Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

tesekkur edrim selacim gercekten sizlere cok minnettarim.onceden burayi okuyup oyle bisiler yaziyordum ama simdi egzersiz yapma cabalarindan sonra sizlerin kiymetini daha iyi anladim.dun yapmaya calistim 0 dilatorle olmadi.esim de yanimdaydi cok garipti uzerime bir ortu aldim oyle yapmaya calisiyorum. esime diyorum sana garip mi geliyor, hayir diyor seni takdir ediyorum:) yani bugun de deneyip yapamayinca hakikaten su vajinismusu yensek dunyanin en basarili kadinlarindan daha basarili oluruz gibi geliyor bana...sana beyninin yapma dedigi seyi israrla yapabiliyorsan bu mukemmel bir guc gercekten...ve de Allah buyuk.bunda da bir hikmet var elbette, cunku su dunyada hikmetsiz hic bir is yok biz hikmetini goremesek de..belki hikmeti su bu problemi asinca evliligimizin kiymeti birden bine cikacak...haydi gorusuruz...sana da iyi gunler canim insa sen de tamamen bu skintidan kurtulursun..

Eşinin kıymetini bil işte. ben egzersiz yaparken eşim yazzık daha kendini tanımıyor, ergen çocuk gibi kendini keşfediyorsun, yakında sivilcende çıkar senin derdi. Birde şakayla karışık alay ederdi :63: ama hakikaten hiç kendimi tanımıyormuşum , ilerledikçe anlaycaksın ne demek istediğimi :34:.

Vajidaslarimmm annemler umreye gidioo bolbol dua edecek ozellikle dedimm anne ben ve benim gibibutun hastalara sifa ver sikintisindan kurtar die dua yazip eline verdm rabbim duysun ins.

sağol, ben yendim alışma sürecindeyim. dün 3 ay oldu yeneli :16::16::16::16: üstüne örtü örtme, kendini belden aşağı çıplak görmeye alıştır. soğuksa örtebilirsin tabi, ben aparatı yerleştirip bekletirken üstümü örtüyordum ama kışın egzersiz yaptığım için :)))

soguk oluyor ama klimadan.ama benim normal zamanda da aciksa altim sanki vajinama firtinalar esiyor gibi hissediyorum yani anlayacagin oraya havanin bile girmesi beni rahatsiz ediyor.ben galiba ileri derece vajinismusum haaa:)

Eşinin kıymetini bil işte. ben egzersiz yaparken eşim yazzık daha kendini tanımıyor, ergen çocuk gibi kendini keşfediyorsun, yakında sivilcende çıkar senin derdi. Birde şakayla karışık alay ederdi :63: ama hakikaten hiç kendimi tanımıyormuşum , ilerledikçe anlaycaksın ne demek istediğimi :34:.

ya esim de iste dilatore cok para harcadik diye oyle diyor, senin esin de seni gaza getirmek icin soylemistir..erkek milleti kadin ruhundan anlamaz.her erkek kadin ruhunu anlasa idi onca kadin lezbiyen olmazdi yani:)

soguk oluyor ama klimadan.ama benim normal zamanda da aciksa altim sanki vajinama firtinalar esiyor gibi hissediyorum yani anlayacagin oraya havanin bile girmesi beni rahatsiz ediyor.ben galiba ileri derece vajinismusum haaa:)

havadan rahatsız oluyorsan aparatı nasıl alacaksın?? :1::1::1: hem örtü örtüp hem aynada nasıl bakabiliyorsun, şaşırdım valla ... hepimiz ileri derece olduğumuzu düşünüyorduk (ben hariç, ben hep hafif vaka olduğumu düşündüm). bana da ordan hava üflese rahatsız olurum tabi ama bu bir süreç, kendini alıştırmalısın, o kadarcık rahatsızlığa katlan, sonunda vuslat var, hep bunu düşün. :12::12::12:

havadan rahatsız oluyorsan aparatı nasıl alacaksın?? :1::1::1: hem örtü örtüp hem aynada nasıl bakabiliyorsun, şaşırdım valla ... hepimiz ileri derece olduğumuzu düşünüyorduk (ben hariç, ben hep hafif vaka olduğumu düşündüm). bana da ordan hava üflese rahatsız olurum tabi ama bu bir süreç, kendini alıştırmalısın, o kadarcık rahatsızlığa katlan, sonunda vuslat var, hep bunu düşün. :12::12::12:

Kızlar kegel egzersızlerının sadece tarıfı var. Gorselı yok mu ?

görsele gerek yok ki. wc ye gidip idrarınıı tut bırak yap, sıkman gereken kasları tanı. sonra otururken, ayakta ne zaman aklına gelirse kasıp bırak. o kadar. wcde de iyice alışana kadar idrarı hep bu şekilde kas bırak yaparak yap.

görsele gerek yok ki. Wc ye gidip idrarınıı tut bırak yap, sıkman gereken kasları tanı. Sonra otururken, ayakta ne zaman aklına gelirse kasıp bırak. O kadar. Wcde de iyice alışana kadar idrarı hep bu şekilde kas bırak yaparak yap.

