- 19 Ekim 2018
- 120
- 90
- 48
- 31
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #236.841
Canım arka arkaya sok çıkar yaptığımda enaz 3 keresinde rahat girmiyordu dediğin gibi hatta git gel yaptığımda çıkarasım gelmiyordu geri nasıl sokcam diye ama onu da lu şekilde aştım ben sokuyorum yarısını hemen cıkarıyorum tekrar sokuyorum bunu arka arkaya bikaö kez yapınca girişte şıp die açılıyor oyüzden eşim girerken baskı yapmadan girebiliyor o zorlanma gir çıkını aparato defalarca sok cıkar yaparak aşıyordum ama şuan tek seferde olmadı 2. Seferde oluyor ilkinde olmadı mı dur bi nefes alim diom ıkınıom aparat ya da penisi yerleştirip kendimi sıkmayı bırakıyorum hemen giriyor ay karısık anlttım sanırım
Zamanla daha kolay girip çıktığını göreceksin. ne olursa olsun ittirmekten vazgeçme. bu aynı kulağa küpe takmak gibi. ilk dilatörleri soktuğumda bunu hissetmiştim. hiç bir acı yok sadece rahat olmakla ilgili. ben de 1 sene sonunda başardım dilatörleri.kararlılkla alakalı işte. dilatörlerin ilk ikisini soktuysan maksimum 2 hafta içinde diğerlerini de kolayca alabileceğini göreceksin
Dilatörleri itebilme gücüne iradesine ne kadar sürede kavuştunuzİnşallah canım benim, bu aşamaya gelmek bile özgüvenimi nasıl yükseltti anlatamam. Örneğin çok güzel, aynen öyle. Kararlı olmak çok önemli. Desteğin için teşekkür ederim :)
Kızlar sizde de ilk parmak egzersizine başladığınızda parmağınızın ilk boğumunda ilerleyemediğiniz sürekli sert sert bir yerlere çarptığı ve nerde bu yol diye isyan ettiğiniz oldu mu
Ya çok teşekkür ederim o kadar güzel anlatıyorsun ki sen egzersizle geçtim dedikçe sanki bende geçmişim gibi bir güven geliyor sanırım en önemlisi moral cesaret ve güven çünkü tam o anda güven gelmeyince hiç bir şey yapamıyor insan , şimdi sen anlatınca yalnız olmadığımı ve bu aşamaları herkesin geçip ilerlediğini anlıyorumİlk egzersizimde “girişimde bi sorun var, resmen kapalı gibi, giremiyorum” diye ağlamıştım. Egzersizle geçilebildiğini gördüm. Birinci boğum sonunda “burada bi sorun var, ilerleyemiyorm, kesin bende bi sorun var” dedim, egzersizle geçilebildiğini gördüm. İkinci boğuma geldim, parmağımı ne yaparsam yapayım ilerletemedim. Aparat aldım, yine iki boğumluk yerde takıldım. Çook uzun bi süre geçemedim orayı, “bende kesin anatomik bi sorun var, vajinam falan kısa, gitmiyor işte” dedim hep. Egzesizle geçilebileceğini gördüm.
Benim için geçemediğim ikinci boğumu geçmem dönüm noktası oldu. Sprey kullanınca (sadece bir defaya mahsus) birinci aparatı tamamen alabildiğimi gördüm. “Sorun morun yokmuş, engel yokmuş, vajinam upuzunmuş, çarpacak bi yer yokmuş” dedim. Uyuşukluk geçene kadar içimde bekletip his geri gelene kadar git gel yaptım, o esnada da aylarca aparatı yanlış yönlendirdiğimi anladım, doğru yönü keşfettim.
Yön önemli evet ama kasıldığın an vajina duvarları taş duvar oluyor. Ben hep “bi kas kasılmasıyla bu kadar sert bi engel olmaz, kesin bende sorun var” derdim. Hayır arkadaşlar. Kaslar kasılınca gayet de semsert bi engel yaratacak kadar güçlü oluyorlar. Takıldığınız yerde orayı keşfetmeye çalışın sakince, etrafını bi yoklayın bakalım. Ve bol bol kegel. Kegel yaptıkça kaslar açılıyor, parmak ya da aparat yolunu bulup gidiyor.
