Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Evet onu bende bılıyorum evde bıle acık gezemıyordum oyle olur sanıp :)

inşallah kuzum bu aksam oturup anlatıcam ona gore bır yol ızlıcem

Galiba kuzum galiba asıl sebep yasadiklarim
Tamamiyle evet ben de benzer yaşadım senin yaşadıklarınla üstelik akrabam tarafından ve kimseye de söyleyemedim çocuktuk bu illeti yenmeme rağmen hâlâ gözümün önüne gelir Allah belâlarını versin bize bunları yaşattıkları için. O yüzden psikoloğum da yeniden davranış değişikliği yaratıp bilinçaltını temizleme yaptı ama insan iradesiyle alakalı diye düşünüyorum ben Allahlarindan bulsunlar inşallah pislikler o kadar çok kötü anım var ki ben de bu illeti 11 ay yaşadım ve kendim dokununca bile ağlıyordum terleme heyecan panik ne ararsan vardı demem o ki kadınlar güçlüdür herşeyin üstesinden geliriz bis. Şimdi bebek denemeleri yapıyoruz zihnen oraya odaklanmamaya çalış ben de senin gibi eşime anlatmayı çok düşündüm ama yapamadım katil olurdu unut ben öyle yapıyorum herşeyin hesabının sorulacagi vakte sakla ahirete sakla Rabbim herşeyin mutlaka karşılığını verecektir. Kuranda yazan ayeti ne zaman okusam titrerim beni benden alır.
Kim zerre kadar kötülük yaparsa, kim de zerre kadar iyilik yaparsa karşılığını alacaktır. Icini ferah tut kendine asla acıma dik dur onlar utansın kardeşim Allah'a sığın ben de yenemiyordum bu illeti bir gün oturdum namaz kıldım ve seccadenin üstünde saatlerce ağladım Rabbimle konuştum içimi döktüm ama hayatımda hiç bu kadar ağlamamıştım meğer ne kadar çok şey biriktirmistim içimde kimseye söyleyemedigim.. Sonra bana o kadar bir güç ve cesaret geldi ki ertesi günü yendim ve yine ağladım o kadar mutlu oldum ki derdi veren dermanini şüphesiz veriyor.
Pes etme asla arkadaşım, okuyorum hâlâ burayı ve senin yenmene ramak kaldı çünkü bu işi bilip te yapanlardan daha çok bilgin var daha çok yaşantıladin her şeyi.
Sitem etme asla bu da bizim bir imtihanimiz kimimiz bugün kimimiz yarın kimimiz de belki günler aylar sonra yenecek ama sonuçta muhakkak yenecek umudunu asla kaybetme egzersizleri asla bırakma ben de o dilatorle yendim ilk siparişim geldiği gün o kadar karışık duygular vardı ki içimde o sete bakıp bakıp ağladım belki de ihtiyacım olan şey içimi boşaltmakti ağlasam geçecekti yaptım hepsini. Yılmadım beynimin oyunlarına kulağımı tıkadım ben senden de korkaktim vallahi. Sen yaparsın zehra kardeş doktoru da asla kafana takma her doktor aynı değil, her insanın aynı olmadığı gibi ...

Beni nasıl mutlu ettin anlatamam, gözlerim doldu okurken. Telefonla ilgilenmekten artık boyun ağrıları yaşamaya başladım, bugün ilgilenmeyeceğim diyorum ama dayanamıyorum, kendimi tutamıyorum yine giriyorum buraya. Zaman ayırıp, emek emek detay detay yazmaya çalışıyorum. Paylaşımlarımdan faydalananlar olduğunu gördükçe iyi ki diyorum. Birilerine umut olabilmek gerçekten beni çok mutlu ediyor. Ben de henüz süreci tamamlamış değilim ama o ilk günler, o ilk egzersizler neler hissettirir çok iyi biliyorum. İnanmak yetiyor, gerisi adım adım kendiliğinden gelecek :)

Ne güzel yazmıssın bende dün döktüm içimi gerek sitem ettm gerek yardım istedim ona kalbımı acmak rahatlık verıyor huzur verıyor derdı veren dermanıda verıyor muhakkak ancak bız o kadar bitik oluyoruz ki gerçeklerı goremıyoruz dusununce zoruma gıdıyor ıste 6 ay kısa bır zaman degıl 1 hafta olsa anlarm ama 6aydır bır kere bıle kadınım dıyemedım esım ne durumda kım bılır bu konu hafıfe alıncak bıseyde degıl dusunmeden de olmuyor cabalamadan da olmuyor ama elımızden gelenı yapsakta bır yerde kalıyoruz ıste sans mı kader mı ımtıhan mı adını koymak cok zor elbet son bulucak ama ısterdım kı bu kadar uzamasın bu kadar sey almasın

