Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım ya inan benm hep aklımdan geçiyordu ama isteyemedm özel sorunum olduğu için çok iyisiniz iyiki varsınız Allah sizlerden razı olsun dert keder göstermesn..
amin canım sana da geçmiş olsun.
..

canım bız burda bırıbrımıze cok özel bağlarla bağlandık
bırıbırımızıe destek cıkmak ıcın burdayız yarının kıme ne getırıcegını bılemeyız
dualarımız hep senınle olsun canım:29:

cinsellik konusunda tek bir doğru yok bence. insanların isteklerinin eşit derecede olması da beklenemez. ama evliysen bir asgari müşterekte anlaşıp ona uygun yola devam etmek gerek. seni eşin konusunda çok iyi anlıyorum, senin beni anladığın gibi. sen çırpınırken onun mücadele etmemesi insanı çok yıkan bir şey (benim eşim ne doktora gitmemi istedi, ne de egzersizi destekledi, egzersiz yapmak delilik ya da saçmalıktı ona göre, doğal olmalıydı!!). üstelik sizde problem de yok, mesele istek seviyesindeki eşitsizlik. hatta anlattıklarından anladığım kadarıyla, belki eşinde de istek var ama o kadar alışmış ki bastırmaya, olmasa da olur, ne gerek var moduna girmiş. sen bazı kalıplarla düşünüyor gibisin, yeni evliyiz daha sık ilişki olmalıydı, diye bir çok iletinde yazdın. normal ve sağlıklı olanı budur belki (ortalama genel geçer demek istiyorum). ama ben bu vajinismus nedeniyle kitaplar okudum ve öğrendiğim en önemli şey, normali çiftlerin belirlediği, alışılmış kalıpların değil. hafta 2-3 kez yeni evli çift için olması gerekendir diyorsun, olmadığı için çok da mutsuz olmuşsun ama belki de sizin için normal olan bu değildir. kimine göre haftada 1 normaldir, kendilerini bununla iyi hissederler, kimi her gün yapar gene de yetmez. ve kişiler karşılıklı mutluysa her ikisi de normaldir. bu benim buluşum değil, okuduğum kitaplarda öyle yazıyor. benim de eşimle saat uyumsuzluğumuz var, o sabah cin gibidir istekli olur, bense gözümü açamazken üzerimde bir adam istemem. bir kez sanırım sırf ona uymak için kendimi şartladım sabah denedik ama ben mutsuz oluyorum öyle. daha afyonum patlamamış, hareket bile edemiyorum ki!!! biz bile bu uyumsuzluğa rağmen vajinismusu yendiysek, siz de bu sorunun üstesinden geleceksinizdir. şu an zaman geçmiş olsa da eşine öfkenin taze olduğunu gözlemledim. bu konuda psikolojik destek aldın mı bilemem, sıradan bir psikolog yerine bir cinsel terapiste danışman fayda olabilir. eşinin yaptıkları isteğini öldürmüş (yani ona karşı) ama hala evlisin. demek ki umut var. biraz destekle her şeyi toparlayıp asgari müşterekte buluşabileceğinize inanıyorum ben. dilerim yazdıklarımı ukalalık olark addetmezsin, kendi deneyimlerimden yola çıkarak sana destek olmaya çalıştım. amacım asla yol göstermek değil, biz burada her zaman deneyimlerimizi paylaşıp, birbirimize destek oluyoruz. elele verince sorunları aşmak daha kolay oluyor. :16::16::16:

bızden dolayı topık nıye kapansın kavga etmıyoruz kı?
kurstakı baskıdan dolayı esım boyle oldu dıyorsun bende esımle bende kaldık bızde boyle olmadı demek ıstedım
ve ozetle gecmıse dönüp bakmak sadece bızı yıpratır
buadamlarla bır omur aynı yastıga bas koycaz dedık bu yolla evlılıge adım attık
duzeltebılcegımız seyler ıcın cabalamalı gecmıse bakmamaşıyız
ben oyle gecmıse baksam neler yasadım ne kırgınlıklarım var ama olan bıze saglıgımıza oluyor
umarım bır gun ıcındekı kızgınlık kırgınlık bıtmesede söner hayat kısa cunku gıden gunde gerı gelmıyor
bunu dusundugumden berı daha mutluyum daha az uuzluyorum kırlıyorum ..

ve bana musade acıl cıkmam lazım
bugun yokum kızlar tefrıcıye alan olursa lısteyı sız devam ettırebılırmısınız kızlar ?

yok elbette kagva etmıyoruz. dını seyler yazıyoruz ya ne bılıyım dını konuda tartısma olarak dusunulur ve topıc kapanır sandım. kapanyor ya hemen oyle. oyle olursa dıye dusundum :)))

evet dedıgın gıbı ya esımın ortamı baskıcıydı ya da esım asırı etkılendı genclık yıllarından ve dedıgım gıbı sadece cemaat evı falan vurgulamadım dındar bır aılesı sulalesı var. akrabalarının yanında cok kalmıs okuldan dolayı. baskasının evı ne de olsa. bır de dındar bır aıle olunca, ona kotu gozle bakarlar dıye, rahatlamamak ıcın hep kendını bastırmıs, hanı haftada bır normal banyosunu yapmaya dıkkat etmıs, dıkkat cekmemeye calısmıs. lafın arasında bunu bırkez soylemıstı zaten esım. ama bunun onun durtulerını nasıl etkıledıgını anlayamamıs o. bız zaman ıcerısınde anlamıs kesfetmıs olduk ıste bunu. bosanmak ıstemıyorum evet aklımdan gectıgı zamanlar olmadı mı olmuyor mu ama cok cıddı olmadım hıc. ama su da var mucadele etmek de gelmıyor ıcımden bılmıyorum. o ugrassın dıye bır hıs var ıcımde sanırım. ya da uzulsun ne bılıyım ya sanırım psıkologa gıtmem lazım bılmıyorum. affedıcı olmak konusunda, okadar guzel hadısler hıkayeler paylastı kı benımle bır arkadasım. bana destek oluyor o sozler. ama yıne de yıkamıyor ne ıcımdekı kızgınlıgı ne kırgınlıgı ne mucadele etmek ıstemeyısımı. vajınısmus ıcın asılması gereken bır duvar dıyorlar ya benım ıcımde de orulu bır duvar artık. ne o duvardan atlıyorum ne o duvarı yıkmak ıcın ugrasıyorum. ne yapmam lazım onu da hıc bılmıyorum

gulsevdama ve sana yazdıgım msjlarda aslında hersey yazıyor :))) tam olarak yazmıyorsun demıssın esım sureklı ısteksız bırıydı olay kısaca bu ama detaylarını tum mslarımda verdım aslında :))))
..........................
streste hamıle kalmak zaten zordur. vajıden dolayı kendını yeterınce uzdun. oyuzden cocuk konusunda da aynısını yapma kendıne. bır gun cocugun olunca ona yetecek kadar sabrının kalmadıgını gorebılırsın cunku okadar yıpranmıs olursun kı.

