Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım ille de gitmek istiyorsan git çoğumuz o yöntemle yendik ama kendin de uygulayabilirsin senin için yöntemi bulup yazayım tekrar giden bir arkadaş yazmıştı.

hepimizde çözüldü, %100 tedavisi var, sen sadece azmini kaybetme. yarın reglinin son günü sanırım. Ondan sonraki gün uzun uzun egzersiz yapıcaz :21:. Ve inanır mısın egzersiz bile insanı çok rahatlatıyor, bana bunu psikolog söylemişti, kadınların çoğu rahat uyuyabilmek için yapıyorlarmış (tabi onlar masturbasyon anlamında yapıyorlar). Gerçekten insanı rahatlatan ve gevşeten birşey. Hele bir boşluk hissi olduğunda.... Fazla anlatmıyayımi ilerledikçe sen kendin kendindeki değişmeleri görüceksin :34:.

benımkıde reglımı sayılır suan afedersın ama damla kahverengı renkte bısey gelıyooo dogru duzgun olmuyorum zaten stresten herhalde bunuda takıyorum kafaya 1 2gun oluyo az sonra ıyıce azalıyo damla gelıyoo dr gıtmek ıstıyorum gıdemıyorum allttan muayene edıcek dıyee ne dıycem ben evlıyım ama yapamadımmı hala bı krer gıttım bu sorun yuzunden anestol verdı gonderdı az oldu gıbı bısey olmustu kanamam gelınce korkmustum megersem zedelenmıs zar sadecee

ne gıbı boslukk anlattt sımdıden bılıyım yaaa ne gbı degısıklık
şimdi canım biz vajililer kasıyoruz ya orayı, egzersizle esniyor. esnedikçe (yani aparat büyüdükçe yada 2 parmaktan falandan sonra) orda bir boşluk hissi oluyor. Çok büyük bir rahatlama veriyor insana. Psikolog orayı kastığın için ruhun da daralıyor derdi. Zaten depresyon vajinismus hastalarının yoldaşıdır. Burdaki arkadaşların çoğundada görüyorum, çoğunluk deprsif, bende öyleydim.
Şimdi ne yazsam boş, sen yapınca, rahatlayınca anlayacaksın ne demek istediğimi :34:.

yagmurcukkusu kullanıcısından alıntı
cnm aslında doktorun yaptığı inanılmaz bişey yok.tek seansta çözüyor ewt..bizim yapamadığımızı,kendi göstemediğimiz cesareti, doktor yapıyor ve bu olayı beyinde bitirmemizi sağlıyor.ben doktora gitmeden önce kendi kendime alıştırmalar yapmaya çalıştım.ama pamuklu çubuğu sokarken bile acıyordu.ve ben de kendime kıyamadığım için vazgeçiyordum.bu da beni demoralize ediyordu.boşu boşuna öyle 7 ay geçirmişim.