Seni O kadar iyi anlıyorum ki aynılarını ben de hergün yaşadım çok şükür anlayışlı bir eşim vardı yoksa üstesinden gelmek zor olurdu ama nereye kadar böyle devam edecekti her akşam ağlayarak korkarak yatağa girmek. Sevdiğin insana sırtını dönmek ve baş koydugun yastığı sicim gibi gözyaşlarıyla ıslatmak. O kadar eksiktim ki kadın olarak zehra kardeş boşanmayı bile düşündüm eşime ben asla bu korkumu yenemem ve seni de mutlu edemem. Evle ilgilenirim herşeyle ilgilenirim ama iş aktif cinsel hayata gelince yapamıyordum eşimin yanında üstümü bike değiştiremiyordum utanıyordum oda değiştiriyordum.
Öncelikle davranış değişikliğine gittim yaptığım hatalı davranışları düzeltmek doğrusunu yapmaktı. Ve inanır mısın sevişmek kelimesi nedir ya sözlükte bir terim sadece onu kullanırken utanıyordum eşime hadi diyodum o da ne hadisi konuşsana açık açık diyodu yani böyle biriydim ama sonra o kadar aştım ki kendimi eski halimden eser yok böyle olmamız da ailelerimizin de payı var hiç unutmam ilkokula gidiyorum yani küçüğüm ne anlarım etek giymiştim bacağımı açarak oturmuşum kanepede ve kilodum görünüyor yani çocuk aklı o yaşta onu mu o gibi şeyler mi gelir aklımıza babam gördü ve bağırdı bana kapat üstünü doğru düzgün otur ama ben o bağırmadan öyle korkmuşum ki düzgün oturdum kendimi düzelttim. Doktora gidince inanır mısın zehra kardeş doktor oturusumdan anladı sen vajinusmussun dedi şok oldum ben o kadar kendimi sıkarak oturmuşum ki işte o gün çocukluğumda yaşadığım bu kötü anı geldi aklıma kötü oldum.
Böyle boşuna olmadık biz sitem etmemeliyiz Allah'ın izniyle yeneceksin bebeğini alacaksın kucağına inşallah.
Süre olarak gözünde çok büyütme yendikten sonra hiç onların gözünde bir kıymeti kalmayacak ben de senin gibiydim ama inan olacak asla pes etme ve mutlaka psikologla konuş rahatlamaya ihtiyacın vardır ve eşine anlatma konusuna gelince tabiki senin tercihin ama unutma eşlerimiz de olsa neticede erkek onlar ve düz mantıklar duyduktan sonra hayatında değişiklik olur mu anlattıktan sonra eşini en iyi sen tanırsın. Bis kadınlar gibi herşeyde duygusal davranmayabilirler babaannem derdi ki herşeyi erkeklere anlatmayın yani kocalarınıza yinede sen bilirsin.
Ama güçlü ol herşey güzel olacak umutlu ol yarınlarına olumlu yaklaş birgün çocuğun olduğunda bunları tebessüm ederek okuyacaksın kimbilir.
Not: eğer bir kız çocuğumuz olursa onları sakın bizim yetistirildigimiz şekilde yetistirmeyelim kendi bedenine izni olmadan kimsenin dokunamayacagini ve sevdiği insanla zamanı geldiğinde bunları yaşamanın olağan normal bir durum olduğu ve cinselliği anne kız ilişkisini zedelemeyecek şekilde anlatmalıyız.
Ve selen arkadaşımıza katılıyorum küçükken anne babanın cinsel ilişkisine şahit olan bir çocuk olarak büyüdüm ve haliyle korkar olmuştum ertesi günü onların annem babam olmasını bile istememiştim çocuk aklı işte ama onlar bile etken vajinusmus olmamıza o zamanlar fazla oda yoktu evimizde malum herkes iç-içe yatıyordu. Ama ne olursa olsun anne babanin yatak odasi çocuktan uzakta olmalı. Hassasiyet göstermeliyiz.

