• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar,biraz önce egzersiz yaptım kendi 1 parmağım ve 2 parmağım.sonra eşimin 1 parmağını tam yapabiliyorum hiç ağrı yok.eşimin 2 parmğında ise yarıya kadar aldım ama gitgel yok çok yanma oldu bıraktım...çok heyecanlıyım şimdi ne yapmalıyım yarın eşimin 2 parmğına mı devam edeyim?
cnm yanma kastıgın için oluyor yaptıkça alışacak zaten o yanma ortadan kalkana kadar aynı egz. yapmaya devam et kasılma geçtikten sonra bir sonraki aşamaya geç cnmcm jel bol sür nefes alıp ver ıkın cncm popo yönüne dogru ittir. eğimli aferin sana egz. devam et cnmcm
adaşlar mrb...ben bayadır girmiyorum ve hep yeni isimler gördüm bi merhaba demek istedim.bende 7aylık evliyim ve savaşamıyorum bu durumla allah herkese yardım etsin...ne kadar zor bir durummuş bu meğer...
hoşgeldin cncm sende egz. başla biran önce gördüğün gibi egz.yapan ark kısa sürede başarıya ulaşıyor yapmayanlar da yerinde sayıyor lütfen egz .yapın. ertelemeyin.
özlem ve nilllll yeşim yerçok a ben gittim fakat senasına girmedim.. Bana 1 saatte çözeceğini söyledi... Yüzde yüz kesin çzüm demedi... çoğu hastam başardı dedi..... Ama şunu bil kızlık gidiyo dedi.... Gerçi bazılarının eve gititkten sonr akızlığı gidiyo bazılarınınki de burda dedi.. Eşim istemedi devam etmedim bende
cnm ne yaptın egz. başladınmı nasıl gidiyor ???

inşallah canım. başa dönmekten korkuyorum sadece.daha yeni başladım ya egzersize şaşkınım sankii :)

kelebekcimm çok sağol canımmm..dün akşamı gördüm ya artık ilerisi de gelicekk.. bi kaç gün daha çubukla yapim diyorum alışmak için. eskiden aynaydan bakamazdım bile şimdi inceliyorumm:)
akşam olsun denicem yine gündüz kendime ödül verdim gezmeye gidicez havada güzelll :)

sizin sayenizde hepp.. umutsuz vakaydım biliyosunuz aylarca başlamadım hiiççç. çok şüğkür atlatıcam bende

cnm benim başa dönmek diye bişey yok beyin geri saramıyor korkma :8::8::8:cnm egz. devam et bak göreceksin aynı bu şekilde olacak ve başardıkça azmetceksin ve mutlu son cnmcm egz. sık yapın ihmal etmeyin başarı uzakta deil siz uzaklastırmayın yeter :71::71::71::71::71:

meraba kizlar ben cok daha yeniyim aranizda. bu yazdigimi insallah herkes görür.suan bu problemi yenmis 1.rileri varmi araniz.da? ben 10.senedir evliyim.1karar aldim 1.hafta esimle yogun 1egzersiz yapicaz.[PARMAK]SUAN NEREYE BASTIGIMI BILMIYORUM HERSEYI BÜYÜK YAZIYORUM:SONRA BEN ÜSTPOSIZYONA GECIP P:ALMAYA CALISICAM NASIL:HOS YAPICAGIMI BILMIYORUM:SADECE KAFAMDA CANLANDIRIYORUM 1:SEYLERI YANLIS YAPMAKTAN KORKUYORUM:

Merhaba canım hoşgeldin aramıza :71:geçen yıl nisan ayından bu yana 120 den fazla kişi bu dertten kurtuldu tespit ettiğimiz sadece 120 kişi egzersiz yapanlar 70 kişiden fazla düşün ne kadar çok kişi bu sorunu yaşıyor...canım eğer ben bu işi başaracağım diye azimle başlarsan 1 hafta -10 günde yenebilirsin düzenli ve kararlı egzersiz yapman gerek yalnız...biz her türlü yardıma hazırız yeterki sen düzenli bir şekilde buraya uğramayı ihmal etme bebişim :70:

kızlar öncelikle mrb
ben yaklaşık dört yıllık evliyim aynı problemleri yaşıyorum ilk önce bir k.d.uzm bana lokal anestezi yaptı daha kötü oldum 1,5 yıl devam etti bu arada pskiyatriste falanda gittim ama bu alanda uzm değildi sonra bebek istediğimiz için tekrar bir k. d. uzm gittim o muayeneden sonra bacaklarımı açabiliyorum ama parmak eğz yapamıyorum 2 gün önce tüp bebek için anestezi altında smear testi yaptırdım eşimin dediğine göre bir alettle vajeni açıp öyle almış örneği doktor zaten 2 gün kanamam oldu yani bende zar falan kalmadı ama egzersizi nasıl yapacağımı bilemiyorum düşüncesi beni geriyor.......