yeşim hnma gittiğimde öncelikle vajinal muayene yaptı.yani kızlık zarımı görmeye çalıştı,herhangi bi anormallik var mı yok mu kontrol etti.bu arada ben bakireydim ve zarın önemli olmadığını söyledim.zaten bu problemden kurtulmak istiyorsak bi şekilde o zar gidecekti.saplantı haline getirmenin anlamı yok.eşimle birlikte gittik zaten yeşim hnma..o da minik minik başlayacağımızı ve heyecanlanmamı söyledi.bacaklarımı tavana diker gibi açmıştım,tabi acaip geriliorum.."bacaklarını açabiliosun ama vajinanı çok kasıyorsun" dedi.bolca anestol krem sürdü..bir yandan da konuşuyorduk..sonra bana "şuan ne hissediyorsun" dedi.içimde bi dokunma hissi olduğunu ama acımadığını söyledim.2 parmağını sonuna kadar yavaş yavaş soktuğunu söylediğinde inanamadım.biz konuşurken o halletmiş bile :) hemşiresi ayna tutup gösterdi ancak öyle inanabildim..ben ki pamuklu çubuktan bile korkuyordum. sonra hemşiresi orta boy bi pns maketi hazırladı.orta kalınlıkla ve orta boyda.pnsten biraz daha küçük.prezevatifin içinde pamuk gibi sıkı bişeyler var.onu sokmaya başlayacağını söyledi.bolca anestolledi yine ve yavaş yavaş soktu.biraz çişim gelmiş gibi hissettim ama bu hissin normal olduğunu söyledi.zaten 2.denememizde beni wc ye gönderdi tuvaletimi yapmam için.ve 1 saatin sonunda o maketi içime sokup,üzerime çamaşırı giydirdiler ve i dahaki tuvalete gidene kadar içimde kalmasını söylediler.vajinam da biraz darmış benim,eve gidince bunu çıkartıp hemen ilişkiyi denememizi istedi eşimle.eve gittik,ve eşmle 2 pozisyonda da ilişkiye girebildim.ha zevk aldım mı? hayır..ilk 8-10 sefer zevk alamamak normalmiş.ama umrumda değildi zaten,bu sorunu yenebildiğime inanamadım:) bi kere misyoner pozisyonunda bi kere de ben üzerine oturarak denedik.tabi ben üstteyken daha kolay oldu,kontrolu sağladığım için.bu dediklerim 2 ay önce oldu cnm..o günden sonra artık rahat rahat ilişkiye girebilioruz eşimle.hala ilk girişlerde birazcık acıyor.bi de araya ramazan girdi diye sıklıkla yapamadık tabi.ama bu normalmiş,vajina yaptıkça açılırmış zaten.sadece başı girerken birazcık acıyor,sonra hiç bişey hissetmiyorum bile.gayet rahat yapabilioruz.yeşim hnmın tatlı dili,anlayışı sayesinde bu sorundan kurtuldum.fiyatı bana göre gayet uygun..haydar dümene gitmeyi düşünüyorduk 2500 euro dedi yuh artık..tek seansta kurtulduğum için bu para feda olsun walla..üstelik sadece bu sorundan değil,herhangi bir durumla ilgili içim rahat rahat bilgi almak istediğim zaman da yeşim hnm hep yanımda oldu.bi tlfn açmam yeterli..bence bu sorunu yenebilmede en önemlisi doktorun elinin hafif ve anlayışlı olması cnm.

şimdi canım biz vajililer kasıyoruz ya orayı, egzersizle esniyor. esnedikçe (yani aparat büyüdükçe yada 2 parmaktan falandan sonra) orda bir boşluk hissi oluyor. Çok büyük bir rahatlama veriyor insana. Psikolog orayı kastığın için ruhun da daralıyor derdi. Zaten depresyon vajinismus hastalarının yoldaşıdır. Burdaki arkadaşların çoğundada görüyorum, çoğunluk deprsif, bende öyleydim.
Şimdi ne yazsam boş, sen yapınca, rahatlayınca anlayacaksın ne demek istediğimi :34:.

evet bana demıstı psıklog deprosyona gırıyosun sırf bu sıkıntın uzunde eger basarısan kendı ozguvenın yerıne gelıce butun korkuların gecıcek suan sen esının uzerıne dusuyosun ama o ısolunca o senın uzerıne tıtrıycek daha cok baglanıcaksınız bırbırıne tek degılde bır oldugnuzu anlıycaksınız sımdı ıkı arkads gıbısınız demıstııı gercektem baglılık konusundan oylemı oluyooo

benımkıde reglımı sayılır suan afedersın ama damla kahverengı renkte bısey gelıyooo dogru duzgun olmuyorum zaten stresten herhalde bunuda takıyorum kafaya 1 2gun oluyo az sonra ıyıce azalıyo damla gelıyoo dr gıtmek ıstıyorum gıdemıyorum allttan muayene edıcek dıyee ne dıycem ben evlıyım ama yapamadımmı hala bı krer gıttım bu sorun yuzunden anestol verdı gonderdı az oldu gıbı bısey olmustu kanamam gelınce korkmustum megersem zedelenmıs zar sadecee
nasıl yani baktırabildin mi? zaten sadece bakıyor, bişey yapmıyorki. Canım ne olacak, dokotrdan utanma. Burdada görüyorsun bir sürü vajinismus hastası var. Ben yenmeden önce ve yendikten sonra gittim. Doktor bana nasıl yendiğimi, hangi psikolğun iyi geldiğini sordu, bende hastlarımı ona yönlendireyim dedi. Yani çok doğal bir durum. Helede bir kadın doğumcu için çünkü çok karşılaşıyorlar.

