[FONT=georgia,serif] [/FONT]
[FONT=georgia,serif]Hep birşeylerin peşindeyiz hayatta. Şunda daha iyi olmam lazım, bunda daha başarılı. Önce ilkokulda “5 pekiyi aferin”ler, sonra lise[/FONT][FONT=georgia,serif] ve üniversite giriş sınavlarında daha çok net daha az yanlışlar, her şey biter doğru bir eş olmalı düzgün bir evlilik olmalı önce cinsellikte mükemmel olmalıyız sonra çoluk çocuğa karışmalıyız ama hep bi şeyler olmalı bişeylerin peşinde olmalıyız hayat bu çünkü...[/FONT]
[FONT=georgia,serif] hep [/FONT]
[FONT=georgia,serif] başarıyı kovaladık. Biraz araştırma biraz da sınav sisteminin bize [/FONT]
[FONT=georgia,serif] uygun gördüğü bölümde okuyup bir meslek sahibi olduk. Çoğumuz [/FONT]
[FONT=georgia,serif] konusunda arıyoruz başarıyı. Yani vazgeçemiyoruz başarıdan, yaşımız yedi de olsa yirmi yedi de. Bir alanda başarılı olmak [/FONT]
[FONT=georgia,serif] yetmiyor diğer bir alanda arıyoruz başarıyı. Mutluluk da başarıyla evdeki huzurumuzda, eşimizle iletişimimizde, işyerinde ilişkilerimizde, kariyerimizde ve de para kazanma[/FONT]
[FONT=georgia,serif][/FONT][FONT=georgia,serif]geliyor çünkü.[/FONT]
[FONT=georgia,serif][/FONT]
[FONT=georgia,serif] [/FONT][FONT=georgia,serif]Peki ya başarısız olunca, işler istediğimiz gibi gitmeyince? İster üniversite giriş sınavında ister üniversitede okurken ya da iş [/FONT]
[FONT=georgia,serif] ararken zorluklar hep yanı başımızda. Evlendik herşey mükemmel olmalıydı ilk geceden sonra artık kadın olmalıydık 2-3 ay sonra anne olmalıydık hiç bi sorunumuz olmamalıydı değil mi? Zorluklar öyle ya da böyle[/FONT]
[FONT=georgia,serif] hepimiz için ortak olsa da, aslında bizleri birbirimizden başarısızlığa nasıl yaklaştığımız, nasıl algıladığımız ayırıyor. Çoğu zaman [/FONT]
[FONT=georgia,serif] karşılaştığımız zorlukları, yaşadığımız olayları değiştirme şansımız[/FONT]
[FONT=georgia,serif] olmasa da bakış açımızı değiştirerek ilerlemek mecburiyetindeyiz. Ne kadar olumlu ve gerçekçi olursak o derece önümüze çıkan fırsatları daha iyi görürüz. İlla Polyannacılık oynamamıza da gerek yok; bardak[/FONT]
[FONT=georgia,serif] yarı dolu deyip. Gerçekçi olalım, bardağın yarı dolu-yarı boş olduğunu bilelim yeter. Zorluklardan, sorunlardan kaçarak ömür geçirilemeyeceğine göre, bir yerlerden başlamamız, önce kendi kabuğumuzu kırıp dışarıdaki zorluklardan önce içimizdeki engelleri aşmamız lazım. Başarısızlıklarımızın [/FONT]
[FONT=georgia,serif] ardındaki bahanelere bakmak da lazım tabii.[/FONT]
[FONT=georgia,serif] “Ben yapamam ki?”[/FONT]
[FONT=georgia,serif] “Bu yaştan sonra da cinsellik öğrenilmez ki?”[/FONT]
[FONT=georgia,serif] “Ah vaktim olsa egzersizleri yapacağım ama?”[/FONT]
[FONT=georgia,serif][/FONT][FONT=georgia,serif]“Ben korkuyorum benimki acır benimki patlar. tabi başaranlara yazması kolay dar orası parmak girmez hem ben kendi parmağımdan iğrenirim ”[/FONT]
[FONT=georgia,serif] gibi...[/FONT]
[FONT=georgia,serif] Madem ki başarıyı bu kadar çok istiyoruz, o zaman hayata teslim olmak yerine mücadeleyi de göze almak gerek?[/FONT]
[FONT=georgia,serif] Ve en önemlisi, bizim dışımızdaki koşullar kötü de olsa, motivasyonumuz sayesinde en az seviyede etkilenerek yolumuza devam edebilmek. [/FONT]
[FONT=georgia,serif] Yaşanan başarısızlıklar için şanssızlık demeyelim lütfen![/FONT]
[FONT=georgia,serif] Şans, doğru zamanda doğru yerde olmaktır. Şu anda bulunduğumuz yerden, sahip olduklarımızdan ya da olamadıklarımızdan memnun değilsek [/FONT]
[FONT=georgia,serif] “şanssızlık” deyip kaçmamak lazım sorumluluktan. [/FONT]
[FONT=georgia,serif] Hayat tercihlerimizde, [/FONT]
[FONT=georgia,serif] yaptığımız seçimlerde şekillenmiyor mu? Şu anda oturduğunuz ev, seçtiğiniz eş, bulunduğunuz iş ortamı en önemlisi vermiş olduğunuz evlilik kararı [/FONT]
[FONT=georgia,serif]bunları seçmeseydiniz başka tercihler yapsaydınız hayat sınavında daha az/fazla sorunla uğraşsaydınız ya da belki de[/FONT]
[FONT=georgia,serif][/FONT][FONT=georgia,serif]evli değil de bir ev arkadaşı bulup ev tutmayı seçseydiniz yada şu an bekar olup ailenizle yaşasaydınız hayatınız kim bilir nasıl olurdu?[/FONT]
[FONT=georgia,serif] Öyleyse doğru zamanda doğru yerde olmak tüm zorluklara rağmen çoğu zaman- bizim elimizde; karşılaştığımız olaylardaki tutum ve davranışlarımızla belirleniyor. Aslında şansla, tesadüfle açıkladığımız[/FONT]
[FONT=georgia,serif] yaşadığımız nice olayı da bizim tercihlerimiz belirliyor. İşte bu nedenle, başarılı olmak istediğimiz her konuda, ister iş veya okul ister ev yaşamımız, ister eşimizle ya da sevgilimizle olan ilişkimizde tutum,[/FONT]
[FONT=georgia,serif] davranış ve tercihlerimizle yaptıklarımızdan bizim sorumlu olduğumuzun farkında olmamız gerekiyor.[/FONT]
[FONT=georgia,serif] Yani ister inanın ister inanmayın söylenilenler doğru: Başarmak bizim elimizde![/FONT]