Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Günaydın kızlar haftasonu çok yoğundum hiç giremedim 3 gelin olmuş ne güzel yaa :16::16::16:darısı diğerlerinin başına

Gokceeeeeeeeeeeeeee Olduuuuuuuuuuuuu. Saskinim oldunu anlamiyorum bile ama olduuuu:52:
anammm anammmmmmmmmmmm harikaaaaaaaaaaaaaaa elmasssssssssssssssssss bacım hadi bakalım tebriklerrrrrr işte buraya kadardı :21:

Evetttttt inAnamiyorum hala yani olmamis gibi geliyo git gel bile yaptim altta ustte denedim esime sordum icerdemesin die resmen oldu farkli pozisyonlarda birkac kez alabildim ama anlamadim:17::52:

ve şimdi tüm halaylar sanaaaaa gelsin :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

vede tüm gangamlarda sana gelsin :21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21:

hadi çiçekle eğlencemizi süsleyelim :71: :71: :71: harikasın bacım çok çok tebrik ediyorummm

1 oasis
2 mina13
veeee

dün son saatlerde oluveren
3 elmas

harikasınız kızlarrr çok çok tebriklerrr en kötü anınız böyle olsun mutluluğnuz katlanarak artsın aileniz kalabalıklaşsın emi

$imw32v5wzfx.gif $imw32v5wzfx.gif

Kızlarr günaydın hafta sonu giremedim nete ne güzel 3 kişimiz daha gelin olmuşş...gerçekten ama gerçeken anlamıyosunuz kızlarrr ..ben 8 seneden sonra bumuymuş dedim artık bundan yola çıkın :)))

gelinlerimizede mutluluklarr allah bi daha yaşatmasın :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65:

Kızlar mrhba uzun süre düşündüm yazıp yazmamayı ama belki yardımcı olabilirsiniz banada diye yazmak istedim:14:

Ben evleneli aylar oldu ama hala bakireyim, doktora gittim sen vajınısmus değilsin dedi, pskologa yonlendırdı, 2 seans oldu ama gelişme yok, napıcagımı şaşırdım.

Kendım vajınden içeri giremıyorum, eşim parmağıyla ileri gidebılıyor ama oturmaya kalktıgımda ucundan sonrasına ilerlemeye cesaret edemıyorum ayaklarımı açmaya cesaret edemıyorum ileri gitsem belkı olucak ama olmuyo.

Nasıl başardınız merak edıyorum, kendi kendime deneme yaparak önce zarı aşıp sonra eşimle denemeye karar verdim, çunku ben yapamayınca uzulunce eşimde denemek istemıyor hazır olmadan, ama bekledikçede kotu hissedıyorum, lutfen yardım edın banada

Kızlar mrhba uzun süre düşündüm yazıp yazmamayı ama belki yardımcı olabilirsiniz banada diye yazmak istedim:14:

Ben evleneli aylar oldu ama hala bakireyim, doktora gittim sen vajınısmus değilsin dedi, pskologa yonlendırdı, 2 seans oldu ama gelişme yok, napıcagımı şaşırdım.

Kendım vajınden içeri giremıyorum, eşim parmağıyla ileri gidebılıyor ama oturmaya kalktıgımda ucundan sonrasına ilerlemeye cesaret edemıyorum ayaklarımı açmaya cesaret edemıyorum ileri gitsem belkı olucak ama olmuyo.

Nasıl başardınız merak edıyorum, kendi kendime deneme yaparak önce zarı aşıp sonra eşimle denemeye karar verdim, çunku ben yapamayınca uzulunce eşimde denemek istemıyor hazır olmadan, ama bekledikçede kotu hissedıyorum, lutfen yardım edın banada

merhaba öncelikle buraya yazmakla çok iyi etmişsin çünkü bana göre ihtiyacın olan şey sadece cesaret...zar ilişki için engel taşıyan mühür gibi birşey değil geçişi kapatmıyor.kendin bir kaç defa egzersiz yaparak psikolojik olarak kendini rahatlatabilirsin.durumun hiç de kötü değil,sadece korkuyorsun.egzersizi parmakla yapmaya çalışıp başaramadıysan kendine aparatlar hazırla kulak pamuklarını birleştirip dene,ya da beyaz mum,rimel,gözkalemi gibi cisimlerle çalışmaya başla,ben kendi parmağımla yapamamıştım mesela...ama sen eş parmağıyla yapabiliyorsan o şekilde de devam edebilirsiniz.yani eşinin serçe parmağıyla başlayarak sonra diğer parmaklar ve iki parmak şeklinde deneyerek oranın ne kadar esnek olduğunu hissedebilirsin,böylece kendine güvenirsin e psikolojik olarak da rahatlarsın.kafamızda büyüttüğümüz gibi birşey değil kesinlikle.yönünü ayarladıktan sonra o zaten gideceği yeri biliyor.lütfen korkularının üstüne git ve mutluluğu erteleme.aklına takılan birşey olursa ya da kendini yanlız hissedersen yine yaz elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