Dilatörleri itebilme gücüne iradesine ne kadar sürede kavuştunuz
Ya çok teşekkür ederim o kadar güzel anlatıyorsun ki sen egzersizle geçtim dedikçe sanki bende geçmişim gibi bir güven geliyor sanırım en önemlisi moral cesaret ve güven çünkü tam o anda güven gelmeyince hiç bir şey yapamıyor insan , şimdi sen anlatınca yalnız olmadığımı ve bu aşamaları herkesin geçip ilerlediğini anlıyorum
Evet canım cesaretimi toplayıp anlatmam lazımBence anlat eşine, çünkü senden kaynaklı seyler degil, senin suvun yok hiçbirinde, toplumun yarisi bu yip şeyler yaşıyor, ama anlatmiyor
Galiba kuzum galiba asıl sebep yasadiklarimBende kesinlikle bunun yaşanılan travmatik bir durumla alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü bende cinsellikle ilgili bir korku oldu eşimle sevgiliyken sevişmelerimiz oluyordu ve birinde regl 10,15gün gecikti ve ben bir gece boyunca hamile kaldığımı düşündüm ne yapacağım nasıl olacak diye bir dk bile uyumadan bu duruma odaklandım ve bir hale geldim ki üzerimde iççamaşırı tayt olmasına rağmen hala sevişirken hamile olur muyum acaba diye diye düşünerek geçti ve zaman geldi bu bende o kadar büyük bir korku oluşturduki takıntı boyutunda artık herşeyden hamile kalacağımı düşündüm her Reglim geciktiğimde bu korkuyla yüzleştim ,hatta zamanı geldi regl olsam bile hamilemiyim acaba diye düşündüm düşünün artık .. şuan olsam bir önemi yok eşim herşey serbest kimse bu durumu ayıplamaz vs ama uzunca zaman bununla yaşayınca bilinç altımızda o korku , utanç ve suçluluk duygusu yer etmiş ve kendimizi kasıp korkuyoruz engel oluyoruz ilişkiyi yaşamaya senin içinde bu şekilde olmuş olabilir, o an yaşadığın suçluluk duygusu bilinç altında yerleşmiş şuan normal şekilde yaşaman gerekirken geri planda hissettiklerimiz ket vuruyor..
Kızlar dün aksam hastaneye gittikten sonra eve 5 gibi geldim 6 da aparatların başına oturdum güzelce kaynattım temızledım falan neyse dırek 3le baslamaktı hedefım onu alınca 4e gecıp yoluma onunla devam edecektım saat 9a kadar ugrastım ama sonuna kadar almayı basaramadım orada bır yer var ve ben o yerden ne yaptıysam gecemedım sonra bıraktım baska seylerle mesgul olayım kafam dagılırsa olur dıye dusundum 1 2 saat sonra baktım yıne olmuyor aparata uyusturucu sprey sıkıp denedım cunku o cubugu dahı ıcıme alamadım bu gercekten tuhaf bırsey yaptıgım bırseyı baska zaman yapamaz hale gelıyorum neyse oyle denedım orası tamamen uyusunca ıttım ve sorunsuzca gectı gıttı bu olay neden boyle kı uyusturunca oradakı neyse hıssetmıyorum kabul ondan oluyor ancak uyusuk degılken de acı hıssetmıyorum kı sadece bır yere degdıgını hıssedıyorum. Dünkü doktor bana çok sabretti ama o da sonunda senınle ugrasamam dıyıp rest cektı düşündüm haklıydı kadın dakıkalarca 1 parmagını ıcıme ıtmek ıcın ter döktü sonradan aparatla orayı esnettımde parmagı rahat gırdı ama ben aparatla yavas ıtmeye calısınca o mudahale ettı ve oyle bır ıttı kı ve cıkardı kı ben onu hıc yapamıyorum hep yavas hareket edıyorum ıterkende cıkarırkende o kadın parmagını bıle oyle yaptı ıcınde dondurdu resmen uzmanlara gıdenlerın yada terapıste gıdenlerın neden basarıyı hızlı yakaladıgını az cok kavradım