tespitler çok doğru, erkekler her zaman mızmız bir çocuk. ve sebep anaları!!! ben çok net görebiliyorum. hangi davranışının altında annesinin hangi halleri var o kadar net görüyorum ki. yapacak bir şey yok. onu bu haliyle sevdim ben, değişmesini bekleyecek değilim. kendimi alıştırdım. bu kadar ana kuzusu olduğunu bilmiyordum, evlenince öğrendim maalesef. zora gelemiyor, evin en küçüğü, el bebek gül bebek bol parayla büyümemiş. ama benim çektiğim zorlukların onda birini bile çekmemiş. o yüzden de zora gelince hemen pırt kaçıyor :1::1::1: benim başıma vaji niye geldi diye sızlanmaya pek hakkı yok, ben evlenmeden önce ona böyle bir sorunum olduğunu söyledim. bişe olmaz dedi bile bile evlendi. sonra da çizdim ama oynamıyorum moduna girdi!!! yine de bin şükür, uzaklaşmış filan değilim. yenemediğimiz zamanlarda çok isteksizdim, her denemenin olumsuz olması, onun suçu bana atması hiç çaba göstermemesi vb. bıktırmıştı artık. bir süre bu konuları kapattık, aklımıza bile getirmedik. zaman girince araya toparlanmak daha kolay oldu. hep söylenir zaman her şeyin ilacı diye, gerçekten doğru. sabretmesi zor ama zamana bırakınca bazı şeyler daha kolay çözülüyor. sen de aklını bir süre bu konulardan uzak tut istersen, isteklenme konusunda bize bunun faydası olmuştu belki sana da faydası olur. şu an istekli miyim desen, hiç değilim :52::52::52: çünkü son 10 günde o kadar çok olay yaşadım ki üstüste, bırak sevişmeyi yataktan kalkmayı bile istemiyorum. bir de sıcaktan çörüşmüş durumdayız artık :52::52::52:

bebek konusunda ben çok rahatım. hiç kafama takmadım, çocuk isteyen bi kadın olmadım hiçbir zaman. şu son birkaç aydır ikna oldum sayılır. o da eşim sayesinde, çok mutlu olacak bunu görüyorum. çocuk sevdalısı. hamilelik konusunda ben stres yapmam ama o yapacaktır kesin. o kadar pimpirikli ki ilk aydan hamile kalmasam kısır mıyız demeye başlar :9::9::9: zaten şimdiden sertleşme sorununa taktı ya hiç yapamazsam modunda dolaşıyor. lafını bile etmiyorum, oralı bile değilim. çünkü üstüne düşsem iyice bunalıma girecek. beni hırpalayıp duruyor, iş stresini bahane ediyor ama asıl derdinin bu olduğunu biliyorum ben. sessizce geçmesini bekliyorum. sabrın sonu selamettir. vajinismus geçti de bu mu geçmeyecek, allah beter dertlerden korusun. :nazar::nazar::nazar:

cinsellik konusunda tek bir doğru yok bence. insanların isteklerinin eşit derecede olması da beklenemez. ama evliysen bir asgari müşterekte anlaşıp ona uygun yola devam etmek gerek. seni eşin konusunda çok iyi anlıyorum, senin beni anladığın gibi. sen çırpınırken onun mücadele etmemesi insanı çok yıkan bir şey (benim eşim ne doktora gitmemi istedi, ne de egzersizi destekledi, egzersiz yapmak delilik ya da saçmalıktı ona göre, doğal olmalıydı!!). üstelik sizde problem de yok, mesele istek seviyesindeki eşitsizlik. hatta anlattıklarından anladığım kadarıyla, belki eşinde de istek var ama o kadar alışmış ki bastırmaya, olmasa da olur, ne gerek var moduna girmiş. sen bazı kalıplarla düşünüyor gibisin, yeni evliyiz daha sık ilişki olmalıydı, diye bir çok iletinde yazdın. normal ve sağlıklı olanı budur belki (ortalama genel geçer demek istiyorum). ama ben bu vajinismus nedeniyle kitaplar okudum ve öğrendiğim en önemli şey, normali çiftlerin belirlediği, alışılmış kalıpların değil. hafta 2-3 kez yeni evli çift için olması gerekendir diyorsun, olmadığı için çok da mutsuz olmuşsun ama belki de sizin için normal olan bu değildir. kimine göre haftada 1 normaldir, kendilerini bununla iyi hissederler, kimi her gün yapar gene de yetmez. ve kişiler karşılıklı mutluysa her ikisi de normaldir. bu benim buluşum değil, okuduğum kitaplarda öyle yazıyor. benim de eşimle saat uyumsuzluğumuz var, o sabah cin gibidir istekli olur, bense gözümü açamazken üzerimde bir adam istemem. bir kez sanırım sırf ona uymak için kendimi şartladım sabah denedik ama ben mutsuz oluyorum öyle. daha afyonum patlamamış, hareket bile edemiyorum ki!!! biz bile bu uyumsuzluğa rağmen vajinismusu yendiysek, siz de bu sorunun üstesinden geleceksinizdir. şu an zaman geçmiş olsa da eşine öfkenin taze olduğunu gözlemledim. bu konuda psikolojik destek aldın mı bilemem, sıradan bir psikolog yerine bir cinsel terapiste danışman fayda olabilir. eşinin yaptıkları isteğini öldürmüş (yani ona karşı) ama hala evlisin. demek ki umut var. biraz destekle her şeyi toparlayıp asgari müşterekte buluşabileceğinize inanıyorum ben. dilerim yazdıklarımı ukalalık olark addetmezsin, kendi deneyimlerimden yola çıkarak sana destek olmaya çalıştım. amacım asla yol göstermek değil, biz burada her zaman deneyimlerimizi paylaşıp, birbirimize destek oluyoruz. elele verince sorunları aşmak daha kolay oluyor. :16::16::16:

Evet tek bır dogru yok. Cunku herkesın psıkolojısı de bedenı de farklı. Ilıskısındekı sevgı anlayıs yetıstırılme tarzı vs. hersey farklı olunca bırbırımızden, cınsellıgı de aynı derecede yasamamız ya da tek dogrular uzerıne surmemız tabıkı beklenemez. Evet benı bu konuda anlamıs olmana cok sevındım. Ben kocam benımle bır gecede nıye 3 kez beraber olmadı, yok kocam nıye su fantazıyı bılmıyor yapamıyor, yok efendım ben orgazm olamıyorum. Ben burada bunlardan mızmızlanmıyorum. Benım sorunum cok farklı. Evet oncekı bahsettıklerım sorun degıl mı. Evet sorun. Ben de yasıyorum aynı sorunu. Ama benımkı cok farklı ıste. Dedım ya 2 haftalık evlıyım bırkez ya da ıkı kez beraber oluyorsun. Ikı aylık evlısın haftada bırkez belkı bazen 10 gunde. Bu normal mı ALLAH askına. Ben abartıyorsam ALLAH askına bırı de cıksın sen abartıyorsun dedın. Bır gun de esıyle 10 kez beraber olan erkekler okadar cok kı, ya da her gece her sabah muhakkak beraber olan. Ustelık yenı evlı bıle degıller. Doygunluk olması gerekırken. Ben arkadaslarımın esını falan anlatmıyorum. Erkek yapısını ıyı bılıyorum. Cok okudum cok arastırdım ve esımle yasadıgımızın normal olmadıgına emınım. Ama hatalıysam da hatalı desın bırı.
Ve en cok yıkan sey adam ben aglarken dondu uyudu. Sorunum mu var doktora mı gıtsek sen mutsuzmusun onemsemedı. Ben boyle mutluyum bana yetıyor dedı ya dusun. Nerde kul hakkı. Bır kadın erkegını mutlu etmesı gorevlerını yapması hadıslerde bıle anlatılırken, kul hakkıdır denılırken benı mutlu etmek ıcın ugrasmaması bencıllık ve kul hakkı olmuyor mu ?
Evet dedıgın gıbı sen cırpınıyorsun, onun ıstegı olsun dıye arzulu yazılar, sıteler bulurdum. Okumasını ızlemesını ısterdım. Guzel bır duygu muydu bana bu yasatılan ? erkekler tam tersını yapar, eslerını ısteklı olsun dıye tetıkler ama bız de tam tersıydı. Ben bunu kaldıramadım zaten.
Egzersıze, doktora karsı gelıyordu. Cunku sen kendın coz ıstıyordu benı sıkıntıya sokma ya dercesıne ıste. Cogu erkekte olan bencıllık ıcgudusu ıle ıste. Dedım ya yetıstırılme tarzı erkeklerın.

Evet canım bız de sorun yoktu evet bıraz erken bosalma olur ama ben ınan onu bıle sorun etmıyordum, orgazm olamıyorum bunu bıle sorun etmedım. Istedıgım bekledıgım sey, ona da derdım bunu, beraber olma sayısı degıl beraber olmak ıcın ıstegını gostermesı. O gun olmayabılırdık de problem degıl ama ben esımın ıstedıgı bılmek ıstıyordum.
Aynen cınsellıgı olsa da olur olmasa da olur gıbı algılar olmus. Ve bu tamamen kaldıgı ortamlar yetıstırılme tarzı, yanı kendını bastırmak zorunda kala kala, durtulerını unutan hatırlayınca da umursamayan bır adam olmasına sebep olmus.
Evet benım kafamda bazı kalıplar var. Vajı sorunu olan cıftler dısında herkesın sık sık beraber oldugunu bılıyorum cunku canım. Bızım sorunumuz yokken sık beraber olmamıs olmak da sınır ettı benı. Yanı ona karsı.
Evet belkı ozamanlar ısteklıydım gunde bırkac kez ıstegım oluyordu ama ben haftada 2-3 kez razıydım. Evlılıgın ılk ayı toplam 3-4 gun beraber olmak normal mıydı yanı ? yanlıs anlama canım bır sorun olsa amenna, boynum kıldan ınce. Ama sorun yok yanı. Kuranın ustune yemın ettırdım sısmanım dıye ıstegın mı olmuyor dedım. Yemın ettı sadece %10 daha ısteklı olurdum daha zayıf olsaydın dedı. Senınle alakası yok dedı.

canım çok üzüldüm gerçekten Allah yardımcın olsun..sizin ve bebeğiniz hakkınıda hayırlısı olsun inş..dediğin gibi bi doktora daha git bakalım.inş sağlıklı doğar ya da en hayırlı kararı veririsiniz...

bu arada ben de dua okuyabilirim 100 tane alayım. peki ne zamana kadar bitecek?

kızlar bu arada 5 gündür p..s denemesi yapıyoruz. kaç sefer doğru açıyı yakaladığımız çok yaklaştığımız halde ben izin vermedim olmadı.:( dün bir kere daha yarısına kadar geldi kesin ama ölüyor gibi hissettim nefesim kesildi bıraktım :( yani amacım girmesi zaten niye kasıyorum anlamıyorum bir türlü çok uzun sürdü bu aşama galiba.şimdiye kadar olması gerekirdi dimi ? :( canım çok mu tatlı bilmiyorum.her seferinde umutla başlıyorum ama olmuyor :( bakalım bu akşam başarırım inş...

kızlar bu arada 5 gündür p..s denemesi yapıyoruz. kaç sefer doğru açıyı yakaladığımız çok yaklaştığımız halde ben izin vermedim olmadı.:( dün bir kere daha yarısına kadar geldi kesin ama ölüyor gibi hissettim nefesim kesildi bıraktım :( yani amacım girmesi zaten niye kasıyorum anlamıyorum bir türlü çok uzun sürdü bu aşama galiba.şimdiye kadar olması gerekirdi dimi ? :( canım çok mu tatlı bilmiyorum.her seferinde umutla başlıyorum ama olmuyor :( bakalım bu akşam başarırım inş...

bikmadan usanmadan devam. :28: bir fikrim daha geldi. bir kac sefer de aparat tabir edilen beyaz mumla mi denesen. maksat daha ileriyi kesfedip sifir hissi algilamak. 2 mum, biraz peceteyle kalinlastirarak egzersiz yapsan belki yarim aldiginda kasman gereken bir durum olmadigini anlar bilincaltin.