evet bana demıstı psıklog deprosyona gırıyosun sırf bu sıkıntın uzunde eger basarısan kendı ozguvenın yerıne gelıce butun korkuların gecıcek suan sen esının uzerıne dusuyosun ama o ısolunca o senın uzerıne tıtrıycek daha cok baglanıcaksınız bırbırıne tek degılde bır oldugnuzu anlıycaksınız sımdı ıkı arkads gıbısınız demıstııı gercektem baglılık konusundan oylemı oluyooo
evet canım, ben hep boşanmayı düşünüyordum vajiliyken, tekrar evlenirim diyordum, eşimle mutlu olamadık belki başkasıyla olurum diyordum, şimdi yani afedersin ama başkasıyla evlenenemem, yatamam ben ya :43:, düşünemiyorum bile.
Çok farklı oluyor, iki tarafta bağlanıyor birbirine :48:.

nasıl yani baktırabildin mi? zaten sadece bakıyor, bişey yapmıyorki. Canım ne olacak, dokotrdan utanma. Burdada görüyorsun bir sürü vajinismus hastası var. Ben yenmeden önce ve yendikten sonra gittim. Doktor bana nasıl yendiğimi, hangi psikolğun iyi geldiğini sordu, bende hastlarımı ona yönlendireyim dedi. Yani çok doğal bir durum. Helede bir kadın doğumcu için çünkü çok karşılaşıyorlar.

bıkre esımle denedım sınek ısırıgı gıbı bı acı oldu gırmedı herhalde kanamam geldı korktukk ve gıttık dr sadece baktı dokunmadı bıle dogru duzgun bıde gecen az psıkolga gıtmeye basladıgımda denedık cok mınnacık gırdı nası desem kafasının yarısı herhalde gene canım cok yandı ve gene kanamam olduu aynada baktım hemen kenarında yırtılma olmuss ya ben bıde denedıgımız zaman hep yana kacıyorum oda bastırınca yana kayıyı etım oyle b ı sızlıyokı analatamam bıdada gıtmedım dr yanlız bısey sorucam psıkolog alttsan muayene edıyomu bakıyomu daha dogrusu cunku bana en son gıttıgımde bıdakı seansa tek gel denemeler yapıcaz baska bısey uyguluycam demıstı kadın

tatlım öncelikle ön sev....me oluyormu yada bol jel kullanıyormusun? eğer yarıya kadar oluyorsa baya ilerdesin canım... bence eşin git gel yapmaya çalışmasın önce tamamını almaya odaklanın zaten girince gitgelleride yaparsınız... aslında ıkınınca vaji açılıyor tatlım ama şöyle bişey anlatayım ben egzersizlerimi önceden ıkınarak yapadım zorlandığımda... sonra aradan biraz zaman geçti ve alamadığımda ıkındığımda tam tersi hiç açılmıyor dediiğin gibi yanma oluyordu egzersizlerde bu sefer kabul etmiyordu yani vaji... ama belki bir hafta sonraki(genelde bir iki hafta arayla yapardım egzersizimi) egzersizimde ıkınmam fayda etti ve yenmemdede fayda etti... demem o ki bir gün bir günü tutmuyor kuzum bazen ıkınarak açıldı bazen tam kastı vücudum... o tamamen rahatlığınla ve stresinle alakalı bence... kafanı boşaltmaya çalışmalısın tatlım

of napıcam bılmıyorum ya aslında on sev cok uzun tutamıyorum ben hemen denemek ıstıyorum ve solede bısey varkı ben ıslanmıyorum ya onunda etkısı varmı acaba acayıp strese bagladım sevgılıyken bıle daha super sev...duk.bı yarım saat once muma havlu pecete sardım tamamen pe.kalınlıgına getırdım sonuc yıne aynı pe..nekadr alabılıyosam mumuda okadar aldım.grısı gelmıyo.acayıp bır yanma hıssedıyorum cok canım acıyo bıraktım..ya hıc anne olammktan cok korkuyorm..vajımys falanmısta bıraktım bı kenara tek derdım anne olmak kaldı o dereceyım..esıme soyluorum bırak sacma sapa seylerle denem canını acıtma bız denerız elbet olvak dıyo nezama olcak ya cokm sabırsızım neyım anlamdım gıttı..kımseye anlatammkta ayrı bı sıkıntı hos anlatsam kım anlar benı:((