hımmm anladım canım. Bukadar yanı ? Ben farklı bırseyler umuyordum ne bılıyım ozel hareketler egzersızler falan. Ok anladım aynen yapacagım. Nekadar uzun sure boyle yapmak lazım kı acaba ? Sımdı de bu aklıma takıldı. Kısıden kısıye degısıyordur tabıkı ama ne bılıyım aklıma geldı ıste oyle. Sankı cok basladım da bıtmesı kaldı :)

hımmm anladım canım. Bukadar yanı ? Ben farklı bırseyler umuyordum ne bılıyım ozel hareketler egzersızler falan. Ok anladım aynen yapacagım. Nekadar uzun sure boyle yapmak lazım kı acaba ? Sımdı de bu aklıma takıldı. Kısıden kısıye degısıyordur tabıkı ama ne bılıyım aklıma geldı ıste oyle. Sankı cok basladım da bıtmesı kaldı :)

ya bunu aklına geldiği zaman ara ara yapabilirsin. sınırı süresi yok. pelvik taban kaslarını güçlendiriyor ve yaşlandığımızda, doğumlar vb. zayıflayan kaslar nedeniyle olan idrar kaçırma problemine de iyi geliyor. ilk başta günde 50 yap, sonra 100,200, 300 ne kadar istersen. ben hiç sayarak yapmadım. aklıma geldikçe kasıp bırakıyorum sadece.

merhaba, bu sabah ki egzersizimizde iki parmak prezervatif içinde yarım saat kadar içinde kalaraktan ve gitgeller yaparaktan hatta içinden çıkarmadan bir de yüzüstü yan tekrar sırtüstü dönerekten tamamladık =) bir de bişi dicem ben hiç denemiyorum eşim deniyor hep onun parmaklarını kullanıyoruz aparat olarak yani; köküne kadar aldım maşallah; ilk girişten sonra da acı hafifledi hafifledi ve hiç kalmadı tabi ben bu arada eşimle sürekli konuştum (dedikodu da yapın o dinlemese de olur siz anlatın konuşun durmadan ;)) o da rahatlattı belki de; bu gece aynısını bir daha deneyip yarın p...se geçmek istiyorum :S olacak gibi geldi bana inşallah olur... iyi ki varsınız bu arada bu forumu bulmak büyük şans oldu benim için çok büyük şans oldu keşke daha önceden bulabilseymişim Allah hepimize kolaylıklar versin pes etmek yok bayanlar özgüven özgüven özgüven var mı bizlerden daha üstün bi yaratık =))

hemen başla cnm...kegel egzersizlerini biliyosn dimi...sayfanın başında var okuyabilirsin bilmiyosan..sürekli yap...jel al ve denemelere başla canını sıkma inan kurtulacksın...takıldığın yerde sor cevaplarım

ilgin için çok teşkür ederim kegel yeni yeni yapıyorum da parmak egzesizi 1 aydır falan düzenli jelle önce tek parmak sonra iki sonra ileri geri hareket ettirmeler falan eşimin iki parmağıyla deniyorus ben yapmıyorum da bugün aştım kendimi ama iki parmağı da içimdeyken bi yüzüstü bi yan tekrar sırt üstü falan döndüm rahattı yani Allahım inşalah az kaldı =)

ilgin için çok teşkür ederim kegel yeni yeni yapıyorum da parmak egzesizi 1 aydır falan düzenli jelle önce tek parmak sonra iki sonra ileri geri hareket ettirmeler falan eşimin iki parmağıyla deniyorus ben yapmıyorum da bugün aştım kendimi ama iki parmağı da içimdeyken bi yüzüstü bi yan tekrar sırt üstü falan döndüm rahattı yani Allahım inşalah az kaldı =)

canım ben 3 parmak yapıyorum. bi de onu dene.. eşinle yapman daha güzel ben hiç eş parmağıyla denemedim, bence senin yaptığın daha doğru.. 3 parmaktan sonra dediğimde olmamıştı... ama sen eş parmağıyla yaptıgın için olacaktır bence hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz:)))

kızlar merhaba.
bugün reglime 3 gün var ve dayanamayıp gebelik testi yaptım.
ikinci çizgi çok silik çıktı. henüz tam olarak doğru sonuç vermemiştir diye düşündüm ama adetim gecikirse tekrar deniycem galiba. yok eğer gecikme olmazsa umutlar önümüzdeki aya kaldı.

olmuyor olmuyor olmuor:(((((

daha yeni basladin, baslarda olmuyor diye düsünmen normal. olmamis olabilir ama olacak.

söyle yaklas olaya, bu dilatör setleri standart ölcülerde. senin durumundaki binlerce kadin kullandi. bunlar hep arastirmalara, feedbacklere vb. dayanarak hazirlanan aparatlar. yani arkasinda binlerce arastirma, anket, geridönüs var. daha incesine fizyolojik acidan ihtiyacin yok. ama orasi kapali, dar diye düsündügün icin bence de ince ve yumusak bir seyle algini acmak üzere deneyebilirsin.

ben de ilk dilatörümü tamamen icime hemen alamamistim. ama 2-3cmlik kismi hep alabiliyordum. hepsini almam, yönü bulmam 1 haftayi buldu. ilk basta sadece ucunu vajen girisine dokundur, ve o sekilde bekle. gevse, sakinles, belki 10 dk, belki 20 dk sadece temas etsin. sonra yavas yavas nefesle hafif hafif ittirmeyi dene. böyle böyle olucak, zaten bir kere tamamini aldiktan sonra ziplaya ziplaya egzersiz yapasin gelicek. kendine zaman ver, hop diye olmuyor bazen ama mutlaka oluyor. moralini bozma.

Back
X