insan kendisi gibi yani aynı problemleri yaşayanları görünce rahatlıyor sanki
bu güne kadar anlattığım arkadaşlarım hep bana kendini sıkma rahat ol falan diyorlardı sinir oluyordum bunu yaşamayan bileme herşeyden çok sevdiğin kişiyi mutsuz etmek kimse anlamıyor anlayamazda zaten hatta benim gittiğim bi psikiyatrist bana millet bulamıyor sen bulmuşsun daha ne istiyorsun demişti

canım sende hoşgeldin aramıza:71:bebişim doktorlarda dahil bu durumu yaşamayan anlamaz/anlayamaz çünkü biz cinselliğe çok farklı açılardan bakıyoruz bize göre dünyanın en büyük sorunu vaji çünkü kafamızda bunu öyle bir şekle getirip büyütmüşüski... kendi yazdığımız senaryoya inanmışız...kendimizi küçük bir kız çocuğu zannedip kadınlığı kabullenemiyoruz hem p...sin içimize girmesini istiyoruz hem de girmeye çalıştığında istemiyoruz istesekte daha önce hiç yaşamadığımız ama sağdan soldan duyduğumuz abuk sabuk şeylerin olacağına inanmışız....şimdi eskileri kapatın kendinize yep yeni bir sayfa açın ve bakış açınızı değiştirin yavaş yavaş olacak tabi bunlar siz yeterki karar verin aşamayacağınız hiç bir şey yoktur bunu biliyorsunuz değilmi ?

eklantilerden daha kolay oluyo venusede söyleyın uğraşmasın direk burdan eklesin ....çayda harika görünüyo sağol canm ellerine sağlık:61::61:

bebişim ben eskiden öyl ekliyodum çoktandır böyle ekliom biliyom yani bunu :52::52::52:

o şekildede arattım hatta bi çok şekilde arattım ama bi sonuç bulamadım.yani tedavi olmuş kimse bulamadım.:50:

bebişim bende netten çok araştırdım taa eskiden kendim için araştırmıştım ama sonra normal bi psikoloğa gittim 750 tl ye işlem tamam heeee psikoloğu bulmadan burayı bulsaydım belkide hiç gitmezdim...sonrasındada burada benden özelden yardım isteyen 1-2 arkadaş rica etti onlar için araştırdım yeşim hanımı aradım asistanı hülya hanımla görüştüm açıkcası benim tereddütüm oldu burada hiç ona gidip başaran okumadım sadece kendi sayfasında var başarı hikayeleri bu bende soru işareti yarattı o kadar vajili var neden daha fazla para verip diğer dr lara gidiyorlarda buna gitmiyorlar???sonrasında saygın beyle görüştüm oda 2,500 tl istiyor ama bişeyler yaparız fiyatta dedi öncesinde muayene yapıp dilatör ile deniyor kasılmalarını ölçüyor ama yeşim hanımın yöntemi hakkında açıklama yapmıyor asistanı özel bi yöntem deyip duruyor....yinede sen bilirsin bebişim iiiice düşün taşın o kadar para veripte hala kırıklığına uğramanı istemem :29:

teşekkürler özlem verdi ismi hemen aradım hastalarının % 95 de başarılı olmuş ben istanbul da olmadığım için hazırlık yapmam gerekecek 10 sonra da kont seansı varmış çünkü
kızlar bu arada ben eşimle az önce denedim başı girdi biraz bende cesaret yükselirken eşimde kalmadı artık sertleşme problemleride başladı eşinde bunu yaşayan var mı?

