Ben böyle bi durum olduğunu anladığımda psikoloğa gitmiştim, sonra şehir değiştirdiğim için tedavi tamamlanmadan ayrılmak zorunda kalmıştım. O zamanlar bi parmak bi boğum anca yapıyordum. Ama vajina anatomisiyle ilgili baya bilgilenmiştim. Kadın doğumcular maalesef ilgilenmiyorlar bile, uğraşmıyorlar, bilgi vermiyolar. Sen psikoloğunla hallet gel deyip başlarından savıyorlar. 4 jinekoloğa gittim (vajinal mantar ve idrar yolu enfeksiyonları sebebiyle) 4ü de ilgisiz ve umursamaz davrandı bu konuda. Tüm bilgileri psikoloğumdan öğrenmiştim. Vajinayı anlatırken hep ağızdan örnek veriyordu. Yanağının içine dokun, vajina içi de aynısı, biraz daha boğumlu sadece demişti. Ve aynı şekilde ağzımız aşağı-yukarı yönünde çok açılmaz, alt çenenin genişleyebildiği kadar genişler. Ama yanlara daha çok ayırabiliyiz, esnetebiliriz. Vajina da aynen böyle yanlara daha çok esnermiş. Son olarak yediklerimizi mideye gönderirken sadece yutak bölümündeki kaslar kasılıp gevşer, yemek borumuzun kasma gevşeme işlevi yoktur. Tıpkı bunun gibi vajinanın da girişte yaklaşık ilk 4cmlik kısmı kasma gevşeme işi görür, gerisinin öyle bi fonksiyonu yoktur demişti. Bahaneyle bu bildiklerimi de paylaşmış olayım. Yeni başlayan ve hiç bilgisi olmayanlara yardımı dokunsun :)