldı ,küçükleri gerek yok dedi. Önce çöpe atacaktım sonra düşündüm,belki birilerin buna ihtiyacı var. Bakıyorum bazıları mumdan yapıyorlar. Ben İstanbul’da oturuyorum,ihtiyacı olan bana yazsın. Elimde iki tane var,gerçi boyutları küçük.

Değişik his dediğin acı gibi değil ama dimi
Hayır acı değil ama baskı da değil içinde bir nesne var hissediyorsun ama hani doluluk hissi diyorlar ya öyle değişik ama tabi ilkinde hoşuma gitmemişti çıkarınca eşim ohh bu ne be olmuştum ama şimdi tuvalete gidnce bile sanki parmak sokup egzersiz yapcakmışım gbii geliyor o kadar alışıyorsun

Hayır acı değil ama baskı da değil içinde bir nesne var hissediyorsun ama hani doluluk hissi diyorlar ya öyle değişik ama tabi ilkinde hoşuma gitmemişti çıkarınca eşim ohh bu ne be olmuştum ama şimdi tuvalete gidnce bile sanki parmak sokup egzersiz yapcakmışım gbii geliyor o kadar alışıyorsun
Bugün yattı bizim iş hafta ici birgün yapıcaz benim ki ise gitti bugün yorgunmus.yalniz dünkü denememizde spreysiz bebe yağı çok iyiydi kim dediyse sağolsun :))Çok hoş oldu. :)

Sabah yaklaşmaya çalışan eşim, şimdi havamda değilim dedi :( e ben de cesaretimi her zaman toplayamıyorum ama. Hep böyle oluyor. O yanaşınca ben bir sebepten müsait olmuyorum veya ben isterken o havasında olmuyor. Ve en önemlisi denemek istesem de hala acıdan çok korkuyorum. Cesaretli olmak bu kadar zor olmamalı biliyorum ama kendime engel olamıyorum, ona güvenemiyorum... evliliğimi ellerimle bir çıkmaza sürüklüyorum sanki. En yakın arkadaşım doğum yaptı, eşime söyleyemiyorum. Onun yanında bebek sevmeye çekiniyorum. Hayatta hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.

Hee ondan o zaman aydınlandım şu an bak. valla ben doktorumla konuştuğumda daha hiç ilerleyemediğim için onları sormak aklıma gelmemişti:KK70:

Ben böyle bi durum olduğunu anladığımda psikoloğa gitmiştim, sonra şehir değiştirdiğim için tedavi tamamlanmadan ayrılmak zorunda kalmıştım. O zamanlar bi parmak bi boğum anca yapıyordum. Ama vajina anatomisiyle ilgili baya bilgilenmiştim. Kadın doğumcular maalesef ilgilenmiyorlar bile, uğraşmıyorlar, bilgi vermiyolar. Sen psikoloğunla hallet gel deyip başlarından savıyorlar. 4 jinekoloğa gittim (vajinal mantar ve idrar yolu enfeksiyonları sebebiyle) 4ü de ilgisiz ve umursamaz davrandı bu konuda. Tüm bilgileri psikoloğumdan öğrenmiştim. Vajinayı anlatırken hep ağızdan örnek veriyordu. Yanağının içine dokun, vajina içi de aynısı, biraz daha boğumlu sadece demişti. Ve aynı şekilde ağzımız aşağı-yukarı yönünde çok açılmaz, alt çenenin genişleyebildiği kadar genişler. Ama yanlara daha çok ayırabiliyiz, esnetebiliriz. Vajina da aynen böyle yanlara daha çok esnermiş. Son olarak yediklerimizi mideye gönderirken sadece yutak bölümündeki kaslar kasılıp gevşer, yemek borumuzun kasma gevşeme işlevi yoktur. Tıpkı bunun gibi vajinanın da girişte yaklaşık ilk 4cmlik kısmı kasma gevşeme işi görür, gerisinin öyle bi fonksiyonu yoktur demişti. Bahaneyle bu bildiklerimi de paylaşmış olayım. Yeni başlayan ve hiç bilgisi olmayanlara yardımı dokunsun :)

Sabah yaklaşmaya çalışan eşim, şimdi havamda değilim dedi :KK43: e ben de cesaretimi her zaman toplayamıyorum ama. Hep böyle oluyor. O yanaşınca ben bir sebepten müsait olmuyorum veya ben isterken o havasında olmuyor. Ve en önemlisi denemek istesem de hala acıdan çok korkuyorum. Cesaretli olmak bu kadar zor olmamalı biliyorum ama kendime engel olamıyorum, ona güvenemiyorum... evliliğimi ellerimle bir çıkmaza sürüklüyorum sanki. En yakın arkadaşım doğum yaptı, eşime söyleyemiyorum. Onun yanında bebek sevmeye çekiniyorum. Hayatta hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.

