Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

tatlım bu problemi tam 11 yıl çektim çok şanslısın seni anlayabilen arkadaşlar var.10 yıl önce nerdeyse va. deyince doktorlar bile anlamakta zorluk çekiyordu.o kadar zor olsaydı bizlerde çözemezdik yeterki egzersiz yap beynine oraya bir şey girdigini ispat et.Sonuçta sen serçe parmagı alabiliyorsun ben senin dönemlerinde aynada bakmayı bile yapamıyordum.Haydi raporları bekliyoruz.

Mrb canım.İyiyim teşekkürler sen nasıLsn?Evet bikaç başarı hikayesi birde kegel egzersizinin çıktısını alıp götürdüm regli bitsin başlayacak bakalım söz verdi :34:

hosgeldın cnm ne guzel senı gormek cok sevındım benım msn yok ama acıcam özelıne atarımm ok nasılsın ıyısın ıns

tatlım bu problemi tam 11 yıl çektim çok şanslısın seni anlayabilen arkadaşlar var.10 yıl önce nerdeyse va. deyince doktorlar bile anlamakta zorluk çekiyordu.o kadar zor olsaydı bizlerde çözemezdik yeterki egzersiz yap beynine oraya bir şey girdigini ispat et.Sonuçta sen serçe parmagı alabiliyorsun ben senin dönemlerinde aynada bakmayı bile yapamıyordum.Haydi raporları bekliyoruz.

11 yıl hamd olsun kurtuldun yapıcam dort elle sarılıp saolasın bende bı kurtulsam bılmemkı ınsanın baska dıleklerıde olurmu bana suan olmaz gbı gelıo tek dılegım bu yükten kurtulmak başım dik kendimi ifede edebılmek esıme karsı her defasında bu ezıklıkle susturulmak tan bıktım yenıcem ıns yapıcam nası serceyı yaptım ....

11 yıl hamd olsun kurtuldun yapıcam dort elle sarılıp saolasın bende bı kurtulsam bılmemkı ınsanın baska dıleklerıde olurmu bana suan olmaz gbı gelıo tek dılegım bu yükten kurtulmak başım dik kendimi ifede edebılmek esıme karsı her defasında bu ezıklıkle susturulmak tan bıktım yenıcem ıns yapıcam nası serceyı yaptım ....

helal sana canım benim işte aynen böyle devam pes etmek yok....öpüyorum hepinizi iyi gecelr...

kızlar beni magzur gorun konuyu okudum nettende araştırdım.birşeye takılı kaldım..parmak olayı nedir?beni jinokolog dahil parmaga tahamullum yok..bu vajinismus olduğumumu gösterir..gecen kadın doğuma gittim kadın ne parmagı nede ultraon aletini sokabildi.ve direkt kocan seni boşar .psikoljk destek al dedi.böyle kasmamı our sen tup bebek falan yap dedi..vajinismussun dedi..ne alaka kızlar..cahiliğimi hş gorun.

Nasil yani cnm anlamadim sen vajinusmus oldugnu bilmiomuydun iliskiye girmismiydin girdiysen nie kasion vee kadin dogumcu ultrason aleti nie sokuodu cok sordummm:26:

canım bende anestolu kulandım bı ara benımde cok yanmıştı.ama sonra geciyo o yanma bence onla yapma ben bebeyağıyla yapıyodum egzersizleri.egzersizlere devam et lütfen gevşek davranma üzüldüm yaşadıklarına ama hepımız yaşıyoruz bunları.inan bu sorun geçınce eşın oyle bir değışçekki bizde böyle oldu tabi ki zaman zaman sorun yaşıyoruz başka konularda ama eskiden olduğu gibi uzamıyo.her kavga bu konuya dönüşmüyo.eşlerimizde bu sorunu bizimle yaşıyo hatta daha zor onlar için bu durum.onunda sıkıntıları vardır.serçe parmak olduğuna göre devamı gelcek şunu unutma içersi balon gıbı:)vajinanın sadece ılk kısmı duyarlıymış.vajina enine ve boyuna genişliyen bır organ.doktorum bana sürekli bunu tekrar etmemı soylerdı.bunu kesinlikle atlatcaksın canım bozma moralini sakınn

