Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İnşallah canım benim. Öğrendiklerini lütfen bizimle de paylaş. Vajina yapısıyla ilgili bol bol sorular sor, neden takılıyoruz nerede takılıyoruz vs. Onları konuşursanız bize de anlat. Toptan aydınlanırız sayende :KK68:
kızlar bence sorularınızı bna yazın buradan ben not alayım yoksa orada kocam agzıma her lafı tıkayacagı ıcın aklıma gelmeyebılır sınırden :)

Canım senin görseli inceledim de kızlar bu parmağın ilk dokunduğu yer var ta g noktası yazıyor p.. orda kalıyor olabilir mi sizce orası kaç cm ilerisi oradan aşağıya doğru itmek gerekiyor sanki yanlış mıyım

Bir de ben oranın sinirlerin en yoğun olduğu en hassas bölge olduğunu düşünüyorum. İlişkiye girebilen arkadaşım tampon kullanırken tamponu orada bırakırsa rahatsızlık hissettirdiğini, hatta oradan geçerken bazen acıdığını, sağ sol oynatarak itebildiğini söylemişti. Orayı geçince tıpkı benim tarif ettiğim gibi sanki koca bi havuza düşüyor dedi. Orası her ne menem bi yerse, bizi orası uğraştırıyor arkadaşlar :(

Kuzum ben de dün akşam spreysiz denedim dedim ya. Yani aşağıya doğru itersem hiç gitmiyor aparat, daha çok hissediyorum o sızı gibi şeyi. Yukarı ya da hafif ortadan sokmam gerekiyor. Spreysiz tamamını alamadım, hafif sprey sıktım yine, o g noktasının olduğu yerde resmen ufacık bi nokta, oraya dokununca inceden bi sızı oluyor, tuvalet hissi getiriyor. Tuvalet hissini geçtim, o dert değil. Ama o sızımsı şey ne anlamıorum. Orayı bi kere geçtim spreyle, birinci aparatı kullanarak, gel git yaptım, o noktayı hissetmedim bi daha. Ama tekrar çıkıp sıfırdan girerken yine oraya dokununca acıdı hafif uyuşukluğa rağmen. Yani bi kez içine tamamen sokup git gel yapınca hiç bişi olmuo ama ilk girerken orada kan ter döktürüyor. Ben de anlamadım. Ben de hep orada zorlanıyorum. Bilenler bi Allah rızası için aydınlatırlarsa iyi olacak.
Canım ben nereyi tarif ettiğinizi anlamaya çalışıyorum ama o kapak gibi açılan yeri mi kastediyorsunuz acaba

Ben özele gitmiştim kadın doğumcu ona msj attım dönerse yazacağım burdan yendiğine bile sevinemedim yaa önce yırtık sonra bu . Ne zevk alıyorum ne eşime zevk veriyorum adam azıcık yüklense ne yapıyorsun çok itme deyip bağırıyorum ama nefesimkesiliyor resmen

kızlar bence sorularınızı bna yazın buradan ben not alayım yoksa orada kocam agzıma her lafı tıkayacagı ıcın aklıma gelmeyebılır sınırden :)

Bizim sorunumuz benziyordu aslında. Sen şimdi üçüncü dördüncü aparatlardasın ama ilk ikisinde benzer sorunu sen de yaşamıştın. Bi yerde takılma hissi oluyor, girişten iki boğum kadar sonra. Orayı geçince cumburlop kayıp gidiyor aparat. Pek çoğumuz bunu yaşıyoruz. O takılma neden oluyor? Gerçekten vajinada kasların ya da sinirlerin yoğun olduğu öyle bi yer mi var? Sorabilirsen burayı okuyan herkes için müthiş bi yardım olur bence.

Bi de ben gidiyor olsam şunları da sorardım:
-Sprey kullanmak doğru mu, ne zamana kadar ve ne şekilde destek alınmalı spreyden? (Sonuçta ona bağımlı olmak asla istemediğimiz bir şey)
-Penis denemesine hangi aşamada geçmeliyiz?
-Son boy aparatın tamamını almamız şart mı penis denemesinden önce?
-Egzersiz ve ilk penis denemesi için en uygun pozisyonlar?