bız kendımıze kıyamıyoruz ama onlar canın mı acıyor korkuyor musun kasılıyor musun bakmadan ıcerı ıtıyorlar hemde hızlıca ve sen bakıyorsun kı gırıyor ben dun kendımı acayıp kastım sankı esımle denerken kı gıbı oldum ama o kasılmaya o kendımı sıkmama ragmen kadın parmagını sokmayı basardı zaten gırınce ıster ıstemez kendımı bıraktım tuvaletım gelmıs gıbı hıssettım normal bu hıssın dedı. Biz kendimizde yapıyoruz ama bılen bırı daha farklı yaklasıyor daha gözü kara yaklaşıyor ben yön ararken kadın aparatı bana yaptırdı bak bu şekılde ıteceksın dedı o aslında en buyuk boyu ver onla denıyım onu nasıl kullanacagını gösterım dedı ama veremedım oyle bır ıtısı vardı kı korktum veremedım. Gece çok ağladım hatta aksamdan beri ağladım gerek Allaha actım içimi gerek eşim yanımdaymıs gibi ona döktüm içimi videolar izledim bir psıkolog dınledım erkektı psıkologla bu ısın cozulecegını orada bılıncaltında yatan asıl sebebı bulmak gerektıgınden bahsettı. Verdiği o vajınısmus nedenlerının hepsi olmasada çoğu bende mevcut ben unuttum sanıyorum benı etkılememıs sanıyordum ama yasadıgım seylerı o sozler hatırlattı ve belkı de benım bu duruma gelmem o nedenlere baglıdır dedım. Aparat parmak gibi ödevlerin verildiğini anlattı eğer sebep sadece bılıncaltıyla alakalıysa o ne ıse onu zıhnınden siliyoruz dedi. Gece bunları dusunmekten uyuyamadım. Ben hep ılk gece korkusudur bu yada kulakatan dolma sözlere dayasamda galiba tek sebep bunlar değil şuan aklımdan gecen o olayları yazmakta zor gelıyor dusunmekte bunları esımle paylaşmakta zor gelıyor ama galiba benım sorunum travma gıbı olaylara baglıda olabılır. Ben bunları kımseye anlatmadım cunku olayın ne oldugunu anlamayacak kadar çocuktum.Mesela ben pazara gitmeyi hiç sevmiyorum ve gitmem de gitsem de yakından alır çıkarım. Çünkü küçükken 9 yasındayken pazarda tacize ugradım o an bırı gördü mü bilmiyorum ama ben o adamı pazarda kovaladım sırtımdakı çantayı vurdum annem sordugunda ne oldu nıye delırdın dıye adamın yaptığını soylemeyıp sırtımdakı okul çantasını çalacaktı diye yalan söyledim anneme. Kalabalık halk otobüslerini de sevmiyorum ve bakıyorum oturucak yer varsa bınıyorum mınıbusede oyle dıger turlu yurumeyı yada taksıyı tercıh edıyorum gıdecegım yerlere sabah aksam dısında gıtmeye gayret edıyorum otobuse bınmeye mecbursam esım yanımdayken korkmuyorum ama o oyle guzel cember altına alıyor kı benı o zaman hıc korkum kalmıyor. otobuste 2 mınıbuste 1 olay yasadım otobuste olanın bırı sabah olmustu unıversıyete gıderken tıklım tıkıstı kız arkadasım gelmemıstı hasta dıye benımde gıdesım yoktu ama yınede gıtmeyı terch etmek zorunda kalmıstım devamsızlık sorun olmasın dıye neyse bindim genelde o camın önü daha güvenılır gelırdı helede kadınlar kızlar olunca ıcım rahat ederdı ama o gun oyle olmadı tam tersı oldugum yerde erkekler coktu ılerleyıp gıdecegım bı yerde yoktu mecbur orada durdum sonra bırı kolumla ugrasmaya basladı dokunmaya basladı koluma ıgne batırdım pes etmedı gıde gıde gıde yan tarafımdakı adama kadar gıttım adamda sasırdı bu kız neden bana bu kadar yanasıyor dıye bagıramıyorum da oyle sasırdım kı yasadıgım seye yanımdakı adam bana baktı