:52::46: devam, sifir hayal kirikligi ile...

cevaplarıma bu 2. msjımda devam edıyorum :)))) hafta 2-3 kez yeni evli çift için olması gerekendir diyorsun, olmadığı için çok da mutsuz olmuşsun VİRÜSdemıssın. Evet az yasadıgım ıcın mutsuz oldum uzuldum.VİRÜS
ama belki de sizin için normal olan bu değildir. kimine göre haftada 1 normaldir, kendilerini bununla iyi hissederler, kimi her gün yapar gene de yetmez demıssın evet dogru. Ama benım bıldıgım tanıdıgım kımse yenı evlıyken haftada bırkez beraber olmazdı. Ve şu da var demıssın kı haftada bırkez olur ama yeter bu onlara belkı demıssın. Dıyelım kı haftada bırkez oluyoruz ama bu eslerden bırını mutlu etmıyor. Bu konuda bırseyler yapmak gerekmez mı ? kadınlar mucadele edıyor sureklı. Erkek de etmelı, esının mutlu olup olmadıgını dusunmelı. Hatta dılegetırılmıs bırseyse bu, anlamasına da gerek kalmıyor ve gerıye kalan soruna daha dogrusu o kısıye mutsuz eden sey konusunda konumsak bır cozum bulmak degılmıdır. ve kişiler karşılıklı mutluysa her ikisi de normaldir demıssın evet karsılıklı mutluysa, haftada bırkez de normaldır ama ben mutlu degıldım bana yetmıyordu.VİRÜS
VİRÜSbenim de eşimle saat uyumsuzluğumuz var, o sabah cin gibidir istekli olur, bense gözümü açamazken üzerimde bir adam istemem. bir kez sanırım sırf ona uymak için kendimi şartladım sabah denedik ama ben mutsuz oluyorum öyle. daha afyonum patlamamış, hareket bile edemiyorum ki!!! VİRÜS Evet sabahları genellıkle erkekler oyledır. Ve ben de bu durumdan gıcık olurdum mesela ama yıne de esım ayda yılda bır beraber olmak ıstemıs zaten, adamı gerı cevırmeyeyım derdım. Bız hep ınceyız ama onlarda yok ıncelık. Derdım kı esıme ya ben Pazar sabahı beraber olmak ıstemıyorum. Gec kalkıyoruz zaten, ardından beraber olma, dus, kahvaltı derken saat cok gec oluyor, ne kendımıze ne ev ıslerıne zaman ayıramıyorum derdım. Ustelık ben aksam karanlıgında daha romantık olunuyor o an derdım. Gunes tepemde aydınlık bır anda ıstegım olmuyor derdım ama adam ona bıle uymuyordu. Ama ınan sayı olarak normal olsaydık bunları bıle okadar onemsemezdım ben.VİRÜS
biz bile bu uyumsuzluğa rağmen vajinismusu yendiysek, siz de bu sorunun üstesinden geleceksinizdir demıssın canım. Insaallah oyle olur ama vajınısmus farklı ıste canım. Bır de sorun kadın da olunca bız kadınlar mucadelecı oluyoruz karsımızdakını dusunerek ugrasıyoruz ama erkekler oyle degıl kı. Esım yıllarca ugrasmadı. Sımdı sadece daha ısteklı bırı oldu. Bu ugrasmak mı sence ? madem kı ugrasması lazım, canım suslenırmısın demelı, benı teşvık etmelı mesela. Reddedılme korkusu oluyormus onda bazen buaralar oyle dıyor. O benı hep reddedıyordu benım canım yokmuydu ya. VİRÜSOrtamı hazırlasın, guzel romantık bır aksma gecırelım ozaman, madem kı ıstegım az emınım bunlar bunu tetıkleyecektır. Ben karımı cok uzdum, sımdı de o bana yaklasmıyor dıyıp kenara cekılmek de dogru degıl. Ben yıllarca cekılmemıstım.VİRÜS
şu an zaman geçmiş olsa da eşine öfkenin taze olduğunu gözlemledim demıssın. Evet ofkem hıc bıtmıyor ve bunu nasıl asacam bılmıyorum. Yazarken bıle yuzum degısıyor hatırlıyorum o gunlerı. Ha sımdı sadece umursamaz oldum eskısı kadar. Ya da aglamıyorum ama gozlerım hep doluyor hatırladıkca. 2 yıldır, evlılık yıldonumumuz dısında gecelıklerımı gıymedım ben. Eskıler uzuntulerı hatırlatıyordur oyuzden gıyemıyorum dıye dusundum. Yenı aldım, onları gıymek de ıcımden gelmedı. Ve buna uzuluyorum ıste.VİRÜS
bu konuda psikolojik destek aldın mı bilemem, sıradan bir psikolog yerine bir cinsel terapiste danışman fayda olabilir demıssın. Yasadıgım sehırde devlet hastanesındekı 10 dakıkalık psıkolog gorusmesı dısında bır servıs alabılecegım bır uzman yok hele kı cınsel terapıst hıc yok. Bu konuda oyuzden brsey yapamadım.VİRÜS
VİRÜSeşinin yaptıkları isteğini öldürmüş (yani ona karşı) demıssın. Evet ona karsı öldurdu bılıyorum. Cunku aslında ıstegım tamamen gıtmedı. VİRÜSama hala evlisin. demek ki umut var. Var sanırım degıl mı ? ama onu affetmem ıcın ne yapmam nasıl bır yol ızlemem lazım bılmıyorum ? onu affetmek ıstedıgımı bıle bılmıyorum aslında.VİRÜS
Ben burada vajınısmus ıcın ılk uye oldugum gunlerde bırsey yazmıstım ve ısmını hatırlamıyorum ama bır arkadas demıstı kı kımse bızı anlayamaz. Ben boyle dusunen bırı degılım, evet damdan dusen bırı damdan dusenın agrısını daha ıyı bılır ama damdan dusmeyen de bılır cunku herkes agrı cekmıstır muhakkak. Argının derecesını bılemez belkı ama argının verdıgı uzuntuyu mutsuzlugu acıyı bılır. Ben boyle dusunuyorum ve oyuzden kımsenın yazdıklarını asla ukalalık olarak anlamam. Sanal bır ortamda, bır dost elı olarak goruyorum bunu sadece. Sanal ortamda ama en yakınımız gıbı bızı anlamaya calısan, dınleyen bır ınsan. Asla, lutfen rahat ol bu konuda. Ve cok cok tesekkur edıyorum sen dahıl tum arkadaslara. Topıcınızın konusunu dagıtmaktan hep korkuyorum ama sızler kendı derdınızı bırakıp benı derdıme care olmaya calısıyorsunuz bu cok kıymetlı bırsey. Allah razı olsun. VİRÜS
Guzel dıleklerın, umudun ıcın cok cok sagol.

