Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar tavsiyelerinizi beklemekteyim klasik pozisyonda yarısına yakın alabiliyorum ama acı ve yanmayla birlikte öteye gitmiyo bazen de sadece ucu :( ,önerebileceğiniz daha kolay olduğu düşündüğünüz pozisyon ya da duruş taktikleri varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
benim öğrendiğim nefes alıp verme hatası yapıyormuşum başka ne olabilir ya da yapılabilir...

tatlım klasik pozisyonda yendim ben ve denemelerimde şunu farkettim... eşin sana çok yakın duruyorsa pe...s dik giriyor ve takıldığı için acıyor... pe...si biraz aşağı yönlendirmen gerekiyor... eşin azcık geride dursun ve yönünü popoya dokru verin girdikten sonra

bende yerlisiyim zaaar :33: talaslıyız biz kuzum orda doğdum büyüdüm.annem hacılarlı babam dolayısıyla yerlisi sayılmayız ama çevremizdeler hep yirli anne tarafı filan..eşim artvinli o artık sen artvinlisin diyor yıllardır izmitte yaşamışlar bi yandan da izmiti övüp duruyor karışık benim durumlar ben her yerliyim :1:

bacım sonuçta kayserilisin... nereye gşidersen git bi kayserili damarın tutar ellaam... damarında var senin:27:

sağol canım, benim durumumum eşim evlenmeden önce bana mükemmek bir aşk yaşatıı, sonra yatışa geçti durumu :1:.
Ben kendisine o kadar aşık değildim, hatta evlenmek bilr istemiyordum, yılmadan, bıkmadan, usanmadan çabaladı.
Belli bir zaman sonra bendeki inat kırıldı. Evlendikten sonra vajinismus belasıyla karşılaştık ama her zaman anlayışlı oldu, hiç üzerime gelmedi bu konuda.
Gel zaman git zaman ilgisizleşti iyice. Bende cazibemi kaybettim onun gözünde diye düşünmeye başladım, ne yaptıysam olmadı, kısa süreli işe yarıyordu yaptıklarım.
Psikoloğa gittim, psikolog boşanma fikrini aklıma soktu, ve beni körükledi.
Dışarda ağzımın içine bakan erkekler var, ben bu adamı niye çekiyorum diye birde havalara girdim, kendimi beğenmişlik yaptım :ssz:.
Daha sonra her hareketi gözüme batmaya başladı. Sinir oluyordum ona. Ben kendime eş diye nasıl böyle birini seçmişim, benim hayalimdeki bu değildi, çok daha yakışıklı, gözü kara, tuttuğunu koparan, popüler, fit bambaşka biriydi hayalimdeki.
Ufff yazacağım çok şey varda ana hatları ile anlatayım istiyorum.
Dövüyor mu yok, sövüyor mu yok, bir kavgamız olsa ben baskın çıkarım ama olmuyor ben bu adamla yapamıyorum diyordum :19:.
Etrafımdakiler sana rahatlık batıyor diyorlardı.
Vajinismus belası diyoruz ya hakikaten kötü bir hastalık, depresyon, anksiyete, panik atak eşlik eder vajiye. Bende depresyona girdim.
Baktım psikolog işe yaramıyor, depresyon tedavisi için psikiyatriste gittim.
Psikiyatrist önce vajinismusu çözmemiz gerektiğini söyledi. hep bende hatayı buldu, vajinismus yüzünden böyle olduğumuzu söyledi.Benim eşimden yana cinsellik beklentim gerçekleşmeyince onda kusur buluyormuşum. Yani aslında ben kasıldığım için ilişkiye giremiyorum. Bir vajinismus hastası olarak bu isteğimi sürekli bilinçaltıma atmışım, aslında böyle bir ihtiyacım olduğunun farkında bile değilmişim. Hep başka şeylerden patlak vermiş bu ihtiyaç. Duygusal anlamda çok ilgi istemişim, maddi anlamda çok şey istemişim, yani cinsel yönden tatmin olamayınca başka şeylerde mutluluğu aramışım.
Bu sırada eşim ne yapmış, aslında benim yüzümden madur olsada sesini çıkarmamış, tek tepkisi duyarsız kalması olmuş.
Diyorum ya vajili kadınlar cadıdır diye, Doktor bana vajinismuslu kadınlar kendilerine hep anlayışlı koca seçerler, vajinismus erkekleri hep edilgendir :33: demişti.
Neyse çok şükür o buhranlı dönemleri atlattık. Eşim istediğim gibi mi şimdi? hayır ama aslında kötü biri değil, vajili günlere göre daha sıcak bir ilişkimiz var. Artık bana bu kadarı yetiyor.