Sende doktorsuzmu yendin cnm egzersizlerle yaa ben anestol aldim iste brz daha hizli ilerlerimdie ama bu bende yanma yapio emla mi alsaydim keske

canim anestol yanma yapiyor ilk sürünce ama sonra geciyor merak etme.. uyusturmak için işte yaniyor orasi once.. gerci sonra uyustugunu hissetmemistim ben hiç orasida ayri..

Cok tesekkurler dahl34 trnity bende propekstup okudumda saglam deride verimli olmaz yazio orda okusana ah ah 2 3 tane aldim

açmadıklarını geri götür değiştir bari canım.ben yeni evliyken jinekolga gitmiştım o vermiştı baya yakmıştı hatırlıyorumda umut şunu yendiğinde ne diyceksin biliyomusun ben nelerle uğraşmışım p...s aparatlardan cok daha kolay senin için cokkk dua ediyorummm inşallah en kısa zamanda yenceksin bu sorunu

Amin amin cok saol kimse kalmasin bu derdi ceken dusmanim ble olmasin bu sekilde cok saol rabbim duyuyor biliorum o en hayirlisini bilir hamd olsun ona bekliorum

Su an o kadar dogru bse dedinki cunku ben kendimde daha yeni bi sey farkettim otururken biriyle konusurken veya yatarken bakiorum birden ya avucumu sikmisim ya dislerimi yada bacaklarimi cok tuhaff

bende hep böyle diyorum Allah düşmanıma bile vermesin.ben birgün oturdum belki 1 saat dua ettim ama öyle içten dua ettim ki içime bı ferahlık geldi galiba duanın kabul edildigi ana denk geldi:)kısa süre sonra aştım.emınım kı sende cok kısa sürede aşıp cok mutlu olcaksın.benim eşim hep beni suçlardı.şimdi başım dik bari üstünden öyle yük kalkıyokı insanın.beynin oraya bişey girdiğini kabul etsin gerisi geliyo

geçen ben bacaklarımı açarak oturuyodum aklıma geldi ben vajiyken hiç böyle oturmazdım oturamazdım.bana faydası oldu.egzersizlerde popo kaslarını kasma derdi doktorum kasmayınca acı olmuyo ki.ben doktora ilk gittiğimde aparatla doktor yapmış düşün ben hıç anlamadım bana sonradan gösterdi inanamadım bacaklarım öyle bi titremeye başladıkı doktorm dedi bu beynınin sana son oyunları.öyle mutlu oldumkı coğu vajili gibi bende darlık var oraya bişey girmez diye düşünüyodum sen serçe parmağını sokuyosun beynin kabulleniyo demekki oraya bişey girebiliyo:)

Arkadaşlar bnm gibi olan var mı aranızda.Tamam hepimiz vajinusmus derdini çekiyoruz.Bunu kabullendik ve çaresine bakmaya çalışıyoruz.Ama ben üstüne bide isteksizlik yaşıyorum.Eşimin yanıma yaklaşmasına bana dokunmasına bile katlanamıyorum artık.Aynı yatağa girdiğim insana karşı hiçbir istek duymuyorum artık.O kadar üzülüyorum ki.Zaten eziliyordum eşime karşı şimdi daha da kötü durumdayım.Neden oluyo bunlar bıktım artık.Bende her evli çift gibi normal yaşamak istiyorum herşeyi :(:(:(

benimde böyle bir dönemim oldu canım.zaten eşım için bardağı taşıran son damla bu oldu.geçicı bir durum

kızlar beni magzur gorun konuyu okudum nettende araştırdım.birşeye takılı kaldım..parmak olayı nedir?beni jinokolog dahil parmaga tahamullum yok..bu vajinismus olduğumumu gösterir..gecen kadın doğuma gittim kadın ne parmagı nede ultraon aletini sokabildi.ve direkt kocan seni boşar .psikoljk destek al dedi.böyle kasmamı our sen tup bebek falan yap dedi..vajinismussun dedi..ne alaka kızlar..cahiliğimi hş gorun.