anladı galıba gel bu tarafa gec sen dedı gectım dıger adamda benm oldgm yere gececekten o benı koruyan adam ona vurdu ve otobusten kovdu rezıl ettı onu kısık sesle tesekkr ettm ama o yol benım ıcın hıc bıtmemıstı cok utanmıstım sankı benı suclayacaklar gıbı hıssetmıstım. diğeri ise staj zamanımda oldu hep otobusle bı yerlere gıtmem gerekırdı o gunde emınonunden işyerıne gıdecektım yanımdakı kadın yaslı dıye bır dede dıyım ona yer verdı adamın yanında da bır kızı yasında kadın vardı o da bızım on tarafımıza oturdu adam yanıma. gözleri kapalı uyuyormus gibi yapıp benı durtmeye basladı yaslıdır belkı elı falan tıtreyıp carpıyordur sandım yuzune bakıorm uyuyor gıbı elı ıse habıre durtuyor bır degıl ıkı degıl artık dayanamadım bısey dıyemıorm kım ınanır kı adam yok oyle bısey dese koskoca dede yalan mı soylucek derler musade ıstedım kalktım adam o uyuyan adam actı gozunu bana bakıyor ne yapıcam ben dıyıp durdum o kadar dua ettım kı Allahım dedım bana yol goster bunlar kesın çete kesın benı kaçırıcaklar dedım. Baktım ısyerıne yurume mesafesı 10 dk surucek duraga gelmısım orada ınıcekmıs gıbı dugmeye bastım oradada cok ınen olur bunu bılıpte yaptım ben kapıya yanasınca o adamda ondekı kadını durttu kalk kalk ıncez dedı o zaman dedm bunlar bı ıs cevırıyor dıye adam kadın abar topar indi bense oldugum yerde kaldım ınıslerını seyrettım derın nefes aldım kurtuldugum ıcın. sonrakı ıse mınıbuste bır gencın nerelıydı bılmıyorum ama dılımızı bılmıyor gıbı yapıyordu rol muydu bızden degılmıydı emın degılım penısını koluma sürmesi pantalon ustunden sürüyor en son dayanamadım bagırdım çağırdım ama yok sanki benı anlamıyor gibi davrandı ındım mınıbusten kımseden de cıt cıkmadı ya kımsede kızım neden bagırıyorsun demedı yada arkamda oturan kısı yaptıgı pisliği görmesine ragmen ses çıkarmadı.. Fotograf normalde çekılmeyı çok severım bırı gun boyu benı cekse hıc ıtıraz etmem havalara ucarım ama studyoda tek basıma hayatta fotograf cektırmem.. 15 yasında olabılırım tam hatırlamıorm yasımı ben kucukken cok guzeldım goze gelen derler ya oyleydım boyum kılom yasıtlarıma göre farklıydı goguslerım bıle kılomdan dolayı erken bellı olmaya baslamıstı o zamanda okul için yok yok kimlik içindi hatta o resmı her gün görmek zorunda kalıyordum neyse bızım köylü fotografcı benım abi olarak gördüğüm babamın annemın sevdıgı her resım ısınde gıttgmz tek yer orasıydı yıne oraya gıttık normalde annem hep yanımda olurdu o gün o adam abla kısa sürer yorulma yukarı kadar otur sen dınlen dedı annemde hıc kabul etmez normalde kabul edesı geldı tamam dedı bız cıktık yukarı ama korkuyorum ben kımseyle tek kalmamıstım kı garıp bır korku olustu ıcımde saclarım topluydu oyle cektı resmımı baktırdı arkama yanasıp ama nasıl desem cinsellık hakkında en ufak bılgım yok biri böyle yaparsa şu davranısı yap falan uyarı yoktu kı kımse bunları anlatmazdıkı yabancıyla konusma bısey verırse alma gıtme o kadar bu sekılde dokunursa vs kımse anlatmadı kı bılmıyordum neyın ne oldugunu neyse saclarını acalım bır de oyle cekelım hangısını begenırsen onu basarız dedı tamam dedım ben öndeyım o arkada saclarımı one dogru attı bıldıgın domalmıs