Kaçırmış olabilirim yazdıysan kusura bakma, tekrar sorucam o yüzden. Hiç egzersiz yapmış mıydın?

Ben böyle bi durum olduğunu anladığımda psikoloğa gitmiştim, sonra şehir değiştirdiğim için tedavi tamamlanmadan ayrılmak zorunda kalmıştım. O zamanlar bi parmak bi boğum anca yapıyordum. Ama vajina anatomisiyle ilgili baya bilgilenmiştim. Kadın doğumcular maalesef ilgilenmiyorlar bile, uğraşmıyorlar, bilgi vermiyolar. Sen psikoloğunla hallet gel deyip başlarından savıyorlar. 4 jinekoloğa gittim (vajinal mantar ve idrar yolu enfeksiyonları sebebiyle) 4ü de ilgisiz ve umursamaz davrandı bu konuda. Tüm bilgileri psikoloğumdan öğrenmiştim. Vajinayı anlatırken hep ağızdan örnek veriyordu. Yanağının içine dokun, vajina içi de aynısı, biraz daha boğumlu sadece demişti. Ve aynı şekilde ağzımız aşağı-yukarı yönünde çok açılmaz, alt çenenin genişleyebildiği kadar genişler. Ama yanlara daha çok ayırabiliyiz, esnetebiliriz. Vajina da aynen böyle yanlara daha çok esnermiş. Son olarak yediklerimizi mideye gönderirken sadece yutak bölümündeki kaslar kasılıp gevşer, yemek borumuzun kasma gevşeme işlevi yoktur. Tıpkı bunun gibi vajinanın da girişte yaklaşık ilk 4cmlik kısmı kasma gevşeme işi görür, gerisinin öyle bi fonksiyonu yoktur demişti. Bahaneyle bu bildiklerimi de paylaşmış olayım. Yeni başlayan ve hiç bilgisi olmayanlara yardımı dokunsun :)
Vay be ne güzel anlatmış. Çok bilinçli anlatmış mantıklı geldi bana da. Ben 4 tane doktora gittim ilki her şeyin normal sadece senin zarın çok kalın kanaman çok olur dedi ki parmağa başladığımda azıcık oldu koca apratı soktum bi daha bişey olmadı ikincisi tam bir gıcıktı yazmıştım burda bi dövmediği kaldı azarladı beni, biri kendi doktorum aynı zamanda aile dostumuz benim doğmama bile tedaviyle vesile olmuş kendisi öyle iyi bi doktor onda problem yok ama aynı şehirde yaşamadığımız için geldiğinde bi akşam evde kontrol etmişti sağolsun ama hemen psikoloğa gidip para verdirmek istemedi egzersiz yaptırdı ama ben bu siteye gelene kadar düzenli yapmıyordum:KK70: bide vajinismus için doktora gittim o kadın da çok iyiydi ilgilenmişti ama gördüğüm kadarıyla doktor eennn son çare kendimiz güzel ilerliyoruz hırslanınca. Ve o dediklerim de hem özel hemde kıdemli doktorlardı ama sonuç nerdeyse bir buçuk seneme mal oldu

Kaç kerede alışırım peki Allahım her şeyi sorup kendimi garantiye almaya çalışıyorum resmen:KK70:

Sabah 3 ve 4 ü almayı denedim ama aklım o kadar dolu ki hiç konsantre bile olamadım eşime olan öfkem halen daha geçmedi hele gece söyledikleri gel beni döv dercesine etki yarattı bende ben sakin görünüyorum ama kızdığımda resmen içimden bir canavar çıkıyor yani o evde elime ne geçerse kafasına atmamak için kendimi zor tuttum desem yeridir şu nefes alıp vermede olmasa sakinleşemezdim.. Spreyi eve getirdiği günden beri pazar denicez diyip beni durdurdu hafta içi neyse dedim tamam bende o zamana kadar şu aparat işini çözerim c.tesi burada arkadasın sprey deneyimini okuduktan sonra dur ya bende bı denıyım bakalım olucak mı gercekten dedım ve ucunu sonuna kadar sokup fıslattım o sayede 3 ve 4. aparatı almayı başardım yani o kadar güvenım gelmıstı kı kendıme ılk etapta spreyle yaparız sonra ben aparatla calısmalara devam ederım sorun ortadan kalkar hayallerı kurmaya basladım. c.tesi 3e 4e kadar oturduk ha yanasır dıye dıye sabah ettık hıc oralı olmadı o adım atmayınca bende olmaz dıye korkup yanasamadım pazar aksamı denıcez nasıl olsa dedım dun aksam denemeye hazırlanırken sunu fark ettım ben esımleyken gercekten stres oluyorum yapabıldıgım seylerı bıle yapamıorm spreyın ucunu zar zor soktum ıcıme ılerletemedım dedm sen bı cıkar mısın ben senı cagırınca gel ofladı pufladı gıttı o gıder gıtmez rahatca aldım ıcıme bol bol fıslattm bır sorun cıkmasın dıye kac kere fıslattım bılmıyorm ıcıne dısına her yerıne sıktım neyse yanma hıssı gecınce esımı cagırdım geldı ıste ee dedm bısey takmıcak mısın yok sende uyusunca ne anlamı kalcak kı uyusturmadan deneseydık o halde bısey olmaz dedı gel sen dedı benı ustte cektı ben boyle rahat edemıorm sen gec ustte dedım yok yok edersın dedı daha vajınaya deger degmez sertlık gıttı zaten kızgınca baktım yuzune hoba bı daha onla ugrastım falan yıne sertlestı ama yıne aynısı oldu dedm bosver denemeyelım hıc benı dınlemıosn ne desem tersını yapıosn sonra parmak denemeye calıstı soktu neyse sankı ıcını kasıo gıbı yapıyor kı o zamanda hıssettım cunku spreyın etkısı gecer gıbı olmustu neyse o takıldıgım kısıma geldı bır anda ıttı parmagını ılkıldım resmen neyse soktu parmagını sonra cıkardı hızlıca o bıle canımı yaktı cunku aparatı bıle cıkarırken ben cok yavas cıkarıorm vajına sardıgı ıcın.. neyse dedım sustum.. bu sefer bak oldu dedı bende hesapladın mı kac sanıye yada kac dakıka surdu gırmesı dedım ıste senın penısınde bu hızla anca gırer oyle senın bekledıgın gıbı sıpp dıye gırmez sen bunu anlayamadın hala dedım ben o kadar bekleyemem dedı sana dur dedgmde dursan ılerle dedıgımde ıtsen bu kadar seye bıle gerek kalmıck belkıde cozucez bu olayı dedm bana dur dememelısın bana daha hızlı daha hızlı demelısın dedı yahu o soz gırıste mı soylenır he daha ıcıne gırmeden neyın hızından bahsedıyorsun kı sen o ıcerı gırıp gel gıt yapmaya baslayınca soylenılır ben burada onu ıcıme almak ıcın ugrasıorm senı gaza getırmeyı dusunemıorm kı senın benı gaza getırmen lazım ben sana dur dedgm an ya sertlıgın gıdıo ya sen gıdıosn dedım uzun sure sert kalsn ıstıosan benımle o anda ugrasman lazım dedı senle mı ugrasım kendımı mı kontrol edeyım ben sana ılac al dedım almadın o seyı tak dedm takmadın senı en sonunda kolundan tutup bı terapıste goturucem sen ancak bu sekılde benı anlayıp duzeleceksın hatta altına ımzamı atarım kı orada kı doktor benı tebrık edecek sen bu ısı asagı yukarı cozmussun dıcek senden daha bılgılı oldugumu da goreceksın dedım doktora gıtsek acaba orayı esnetme amelıyatı yapar mı dedı orada bende fılm koptu ne amelıyatı senın kafanı degıstrmen lazım hayat kadınlarının vajınası bıle senın hayal ettgn esneklıkte degıldır emın ol dedm oyle bır sanıyede komple gırecek bısey yok uzun sene evlı kalanlar sorunsz cınsel hayatı olanlar bıle bunu hemen yapamaz once bunu aklına sok sonra konusalm dedm amelıyat mıs ıstesen oraya kolun bıle gırer haberın yok bebek cıkıo ordan bebek ne amelıyatı dıyorsn sen ben terapıstten bahsedıorm bu ısı adam akıllı sana anlatması için yanlısı gormen ıcın dedm tamam yarın dedgn gıbı denerız dedı ve oyle suratı asık yattm