Aklıma gelirse yine eklerim. Şimdilik bu kadarı aklıma geldi :)

Canım ben nereyi tarif ettiğinizi anlamaya çalışıyorum ama o kapak gibi açılan yeri mi kastediyorsunuz acaba

Evet kuzum. Uyuşukken kapak gibi yerden geçtiğimi hissediyordum ama uyuşuk olduğu için acımıyordu. Spreysiz deneyince oraya dokunmak canımı yaktı yine. Çok değil, bi cesaret azıcık daha itiversem orayı geçip rahatlıcam ama arkasının boş olduğunu bildiğim halde yapamadım :(

Gerçekten yapar mısın bunu? Merak ettiğim tek bir şey var aslında. Şimdi ben 3.5cm çap 11.5cm uzunluğundaki aparatı alıyorum ya, diyelim ki eşimle denerken panikten, onun acelesinden veya heyecandan hiç uyarılmasam, etkilenmesem bile vajinam uzar mı? Bunu sorar mısın benim için. En çok kafama bu takılıyor. Belki de uyarılmama gibi bir durum söz konusu değildir bilemiyorum 2 katına çıkabiliyor diye siz de söylemiştiniz ben de okudum ama "çıkar" demiyor işte "çıkabiliyor" diyor. Uzamama ihtimali var mıdır yani? Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Gerçekten yapar mısın bunu? Merak ettiğim tek bir şey var aslında. Şimdi ben 3.5cm çap 11.5cm uzunluğundaki aparatı alıyorum ya, diyelim ki eşimle denerken panikten, onun acelesinden veya heyecandan hiç uyarılmasam, etkilenmesem bile vajinam uzar mı? Bunu sorar mısın benim için. En çok kafama bu takılıyor. Belki de uyarılmama gibi bir durum söz konusu değildir bilemiyorum 2 katına çıkabiliyor diye siz de söylemiştiniz ben de okudum ama "çıkar" demiyor işte "çıkabiliyor" diyor. Uzamama ihtimali var mıdır yani? Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Evet bu da şahane bi soru. Ben de aslında son boy aparatın tamamını almamız şart mı diye sormak isterken bunun cevabını öğrenmek için sordum. Çünkü uyarılmamış vajina 7-10cm. Bundan daha uzununu almaya kalkınca uyarılmamışsak tabii ki zorlanırız. Ben böyle düşünüyorum. Ama bazı arkadaşlar da uyarılmaya gerek yok, en büyük aparat da uyarılmadan alınır diyorlar. Vajina, penisin içerideki hali gibi. Penisin uyarılmamış hali vajinaya girer mi? Girmez. Uyarınca boyu iki katına çıkıyor. E bence vajina da öyle. Uyarılması lazım işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için. Uyarıp uzatacaksın ki 15 cmlik şeyi de alsın. Ben böyle düşünüyorum. Doktor ne diyecek acaba.

Bizim sorunumuz benziyordu aslında. Sen şimdi üçüncü dördüncü aparatlardasın ama ilk ikisinde benzer sorunu sen de yaşamıştın. Bi yerde takılma hissi oluyor, girişten iki boğum kadar sonra. Orayı geçince cumburlop kayıp gidiyor aparat. Pek çoğumuz bunu yaşıyoruz. O takılma neden oluyor? Gerçekten vajinada kasların ya da sinirlerin yoğun olduğu öyle bi yer mi var? Sorabilirsen burayı okuyan herkes için müthiş bi yardım olur bence.

Bi de ben gidiyor olsam şunları da sorardım:
-Sprey kullanmak doğru mu, ne zamana kadar ve ne şekilde destek alınmalı spreyden? (Sonuçta ona bağımlı olmak asla istemediğimiz bir şey)
-Penis denemesine hangi aşamada geçmeliyiz?
-Son boy aparatın tamamını almamız şart mı penis denemesinden önce?
-Egzersiz ve ilk penis denemesi için en uygun pozisyonlar?

Aklıma gelirse yine eklerim. Şimdilik bu kadarı aklıma geldi :)
Sorular çok iyi yalnız :) Zehra mutlaka not etmelisin.

Evet bu da şahane bi soru. Ben de aslında son boy aparatın tamamını almamız şart mı diye sormak isterken bunun cevabını öğrenmek için sordum. Çünkü uyarılmamış vajina 7-10cm. Bundan daha uzununu almaya kalkınca uyarılmamışsak tabii ki zorlanırız. Ben böyle düşünüyorum. Ama bazı arkadaşlar da uyarılmaya gerek yok, en büyük aparat da uyarılmadan alınır diyorlar. Vajina, penisin içerideki hali gibi. Penisin uyarılmamış hali vajinaya girer mi? Girmez. Uyarınca boyu iki katına çıkıyor. E bence vajina da öyle. Uyarılması lazım işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için. Uyarıp uzatacaksın ki 15 cmlik şeyi de alsın. Ben böyle düşünüyorum. Doktor ne diyecek acaba.
Canım orası öyle, zaten uyarılınca iki katına çıkabilir diyor ama ya panikten, heyecandan vs uyarılma gerçekleşmezse? O zaman da olur ama acılı bir birleşme mi olur ya da çoğu kişinin olduğu gibi yarıdan sonrası girmez mi? Ayy beynim yanacak düşünmekten az kaldı...