Huzurr sana söylüyorum şimdi sen bu adamla evlendiysen , illaki onu beğenmişsindir, evlenmeden önce gözüne batmayan şeyler şimdi gözüne batıyor, tamamen vajinismustan kaynaklanıyor bunlar. Adamı beğenmiyorsunda aslında o sana bu kadar sabretmiş, sesini çıkarmıyor, sen hem suçlu hem güçlü gibi birde adamı beğenmiyorsun. Sert çıkıyorum biraz ama kendine gelmen lazım, bir hiç yüzünden mutlu yuvanı bozmuş olacaksın, adın dula çıkacak. Elindekilerin kıymetini bil bence :20:.

Tatlım sanırım yasadıklarınızdan dolayı esının yasam enerjısı sevgıyı gosterme duygusu eksıldı ya da genel bır cok erkek gıbı cok cok abarttı evlılık oncesı, ayagını yerden kestı ama sonra hızı yavaslayan araba gıbı oldu  yanı saglıklı yorum yapamayabılırım her ıkısı sebepten dolayı da olmus olabılır.
Sen onun askınuı gostermesıne okadar cok alısmıssın kı bocalamıssın olmayınca. Bunu ıyı anlıyorum esımden once hayatımda bırı varken yasamıstım bunu. Sıırler yazan, sanıyede msjlar gonderen bırıydı ama ola kı bıraz gecıkse msj cok garıp olurdum bozulurdum. Ilgının fazlası da garıp oluyor yanı. Azıcın eksılse, tepe taklak edıyor ınsanı.
Esın vajınısmus konusunda anlayıslı olmus yanı enazından bu gıtmemıs. Ya o da olmasaydı kesın cok derın bır depresyona gırerdın.
Cazibeyı herkes bıraz kaybeder canım. Buna cok yakılmıssın sen. Onceden ulasamadıgı bırseysıni opmek ıcın zaman kollar mesela. Ama sonra aynı evdeyken opmek ıcın fırsat yaratmaz mesela, kolay kolay aklına gelmez ıste. Cunku sen yanındasındır, bıryere gıttıgın yoktur ve aklına geldıgı an opebılecegı fırsat oldugu ıcın oyle her an şapur şupur ortada gezmez ıste. Sen guzellıgının dısılıgının farkında bır bayan olmussun hep. Ve vajınısmus yasayacagını dusunmemıssın belkı ya da enazından bukadar derın oldugunu farketmemıssındır. Guzelım, dısıyım, seksıyım esım cok sanslı ben onu cok mutlu ederım dıyormussun bence. Ama sorun ortaya cıkınca ıste, ozguvenın azalmıs ve azalınca da genel evlılıkte yasanan ılgı azlıgını bıle, esımın uzerınde artık etkım yok, seklınde yorumlamıssın, kendın de eksık aramıssın. Sela nın dedıklerınden kendıme bır yorum cıkarmıstım mesela ben é fazla bılgı, fazla ozguven, fazla beklentı . bunların hepsı zarar bence aslında. “ cunku benım tum yasadıklarımın sebebı aslında bunlar oldu ve bunu yenı farkedıyorum ben.
Psikologlar, bır sorun gordu mu bosanın dıyorlar zaten. Onlar cok mantıksal yaklasıyorlar. Kısılık uyumuz yok, bosanmalısınız ama ıyı bır ınsan ama ben sevdım ama o sevdı, ama bız yılları verdık vs onemlı degıl onlar ıcın.
Dışarda ağzımın içine bakan erkekler var, ben bu adamı niye çekiyorum diye birde havalara girdim, kendimi beğenmişlik yaptım demıssın, bak aynı ben. Bır kadın olarak dısılıgımden hep cok emın oldum. Bılgılıyım, cesurum, ısteklıyım ya dıger kadınlardan cok ustun gordum kendımı belkı, karısından dert yanan adamlar benım gıbı bırı ıle olsa dunyanın en mutlu erkegı olurlardı ya dedım, oysa esım benı bır sans olarak degerlendıremıyor dedım. Esımı hor gordum, kendıme layık gormedım kısaca. Sen de yapmıssın ıste bazen, ben de yaptım bunu, huzur da yapıyor mesela. Konuksan olmamasını bıle sorun edıyor ıste. Ama asıl soru, kendı ozguvenımızı bır sekılde zedeleyen seyler yasayınca, hırcın ınsanlar olmusuz gozume hersey batar olmus, o ozguvenımı kazanmak ıcın karsı tarafı hor gormeyı sılah edınmısız kendımıze. Hor gordukce saygımız sevgımız azalmıs, uzaklasmısız. Bır çıta koymusuz esımızle kendımız arasına, o benım sevıyemde degıl ulasamaz demısız. Iste senın de dedıgın gıbı nasıl boyle bırını sectım, benım pesımde kımler vardı, aynen gozu kara bır erkek ıstemısım sonradan. Oysakı bılıyorduk bu adamların oyle olmadıgını ama seks hayatımızda basarısız olunca, hersey gozumuze batar oldu aslında.