canım ereksiyon problemini denemeler esnasında hepimizin eşi yaşadı çok normal bunu zamanla aşacaksınız merak etme....heyecan içinde o an hiç bişey yapmayın kıpırdamayın öyle bekleyin bir süre sonra alışacaksın yada eşin ereksiyon kaybedecek ama sen p..sin orada olduğunu ve canını yakmadığını yakmayacağını yavaş yavaş anlayacaksın....egzersizleri tavsiye ederim :6:

meraba ecırne ben aranıza yenı katıldım arkadasların gecmıste yazdıklarını okuyorum daha bıtmedı okudugum 1sey dıkkatımı cektı venüs 1:lıste yapmıs tembeller:ve egsersız yapanlar dıye (onu görürsen söyle benıde eklesın)1:de bunu basaranların lıstesını yapsında bende bıleyım aranızda kımım yenıp yenemedıgını

canım ben burada tek tek yazılmış msjları okuyup yeni gelenleri listeye ekliyorum unuttuklarım olursada hatırlatıyorlar :1: diğer listeleride güncelleyip 2-3 günde bir yayınlıyorum :54:

merhaba arkadaşlar ben geldim:54: nasılsınız bakalım topiğe giremeyince bayağı birikmiş biraz olsun okuyabildim geçmişi umarım herkes iyidir ben uzun zamandır giremiyorum en son gözüm rahatsızlanınca ara vermiştim ben ilçede yaşıyorum burda dr. olmadığı için ile gittim kontrole gidincede biraz annemlerde kaldım gelince işti güçtü derken bitürlü fırsat bulup giremedim bugünde çalışıyorum buralarda olucam venüs beni tembeller listesine geçirmiş:5::5::5:e haklı tabi ama bikerem bende bu hırsla burda bulamamıştım hazır gitmişken ultrason jeli aldım hemde hızımı alamayıp 2 kutu birden artık elimde kalırsa bende venüs gibi kontrole giderken doktora yanımda götürcem:66::60:ama tabikide bu zaman zarfında tekrardan regl oldum bişey yapamadım pzt. bitiyo egzersize başlayacağım kulak çubuğundan ama olsun bi bakarsınız penis te olmuş:10::10:

bebişim haber verin bi süre yokum diye bende sizi teneke yapmayayım bebişim sen iste yeterki p...ste olacak hiç ümitziliğe kapılma bizi bilgilendir bizler sizin için burdayız bazen sizi kızılcıkla kovalasakta hep sevdiğimizden bunlar :36:

kızlarr kulak çubuğunu yapabildimm yani yarısından fazlası girdi içeri az bi yer kaldııı.
ama şaşkınım acaba yanlış yere mi girdi die düşünüyorum kolay olduu..1 saat fln yaptım egzersizi müzikte açıyorum kafam dağılıyoo,aynaylada bakıyorum hepppp...
ayyy çok mutluyummm:66::66::66::66::66::66:

canım gerçekten kendime inanmıyorum şuandaa. gerçekten olmıcak sanıyodum yine başı giricek sandım, jel sürüp ilerlettim girdi. şaşırdım kendimeee... ben en vahimlerdnedim bitürlü başlamıyodum egzersizee..
ayyy Allahım şükürler olsunnn..
Başta sanki iğne yaparmış gibi ince bi sızı duymuştum sonra bırakmadıım denedim olduu..:64::64:

venüüss inş. okur bunuu.:66::66::66::66:

okumazmıyım bebişim afferin sana gurur duydum seninle hadi bakalım yavaş yavaş büyütmeye başla egzersizi yaptıkça sen daha çoooook şaşıracaksın ohaaaa bu kadar kolaymıymış bu diyeceksin benden söylemesi :62::62:

Arkadaşlar eskileri okuyorum karışık karışık yazıldığı için bir kişinin başarı öyküsünü takip etmek pek mümkün olmuyo, yenipte hala buraya devam eden arkadaşlar bize yeniden kaç ayda nasıl egzersiz yaparak başardıklarını yazabilirmi bence hepimize cesaret olur, çünkü kimi zaman moral bozup yarım bırakıyoruz, kimi zaman başka başka sebepler çıkıp dengemiz bozuluyo vazgeçiyoruz, birebir diyaloğlar çok faydalı evet ama ben bu başarı hikayelerininde bize gaz vereceğini düşünüyorum, hatta venüs bunlarıda toparlayıp arada yayınlayabilir bak yeni bi iş çıkardım ona:)

yaparız bebişim siz yeterki isteyin biz sizin ilerlemeniz için elimizden gelen her türlü yardıma hazırız :69:

kızlar günaydın,

dün akşam eşim p.. denemesi yapmak istedi.ben de ona, henüz o kadar genişlemediğini,birden o aşamaya geçemeyeceğimizi anlattım.o da "sorun değil,olmazsa da daha önceki gibi devam ederiz" dedi.neyse p.. denemesi yaptık.tabiki olmadı :1: ama o sorun değil..zaten şimdilik parmak aşamasındayım da..başka bi sorun var.ben egzersizlere başlamadan önce,şubat ayında p...almaya uğraşırken,p..kafası içerideyken eşim içime boşalmıştı ve ben nolur nolmaz diye norlevo içmiştim ertesi sabah.dünki denememizde de eşim yine git gellerden sonra boşaldı fakat ben tekrar norlevo içmedim :44: içmek de istemiyorum çünkü 2 ay üst üste içmek doğru değil diye düşünüyorum.sonuçta hormon içeriyorlar ve üst üste içmek de etkisini azaltacaktır zaten.ama bi yandan da ya hamilelik olursa diye korkuyorum.ben o kadar şanssızımdır ki daha vajiyi yenemeden hamile kalmayı da başarırım kesin :( napacağıma karar veremedim sizin de fikrinizi almak istedim :25:

o ilaç ne ilacı bilmiyorum yorum yapamayacağım ama bebişim egzersiz esnasında p...s denemesi yapmayın parmak egzersizlerini hızlandır bebişim bunu yaptıkça p...s denemesinde çok rahat olacaksın :32::32::32:

ya ben egzersiz yapayım bari napim 2 parmak yapıcam da sonra eşimle bir parmak mı çalışıyım yoksa direk eş parmağı 2 mi

kızlar,biraz önce egzersiz yaptım kendi 1 parmağım ve 2 parmağım.sonra eşimin 1 parmağını tam yapabiliyorum hiç ağrı yok.eşimin 2 parmğında ise yarıya kadar aldım ama gitgel yok çok yanma oldu bıraktım...çok heyecanlıyım şimdi ne yapmalıyım yarın eşimin 2 parmğına mı devam edeyim?

canım yanmanın sebebi parmak içindeyken heyecandan kurumuş olabilirsin yada mantar falan oldun kayganlaştırıcıyı bol bol sür hala yanma devam ediyormu kontrol et devam ediyorsada ihmal etme hemen doktora git ilaçla kurtuluver p...se geçmeden o sorun ortadan kalksın en azından :16:eşinin 2 parmağını tamamen alıp git gel yapmaya alış sonrasında kendi 2 parmağını p...s denemesi yapacağın posizyonda alabiliyorsan hiç sorunsuz p...se geç ama p...s denemeden önce buraya yaz son tavsiyeleri al ona göre uygula bebişimmmm :9:

ben yaklaşık 1 yıl oldu bu siteyi takip ediyorum.dip not 1.5 yıllıkta evliyim bende vajinusmusum.bunu kendime itiraf etmek aylarımı aldı. kabullenemedim birtürlü.2 aylık evliyken psikoloğa gittim tabi parasını peşin psikoloklara kesin çözüm dendi parmak egzersizi dendi ayna dendi 2 seans sonra sağolsun psikolğum bizi yarış atına çevirdi.sonra sen nasıl yapamadın deyip beni ezdi karşısında.oradan ağlayarak çıktım birdaha da ilgilenmedim o işle.

canım sen yendin sanırım tebrikler.inan var ya nerdeyse hergün girip siteye bakmak istiyorum yenen varmı diye biri yendiği zamn ben varya havalara uçuyorum sanki kendim yapmışçasına.sizler benim idolümsünüz bende o egzersizleri yapacak o irade yok tatlım. üst pozisyonda nerdeyse yarıya kadar girdi işin tuhah tarafı baktık p.. üçte biri içerde ama ben bir şey hissetmiyorum.sanki ileride korkunç bir acı bekliyor.bir de en büyük korkum içimde kelması hani anlatılır ya o efsanevi hikayeler ama ben inandım bir kere aksini ancak yaparsam ispat ederim heralde

hoşgeldin bebişimmmm :71: sen buraya düzenli olarak gel biz senin aklını başından alıp cinselliğin ne kadar keyifli olduğunu beynine kazırız hiç merak etme şimdi eski defteri kapat yeni bi defter aç kendine temiz bir sayfaaaaaa :24::24::24:

kızlarrrrrr çok mutluyum BAŞARDIM :))))))))
tey tey

listeye benide ekleyın :))):74::74::74::74:

tebrik ederimmmmm bebişimmmmmm :nazar::nazar::nazar::nazar: ayyyy eklemezmiyim büyük bi zevkle eklerim tabiiiii :69::69::69::71::71::71:

ya kızlar bişey sorcam benim dün yada bugün regl olmam gerekiyodu ama olmadım henüz bide test yaptım 2. çizgi çok silik yani tam bakmazsan belli olmuyo sadece dikkatli bakarsan belli acaba kastin kendi çizisimi o anlayamadım bu konuda tecrübesi olan varmı acaba hamiş oldummuki

ya kızlar bişey sorcam benim dün yada bugün regl olmam gerekiyodu ama olmadım henüz bide test yaptım 2. çizgi çok silik yani tam bakmazsan belli olmuyo sadece dikkatli bakarsan belli acaba kastin kendi çizisimi o anlayamadım bu konuda tecrübesi olan varmı acaba hamiş oldummuki

canımm o kart testlerden bir tane daha al yap yine aynısı çıkarsa gebesin çünkü ikinci çizginin silik çıkması demek pozitif demek yani aynı şey.sen yenmişmiydin şeker:nazar:

o zman yardımcı olun bana şimdi nasıl başlamalıyım ilk olarak. çalışıorum çnkü ben akşamları müsaitim ancak.ancak bugün ve yarın başalayamam ancak çarşamba başlayablirm çnkü misafrliğe gdicez eşimle

o zaman çarşambaya kadar ayna egzersizi yap zor değil...elini koy incele ıkın oranın
ne kadar açıldığını farket ...tuvale gittiğinde tuvaletini durdur bırak durdur bırak
bunlar ilerleyen günlerde çok işini kolaylaştıracakkkk...vajine masaj yap...korkma dokun sadece
rahatladığını görüceksin...hayde tatlımmmm...bugünü milad sayyyy...nefes alıp verme egzersizi
yapppp...başlayan iş biter unutma....:nazar::nazar:

o zman yardımcı olun bana şimdi nasıl başlamalıyım ilk olarak. çalışıorum çnkü ben akşamları müsaitim ancak.ancak bugün ve yarın başalayamam ancak çarşamba başlayablirm çnkü misafrliğe gdicez eşimle

vaji hastalığı bahane uydurma hastalığıdır canım misafirlikte bile olsan lavoba ihtiyacın olduğunda tuvalete gitmiyormusun o zaman tutup bırakma egzersizi yani kegel yap serçe pa. dokundurmaya çalış sanki herkes ne bilecek ne olduğunu

canımm o kart testlerden bir tane daha al yap yine aynısı çıkarsa gebesin çünkü ikinci çizginin silik çıkması demek pozitif demek yani aynı şey.sen yenmişmiydin şeker:nazar:

evet bende yeni yendim sayılır canım aslında bitane daha test var ama yarınmı yapsam tam belli olur çizgi tam belli degil çünkü acaba testin kendi çizgisi olabilirmi ki

kıslarr günaydın herkese 4 gündür yoktum k.validemdeydm hepinizi çok özledim bu arada yenenler olmus ama o kadar çok birikkmişki sayfalar kimler olduğunu göremedim sadece antibiyotik gördüm tebrik ediyrm hepsini...bende regl oldum bi gelişme yok ama kaynanamda 1 kere denedik sanki hepsini alıyrm orda yaptıgımız zaman ayyy çok ayıp ama napim :26:böyle şekerler yeni kişilerde gelmiş sanırsam bu arada hepiniz hoşgeldiniz....

buradan venüstene sesleniyorum o listeyi tekrar eklesene bebişim yapanlar ve denemede olanlar.ben serçe 2 boğum inşallah bir arpa boyu yol gitmemişimdir.hadi canımmm insan gaza geliyor be tatlıöm o listeyi görünce

vaji hastalığı bahane uydurma hastalığıdır canım misafirlikte bile olsan lavoba ihtiyacın olduğunda tuvalete gitmiyormusun o zaman tutup bırakma egzersizi yani kegel yap serçe pa. dokundurmaya çalış sanki herkes ne bilecek ne olduğunu

tmm tmm yapıcam ben vajime dokunabliorum ayna karşısındada yapmıştım dha önce herhangi bir sorun yok onlarda.parmağımıda sokabliorum ama iş p.. e gelince tmm o zmn kötü işte bide hep acıcak düşüncesi var kafamda.onun dışında çok bi sorunum yok aslında