Sabah 3 ve 4 ü almayı denedim ama aklım o kadar dolu ki hiç konsantre bile olamadım eşime olan öfkem halen daha geçmedi hele gece söyledikleri gel beni döv dercesine etki yarattı bende ben sakin görünüyorum ama kızdığımda resmen içimden bir canavar çıkıyor yani o evde elime ne geçerse kafasına atmamak için kendimi zor tuttum desem yeridir şu nefes alıp vermede olmasa sakinleşemezdim.. Spreyi eve getirdiği günden beri pazar denicez diyip beni durdurdu hafta içi neyse dedim tamam bende o zamana kadar şu aparat işini çözerim c.tesi burada arkadasın sprey deneyimini okuduktan sonra dur ya bende bı denıyım bakalım olucak mı gercekten dedım ve ucunu sonuna kadar sokup fıslattım o sayede 3 ve 4. aparatı almayı başardım yani o kadar güvenım gelmıstı kı kendıme ılk etapta spreyle yaparız sonra ben aparatla calısmalara devam ederım sorun ortadan kalkar hayallerı kurmaya basladım. c.tesi 3e 4e kadar oturduk ha yanasır dıye dıye sabah ettık hıc oralı olmadı o adım atmayınca bende olmaz dıye korkup yanasamadım pazar aksamı denıcez nasıl olsa dedım dun aksam denemeye hazırlanırken sunu fark ettım ben esımleyken gercekten stres oluyorum yapabıldıgım seylerı bıle yapamıorm spreyın ucunu zar zor soktum ıcıme ılerletemedım dedm sen bı cıkar mısın ben senı cagırınca gel ofladı pufladı gıttı o gıder gıtmez rahatca aldım ıcıme bol bol fıslattm bır sorun cıkmasın dıye kac kere fıslattım bılmıyorm ıcıne dısına her yerıne sıktım neyse yanma hıssı gecınce esımı cagırdım geldı ıste ee dedm bısey takmıcak mısın yok sende uyusunca ne anlamı kalcak kı uyusturmadan deneseydık o halde bısey olmaz dedı gel sen dedı benı ustte cektı ben boyle rahat edemıorm sen gec ustte dedım yok yok edersın dedı daha vajınaya deger degmez sertlık gıttı zaten kızgınca baktım yuzune hoba bı daha onla ugrastım falan yıne sertlestı ama yıne aynısı oldu dedm bosver denemeyelım hıc benı dınlemıosn ne desem tersını yapıosn sonra parmak denemeye calıstı soktu neyse sankı ıcını kasıo gıbı yapıyor kı o zamanda hıssettım cunku spreyın etkısı gecer gıbı olmustu neyse o takıldıgım kısıma geldı bır anda ıttı parmagını ılkıldım resmen neyse soktu parmagını sonra cıkardı hızlıca o bıle canımı yaktı cunku aparatı bıle cıkarırken ben cok yavas cıkarıorm vajına sardıgı ıcın.. neyse dedım sustum.. bu sefer bak oldu dedı bende hesapladın mı kac sanıye yada kac dakıka surdu gırmesı dedım ıste senın penısınde bu hızla anca gırer oyle senın bekledıgın gıbı sıpp dıye gırmez sen bunu anlayamadın hala dedım ben o kadar bekleyemem dedı sana dur dedgmde dursan ılerle dedıgımde ıtsen bu kadar seye bıle gerek kalmıck belkıde cozucez bu olayı dedm bana dur dememelısın bana daha hızlı daha hızlı demelısın dedı yahu o soz gırıste mı soylenır he daha ıcıne gırmeden neyın hızından bahsedıyorsun kı sen o ıcerı gırıp gel gıt yapmaya baslayınca soylenılır ben burada onu ıcıme almak ıcın ugrasıorm senı gaza getırmeyı dusunemıorm kı senın benı gaza getırmen lazım ben sana dur dedgm an ya sertlıgın gıdıo ya sen gıdıosn dedım uzun sure sert kalsn ıstıosan benımle o anda ugrasman lazım dedı senle mı ugrasım kendımı mı kontrol edeyım ben sana ılac al dedım almadın o seyı tak dedm takmadın senı en sonunda kolundan tutup bı terapıste goturucem sen ancak bu sekılde benı anlayıp duzeleceksın hatta altına ımzamı atarım kı orada kı doktor benı tebrık edecek sen bu ısı asagı yukarı cozmussun dıcek senden daha bılgılı oldugumu da goreceksın dedım doktora gıtsek acaba orayı esnetme amelıyatı yapar mı dedı orada bende fılm koptu ne amelıyatı senın kafanı degıstrmen lazım hayat kadınlarının vajınası bıle senın hayal ettgn esneklıkte degıldır emın ol dedm oyle bır sanıyede komple gırecek bısey yok uzun sene evlı kalanlar sorunsz cınsel hayatı olanlar bıle bunu hemen yapamaz once bunu aklına sok sonra konusalm dedm amelıyat mıs ıstesen oraya kolun bıle gırer haberın yok bebek cıkıo ordan bebek ne amelıyatı dıyorsn sen ben terapıstten bahsedıorm bu ısı adam akıllı sana anlatması için yanlısı gormen ıcın dedm tamam yarın dedgn gıbı denerız dedı ve oyle suratı asık yattm
Allah kolaylık versin insallah hemen esinle birlikte çözersiniz

Back
X