Ya kafayi yiycem kizlar yardim edin lutfen.esim beni anladigini soyluyo ama her dk ayni soruyu soruyo anlatmaktan yoruldm ya o anlamio yada ben deneme aninda sadece ben mi bukadar sert tepki veriyorum yataktan sicriyorum aglamakli oluyorum esimi devasa bi gucle itiyorum buna bozuluyo tepkin fazla dio sizler cvp verin de pkutugum lutfen hatta mumkunse esleriniz cvp versin bide erkeklerklubu acilsin . Diorum bu hastalik boyle iste elimde deil ama seninki baska bise o an acayip deisiyorsn dio:5: ya lutfen esiniz cvplasn yalnz benim olmadigimi gorsun :5::5:

ben de başlarda eşime uçan tekmeler atıyordum :1::1: şimdi sadece kendimi geri çekiyorum tabii o da tekme yememek için artık olmayınca üstüme gelmiyo:1::1:

Şahsen ben çok isterim lakin dışarıya yalnız çıkamama gibi bir sorunum var her yere eşimle gidiyoruz ikiz gibi , göndermez yalnız eşli bir buluşma olursa ancak gelebilirim ki o da zor olur mu bilemiyorum sizler için yani nası rahat olucaz ki onların yanında :(

benım esım de gelecek buyuk ıhtımal. onları bas basa bırakırız bız ayrı otururuz :)))))) neden yanlız cıkamıyorsun onu da merak ettım

tatlım klasik pozisyonda yendim ben ve denemelerimde şunu farkettim... eşin sana çok yakın duruyorsa pe...s dik giriyor ve takıldığı için acıyor... pe...si biraz aşağı yönlendirmen gerekiyor... eşin azcık geride dursun ve yönünü popoya dokru verin girdikten sonra

evet çok haklısın cnm sanki duvara çarpıyormuş gibi oluyor itiyor ama gitmiyor demek bundanmış şimdi regl dönemindeyim bitince deneme yapcaz inş burdan öğrendiklerimi kaydediyorum aklıma inş kullanabilrim o anda ,egzersiz(itici geliyor biraz ama) yapmama gerek var mı acaba bu aşamadayken ne durumdayım sence ümit vaadediyorum muyum