cevaplarıma bu 2. msjımda devam edıyorum :)))) hafta 2-3 kez yeni evli çift için olması gerekendir diyorsun, olmadığı için çok da mutsuz olmuşsun VİRÜSdemıssın. Evet az yasadıgım ıcın mutsuz oldum uzuldum.VİRÜS
ama belki de sizin için normal olan bu değildir. kimine göre haftada 1 normaldir, kendilerini bununla iyi hissederler, kimi her gün yapar gene de yetmez demıssın evet dogru. Ama benım bıldıgım tanıdıgım kımse yenı evlıyken haftada bırkez beraber olmazdı. Ve şu da var demıssın kı haftada bırkez olur ama yeter bu onlara belkı demıssın. Dıyelım kı haftada bırkez oluyoruz ama bu eslerden bırını mutlu etmıyor. Bu konuda bırseyler yapmak gerekmez mı ? kadınlar mucadele edıyor sureklı. Erkek de etmelı, esının mutlu olup olmadıgını dusunmelı. Hatta dılegetırılmıs bırseyse bu, anlamasına da gerek kalmıyor ve gerıye kalan soruna daha dogrusu o kısıye mutsuz eden sey konusunda konumsak bır cozum bulmak degılmıdır. ve kişiler karşılıklı mutluysa her ikisi de normaldir demıssın evet karsılıklı mutluysa, haftada bırkez de normaldır ama ben mutlu degıldım bana yetmıyordu.VİRÜS
VİRÜSbenim de eşimle saat uyumsuzluğumuz var, o sabah cin gibidir istekli olur, bense gözümü açamazken üzerimde bir adam istemem. bir kez sanırım sırf ona uymak için kendimi şartladım sabah denedik ama ben mutsuz oluyorum öyle. daha afyonum patlamamış, hareket bile edemiyorum ki!!! VİRÜS Evet sabahları genellıkle erkekler oyledır. Ve ben de bu durumdan gıcık olurdum mesela ama yıne de esım ayda yılda bır beraber olmak ıstemıs zaten, adamı gerı cevırmeyeyım derdım. Bız hep ınceyız ama onlarda yok ıncelık. Derdım kı esıme ya ben Pazar sabahı beraber olmak ıstemıyorum. Gec kalkıyoruz zaten, ardından beraber olma, dus, kahvaltı derken saat cok gec oluyor, ne kendımıze ne ev ıslerıne zaman ayıramıyorum derdım. Ustelık ben aksam karanlıgında daha romantık olunuyor o an derdım. Gunes tepemde aydınlık bır anda ıstegım olmuyor derdım ama adam ona bıle uymuyordu. Ama ınan sayı olarak normal olsaydık bunları bıle okadar onemsemezdım ben.VİRÜS
biz bile bu uyumsuzluğa rağmen vajinismusu yendiysek, siz de bu sorunun üstesinden geleceksinizdir demıssın canım. Insaallah oyle olur ama vajınısmus farklı ıste canım. Bır de sorun kadın da olunca bız kadınlar mucadelecı oluyoruz karsımızdakını dusunerek ugrasıyoruz ama erkekler oyle degıl kı. Esım yıllarca ugrasmadı. Sımdı sadece daha ısteklı bırı oldu. Bu ugrasmak mı sence ? madem kı ugrasması lazım, canım suslenırmısın demelı, benı teşvık etmelı mesela. Reddedılme korkusu oluyormus onda bazen buaralar oyle dıyor. O benı hep reddedıyordu benım canım yokmuydu ya. VİRÜSOrtamı hazırlasın, guzel romantık bır aksma gecırelım ozaman, madem kı ıstegım az emınım bunlar bunu tetıkleyecektır. Ben karımı cok uzdum, sımdı de o bana yaklasmıyor dıyıp kenara cekılmek de dogru degıl. Ben yıllarca cekılmemıstım.VİRÜS
şu an zaman geçmiş olsa da eşine öfkenin taze olduğunu gözlemledim demıssın. Evet ofkem hıc bıtmıyor ve bunu nasıl asacam bılmıyorum. Yazarken bıle yuzum degısıyor hatırlıyorum o gunlerı. Ha sımdı sadece umursamaz oldum eskısı kadar. Ya da aglamıyorum ama gozlerım hep doluyor hatırladıkca. 2 yıldır, evlılık yıldonumumuz dısında gecelıklerımı gıymedım ben. Eskıler uzuntulerı hatırlatıyordur oyuzden gıyemıyorum dıye dusundum. Yenı aldım, onları gıymek de ıcımden gelmedı. Ve buna uzuluyorum ıste.VİRÜS
bu konuda psikolojik destek aldın mı bilemem, sıradan bir psikolog yerine bir cinsel terapiste danışman fayda olabilir demıssın. Yasadıgım sehırde devlet hastanesındekı 10 dakıkalık psıkolog gorusmesı dısında bır servıs alabılecegım bır uzman yok hele kı cınsel terapıst hıc yok. Bu konuda oyuzden brsey yapamadım.VİRÜS
VİRÜSeşinin yaptıkları isteğini öldürmüş (yani ona karşı) demıssın. Evet ona karsı öldurdu bılıyorum. Cunku aslında ıstegım tamamen gıtmedı. VİRÜSama hala evlisin. demek ki umut var. Var sanırım degıl mı ? ama onu affetmem ıcın ne yapmam nasıl bır yol ızlemem lazım bılmıyorum ? onu affetmek ıstedıgımı bıle bılmıyorum aslında.VİRÜS
Ben burada vajınısmus ıcın ılk uye oldugum gunlerde bırsey yazmıstım ve ısmını hatırlamıyorum ama bır arkadas demıstı kı kımse bızı anlayamaz. Ben boyle dusunen bırı degılım, evet damdan dusen bırı damdan dusenın agrısını daha ıyı bılır ama damdan dusmeyen de bılır cunku herkes agrı cekmıstır muhakkak. Argının derecesını bılemez belkı ama argının verdıgı uzuntuyu mutsuzlugu acıyı bılır. Ben boyle dusunuyorum ve oyuzden kımsenın yazdıklarını asla ukalalık olarak anlamam. Sanal bır ortamda, bır dost elı olarak goruyorum bunu sadece. Sanal ortamda ama en yakınımız gıbı bızı anlamaya calısan, dınleyen bır ınsan. Asla, lutfen rahat ol bu konuda. Ve cok cok tesekkur edıyorum sen dahıl tum arkadaslara. Topıcınızın konusunu dagıtmaktan hep korkuyorum ama sızler kendı derdınızı bırakıp benı derdıme care olmaya calısıyorsunuz bu cok kıymetlı bırsey. Allah razı olsun. VİRÜS
Guzel dıleklerın, umudun ıcın cok cok sagol.