Evet kuzum. Uyuşukken kapak gibi yerden geçtiğimi hissediyordum ama uyuşuk olduğu için acımıyordu. Spreysiz deneyince oraya dokunmak canımı yaktı yine. Çok değil, bi cesaret azıcık daha itiversem orayı geçip rahatlıcam ama arkasının boş olduğunu bildiğim halde yapamadım :KK43:
Ben hiç yönüne falan bakmıyorum ya ilk başlarda parmakla başlarken yönünü ilk kez anlamıştım tabi o zaman ilk defa hissettim orayı :KK70: ama aparat kendisi buluyor sanki yolunu hiç özel bişey yapmadım o konuda kendi kendine buluyor yolunu sadece itiyorum başka hiç bişeye bakmıyorum

Canım orası öyle, zaten uyarılınca iki katına çıkabilir diyor ama ya panikten, heyecandan vs uyarılma gerçekleşmezse? O zaman da olur ama acılı bir birleşme mi olur ya da çoğu kişinin olduğu gibi yarıdan sonrası girmez mi? Ayy beynim yanacak düşünmekten az kaldı...
Uyarılmayla alakası yok bence kızlar sonuçta aparatta da uyarılmıyoruz ama itince giriyor bu aşamada ona takılmayın bence uyarılmanın diğer bi amacı sıvı salgılaması onu da yağla jelle falan sağlıyoruz zaten

Uyarılmayla alakası yok bence kızlar sonuçta aparatta da uyarılmıyoruz ama itince giriyor bu aşamada ona takılmayın bence uyarılmanın diğer bi amacı sıvı salgılaması onu da yağla jelle falan sağlıyoruz zaten
Bence uyarılma eşiği de kişiden kişiye değişir. Uzmanlar daha doğrusunu bilir tabii ama mesela afedersiniz bazı kadınlar sadece göğsü okşansa orgazm olurken bazıları ilişki sonrası bile olamayabiliyor. Neden? Çünkü uyarılma eşikleri farklı. (bence)
Yani aynı bunun gibi bazılarımız herhangi bir şey yapmadan tüm aparatları alabilirken bazılarımız ise bi yerde kalıyoruz. Dediğim gibi düşüncem ne kadar doğru bilmiyorum ama aklıma bu geliyor.

Ben özele gitmiştim kadın doğumcu ona msj attım dönerse yazacağım burdan yendiğine bile sevinemedim yaa önce yırtık sonra bu . Ne zevk alıyorum ne eşime zevk veriyorum adam azıcık yüklense ne yapıyorsun çok itme deyip bağırıyorum ama nefesimkesiliyor resmen
canım doktor senın vajınan için dar demişti belki ondandır çünkü ben sadece o kapak gibi olan yerde o da ilk soktuğumda bi ufak sızı hissedıorum sonraki gir çıklar rahat oluyor cunku dediğim gibi esnetmiş oluyorum kendimi ama son ilişkimde git geli de hem sırt üstü hem ben üstteyken rahat yaptım yani alışıyor artık vajina

uyarılmadan da aparat hem de en büyüğü giriyor ama hemen cumburlup diye değil yani ben yarısını hemen ilk itmede soktuysam diğeri için ufak ufak dairesel hareketlerle çevire çevire hafıf hafıf git gel yaparak tamamını sokuyorum sonra eşimle deniyorum neden çünkü eşler her türlü uyarılmış vaziyette yanımıza geliyor onun penis vajinaya bu yavaşlıkta girene kadar söner bende öncesindeki esnetmeyi aparatla yapıp eşime direk girme kısmını bırakıyorum bu taktik benim hayatımı kurtardı açıkçası

canım doktor senın vajınan için dar demişti belki ondandır çünkü ben sadece o kapak gibi olan yerde o da ilk soktuğumda bi ufak sızı hissedıorum sonraki gir çıklar rahat oluyor cunku dediğim gibi esnetmiş oluyorum kendimi ama son ilişkimde git geli de hem sırt üstü hem ben üstteyken rahat yaptım yani alışıyor artık vajina
Yok balım dar olan vajinam değil girişimdi

uyarılmadan da aparat hem de en büyüğü giriyor ama hemen cumburlup diye değil yani ben yarısını hemen ilk itmede soktuysam diğeri için ufak ufak dairesel hareketlerle çevire çevire hafıf hafıf git gel yaparak tamamını sokuyorum sonra eşimle deniyorum neden çünkü eşler her türlü uyarılmış vaziyette yanımıza geliyor onun penis vajinaya bu yavaşlıkta girene kadar söner bende öncesindeki esnetmeyi aparatla yapıp eşime direk girme kısmını bırakıyorum bu taktik benim hayatımı kurtardı açıkçası
Uyarılmış penis denemeleri yaparken sönmez ancak bosalirsa söner

Back
X