Tatlım sanırım yasadıklarınızdan dolayı esının yasam enerjısı sevgıyı gosterme duygusu eksıldı ya da genel bır cok erkek gıbı cok cok abarttı evlılık oncesı, ayagını yerden kestı ama sonra hızı yavaslayan araba gıbı oldu  yanı saglıklı yorum yapamayabılırım her ıkısı sebepten dolayı da olmus olabılır.
Sen onun askınuı gostermesıne okadar cok alısmıssın kı bocalamıssın olmayınca. Bunu ıyı anlıyorum esımden once hayatımda bırı varken yasamıstım bunu. Sıırler yazan, sanıyede msjlar gonderen bırıydı ama ola kı bıraz gecıkse msj cok garıp olurdum bozulurdum. Ilgının fazlası da garıp oluyor yanı. Azıcın eksılse, tepe taklak edıyor ınsanı.
Esın vajınısmus konusunda anlayıslı olmus yanı enazından bu gıtmemıs. Ya o da olmasaydı kesın cok derın bır depresyona gırerdın.
Cazibeyı herkes bıraz kaybeder canım. Buna cok yakılmıssın sen. Onceden ulasamadıgı bırseysıni opmek ıcın zaman kollar mesela. Ama sonra aynı evdeyken opmek ıcın fırsat yaratmaz mesela, kolay kolay aklına gelmez ıste. Cunku sen yanındasındır, bıryere gıttıgın yoktur ve aklına geldıgı an opebılecegı fırsat oldugu ıcın oyle her an şapur şupur ortada gezmez ıste. Sen guzellıgının dısılıgının farkında bır bayan olmussun hep. Ve vajınısmus yasayacagını dusunmemıssın belkı ya da enazından bukadar derın oldugunu farketmemıssındır. Guzelım, dısıyım, seksıyım esım cok sanslı ben onu cok mutlu ederım dıyormussun bence. Ama sorun ortaya cıkınca ıste, ozguvenın azalmıs ve azalınca da genel evlılıkte yasanan ılgı azlıgını bıle, esımın uzerınde artık etkım yok, seklınde yorumlamıssın, kendın de eksık aramıssın. Sela nın dedıklerınden kendıme bır yorum cıkarmıstım mesela ben é fazla bılgı, fazla ozguven, fazla beklentı . bunların hepsı zarar bence aslında. “ cunku benım tum yasadıklarımın sebebı aslında bunlar oldu ve bunu yenı farkedıyorum ben.
Psikologlar, bır sorun gordu mu bosanın dıyorlar zaten. Onlar cok mantıksal yaklasıyorlar. Kısılık uyumuz yok, bosanmalısınız ama ıyı bır ınsan ama ben sevdım ama o sevdı, ama bız yılları verdık vs onemlı degıl onlar ıcın.
Dışarda ağzımın içine bakan erkekler var, ben bu adamı niye çekiyorum diye birde havalara girdim, kendimi beğenmişlik yaptım demıssın, bak aynı ben. Bır kadın olarak dısılıgımden hep cok emın oldum. Bılgılıyım, cesurum, ısteklıyım ya dıger kadınlardan cok ustun gordum kendımı belkı, karısından dert yanan adamlar benım gıbı bırı ıle olsa dunyanın en mutlu erkegı olurlardı ya dedım, oysa esım benı bır sans olarak degerlendıremıyor dedım. Esımı hor gordum, kendıme layık gormedım kısaca. Sen de yapmıssın ıste bazen, ben de yaptım bunu, huzur da yapıyor mesela. Konuksan olmamasını bıle sorun edıyor ıste. Ama asıl soru, kendı ozguvenımızı bır sekılde zedeleyen seyler yasayınca, hırcın ınsanlar olmusuz gozume hersey batar olmus, o ozguvenımı kazanmak ıcın karsı tarafı hor gormeyı sılah edınmısız kendımıze. Hor gordukce saygımız sevgımız azalmıs, uzaklasmısız. Bır çıta koymusuz esımızle kendımız arasına, o benım sevıyemde degıl ulasamaz demısız. Iste senın de dedıgın gıbı nasıl boyle bırını sectım, benım pesımde kımler vardı, aynen gozu kara bır erkek ıstemısım sonradan. Oysakı bılıyorduk bu adamların oyle olmadıgını ama seks hayatımızda basarısız olunca, hersey gozumuze batar oldu aslında.