tmm tmm yapıcam ben vajime dokunabliorum ayna karşısındada yapmıştım dha önce herhangi bir sorun yok onlarda.parmağımıda sokabliorum ama iş p.. e gelince tmm o zmn kötü işte bide hep acıcak düşüncesi var kafamda.onun dışında çok bi sorunum yok aslında

oooooooooo sen süpersin o zaman benden iyisin canım senin küçücük bir cesarete ihtiyacın var gerisi halayyyyyyyy

oooooooooo sen süpersin o zaman benden iyisin canım senin küçücük bir cesarete ihtiyacın var gerisi halayyyyyyyy

ewt işte bndede o cesaret yok.onun dışında vajiye falan dokunabliorum ama iş p...e gelince olan oluyor bana.ama bu egzersizleri yapıcam en baştan yne egzersiz sonrasında direk hemen p..e mi geçicem yoksa başka yapmam gerekn varmı:34:

Tembel tenekeler (yerinde sayanlar):47:
1-Aqua_83
2- Happyselly
3- Msbactery

4- Masalelif
5- Kardelenima
6- Aydazeren
7- Nuruum
8- Filesta
9- Masumcat(2 parmak/eş)
10- Bus45

11- Nursesila
12- Dilber1983
13- Yagmur2010
14- Nilayy_84
15- İlayda_23
16- Obsess (1 parmak)
17- Canan1345
18- Sarısekerim86
19- Uzgunkedicik
20- Coolfresh

21- Nursesila
22- Sachertart
23- Unfaithful24
24- Hevalll
25- Deniz1987
26- Medusaaa

27- Vaveyla86
28- Zezeze
29- Sadekahve
30- Zeytin96

31- Vagi (2 parmak)
32- Ummu_heyya
33- Nadi
34- Brc34 (eş parmağı-serçe)
35- Hhasret
36- xxsevdaxx
37- Missbon (3 parmak)

38- Bulutlar
39- Soyafilizim
40- Mitokondris
41-
Zeynep_22
42- Life83
43- Sore
44- Gunısıgımmm

45- Violina86
46- Zaferli
47- Beril26
48- Yasam42
49- Prenses43
50- Balbocuu (tek parmak)
51-
Diloyloy
[FONT=&quot]52- Donne_rammarico

[/FONT][FONT=&quot]Egzersiz yapan arkadaşlar : :69:
[/FONT][FONT=&quot]1- Aylin06[/FONT]
[FONT=&quot]2- Sera87 (p...s denemesinde)

[FONT=&quot]3- Pamukelma (2 parmak)[/FONT]
[FONT=&quot]4- Nar1905 (1 eş parmağı) [/FONT]
[FONT=&quot]5- Burcum86 [/FONT]
[FONT=&quot]6- Sahara84 [/FONT]
[FONT=&quot]7- Hfz_kubra[/FONT]
[FONT=&quot]8- Nill87 [/FONT]
[FONT=&quot]9- Naz8 (serçe parmak) [/FONT]
[FONT=&quot]10- [/FONT][/FONT][FONT=&quot]Ozum34 [/FONT][FONT=&quot](p...s denemesinde)[/FONT]
[FONT=&quot]11- Yaslandim [/FONT]
[FONT=&quot]12- [/FONT][FONT=&quot]Sardunya84[/FONT]
13- Yaren46 (2 parmak)
[FONT=&quot]14-
[/FONT][FONT=&quot]Pandoo [/FONT][FONT=&quot](p...s denemesinde)[/FONT]
[FONT=&quot]15- Yagmurcukkusu
[FONT=&quot]16- Mano[/FONT]
[/FONT][FONT=&quot]17- Yapamadimbenonu
[/FONT][FONT=&quot]18- Zeinax[/FONT]
[FONT=&quot]19- Yagmur1987
20[/FONT][FONT=&quot]- Tacem
[/FONT][FONT=&quot]21- Besteee
[/FONT][FONT=&quot]22- Asmincan[/FONT]
23- Zeynepne
24- Mirage9_2
25- Angelnesss
26- Nazanantalya

egzsersiz yapan arkadaşlar lütfen durumunuz hakkında bilgi verin şu an hangi aşamada olduğunuzu takip edebilelim:16:

mor ile işaretlenmiş arkadaşların daha önemli işleri var sanırım bir süre daha gelmezlerse listeden silinecekler!!!!

Back
X