Ben de benzer şeyler yaşadım. Birincisi o baskı hissi normal. İkincisi, ben de aparatları ilk çalışmaya başladığımda tansiyonum düşüyordu, dediğin gibi neredeyse bayılma raddesine geliyordum. Öncesinde cinsel terapistle çalışıyordum ve ilk parmak egzersizimde çok şiddetli bir panik atak geçirdim. Terapistim bunun çok normal olduğunu ve her egzersizde azalarak biteceğini söylemişti. Gerçekten de öyle olmuştu. Parmakta ilerleyemeyince aparat çalışırken de bu sefer tansiyon düşmesiyle karşılaşınca dedim bu da azalarak bitecek. Aparat denemeden önce en küçük boy tampon aldım ve onu denedim, tam da yapamadım sanırım. Tuvaletten çıktım ve birkaç adım attım, birden tansiyonum düştü. Olduğum yere yığıldım, hemen ayaklarımı kaldırdım giderek kötüleşiyordum, her an bayılabilir gibiydim. Soğuk soğuk terliyorum, kanım çekildi resmen, kusacak kadar midem bulanıyordu. Eşim yoktu, yalnızdım. O kadar korktum ki. Sonra tıpkı panik atak gibi, bunun da vücudumun korktuğu bir şeyle karşı karşıya gelince verdiği tepki olarak düşündüm. Ayaklarım öyle biraz kaldım, çok az takat hissedince kendimde hemen tamponu çıkardım. Birkaç dakika sonra her şey normale bindi. Aparatlarda da bu kadar şiddetli olmasa da ilk başlarda benzer şeyler yaşadım. Ama giderek azaldı. Çünkü vücut korktuğu bir şeyle karşı karşıya kalıyor ve tepki veriyor. O esnada aparat sana zarar vermiyor görüyorsun, canını yakmıyor. Bilincinde bunu fark ettiğinde tüm o vücut tepkileri azalıyor ve bitiyor. Naçizane tavsiyem, bence biraz daha deneyebilirsin, belki senin vücut tepkilerin de bitebilir.