• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Tatlimm seni cok iyi anliyorumm gecen hafta bugun bende yarin nolcak die dusunuyodm hep 4saatlik yolda hep yapacaksin inci dedim kendikendimeacayip heyecanliydm titriyordumm resmen ya olmazsa diodum naparim hatta karar vermistim olmazsa esime bu haksizligi yapmamaliyim artk die ama cumartesi klinige gidip ilk seansa girdikten sonra hic ya olmazsa dusuncesi kalmadi yaparim artk dedim deli cesareti geldi :)
Nasil cinlattiniz kulagimi ?
Ucuncu denemeyi yaptik dun cokdaha rahatti inanamadim gitgelde yapioduk ama bisefer hizlandik bi adim daha yaptigimi gordukce cesaretm gelio hergun denemek istiyorm esim bi gece dinlen dio dusun yani..yapamasam ben yapamazdm.en korktugum pozisyonda yendim inaniorum yapacaksn

tatlımm çok sevindim düzelmesine her seferinde daha çok şaşıracağın şeyler başaracaksın çok azmettin başardın forumun gurur kaynağı diğer arkadaşlara da çok cesaret veriyor ve motive ediyorsun bence :*

meraktayım büyük gün bugündü galiba? okuyabildiklerimden herşey yolunda diye anladım az kaldı kuzum finişe halaylarla karşılıces seni :*

çevresi canım aparatın etrafını mezure ile ölçtüğünde çıkan sayı :) ayrıntılı anlattım çünkü ben anlamamıştım ilk okuduğumda

hımm anladım cnm bende dedim uzunluğumu çünkü uzunluk fark etmiyor girişi hallettikten sonra doktorumla çok denediğim için tecrübe yaptım her ne kadar hala sonuç alamasamda :((( offff ne olucak bu halimiz bilmem 13 yılım bitti anlamsız bir korku uğruna Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun...

:50::50::50::50:Umudum Tükendi artık....

merhaba tekrardan ben de burayı çok okuduktan sonra katılmıştım aranıza. ben de vajiyim diyordum eşim kabul etmiyordu sadece korkaksın diyordu ve 3 gün önce kafama yazmıştım olacak korkma diye bütün gün nefes ve ıkınma egzersizleri yapmıştım. yarıya kadar alabilmiştim ve ilk defa eşim boşaldığında dışarı akmamıştı spermler.bunun için çok mutlu olmuştum çünkü bebiş istiyorum hem de çoookkk... nacizane fikir paylaşmak istiyorum.biz kafamızda büyütüyoruz sadece. kendi kendimizle halledebileceğimiz bir problem aslında. ha bu arada dün gece bişi yapmadık.ama bu gece için güzel düşüncelerim var. inşl bu işi herkes bitirir bir an önce...

tatlım çok iyi durumdasın aslında güzel düşüncelerini hiç eksik etme çünkü herşey kafada bitiyor olumlu düşün herşey çok güzel olacak :)

Kızlar ayıp olmazsa birşey sorucam size bahsettiğiniz 7 cm 11 cm uzunluğumu genişliğimi aparatın yardımcı olurmusunuz...

bende yeni başladım ama özellikle bende sordum arkadaşlara boyundan çok kalınlığın cm önemliymiş eğer mumla yapıyorsan peçete ile kalınlaştirıp çevresini ölçeceksin

kuzum nerelerdesin nasıl gidiyor egzersizler ne aşamadasın en yakında yeneceklerden birisin benim gözümde olumlu pozitif tavrın seni kocamaaan 1 adım daha yaklaştırıyor finale halayının başını ben çekmek istiyorum ona göre ;))

hımm anladım cnm bende dedim uzunluğumu çünkü uzunluk fark etmiyor girişi hallettikten sonra doktorumla çok denediğim için tecrübe yaptım her ne kadar hala sonuç alamasamda :((( offff ne olucak bu halimiz bilmem 13 yılım bitti anlamsız bir korku uğruna Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun...

:50::50::50::50:Umudum Tükendi artık....

canım umudunu kaybetme asla. dahlia arkadaşımız var o 16 yıl çekmiş bu sıkıntıyı onu düşün. yenebilirsin. sadece azcık cesaret. bilmiyorum son 2 aydır çok sıkı tak,ip edemiyorum forumu ne aşamadasın ama yapabilirsin bu sorunu herkes eninde sonunda yeniyor. sen de yeneceksin inşallah..

canım umudunu kaybetme asla. dahlia arkadaşımız var o 16 yıl çekmiş bu sıkıntıyı onu düşün. yenebilirsin. sadece azcık cesaret. bilmiyorum son 2 aydır çok sıkı tak,ip edemiyorum forumu ne aşamadasın ama yapabilirsin bu sorunu herkes eninde sonunda yeniyor. sen de yeneceksin inşallah..