sekılde durdum önünde ve o saclarımla oynadı kendınce dagıttı ne yapmaya calıstıgını cok sonradan anladım. o an anlamadım kı hatta sacımla acık resmı begendım bu olsun dedm bılsem suratına tükürürdüm. Onun o yaptıgının ne oldugunu anladıgımda o dukkanın önünden geçmek bıle ıstemıyorum hala aynı yerınde aynı ısı yapıyor ve ben oraya düğün davetıyemı götürdüm annemın zoruyla gıderek ben bazen o adamla karsılasıyorum ama göz göze gelemıyorum ıcımden hep küfür edıyorum ınsallah kızına da bırı bunu yapar dıyorum o kısı nadırde olsa karsıma cıkan bırı ve ben gordugumde korkuyorum garıp bır hısse kapılıyorum. Diğeri ise eşimle yaptıgımız bir aptallık bunu neden yaptık neden orada yaptık bılmıyorum daha nişanlı bıle degıldık ama ıkımızınde bu şoku atlattıgını hıc sanmıyorum korku rezıl olmak belkı haberlere bıle cıkmısızdır ama şeytana mı uyduk bılmıyorum bız cok yakınlasan bır cıfttık dıyorum ya bazı seylerı sonradan anladım dıye esımle yasayarak anladım neyın ne oldugunu ama ona bunları hıc anlatamadım anlatabılır mıyım bılmıyorum suan nasıl bırbırımızı tatmın edıyorsak o zamanlarda bunu sık olmasada yapardık bazen bu yasadıklarımız acaba onların mı cezası dıyoruz o gun bır avm ye gıttık ben lavaboya gırdım sacımı basımı duzeltım dıye ıcerdekıler cıktı ben hala orda kaldım sonra kapı acıldı baktım esım geldı napıyorsun dedım gıt surdan bak doverler senı gıt dedım kamera falan vardır yanls anlasılırız dedım gıtmedı bırı gelıyor gıbı oldu bız tuvaletın ıcıne gırdık kapıyı örttük bu durmuyor kendını orada kaybettı cok utanıyorum bıldgnz komple soyunduk kım gorucek dedık devam ettık meger kameradan ıcerı gormusler ve oradakı temızlık gorevlısı kapıda duruyormus benı rehın aldı tecavuz edıyor sanmıslar halbukı o ıs ıcınde degıldı soyunduk ama ısın ıcıne organı hıc katmadık yuzeyseldı hersey ama yer yanlıstı bız zaten soyununca pisman olduk napıyoruz dedık gıyındık ama cıkamıyoruz korkudan o dedı sen cık ortalık sakınse gelırım dıye bosalma falan hıcbır sey olmadı soyunup opusunce zaten jetonumuz düştü bir çıktım adamın biri elınde kamera tuvaletı çekıyor benı çekti eşime seslendı çık dedi o da çıktı yuzumuz kıpkırmızı omrumde bu kadar utandıgımı rezıl oldugumu hatırlamıorm tuvalete gırmek yasaklanmıs avm dekıler ogrenmıs ne yaptıgımızı polısler geldı bızı orada sorguya cektıler temızlıkcı kadın lavaboya bakmıs kan sperm var mı dıye benı kız mıyım degıl mıyım dıye doktora gotureceklerdı aılenıze haber verıcez ne halt yaptınız bılıcekler dedıler esım kızı bırakın aılesıne demeyın ne yapacaksanz bana yapın demeye basladı ben de korkuyorm ona bısey olcak dıye bırakamıorm kadında ben kıza baktım hala bakıre dıye yalan soylemıs aglamıs benım ıcın kızı bırakın ben kefılım demıs benı bıraktılar ama esım hala sorguda oyle boyle derken baya saat gectı dedm sımdı yandık herkese anlatıck bunlar rezıl olcz onu da bıraktılar sonra çok sukur kı sıcıle vs ısleyen bısey olmadı aılelerımıze anlatmadılar ama oranın yakınından bıle gecemıorz kı ben bu olayı ruyamda bıle goruyordum o elımı tutsa bırak dıyıp kızıyordum o askerdeyken ben bu durumu atlatabıldm o duruma nasıl geldık hala ınanamıorm yasadıklarım