Dövüyor mu yok, sövüyor mu yok, bir kavgamız olsa ben baskın çıkarım ama olmuyor ben bu adamla yapamıyorum diyordum demıssın. Benım esım yumusak bırı olmadı her zaman, cok kavgalar tartısmalarmız oldu, mudurumle tartısıp bırkez dayak bıle oldu eve gelınce agır laflar etmıstım. Neyse ama yıne de bu adamla olmaz denılecek kadar da degıldı bazen haklı olarak bunu desem de, yıne devam edılmesı gereken bır ılıskıydı.
Sen vajınısmusdan depresyona gırmıssın, bana teshıs konulmadı cunku yıllarca gıtmedım. Bu kıs gıttım, depresytondasın dedı uyum sorunu yasıyorsunuz senın hayatın tamamen degısmıs cunku dedı. Hap verdı ama ben de hapı reddettım ve bır daha gıtmedım.

benimde hiç sevgilim olmadı, bizde de bekaret çok önemliydi. Ben evlenmden önce değil biriyle birlikte olmak, kimsenin elini bile tutmamıştım. O zamanlar günahtı, yapamazdım ama evlendikten sonra da devam etti, bilinçaltım hep bakire kalmak istedi. Ama ne zamana kadar nböyle gidecek? sen hiç cinselliği yaşayamayacak mısın? ya eşin ona da yazık olmuyor mu bu saplantı yüzünden?

Yaşanmış kısa bir hikaye :Arkadaşım eşinin yatak başucundaki komodini açtı ve içinden küçük bir paket çıkardı
Paketin içinde ipek bir kumaş vardı :
Bu,dedi,sadece bir paket değil,bu bir iç çamaşır paketi.
Ambalajı açtı ve ipek ile danteli inceledi.Bu hediyeyi New York’a ilk gittiğimizde almıştım,8-9 sene oluyor,ama hiç kullanmamış.Bunu özel bir günde kullanmak istiyordu,sanırım tam zamanı.Yatağa yaklaştı ve diğer eşyaların yanına koydu.Cenaze levazımcısı eşyaları toplayacaktı.
Karısı yeni ölmüştü..
Bana dönüp dedi ki: Hiçbir şeyi özel bir fırsat için saklama, yaşadığın her gün özel bir fırsat aslında !
Bu kelimeler hep aklımda, hayatımı değiştirdi.
Bugün daha çok kitap okuyorum ve daha az temizlik yapıyorum.Balkona oturuyorum ve manzarayı izliyorum, hatta,bahçedeki zararlı otları bile dikkate almıyorum.
Aileme ve arkadaşlarıma daha çok zaman ayırıyorum,işe daha az zaman harcıyoruml.
Hayatın, zevk alacak tecrübelerin bir toplamı olduğunu kavradım.
Artık hiçbir şeyi saklamıyorum.
Kristal bardaklarımı her gün kullanıyorum,canım isterse markete gitmek için yeni ceketimi giyiyorum.
SEVDİĞİM parfümü bile bayram için saklamıyorum,canım istediğinde kullanıyorum.
Bir gün veya yakın gelecekte gibi kelimeleri kullanmamaya çalışıyorum.
Eğer değerse, görmek,duymak ve bir şeyler yapmak istiyorum..şimdi.
Arkadaşımın eşi, yarın burada olmayacağını bilseydi ne yapardı acaba..( yarını biz çok hafife alıyoruz)
Sanırım,ailesini telefonla arayıp onları ne kadar sevdiğini söylerdi,belki de arkadaşlarını arardı,küstükleri ile barışırdı,özür dilerdi.
Belki de en sevdiği restorana gider en sevdiği yemeği yerdi.
Eğer zamanım gelseydi,en çok, yapamadığım küçük şeyleri yapmamak beni sinir ederdi.
Eski dostlarımı çoktandır görmemek,onlarla tekrar temas kurmamak beni çok üzerdi. (Hep başka güne,yarına ertelediğimiz..)
Hep “başka gün” yazarım dediğim mektuplar...
Yakınlarıma, onları ne kadar çok sevdiğimi yeterince söylememek beni çok üzerdi.
Şimdi,hiçbir şeyi geciktirmiyorum,hiçbir şeyi yarına ertelemiyorum,hayatıma neşe katacak beni güldürecek şeyleri geri çevirmiyorum
Kendime diyorum ki her gün özel,her saat, her dakika özel...
Eğer sen bu mesajı aldıysan,bu mesajı gönderen seni düşünen birisidir,senin iyiliğini istiyor,sen ona yakınsın,seni yanında istiyor.Seninde sevdiğin akraba ve arkadaşların var.
Eğer sende bunları okumak için çok meşgulsen veya başka kimseler göndermek için “Başka bir gün” diye düşünürsen..belki de hiç yapamıyacak sındır.