Evet canım beterin beteri var Bazen çok umutlanıyorum bazende böyle umutsuz oluyorum kendime güvenim gidiyor ... Ben Eski üyeyim fakat bu konuya yeni yazmaya başladım okuduklarım beni çok etkiledi başarı öyküleri çabalar güzel sonuçlar tek olmadığımı gördüm üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim inan ki... ben birkaç yıl önce dr gittim şu an okuduklarıma göre buradaki yazıları aslında bende bayağı bir ilerleme katetmişim diyorum mum falan artık çocuk oyuncağı geliyar ama eşli denemede tık yok eskisi kadar sıkmıyorum aslında kendimi ama yönü ayarlayamıyoruz heralde artıl eşimdede sabır tükendiği için deneme bile yapmak istemiyor denesek ne olacak olmuyor diyor bende daha çok karamsar oluyorum oda haklı az zaman değil ama sonları artık bence inşallah Allahımında izni ile az daha sabretse olur gibi geliyor bilmiyorum canım ne olucak....

Evet canım beterin beteri var Bazen çok umutlanıyorum bazende böyle umutsuz oluyorum kendime güvenim gidiyor ... Ben Eski üyeyim fakat bu konuya yeni yazmaya başladım okuduklarım beni çok etkiledi başarı öyküleri çabalar güzel sonuçlar tek olmadığımı gördüm üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim inan ki... ben birkaç yıl önce dr gittim şu an okuduklarıma göre buradaki yazıları aslında bende bayağı bir ilerleme katetmişim diyorum mum falan artık çocuk oyuncağı geliyar ama eşli denemede tık yok eskisi kadar sıkmıyorum aslında kendimi ama yönü ayarlayamıyoruz heralde artıl eşimdede sabır tükendiği için deneme bile yapmak istemiyor denesek ne olacak olmuyor diyor bende daha çok karamsar oluyorum oda haklı az zaman değil ama sonları artık bence inşallah Allahımında izni ile az daha sabretse olur gibi geliyor bilmiyorum canım ne olucak....

gibisi fazla olacak hep derim önce kafada bitirmek lazım bu işi ve yine söylüyorum acı yok korku yok demesi kolay tabi dersin belki ama ilişkiye girmek demesinden daha kolay inan yapıcam de hırs yap burdan motive oluyorsundur muhtemelen ama kendi kendini ve eşini de motive et zihnin hazır olsun ki fiziksel olarak da hazır olabilesin asla umutsuzluğa düşme olmasa bu illetin çaresi nasıl yenerdik-yenerdi bunca arkadaş kimisi haftalar sonra kimisi aylar kimisi yıllar ama illaki düzelecek umudunu asla kaybetme gözünü seviim üzülüyorum ben böle umutsuzluğa kapılınca arkadaşlar ne demiş büyüklerimiz bi ölümün çaresi yok geri kalan herşeyin var çaresi çözümü... sıkıntının sonu selamettir yıllar geçti deme bence bu illette 10 günde bir 10 yılda sen vazgeçme sakın sakın!!

kızlarrr inş tatile çıkıyoruz bir haftaya ilk tatilimiz bu bizim gecen senekını saymıyorum 50 tane gecelik götrdüm ceyızıme özel adlıgım hepsi salya sumuk oldu aglamaktan :1::1::1::1: hüsranndı her gün deneme her gün deneme sonuc kavgalı suratsız balayı cıftı :19::19::19::19: bu gecelıklerı gercekten kadın olup gıyebıelcekmıyım dıyordum hatta bıgun esım vajılıyken gıymıstım yıne bı aksam aman gıyıyorsun gıyıyorsun bırsey oldugu yok olay gecelıkte degıl gıbı bı cumle kurmustu erkekler bazen cok düz ve kırıcı olabılıyor nasıl gücüme gitmişti oturup ona da ağlamıştım bi güzel sonra özür diledi oyle demek ıstemedım falan..sagolsun ustume gelmedı sabrettı ama nadırde olsa bazen boyle höt höt cümle kuruyordu Allahım diyordum soyle gercek bır karı koca olarak tatl ne zaman yaparım kı ben bu seneymıss :1::1::1: ARTIK valizimi hazırlarken aynı seyı hıssetmıyecegım Hadiii egzersizcilerrr hızlanınnn sizde giydiklerinizi,n hakkını verin :1::1::1::1::1:

gibisi fazla olacak hep derim önce kafada bitirmek lazım bu işi ve yine söylüyorum acı yok korku yok demesi kolay tabi dersin belki ama ilişkiye girmek demesinden daha kolay inan yapıcam de hırs yap burdan motive oluyorsundur muhtemelen ama kendi kendini ve eşini de motive et zihnin hazır olsun ki fiziksel olarak da hazır olabilesin asla umutsuzluğa düşme olmasa bu illetin çaresi nasıl yenerdik-yenerdi bunca arkadaş kimisi haftalar sonra kimisi aylar kimisi yıllar ama illaki düzelecek umudunu asla kaybetme gözünü seviim üzülüyorum ben böle umutsuzluğa kapılınca arkadaşlar ne demiş büyüklerimiz bi ölümün çaresi yok geri kalan herşeyin var çaresi çözümü... sıkıntının sonu selamettir yıllar geçti deme bence bu illette 10 günde bir 10 yılda sen vazgeçme sakın sakın!!

Haklısın canım sirkelenme zamanı geldide geçiyor herşeyden önce yaş geçiyor ömür bitiyor en güzel yıllarımızı bu hastalık yüzünden yaşayamadık ki Allah beterinden saklasın başka dert vermesin herşey Allahta Şifasıda önce Allahtan sonrada beyinde bitirince sanırım hadi bakalım en kısa zamanda müjdeli haberler alıp vermek dileği ile .... Bide birşey daha sorucam canım ya İncinin gittiği Ankaradaki Dr bide gideyim diyorum ne yapmamı önerirsin yanlız denememi yoksa dr mı karar veremiyorum hangisi daha hızlı sonuç olur....

sorular sorular aklımdaki sorular...selam canlarım nasılsınız?gecen gun de aynısını sordum ama cevap alamadım kimseden!!! mumla egzersızı gecıp bıraz daha kalınlastırdım fakat kalınlastırdıktan sonra sankı bir yerde takıldı kayıp gıtmedı.sanki parmagımı bır balona sokmusum da esnetmeye calısıyormusum gıbı bırseydı 3-4 cm kadar gırdı daha ılerlemedı.ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevınırım.

soruna cevap gelmiştir muhtemelen ama ben yine de yazayım :) o takıldığın yerde yönü değiştirmen lazım, tam karşıya doğru değil de biraz popoya eğim vererek it. yarı oturur durumdaysan biraz aşağı yön vermen gerekiyor. dilerim bir an önce yönü bulursun. yönü bulunca gerisi çok kolay çünkü, takıldığında aparatı oynat, sağa sola, en çok da aşağı doğru, o boşluğu bulunca kendiliğinden kayacak zaten. güzel gidiyorsun, devam :46::46::46: :nazar::nazar::nazar:

Haklısın canım sirkelenme zamanı geldide geçiyor herşeyden önce yaş geçiyor ömür bitiyor en güzel yıllarımızı bu hastalık yüzünden yaşayamadık ki Allah beterinden saklasın başka dert vermesin herşey Allahta Şifasıda önce Allahtan sonrada beyinde bitirince sanırım hadi bakalım en kısa zamanda müjdeli haberler alıp vermek dileği ile .... Bide birşey daha sorucam canım ya İncinin gittiği Ankaradaki Dr bide gideyim diyorum ne yapmamı önerirsin yanlız denememi yoksa dr mı karar veremiyorum hangisi daha hızlı sonuç olur....[/QUOTE

ıncıde canım egzersız yaptı ılk daha sonra sonuc alamayınca gıttı dr sende bence egzersızleını ılk bı yap ınan varya orayı tanımaya baslayıncaaa sureklı egzersız yapmak ıstıycekınnn

soruna cevap gelmiştir muhtemelen ama ben yine de yazayım :) o takıldığın yerde yönü değiştirmen lazım, tam karşıya doğru değil de biraz popoya eğim vererek it. yarı oturur durumdaysan biraz aşağı yön vermen gerekiyor. dilerim bir an önce yönü bulursun. yönü bulunca gerisi çok kolay çünkü, takıldığında aparatı oynat, sağa sola, en çok da aşağı doğru, o boşluğu bulunca kendiliğinden kayacak zaten. güzel gidiyorsun, devam :46::46::46: :nazar::nazar::nazar:

anam sela gelmısss ya nerdesın sen ?yemın ederım gelsede benı bı sılkelese dıye bakıyodummm :54:

Haklısın canım sirkelenme zamanı geldide geçiyor herşeyden önce yaş geçiyor ömür bitiyor en güzel yıllarımızı bu hastalık yüzünden yaşayamadık ki Allah beterinden saklasın başka dert vermesin herşey Allahta Şifasıda önce Allahtan sonrada beyinde bitirince sanırım hadi bakalım en kısa zamanda müjdeli haberler alıp vermek dileği ile .... Bide birşey daha sorucam canım ya İncinin gittiği Ankaradaki Dr bide gideyim diyorum ne yapmamı önerirsin yanlız denememi yoksa dr mı karar veremiyorum hangisi daha hızlı sonuç olur....[/QUOTE

ıncıde canım egzersız yaptı ılk daha sonra sonuc alamayınca gıttı dr sende bence egzersızleını ılk bı yap ınan varya orayı tanımaya baslayıncaaa sureklı egzersız yapmak ıstıycekınnn

Evet ama ben egzersizleri yapabiliyorum zor olsada , sadece eşli kısımda sıkıntı var Hipnoterapi ile geçermi die düşünüyorum belkide kolayıma öyle geliyor ne dersin...

selam kızlar siteyi tesadüfen keşfettim vajinismus ile birşeyler okurken bir kaç gündür sitede geziyorum çok hoşuma gitti. bide size birşey sormak istiyorum dr. cem keçenin hangi kitabını öneriyorsunuz kendime 1,5 ay verdim eğer olmazsa para ayarlayıp doktora gitmek istiyorum. burda hepiniz kitapla mı yapıyorsunuz yoksa birbirinize yardmcı mı oluyorsunuz bide kitapla başaran var mı??* yardım ederseniz çok sevinirim

ben cem keçe' nin "10 adımda vajinismus tedavisi" diye bir kitabını okudum. çok faydasını gördüm. eğer almayı düşünüyorsan onu öneririm. bu konuda terapi gören bir çifti seans seans anlatıyor, yararlı bilgiler ve egzersizleri öğretiyor. kitabın yanında burada da çok destek buldum, sorularına cevap veren birisi mutlaka bulunur burada. egzersize başlarsan herkes tecrübelerini paylaşır seninle. aynı derdi çektiğimiz için birbirimizi çok iyi anlayabiliyoruz.

Evet ama ben egzersizleri yapabiliyorum zor olsada , sadece eşli kısımda sıkıntı var Hipnoterapi ile geçermi die düşünüyorum belkide kolayıma öyle geliyor ne dersin...

neyle calısıyosun egzersızı kac cm desınn bende suan egzersız asamsındayım bugun denemeyı dusunuyrum hıpnoterapıyı bılemıycemm sen bıde ıncıyle ayrıntılı bı sekılde konus bakalımmm herseyın hayırlısııı

selam kizlar daha öncede sormustum ama cevap alamadim :)
simdi öncelikle kesinlikle kizlik zari ile ilgili bi problemimiz yok, ne esimin ne benim :)
benim tek merak ettigim, siz parmak egzersizi yapiyorsunuz ya, nasil oluyor yani zar yirtiliyordur mutlaka aci oluyordur? öyle olacagina direk p...nis almak mantikli degil mi?
benim reglim bitti yarin tekrar kocisimle denemek istiyorum, ama cok az sulaniyorum yani buna cözüm var mi? sonuc olarak o jeller vajinanin icini sulandirmiyor dimi?
kusura bakmayin böyle acik secik yaziyorum ama nasil ifade edicemi bilemedim

zarın yırtılması demek, orada perde varmışçasına bir açılma değil. orası zaten açık bir delik, etrafında da incecik bir tabaka var halka şeklinde. zar işte o tabakadaki kılcal damarlardan birinin ya da birkaçının zedelenmesi o nedenle de azıcık pembemsi bir sıvı gelmesi. soğan zarı kadar ince bir şey o, acı hissetmen mümkün değil. bizim duyduğumuz acı ya da yanma zardan değil, kendimizi kasmamızdan dolayı oluyor. bununla kafanı meşgul etme, madem zarla sorunun yok, onun acımadığını da bilmen gerek :))

sulanma konusunda hepimiz aynıyız, gerildiğimiz için ıslaklık olmuyor bunun çözümü de jel. ben jeli hep girişe sürüyorum, içeri değil, o da yetiyor. ilk başta zorlandığımız için jel bizim kurtarıcımız. içerisi zaten nemli, gitgel yaptıkça kayganlaşacak şekilde tasarlanmış. zamanla sen de bunu göreceksin. ama başlarda kuruluk çok oluyor, kendine sürdükten sonra eşini de jelle, bu şekilde içerideki kuruluğu da bertaraf edersin. gayet cesaretlisin, böyle devam et. kısa sürede yeneceksin. (hatta belki yendin, ben geriden geliyorum da okumakta :52::52::52::52: )

Back
X