Öyle güzel ifade etmişsin ki yüreğine sağlık canım dediklerin o kadar doğru ki bende tutucu aileden geldim böyle şeyler ayıptı evet ama adam akıllı konusanda yoktu annem bile anlatmazdı biri bisey dediğinde cinsellikle ilgili susun o daha çocuk der dururdu bazı şeyleri okulda ogreticekler sanardi ilkokulu bile bitirmemiş annemle babam çok fazla bilgileri yoktu tek istedikleri okumam kendi ayaklarımın üstünde durmamdi önün dışında bana sadece maddi manevi katkıları olurdu ancak cinsellik konusulmazdi tv de çıksa kanal değişirdi yada babam konuşmaya başlardı orası gecen3 kadar ben hep merak ederdim ne olduğunu o ilişki anına tam olmasada bende şahit oldum kışın aynı odada yatardk evimiz sobaliydi sadece sesti duyduklarim korkmamıştım ama ne bilim utanmstm işte o zaman merak etmiştim böyle şeyleri mesela p.no izlemek bile etkilermiş ki ben izlemiştim ve bakamadan kapamıştım tiksinmiştim gördüklerimden ama şuan eşimle yaşarken orada gorduklerimi yapsam bile tiksinmiyorum soyunmak falan beni rahatsız etmio yada bazı şeyleri yaşamak benim rahatsız oldgm vajinama dokunulması bisey sokmaya çalışmak onun dışındaki hicbir şey rahatsız etmio aksine hoşuma bile gidio vajinamada ben bisey sokarken rahatım kasilmam yok ama isin içine eşim yada doktor girince aşırı kasilmam oluo sanki kötü bisey yapacaklar gibi daha prmagi değmeden ay uy ağlamak üzere olma gibi hallere burunuorm.bzende tam tersi oluo o zamanda ucunu çok fazla aşamadan birakiorz çünkü itsekte gitmiyo. Eşim ne düşünür ne der kestiremiorm bile

Kız çocuk yetiştirmekle ilgili, bizler yetiştiriliken yapılan hatalarla ilgili çok güzel şeyler yazmışsın. Eline sağlık. Psikoloğa gidilemiyorsa bile okumak araştırmak öğrenmek ve senin yaptığın gibi kendini aşmak, kendini geliştirmek çok ama çok önemli.

Bana da küçükken mastürbasyonu öğrendiğimde yaparken yakalanırsam “bi daha sakın görmeyeyim, yakarım poponu” dendi. “Demek ki bu kötü bir şey, fena bir şey, bundan keyif almak çok ayıp” düşüncesi yerleşti zihnime farketmeden. Cinsel ilişkiyi bu yüzden rahat yaşayamadım belki, bu yüzden penis girmeye kalkınca vajinam “yanmış” hissettim. Yasak, ayıp vb unsurlar aşırı katı tutumla dayatılırsa böyle oluyor işte. Emin olun altında yatan sebep bunlar. Sakla, gizle, ört denen, senelerce saklamak için uğraştığımız vajinamızı evlenince açmamızı beklerlerse olacağı bu oluyor işte. Zihin ve bilinçaltı neye uğradığını şaşırıyor, yıllarca vajinayı korumaya alışmış, “e ama hani yasaktı” diye bocalıyor.
Evlilik öncesi cinsel birliktelik yaşamak tamamen kişilerin özgür iradesine kalmış bi durum. Asla yargılanmamalı. Tasvip edilmiyorsa bile en azından katı tutumdan kaçınılmalı. Özellikle arkadaşım dediğin gibi kız çocuk yetiştirirken yasak, günah, ayıp diye geciştirmek yerine sağlıklı bi cinsel eğitim verilmeli, soruları yaşına uygun şekilde cevaplanmalı. Çocuğun zihninde tabu haline getirilmemeli bu mesele.

Dilerim anne olursak bizler bu konularda daha sağlıklı bireyler yetiştirebiliriz.

Aklıma izlediğim bir videodaki söz geldi kızlar hep ayıp günah şeklınde büyür hatta düğün günü bile kıza aman kızım dikkat et sakın yanasırsa ızın verme falan derler evlenırler tam gerdek anı gelıncede kocanı mutlu et derler düşünsenize 1 saat 2 saat önce ayıp günah diye beyine msj yollanıyor sonra aradan bellı zaman gecınce o msj yerını gunah degıl artık helalıne bırakıyor boyle bır durumda kalan kız tabıkı vajınısmus olur beynı ne yapacagına karar veremıyor kı az once ayıp gunah olan sımdı helal oluyor. İnşallah kızlarımızı bilinçli yetıstırebılırız.