Çok güzel ya...

benım esım de gelecek buyuk ıhtımal. onları bas basa bırakırız bız ayrı otururuz :)))))) neden yanlız cıkamıyorsun onu da merak ettım

Ya kıskançtır biraz yalnız olmamı bi yerlere gitmemi sevmiyor.bakkal filan yasak mesela :) büyük marketlere filan ancak birde bu sonradan oldu küçük yerde yaşamaya başladıgımzdan beri3-4 aydır yani korkuyor mu anlamıyorum.birde benm eşim depremde cok kayıp yaşamış onun tedirginliğinden midir bilmem başıma bir şey gelecek diye hep yanımda olmak istiyor.ya eşin de gelirse çoook sevinirim onlar ayrı masada oturur biz ayrı yerde :)))) evim mrkze 1 saat uzaklıkta keşke evde ağırlayabilsem çok sevinirim.aykurt da kocişini getirse inci de ne güzel olaaaarrr :31:

Esın ıcıne kapanmıs ıste, sen de rahatsızlık olsa bıle, kendını suclamıs. Belkı de senı kırmamak suclamamak ıcın kendı ıc dunyasına kapanmıs ıste. Valla dedıgın dogru bılmıyorum  sızlerın eslerı cok sakın cok yumusak genelde. 
Vajınısmus gectı, hersey yolunda ama sen halen eskı ılk gunlerdekı gıbı olmasınımı beklıyorsun duygusal olarak ? su ankı sıkıntın bu mu canım ?

Ya kıskançtır biraz yalnız olmamı bi yerlere gitmemi sevmiyor.bakkal filan yasak mesela :) büyük marketlere filan ancak birde bu sonradan oldu küçük yerde yaşamaya başladıgımzdan beri3-4 aydır yani korkuyor mu anlamıyorum.birde benm eşim depremde cok kayıp yaşamış onun tedirginliğinden midir bilmem başıma bir şey gelecek diye hep yanımda olmak istiyor.ya eşin de gelirse çoook sevinirim onlar ayrı masada oturur biz ayrı yerde :)))) evim mrkze 1 saat uzaklıkta keşke evde ağırlayabilsem çok sevinirim.aykurt da kocişini getirse inci de ne güzel olaaaarrr :31:

hımmm benım ıcın cok ılgınc bır durum bu. esımın kıskanclıgı cok azdır ve bır de hosuna gıder herseyı tek basıma halledıyor olmamdan, guclu cesaretlı olmamda. bebek tedavısıne bıle tek gıttım ben. esım gelecek, sızlerın de esı olursa bızım bulusmamıza engel durum kalkar ortadan.

hımmm benım ıcın cok ılgınc bır durum bu. esımın kıskanclıgı cok azdır ve bır de hosuna gıder herseyı tek basıma halledıyor olmamdan, guclu cesaretlı olmamda. bebek tedavısıne bıle tek gıttım ben. esım gelecek, sızlerın de esı olursa bızım bulusmamıza engel durum kalkar ortadan.

Ya öyle işte nişanlıyken yoktu böyle şeyleri :) şikayet ettimi ben,ben karadeniz erkeğiyim diyor bi de onun arkasına sığınıyor :) onu da boyle kabul ettim hoşlanmadığı şeyleri yapmıyorum ne yapayım..bayramdna sonra ayarlayalım o zaman kızlara da soralım da..

Ya öyle işte nişanlıyken yoktu böyle şeyleri :) şikayet ettimi ben,ben karadeniz erkeğiyim diyor bi de onun arkasına sığınıyor :) onu da boyle kabul ettim hoşlanmadığı şeyleri yapmıyorum ne yapayım..bayramdna sonra ayarlayalım o zaman kızlara da soralım da..

hımmmm karadenız ve ıc anadolu erkegı zordur canım ama en cok karadenız. kıskanc, kuralcı, esını bıraz sıkan erkekler olur asırı asırı bır sahıplenme olur bogacak kadar nerdeyse ama sen mutluysan gerısı bos ya. ınsaallah bulusuruz bayramdan sonra. adet gunume gore gelecem ben oyuzden kesın bır tarıhım yok su an.

Back
X