bıkre esımle denedım sınek ısırıgı gıbı bı acı oldu gırmedı herhalde kanamam geldı korktukk ve gıttık dr sadece baktı dokunmadı bıle dogru duzgun bıde gecen az psıkolga gıtmeye basladıgımda denedık cok mınnacık gırdı nası desem kafasının yarısı herhalde gene canım cok yandı ve gene kanamam olduu aynada baktım hemen kenarında yırtılma olmuss ya ben bıde denedıgımız zaman hep yana kacıyorum oda bastırınca yana kayıyı etım oyle b ı sızlıyokı analatamam bıdada gıtmedım dr yanlız bısey sorucam psıkolog alttsan muayene edıyomu bakıyomu daha dogrusu cunku bana en son gıttıgımde bıdakı seansa tek gel denemeler yapıcaz baska bısey uyguluycam demıstı kadın

yavuz123 seni o kadar iii anlıorm ki...bendeki durumda aynısı..acaacba doğru pozisyonu mu bulamıorz ya.

evet canım, ben hep boşanmayı düşünüyordum vajiliyken, tekrar evlenirim diyordum, eşimle mutlu olamadık belki başkasıyla olurum diyordum, şimdi yani afedersin ama başkasıyla evlenenemem, yatamam ben ya :43:, düşünemiyorum bile.
Çok farklı oluyor, iki tarafta bağlanıyor birbirine :48:.

bız hıc gecırmedk sanma kelımesını kavga ettıgımız zamna ben gıdecem derım arada oda defol der sınırleee kapı orda derr hatta bı kere bu konu yuzunden tartıstık cok agır konustuu daha sonra nolcak ayrılıcakmıyız dedı bende ıstıyomusun dedım yuzume bakıp hayır sadece benım olmanı senı hıseetmek ıstıyorum evlılın ana temelı bu degılmıı demıstı ozamna cok uzulmustum yaaa hatta onu ben cok uzuyorum yaaa cok sınırlendırıyrum bende aayıp bı kısklanclık var yaparam gecer demıı bu huymda

bir anormallik olsa söylerdi doktor. Bence kadın doğuma gitmene gerek yok. Ben erkek psikoloğa gidiyordum canım. Adam sadece anlatıyordu, (çok da birşey anlatmıyordu aslında) burdaki arkadaşlar daha detaylı anlatıyor. Mesela sadece bu hafta bir parmak denicez diyordu. Egzersizi evde ben yapıyordum -ki ben başkasına yaptıramam-, kendimde yapamadım aslında çoğunlukla eşime yaptırdım egzersizi. Kendim biraz mızmızlanıyordum :17:. Daha sonra psikoloğu bıraktım, bende disiplin kuramadı çünkü, yine erteliyordum, kadın psikiyatriste gittim ve sonuç aldım :21:. O da egzersizi ev ödevi olarak veriyordu.
Sen şimdi p...s denemesini unut canım, kasmamayı ve doğru yön bulmayı öğrenicez, sonra p...s çok daha kolay olacak.

bız hıc gecırmedk sanma kelımesını kavga ettıgımız zamna ben gıdecem derım arada oda defol der sınırleee kapı orda derr hatta bı kere bu konu yuzunden tartıstık cok agır konustuu daha sonra nolcak ayrılıcakmıyız dedı bende ıstıyomusun dedım yuzume bakıp hayır sadece benım olmanı senı hıseetmek ıstıyorum evlılın ana temelı bu degılmıı demıstı ozamna cok uzulmustum yaaa hatta onu ben cok uzuyorum yaaa cok sınırlendırıyrum bende aayıp bı kısklanclık var yaparam gecer demıı bu huymda[/QUOT
sizin sorununuz belli canım, vajinismus. Onu çözünce senin sinirinde hafifleyecek, o da rahatlayınca sana daha çok bağlanacak. kıskançlığınada çare olur umarım, çünkü şimdi senin olduğunu hissedemiyorsun, onun bir tedirginliği vardır belki , o konuda bir yorum yapamıcam.