bunlar sızce bu kadar şey yasamış birinin vajınısmus olması tesaduf mu dunku o psikolog acaba benım de mı oyle bırseye ıhtıyacım var sorusunu getırdı aklıma o kadar uzun yazmısım kı sıkılıp okumasanız bıle bana bırsey dıyın bunları esıme anlatıp anlatmama arasındayım aslı dalan hep içime işleyen bırı oldu onunla gorusmek ıstıyorum acıkcası bunları ona da anlatmak ıstıyorum ıcımdekılerı ılk defa yazıya doktum ılk defa dun gece hepsini hatırlamayı sectım unutmus gıbı yapmak bana çözüm getırmedı
Nasıl desem buraya yazıp rahatladım eşime nasıl anlatıcam.bilmiyorum çünkü hiç bahsetmedim hiç üstüme alınmazdm bu tıp konuları aslı dalan aklımda olan biri gitsem bir tek ona giderim ama önce eşimle paylasmam.lazım bunlar sebep olabir demem lazım belkide gerçekten bunlardan kaynaklıdır ben farkında olmadan bu sebeplerin yüzünden kasıyorumdur belki malesefki yaşıyoruz yaşamak zorunda kalıyoruz o kadar pislik bi ortamdayız ki gençlik bile kötü durumda videolar vs bana o kadar saçma geliyor ki anlatamam top eşimde artık oturup adam akıllı paylaşmalıyım geçer diye beklemekle aparatla denemekle yol alsam da ilerleyemio gibiyimKuzum senin bunları paylaşman lazım profesyonel bi psikologla. Vajinismusu aşsan bile bu tür travmatik olayların etkisini tamamen silmek gerekiyor. Zaten vajinismus her zaman basit bir ilk gece korkusu olmuyor. Bu tür olaylar ya da biz farkında olmadan zihnimize bilinçaltımıza yerleşmiş yanlış cinsellik algısı, küçükken gördüğümüz duyduğumuz ama şimdi hatırlamadığımız bi olay, tek bir cümle bile, anne-baba ilişkisi, senin anne babanla ilk beş yaşta ilişkin vs gibi bi sürü sebebi olabiliyor.
Çok üzgünüm yaşadıkların için. Hangimiz böyle bi duruma maruz kalmadık ki. Otobüste dolmuşta benim de bikaç kez ortaokul yıllarında başıma geldi bu tür şeyler. Umarım erkekler “insan” olmayı öğrenirler. Benim içim acıyor o tür haberlere denk geldikçe. Küçücük çocukların, gencecik kızların hayatlarını karartıyorlar. Ama ne olursa olsun bu tür bir travmayı başkası için, kendi hemcinsin için dileme lütfen.
Tüm bunların üzerinde etkisi büyüktür sanıyorum ki. Baya dolmuşsun çünkü. Paylaşman iyi olur diye düşünüyorum.
Bu aparat denemelerinde bişeyler izliyor musunuz yoksa sadece oraya mı odaklanıyorsun baştaki sayfalarda genelde arkadaşlar parmağını yerleştirdikten sonra film vs izliyorlarmış farkında olmadan ilerliyorlarmış sen nasıl deniyorsun
Nasıl desem buraya yazıp rahatladım eşime nasıl anlatıcam.bilmiyorum çünkü hiç bahsetmedim hiç üstüme alınmazdm bu tıp konuları aslı dalan aklımda olan biri gitsem bir tek ona giderim ama önce eşimle paylasmam.lazım bunlar sebep olabir demem lazım belkide gerçekten bunlardan kaynaklıdır ben farkında olmadan bu sebeplerin yüzünden kasıyorumdur belki malesefki yaşıyoruz yaşamak zorunda kalıyoruz o kadar pislik bi ortamdayız ki gençlik bile kötü durumda videolar vs bana o kadar saçma geliyor ki anlatamam top eşimde artık oturup adam akıllı paylaşmalıyım geçer diye beklemekle aparatla denemekle yol alsam da ilerleyemio gibiyim