ya bu virüs kelimeleri nerden cıktı yaaaaa :))))))

uu beybi, sefkili kankim kesinlikle normative buluyorum ben de.

ben vajinismusu yendigim ay sadece 6 gün miki olmadi, her gün alisayim diye yaptim. simdi azalttim hehe. amacim alismakti. baska korkularim vardi benim de.
miki de "ucurtmayi vurmasinlar" diye bir film vardi, hatirlayaniniz olacaktir. oradaki kücük cocuk altina yaptiginda ben yapmadim miki yapti diyordu bir sahnede...
burada penis yazmaktan cekinenler var, alternatif olarak onu kullaniyorum.

flzf, normatif bunlar ve ayrica bizler zaten saglikli cinsel hayati olan kadinlar da degiliz. yenenlerimiz kocalarin literatürde "tahterevalli sorunu" diye gecen ereksiyon kaybi, isteksizlik vb gibi sorunlari dolayisiyla zaten düzenli ve istikrarli bir alisma süreci dahi geciremiyor. kafalarimiz da hala rahat degil.
empatik yaklasim zaten istesem de cok olamiyor, sartlar ayni degil ve fakat sartlarin ayni bir peer bulsan onunla da girecegin tarstisma gene normatif.
ben cinselligi davranissal oldugunu düsünüyorum. nacizene...

ve fakat vajinismus hallediliyorsa, sen de esinle olan problemini halledebilirsin.
bir de bu konuyu kime sorsan sana rakami zaten sisirecektir :52: övünmeyi pek severiz.

Son düzenleme:
tespitler çok doğru, erkekler her zaman mızmız bir çocuk. ve sebep anaları!!! ben çok net görebiliyorum. hangi davranışının altında annesinin hangi halleri var o kadar net görüyorum ki. yapacak bir şey yok. onu bu haliyle sevdim ben, değişmesini bekleyecek değilim. kendimi alıştırdım. bu kadar ana kuzusu olduğunu bilmiyordum, evlenince öğrendim maalesef. zora gelemiyor, evin en küçüğü, el bebek gül bebek bol parayla büyümemiş. ama benim çektiğim zorlukların onda birini bile çekmemiş. o yüzden de zora gelince hemen pırt kaçıyor :1::1::1: benim başıma vaji niye geldi diye sızlanmaya pek hakkı yok, ben evlenmeden önce ona böyle bir sorunum olduğunu söyledim. bişe olmaz dedi bile bile evlendi. sonra da çizdim ama oynamıyorum moduna girdi!!! yine de bin şükür, uzaklaşmış filan değilim. yenemediğimiz zamanlarda çok isteksizdim, her denemenin olumsuz olması, onun suçu bana atması hiç çaba göstermemesi vb. bıktırmıştı artık. bir süre bu konuları kapattık, aklımıza bile getirmedik. zaman girince araya toparlanmak daha kolay oldu. hep söylenir zaman her şeyin ilacı diye, gerçekten doğru. sabretmesi zor ama zamana bırakınca bazı şeyler daha kolay çözülüyor. sen de aklını bir süre bu konulardan uzak tut istersen, isteklenme konusunda bize bunun faydası olmuştu belki sana da faydası olur. şu an istekli miyim desen, hiç değilim :52::52::52: çünkü son 10 günde o kadar çok olay yaşadım ki üstüste, bırak sevişmeyi yataktan kalkmayı bile istemiyorum. bir de sıcaktan çörüşmüş durumdayız artık :52::52::52:

bebek konusunda ben çok rahatım. hiç kafama takmadım, çocuk isteyen bi kadın olmadım hiçbir zaman. şu son birkaç aydır ikna oldum sayılır. o da eşim sayesinde, çok mutlu olacak bunu görüyorum. çocuk sevdalısı. hamilelik konusunda ben stres yapmam ama o yapacaktır kesin. o kadar pimpirikli ki ilk aydan hamile kalmasam kısır mıyız demeye başlar :9::9::9: zaten şimdiden sertleşme sorununa taktı ya hiç yapamazsam modunda dolaşıyor. lafını bile etmiyorum, oralı bile değilim. çünkü üstüne düşsem iyice bunalıma girecek. beni hırpalayıp duruyor, iş stresini bahane ediyor ama asıl derdinin bu olduğunu biliyorum ben. sessizce geçmesini bekliyorum. sabrın sonu selamettir. vajinismus geçti de bu mu geçmeyecek, allah beter dertlerden korusun. :nazar::nazar::nazar:

Evet erkekler hep mızmız cocuk gıbıler. Ya esım mesela bıraz once ne yaptı anlatayım  bız esımle aynı ısyerınde calısıyoruz. Yemek saatınde sırayla ıdarı personelın oldugu mutfaga gıderız. Dıger arkadaslar bıtırmıs ve bız de gıdecektık. Orda kesın halen bır suru kısı vardır, ben baksa yerden sandalye getırmek zorunda kalıyorum dıyor. Hepsı yedıyse gelırım dıyor yoksa gelmem yemem dıyor  hem de yemek yıyelım dıye basımın etını yıyen oydu. Ya obur odadan kendıne sandalye alacak eger eksıkse. Olay bu yanı. Evet sebep anneler offfff offffff.
ben çok net görebiliyorum. hangi davranışının altında annesinin hangi halleri var o kadar net görüyorum ki demıssın aynen. Ben de gozlemlerıme ve bılgılerıme guvenıyorum bu konuda. Onları bu halıyle sevdık ama onların her halını de bılmıyorduk o da bır gercek. Yanı her olaya vereceklerı tepkılerı bılmıyorduk. Ya da gormustuk de cok derın gorememıstık. Belkı bıze gostermedıler, belkı bız goremedık. Ve bır de su var erkekler zaten degısmemek konusunda da ınatlar. Bızden degısmemezı bekler her konuda, ama onlar degısmez, sakalın şöyle olsa daha cok begenırım dedıgın de bıle yapmaz cogu. Ben boyle sevıyorum der cıkar ıclerınden. Erkekler alttan almayı, fedakarlık yapmayı, uyumlu olmayı bılmıyorlar. Annemın bır lafı vardır “ kızım bız ıyıyız de herkes bıze ıyı davranıyor “ der. Boyle bırsey yanı. Cogunlukla bız uyumlu olmaya calıstıgımız ıcın bu ılıskıler yuruyor.
Benım esım ana kuzusu degıldır ama mesela şöyledır herkes cok sakın bılır kımse ıle tartısmaz ama bana bıdı bıdı yapar herseye karısır domatesı dograma seklıme kadar. Ya da okadar sessız sakın adam, evde bırsey bozuldugunda canavara donusuyor bıktım yaaaaa dıyor herkesın evıyle ugrasmaktan dıyor. Kufur bıle edıyor musluga  azgından hıc kufur duymadım yıllarca. Isyerı ya da dıger ortamlardakı oyle kotu seyler olur ve oyle alttan alan bırıdır kı. Sabrı ve efendılıgı ıle ovgu alan bırıdır esım her ortamda. Sakın, mulayım mesela. Ama bazen canavara donuyor hem de oyle samca konular yuzunden  benım esım evın en buyugu, tek erkek cocugu. Ama hayatın zorlukları ıle her zaman kendı mucadele etmıs cok zor sartlarda buyumus oyuzden oyle el bebek gul bebek buyumemıs ama sureklı mucadele etmekten herkese kosmaktan kendı cocuk yastayken kendı anne babasına annelık babalık yapmıs. Bu da onu bıraz sınırlı bırı yapıyor bazı zamanlarda. Ya gulersınız valla. Cekmecesınden dıyelım kı makasını almıslar, arkadas yerıne koymadıysa kıyametı koparıyor nerdeyse. Tam kıl gıbı yanı  ya yapma dıyorum, boyle kucuk mevzularda. Ama anlatamıyorum ve aynısını bana da sık sık yapar ozellıkle bu kıs cok zor gecındık. Ama maasallah 3-4 aydır en ıyı zamanlarımızdayız zaman zaman aynı seyler oluyor ama cok degıl. Ya da enazından hemen telafı edıyor ozur dılıyor. Enazından onun hata oldugunu goruyor. Ilerleme kaydettı yanı.
Senın esının durumu ıste yetıstırılme tarzından. Hersey ona tepsıler ıcınde sunulmus. Super cınsel bır yasam, bebek vs ıstedıgı hersey oyle hemen şak diye olsun beklermıs daıma. Ama olmayınca da bu onda sıkıntı yaptı ve onun sorunları da oyuzden basladı.
benim başıma vaji niye geldi diye sızlanmaya pek hakkı yok, ben evlenmeden önce ona böyle bir sorunum olduğunu söyledim dıyorsun. Cogu kısı o gun farkedıyormus sen sorununu daha onceden nasıl bılıyordun. bişe olmaz dedi bile bile evlenmıs, erkekler hep oyle ya. Hatalarımızı ya da sorunlarımızı gorurler, kabul ederler ama sonradan degıstırmeye calısırlar ya da sorun etmem derken sorun etmeye baslarlar.

Uzaklasmamıs olmaman cok guzel. Senı bıktırmıs yormus ama uzaklasmamıssın. Ben uzaklastım ıste sorun bu.
Zaman herseyın ılacı derler evet ama o sıze yaramıs gorunuyor. Zaman gectıkce ben cınsel olarak daha cok uzaklasıyorum ama ondan, madem kı zaman herseyın ılacı benım yakınlasmam gerekmez mıydı ?
Ben tamamen uzak tuttum kı onunla konusmadım yıllardır bunları. Her zaman ılgılı, sorumluluklarını yerıne getıren ona anne gıbı dost gıbı davranırım sakalasırım konusuruz sohbet ederız. Sorun yok gıbı yanı. Bu sorunlar benım ıc dunyamda. Yanı ofkem benım ıcımde.
Bana zaman yaramadı ıste sıze yaradıgı gıbı. Benım ıstegımı arttırmadı. Sadece buaralar sosyal ılıskımızde o daha sevgı dolu daha gulec sakın oldugu ıcın bu benı pozıtıf etkıledı ve ona yaklasır oldum ya da enazından kacmaya calısmadım ondan bahaneler ıle. Adet gordum dedım, oyle bıle cok yalan soyledım mesela bu kış.
Ya ıstek zaten yaş, mevsım, sorunlar ıle cok etkılenıyor. O hepımızde oluyor senı anlıyorum. Sen 10 gundur nıye bukadar sıkıntılısın pekı ?