bir anormallik olsa söylerdi doktor. Bence kadın doğuma gitmene gerek yok. Ben erkek psikoloğa gidiyordum canım. Adam sadece anlatıyordu, (çok da birşey anlatmıyordu aslında) burdaki arkadaşlar daha detaylı anlatıyor. Mesela sadece bu hafta bir parmak denicez diyordu. Egzersizi evde ben yapıyordum -ki ben başkasına yaptıramam-, kendimde yapamadım aslında çoğunlukla eşime yaptırdım egzersizi. Kendim biraz mızmızlanıyordum :17:. Daha sonra psikoloğu bıraktım, bende disiplin kuramadı çünkü, yine erteliyordum, kadın psikiyatriste gittim ve sonuç aldım :21:. O da egzersizi ev ödevi olarak veriyordu.
Sen şimdi p...s denemesini unut canım, kasmamayı ve doğru yön bulmayı öğrenicez, sonra p...s çok daha kolay olacak.

bende bıraktım zaen ben sakınlestıkce kadın dahada dıyodu deprosyona gırıyosunn ondan sonra gıtmedım ama verdıgım o para haram olsunn o kelımeyı dedı yaa unutuum zaten ılk ba egzersızzz

of napıcam bılmıyorum ya aslında on sev cok uzun tutamıyorum ben hemen denemek ıstıyorum ve solede bısey varkı ben ıslanmıyorum ya onunda etkısı varmı acaba acayıp strese bagladım sevgılıyken bıle daha super sev...duk.bı yarım saat once muma havlu pecete sardım tamamen pe.kalınlıgına getırdım sonuc yıne aynı pe..nekadr alabılıyosam mumuda okadar aldım.grısı gelmıyo.acayıp bır yanma hıssedıyorum cok canım acıyo bıraktım..ya hıc anne olammktan cok korkuyorm..vajımys falanmısta bıraktım bı kenara tek derdım anne olmak kaldı o dereceyım..esıme soyluorum bırak sacma sapa seylerle denem canını acıtma bız denerız elbet olvak dıyo nezama olcak ya cokm sabırsızım neyım anlamdım gıttı..kımseye anlatammkta ayrı bı sıkıntı hos anlatsam kım anlar benı:((
tek ilacımız jel canım, mutlaka kullan :7:.

bız hıc gecırmedk sanma kelımesını kavga ettıgımız zamna ben gıdecem derım arada oda defol der sınırleee kapı orda derr hatta bı kere bu konu yuzunden tartıstık cok agır konustuu daha sonra nolcak ayrılıcakmıyız dedı bende ıstıyomusun dedım yuzume bakıp hayır sadece benım olmanı senı hıseetmek ıstıyorum evlılın ana temelı bu degılmıı demıstı ozamna cok uzulmustum yaaa hatta onu ben cok uzuyorum yaaa cok sınırlendırıyrum bende aayıp bı kısklanclık var yaparam gecer demıı bu huymda[/QUOT
sizin sorununuz belli canım, vajinismus. Onu çözünce senin sinirinde hafifleyecek, o da rahatlayınca sana daha çok bağlanacak. kıskançlığınada çare olur umarım, çünkü şimdi senin olduğunu hissedemiyorsun, onun bir tedirginliği vardır belki , o konuda bir yorum yapamıcam.

evet o tedırgınlık varrr sankı benı bırakıcakmıs gıbı gelıyooo korkuyorum hepp onsuz yapamamkıı ve bu kıskanclık evlendıkten sonra basladı aslında hıc bısey yok ortada haa ben kendı kendıme pınpırıklenıyorum delı gıbı o kadar temızkı kocamm ısten baska bısey dusunmezz ne bı sosyal hayatı varr ıste eve evden ısee bensız bı yere gıtmezz e bılyım benım kuruntularım ıstee

çok şükür biz iyiyiz (kendi adıma) sen nasılsın tatlım keyfin nasıl?[/QUO

iyi diyeyim ii olsn cnm...vajiyi yendm diye seviniordm ama bi daha yapamadık...acaip cnm yandı..rahatlamam gerekirken çok daha fazla kastım kendimi...nerde yanlş yaptım anlmadım...bişiler sormak istiorm ama burdan değil....sen bana göre daha tecrübelisin..yardımcı olacağını düşünüorm..

canım onun olması normal ilkinde olacak ikincisinde daha iyi olacak diye bişey yok heyecanlanmışsındır ondandır düzelir merak etme

benimde aynen hemen hemen böle oldu canım bende yana kaçıyorum bu sefer duvarına geliyor galiba, çok fazla canım acıyor

Back
X