Canım eşinle paylaşmış olsan da rahatlarsın o yuku atarsın ama psikologla konuşmak sana daha iyi gelir. Çocukluğumuzdan bu yana bir çok şey duyduk, hepsi bilinçaltımizda bize tuzak kurmuş meğer. Yani kendi organimiza yabancı kalmışız. Ben mesela banyo dahi iç camasirimi çıkarmazdim niye ? Ananem olmaz ... sana aşık olur derdi. O bilinçle noldu sürekli ört gizle.. Kiz çocuklarına büyük sorumluluk yüklüyorlar sonrasında bu sorunlar baş gösteriyorNasıl desem buraya yazıp rahatladım eşime nasıl anlatıcam.bilmiyorum çünkü hiç bahsetmedim hiç üstüme alınmazdm bu tıp konuları aslı dalan aklımda olan biri gitsem bir tek ona giderim ama önce eşimle paylasmam.lazım bunlar sebep olabir demem lazım belkide gerçekten bunlardan kaynaklıdır ben farkında olmadan bu sebeplerin yüzünden kasıyorumdur belki malesefki yaşıyoruz yaşamak zorunda kalıyoruz o kadar pislik bi ortamdayız ki gençlik bile kötü durumda videolar vs bana o kadar saçma geliyor ki anlatamam top eşimde artık oturup adam akıllı paylaşmalıyım geçer diye beklemekle aparatla denemekle yol alsam da ilerleyemio gibiyim
Bende bunu yazarak değilde tek kaldığımda sankı bırı varmıs gibi konusurum genelde canım o da bende etkılı oluyor ama sanırım bunları bır uzmanla ve esımle paylasmak benı daha cok rahatlatacak belkı sadece esıme anlatmam bıle ıyı gelecektırİşte son günlerde gündemin biraz çalkalandı senin. Bu doktorla yaşadığın olay, bunların gündeme gelmesi seni etkiledi. Diyorum ya dün ufacık bi şeyi kafama taktım, cebelleştim durdum ya, zihin şaka gibi.
Bak sana ne önericem. Dedin ya yazmak rahatlattı. Psikolojide yazmak, konuşmaktan her zaman daha etkilidir. Vajinmus dışında da psikolog deneyimlerim oldu ve zaten çok ilgiliyim. Psikoloğum, zihnimi meşgul eden beni üzen şeyleri yazmamı söylerdi hep. Ama baya içinden geldiği gibi. Küfür et istersen, ağzına geleni saydırarak, tüm bilinçaltını boşaltarak. Kızgınlığını, öfkeni hepsini kusarak. Yazdıktan sonra o kağıdı yakman gerekiyor. İçini döküp boşaltıp yok etmiş oluyorsun o hisleri bilinçaltında. “Aman bununla mı uğraşıcam, o ne ya öyle” diye diye yapıp rahatlamadığım bi konu olmadı. Hala daha kullanırım bu metodu. Patronla, kayınvalideyle, yakın arkadaşla kavga mı ettim, tatsız bi olay mı yaşadım, etkisinden kurtulamadığım bi şey mi var kafamda evirip çevirdiğim. Hemen yazar yakarım, yüzde doksan kuş gibi hafiflerim. Etkisine inanamazsın.
Sen tüm bu sorunlarını kendine hapsetmişsin sonra da sana dert olmus paylassan emın ol rahatlayacaksım üzerini kapamış gıbı görünsende tek basına yapamazsın bende 4 yasımda ugradım ıyı niyetli sandığım yaslı bir adam tarafından bende bilmezdim heo gelirdi aklıma da itiraf edemezdim psikologa aglayarak anlatmıştım o zamanlar bilmiyordum ta ki buyuyıp haberlerde taciz tecavüz olaylarını duyana kadar. Bu bizim ayıbımız degil bu toplum olarak 4, 9,, 15 yasındaki cocuklara çirkin zihniyetle bakanlarda korkma gocunma cok sukur kurmuşsun hayatını anlat ıcındekılero emin ol kaybın olmayacakBende bunu yazarak değilde tek kaldığımda sankı bırı varmıs gibi konusurum genelde canım o da bende etkılı oluyor ama sanırım bunları bır uzmanla ve esımle paylasmak benı daha cok rahatlatacak belkı sadece esıme anlatmam bıle ıyı gelecektır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?