Senin de yüreğine sağlık inşallah herşey daha güzel olacak benzer şeyleri yaşamışız hemen hemen. Ve evet haklısın yasadiklarimiz farkında olmadan bizi vajinismus yaptı sen de bunları yaşamışsın biz her ne kadar mantigimizla olaya yaklaşsak da artık büyüdün kadın oldun olgunlastin seda unut bunları diyorum kendi kendime ama bilinçaltım oyun oynuyor her seferinde zihnim ısıtıp ısıtıp koyuyor önüme ama insan bu hayatta nelere alışmıyor ki ve herşey insanlar için beterin beteri vardır çok şükür elbette, eden cezasını bulacak onun rahatlığı var artık bende toyken bunları idrak edemiyordum ama şimdi aradaki farkı anlıyor ve ona göre yorumluyorum. Eğer ki bu talihsiz yaşadıklarımızı kendimizle beraber geleceğimize de taşırsak hep mutsuz oluruz o yüzden vazgeçme sen çok güçlüsün az kaldı tamamen yenmene dua ediyorum bu durumda olan tüm hanım kardeşlerime inşallah yeneceksin zehra kardeş.
Ben de başlarda kendim aparatla yapıyordum ama eşimin dokunmasına sokmasına izin veremiyordum sonra psikologum bırak kendini serbest sen hiç oraya bakma eşin sokmaya çalışsın ben de youtubeden onun önerdiği bilinçaltı müziklerinden birini açtım dinledim ve zihnimdeki her ne var ise aklıma getirmedim ve sonra penis vajinaya girince tamamen kontrolü eşime bıraktım ben dur diyince durdu devam et diyince etti yani demem o ki eş desteği herzaman için önemli. Ve doktorum derdiki bu bir çift sorunu , sadece kadının sorunu değil ve gerçekten yerden göğe kadar haklı çünkü eşin sana ne kadar destek olursa sabırlı bir şekilde o derece çok yol katediyorsun umarım sen hepsini başaracaksın .
Ben de neden bu kadar geç yendim diyorum bazen kendime ama düşünüyorum da o kadar egzersiz yaptım o kadar ağladım didindim uğraştım ve zamanı gelince oldu demem o ki kardeşim her nasip vaktine esirdir şüphesiz seninki de yakındır sadece sabır ve güçlü bir teslimiyet..
Dualarimdasiniz kader arkadaşlarım bu topik olmasaydı vallahi de billâhi de yerimde sayıyor olurdum kim ne derse desin yaşamayan asla bilemez

Senin de eline ve yüreğine sağlık selen kardeş o kadar güzel yazdın ki, gerçekten bu konular toplumumuzun kanayan yarası. Ayıp diye diye korkutulduk ve haklısın sonuna kadar , evlenince de bacak açma korkusuna bıraktı yerini.
O yüzden dediğin gibi bilinçli bir anne oluruz inşallah ve çocuklarımıza cinsel eğitimi onun anlayabilecekleri şekilde verebiliriz korkutmadan ürkütmeden.
Rabbim bu konuda bize her zaman güç ve cesaret versin inşallah.

Merhaba arkadaşlar bugün bende eşimle beraber terapiste gittim tanışma ve durumumu anlattık. Konuştuk. Evet egzersiz egzersiz egzersiz sizlerinde burda yaptığı egzersizden başka birşey demedi evet bana itiçi geliyor dediğimde onu için yani itiçi gelmemesi için konuşacağız falan dedi.
2 seans benimle 1 seans eşimle konuşacakmış ve sonra 4. Cü seanstada yine eşimle beraber konuşup 9-11 seansa kadar sürermiş dedi sizi henüz tanımıyorum dedi bu gibi şeyler. Üç günde vajinismusu bitiren doktorlarda var tercihi bana bıraktı ama çok fazla önermedi gibi...

Valla iyi para kaynağı ya, arkadaşlar eşlerin izle çözülür bu iş, Dr la asla degil

Bugün doktor 10 seansta çözeriz bu işi dedi. İlk tanı yapacakmış doğru bildigibil yanlışları anlatacakmis .2 saat eşime 2 saat bana sonra aşk oyunları yapacağız falan filan anlattı ücreti de 4000 miş. Çok moralim bozuldu ya. Bizim hastalığınız onlar için para kaynağı olmus. Tamam doktor görevi muayene etmek ama ortada doğum yok bişey yok yorulacagi bişey değil. 10 dakika ilgilendi sadece bilgilendirme yani, 200 lirayı aldı. Profilinde vajinismus yazıyor diye gitmiştim. Psikolojik olan bir rahatsızlığı para kaynağı haline getirmişler ya buna çok üzüldüm

Arkadaşlar ıyı aksamlar bugun esli deneme yaptım buyuk aparatı aldıktan sonra esim girdi gıbı acıdı biraz ama bıraktırdım tekrar denedik tekrar aynı yerde tıkandk kocam cogunlugunu aldın diyor ama ben inanamıyorum basını aldım iki kez devamı gelmedi artık denemekten vajınm yanmaya basladı bıraktık. Bundan sonraki adımlarım ne olmalı sizce

Selen1212
Ya arkadaşlar neden boylesiniz su kan emicileri zengin etmeyin

Ne yapalım navy1976 benim eşimden başka kimse Yok akraba arkadaş çevre kolu komşu. Elbette anlatacak değilim bu durumumu onlara ama sabah akşam gece gündüz hep içimde yaşıyorum bu durumumu. Nasıl bir yol izlesek gerçekten bu konuda çok bilinçsiziz eşimle

Canım bizde aynı durumdayız ama burda ki bilgi paylaşımı hiçbir yerde yok.Ben yarından itibaren egzersizlere başlayacağım inşallah :) Burda kime anlatsan derdini dinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…