Vajinusmus kadinin cinsel iliskiye girmek isteyipte cinselligi gerçeklestirememesidir.. Kadin irade disi elinde olmadan tam iliski esinasinda esini iter.. Kasilir, bacaklarini kapatir, bagirir.. korkar..
Bunun tedavisi ise egzersizdir.. (kimisi hipnoz vs.. baska yollara basvurur) ama en çok egzersiz yanit verir.. Egzersiz ya parmakla yapilir.. önce bi parmak sonra iki parmak gerekirse 3 parmak.. parmak olayi budur.. Kimisi ise dilatör yada kendi hazirladigi aparatlarla çalisir.. Yalniz ben senin durumunu anlamadim? Evlisin.. Iliskiye girebiliyormusun? Girebiliyorsan ve parmaktan korkuyorsan vajinusmus degilsin.. ama eger iliskiyi gerçeklestiremiyorsan ve parmaktan korkuyorsan ozaman bu virüs sanada bulasmis demektir:95: Ayrica 'Kocan seni bosar' sözü hiçte hos olmamis..
Eger iliskiye giremiyorsan, vajinusmussan, psikolojik destek önemli.. çünkü bu bela bütün benligimizi sarip tüm hatlarimizi alt üst ediyo..
Bunu ya psikologa giderek yada burdaki arkadaslarla atlatabilirsin canim.. Daha detayli yazarsan yardimci oluruz.. Allah yardimcin olsn

canım seni çok iyi anlıyorum. özelden mesajını da okudum. evet senin için hayat daha zor çünkü kendine ait bir evin yok.kendini sürekli baskı altında hissediyorsun,eşinin annesi babası ile yüz yüzesin. eşin anlayışsız...karanlığın en koyu anını yaşıyorsun ama inan o an aydınlığa en yakın an!her an güneş açabilir ki istemen yeterli.... buradaki vajinusmuslu kadınların hepsinin ayrı hikayesi var.bir zamanlar paylaşılmıştı. ozamanlar bende yenmeye uğraşıyordum. çoğunun eşleriyle arası iyi değildi. evet benim eşim anlayışlıydı ama o da tutup elimden doğru düzgün doktor aramadı. ya da o sıralar bende kayınvalide sorunuyla uğraşıyordum yeni evliydim bi sürü borca sokmuşlardı bizi vs vs. yani demek istediğim o ki vajinusmuslu kadınların sorunu sadece vajinusmus değil çoğu zaman...onlarında türlü problemleri var. ama hep senin gibi hissediyorlar. ''çamura battım ayağımı kolumu içeri çekiyor bu batak çıkamıyorum'' diyorlar,diyordum. ama bakıyosun ayağını bir çeksen çıkacaksın çekmeye korkuyosun dibe inmeye de korkuyorsun...inan o yolları herkes geçti. sen yeterki ben ayağımı o bataktan çıkarabilirim de kafana koy.odana çekil ve kitap okuyorum vs. diyerek kendi kendine egzersizlere başla... çok küçükten inceden de olsa başla uzun da sürecek olsa başla şimdiki halinden iyidir. sonra sonra eşin senin gayretini görecek...daha iyi olacak herşey... sonra buradakileri göster yalnız değilim de....emin ol gayretlerin sonuçsuz kalmayacak. bana yaz yine,buradakilere de yaz. herkes sana yardımcı olur inan bana. bak bugün iyie düşün bence henüz tükenmiş değilsin!!!!!

Back
X