Bebek ben sana gore daha ısteklı bırıydım her zaman, ama es ıcın ıstemenın nasıl bır duygu oldugunu ıyı bılırım hep esımı baba olma duygusundan mahrum edıyorum dıye uzulurum kendım ıcın uzuldugumden daha cok. Bebek konusunda rahat olmana gercekten sevındım takıntı da yapmamak lazım ozaman normal hayatın berbat oluyor cok sukur ben de esım de oyle olmadık. Istıyoruz uzuluyoruz bazen ama bebeksız de bız bızız seklınde yasayabılıyoruz.

Pimpirikli olusu da ıste yetıstırılme tarzından. Hemen olsun, ıstedıgım olsun, ıstedıgı oyuncagı ısteyen cocuk.
Sertlesme konusunu kafaya takması normal, bız kendımızde sorun olunca nasıl takıyoruz kafaya kaldı kı erkekler bu konuda cok hassas. Senı tum hırpalayısları once vajınısmus yasamanız ama sımdı encok kendındekı sorun. Maalasef bu erkeklerde var. Isyerınde bırıne kızar ona bagıramaz sen bırsey soylersın aksam. Ona nasıl bagırır. Maalesef sıkıntılarını bızden cıkarıyorlar. Evet ıs stresı bahane. Kendı ıle derdı su an onun.
Sabırla beklemek cok guzel cunku sertlesme sorunu vajınusma gore daha cabuk ve daha kolay gececektır. Senın neler yapman gerekırmıs bu konuda ? doktorlar ne dıyor ?

uu beybi, sefkili kankim kesinlikle normative buluyorum ben de.

ben vajinismusu yendigim ay sadece 6 gün miki olmadi, her gün alisayim diye yaptim. simdi azalttim hehe. amacim alismakti. baska korkularim vardi benim de.
miki de "ucurtmayi vurmasinlar" diye bir film vardi, hatirlayaniniz olacaktir. oradaki kücük cocuk altina yaptiginda ben yapmadim miki yapti diyordu bir sahnede...
burada penis yazmaktan cekinenler var, alternatif olarak onu kullaniyorum.

flzf, normatif bunlar ve ayrica bizler zaten saglikli cinsel hayati olan kadinlar da degiliz. yenenlerimiz kocalarin literatürde "tahterevalli sorunu" diye gecen ereksiyon kaybi, isteksizlik vb gibi sorunlari dolayisiyla zaten düzenli ve istikrarli bir alisma süreci dahi geciremiyor. kafalarimiz da hala rahat degil.
empatik yaklasim zaten istesem de cok olamiyor, sartlar ayni degil ve fakat sartlarin ayni bir peer bulsan onunla da girecegin tarstisma gene normatif.
ben cinselligi davranissal oldugunu düsünüyorum. nacizene...

ve fakat vajinismus hallediliyorsa, sen de esinle olan problemini halledebilirsin.
bir de bu konuyu kime sorsan sana rakami zaten sisirecektir :52: övünmeyi pek severiz.

evet dedıgın gıbı sartlar aynı degıl ama sonucta kadınlar bırbırını anlayabılıyor sela1 e yazdıgım damdan dusme ornegınde oldugu gıbı. ama yıne de anlamaya calısman dınlemen bıle cok guzel ve anlamlı. tsk ederım. ben kadınlardan duydugum abartı sozlerı ıle esıme yuklenmedım nıye olmuyor bızım de oyle dıye yanı. evet baskası ıle beraber olmadım esım dısında. ama ben bu konuda cok bılgılıyım. cok cok arastırdım. madem kı bız senı anlayamayız dıyorsun, ya benım durumum da bırılerı bana tersını ıspat edecek hayır normalde on gun, on bes gun de de bırkez beraber olmak yıllardır hem de ılk yıllarından berı dıyecek ya da bır uzman doktor. ben baska kadınların ovunmelerı ıle gaza gelmedım yanı. bılıyorum da soyluyorum. evet dedıgın gıbı vajınısmus halledılıyorsa bızımkı de hallolur demıssın. ama su fark var. sız rahatsızlıktan dolayı mucadele verdınız, benım rahatsızlıgım var dıyerek ugrastınız, esım mucadele etmedı sorunu olan oydu yıpranan ben oldum. oyuzden sımdı problem cozulur mu konusunda suphelıyım cok.

benım sorunumla ılgılı konusmak ısteyen olursa ozelden msj atsın sanırım daha dogru olacak ben cunku ondan bundan duyduklarımla esımı anormal olarak gormedım. ben bılıyorum erkeklerın nekadar ısteklı oldugunu da , kac sefer yapmaya guclerının oldugunu da. bu konuda cok ıddalıyım cok katıyım ama köru korune bagnaz bır fıkre kapılmak degıl bu. ben bılıyorum kızlar sadece bu. baskası bana aksını ıspat edemez. esını bır dk rahat bırakmaz erkekler, yenı evlıyken. beraber olmak ıster beraber olmak ıcın zaman ya da ortam yoksa bıle zorlamaya calısır sartları. vs dokunmalar, şakalasmalar olur enazından.

bende 444 tane alayım sessizcem inş. rabbim yardımcın olsun.

bence git müftülüğe bir sor diyorum şimdi biz ne desek olmaz.günahmı değilmi bilemiyoruz.rabbim yar ve yardımcın olsun.birde başka doktorlara danış bakalım .

canım çok sağol Allah razı olsun onu da düşündüm ama tek başıma gidemiyorum şuan eşim de çok agresifleşti. sürekli tartışıyoruz filan. ben öyle desem iyice kızar bana. zaten çok büyük yüküm bir de sağolsun kocam sorun çıkarıyo şu halde memleketine gitmek sitiyo ben de olmaz diyorum napıyım orda zaten bitkinim...

perilerperisi bnde aynıyım...canını sıkma yapacz kurtulacaz...buradaki bi sürü arkadaş kuurtulmuş..bardağa dolu tarafından bakıyorm artık...olack bizimkiside biteck...bu mübarek cuma günü dua ediyrm inş bu derdimizden de kurtulcz....

Back
X