ÖNCELİKLE YAZDIĞIN İÇİN TEBRİKLER...VAJİNÜSMÜS BİRÇOK EVREYE SAHİP PSİKOLOJİK BİR RAHATSIZLIK VE AZCIKDA ANATOMİK ETKİSİ VAR ORDAKİ KASLARIN GELİŞİMİ YÖNETİMİ AÇISINDAN SADECE BUKADARI ANATOMİK... BİR ÇOK EVRESİ VAR DEDİM YANİ VAJİN..OLMAYAN BİRİ GEBELİKDE DE OLABİLİYOR YAHUT DOĞUM SONRASINDADA VAJİLİ OLABİLYORRR ALLAH KORUSUN.... ŞİMDİ SENDE BİZLER GİBİ BİR AŞAMADASIN TAM BİR BİRLİKTELİK YAŞAYAMAMAM O VEYA BU ŞEKİLDEEE... ŞİMDİDOKTORA GİTMİŞİN VAJİNÜSMUS DEĞİLSİN DEMESİ EMİN OL AĞIR VAKA VAJİSİN DEMEKDEN DAHA HARİKAAA YİNE ÖNDESİN UNU BELİRTEYİM... ZATEN JİNEKOLOGA GİTTİN SANIRIM BACAKALRNI AÇIP ULTRASONA İZİN VERİPDE KONTROLÜNÜ BU ŞEKİLDE YAPTIYSA ZATEN VAJİNÜSMUS DEĞİLSİN DEMESİ NORMALLL... YİNEDE DOKTOR DEĞİLİM AMA BİSSSÜRÜ DURUMLA KARŞILAŞTIĞIM İÇİN SAMİMİCE YAZIYORUM...
PSİKOLOGA GİTMİŞİN benim bildiğim tam psikologla değil bu işi çözen durumlar var evet ama uzman jinekologların almış olduğu psikoterapi ile yararlı olunabiliyor hallediliyor... yoksa psikolog emin ol burdaki paylaşımlardan daha fazla biliyorda daha iyi yaklaşırda diyemem.. bende gittim iyce beni depresyona soktu..yok tabiat ana yok doğal bişey yok çocuklar yapıyor daha küçük vajielri ileee neden yapyor korku yok psikoloji rahat vs... çirkin cümleler kurdu ve o ana kesinlikle kendime karar verdimmm ...HALLEDECEĞİM... birçok kişi ise cidden bunu ciddi meblaalra dökmüş halde.... sana iznin olursa bir kaç sorum ve önerim olucak???? tabi sana bağlı bacım

Ben burda yenenleri görünce cesaret alıp yazdım, çok sağolun, zaten amacım tecrubelerinizi dinlemek, önerilerinizi uygulamak:14:

Eşim parmağının sonuna kadar gidebiliyor, daha önce deneme yaptık, tahrişe bağlı küçük kanamalar oldu ama muayenede zarın durdugu bakıre oldugum bunun vajınısmus değil pskolojık korku oldugunu söyledi, tedavı ornekleri olan pskologuna yonlendırdı.

Ben yapabıldıgım kadar deneyecegım söyledıklerınızı, ama hep kaçıyorum, duruyorum bı sekılde.

okurken yazdıklarınızı, içim kötü oluyo hissedıyorum o an bile kasılıyorum sankı dusunun, nasıl bir yol izlemelıyım sizce ben:26:

ben burda yenenleri görünce cesaret alıp yazdım, çok sağolun, zaten amacım tecrubelerinizi dinlemek, önerilerinizi uygulamak:14:

Eşim parmağının sonuna kadar gidebiliyor, daha önce deneme yaptık, tahrişe bağlı küçük kanamalar oldu ama muayenede zarın durdugu bakıre oldugum bunun vajınısmus değil pskolojık korku oldugunu söyledi, tedavı ornekleri olan pskologuna yonlendırdı.

Ben yapabıldıgım kadar deneyecegım söyledıklerınızı, ama hep kaçıyorum, duruyorum bı sekılde.

Okurken yazdıklarınızı, içim kötü oluyo hissedıyorum o an bile kasılıyorum sankı dusunun, nasıl bir yol izlemelıyım sizce ben:26:

seni anlıyorum inşallah en yakın zamanda halledersin bacım... Sayfanın başındaki kegelleri oku.. Zaten psikologa da gidiyorsan oda açıklamıştır kegelleri ve vajiannı ayna karşısına geçip inceleyerek öğrenmeni... Bunların haricinde sana bir msj atıcam okursan iyi olur.. Hadi bakalım inşlh en yakın zamanda gelin olursun bacım

Ben burda yenenleri görünce cesaret alıp yazdım, çok sağolun, zaten amacım tecrubelerinizi dinlemek, önerilerinizi uygulamak:14:

okurken yazdıklarınızı, içim kötü oluyo hissedıyorum o an bile kasılıyorum sankı dusunun, nasıl bir yol izlemelıyım sizce ben:26:

öncelikle tahrişi önlemek için su bazlı bir jel edinin.sonra da dediğim gibi kendin yavaş yavaş egzersiz yapmaya başla,zaten olduğunu gördükçe sana bir güç ve cesaret gelecek.yanı zamanda eş parmağıyla çalışmaya da devam et.bunları yapmadan önce ılık bir duş almanı ve sakinleştirici bitki çayı içip gevşemeni öneririm.acı yok korkulacak bir şey yok,yeterince gevşemeden hareket etme sadece.vajinismus olan bir çok arkadaşımıza göre çok daha şanslısın,kendine güven kısa sürede çözeceksin....

belki yapmışsındır ama yinede hatırlatayım dedim bence ilk iş olarak vajina nasıl bir şey yani girişi içi yapısı zar bu konuda nette detaylı resimler bulabilirsin sana biraz olsun moral verir belki gördüklerin çünkü orası genişleyebilen bir yapıya sahip parmakta sorun yaşamıyorsan heran senden güzel haberler alabiliriz

Cesaret topluyorum ben her burayı okudugumda ama o cesaret kayboluyo uygulamaya gelınce.

5 şubat da evlılık yıldonumumuz smdı yıne pısmanım önceden baslasaydım egzerıszlere belkıde sızın gıbı bende bıtırmıstım.

ama ıste bı turlu baslıyamıorum olmuyor.

acaba egzersızleri neyle yapsam ? bebek yağı kulanırdım ama kaşınma yapıyo bende .
gleıtgelen almıstım ama hıcde kayganlastırmıyo !

acaba bi pskolog a mı gıtsem ? hıc gıtmedım her randevu alısımda bı bahaneyle yıne gıtmıyorum
ama acaba bı cesaret almak ıcın gıtsemmı?

aslında burdan daha ıyı cesaret alabılcegım bıyer yoktur ama ıste
...
of hep bahane buluyorum ben ya .

öncelikle tahrişi önlemek için su bazlı bir jel edinin.sonra da dediğim gibi kendin yavaş yavaş egzersiz yapmaya başla,zaten olduğunu gördükçe sana bir güç ve cesaret gelecek.yanı zamanda eş parmağıyla çalışmaya da devam et.bunları yapmadan önce ılık bir duş almanı ve sakinleştirici bitki çayı içip gevşemeni öneririm.acı yok korkulacak bir şey yok,yeterince gevşemeden hareket etme sadece.vajinismus olan bir çok arkadaşımıza göre çok daha şanslısın,kendine güven kısa sürede çözeceksin....

önerebileceğiniz jel var mı, kullanıp memnun kaldığınız? Bebek yağı ile denıyoruz genelde ama zararını görmedik, gerçi kayganlaştırma dısında tahrısı engelleyici faydasınıda göremedik.

Bu egzersizleri ne sıklıkla yapıyorsunuz birde, bacaklarımı tamamen açmaya cesaret edebılmek istıyorum artık, bacaklarım bile kasılıyo çogu zaman:14:

önerebileceğiniz jel var mı, kullanıp memnun kaldığınız? Bebek yağı ile denıyoruz genelde ama zararını görmedik, gerçi kayganlaştırma dısında tahrısı engelleyici faydasınıda göremedik.

Bu egzersizleri ne sıklıkla yapıyorsunuz birde, bacaklarımı tamamen açmaya cesaret edebılmek istıyorum artık, bacaklarım bile kasılıyo çogu zaman:14:

bacım su bazlı cinselliğe yönelik kayganlaştırı jeller olmalı yoksa bebe yağı vb kremler mantar yapar alim allah...

Durex veya okeyin su bazlı jelleri harikaaa üstelik eczane market kozmetik heryerde var

Cesaret topluyorum ben her burayı okudugumda ama o cesaret kayboluyo uygulamaya gelınce.

5 şubat da evlılık yıldonumumuz smdı yıne pısmanım önceden baslasaydım egzerıszlere belkıde sızın gıbı bende bıtırmıstım.

acaba egzersızleri neyle yapsam ? bebek yağı kulanırdım ama kaşınma yapıyo bende .

acaba bi pskolog a mı gıtsem ? hıc gıtmedım her randevu alısımda bı bahaneyle yıne gıtmıyorum

...

merhaba canım öncelikle bebeyağı kullanma lütfen çünkü mantar yaptığı söyleniyor kaşıntın da muhtemelen bundan.... egzersizlerde çok miktarda kullanıldığı için istersen medikalden ultrason jeli al ya da okey veya durexin jelleri de iyi.sonrasında eğer müsaitsen hemen şimdi bi yerden başla egzersize ve bizimle paylaş,nerde olmuyor,ya da ne aşamaya geldin.bunu sorumluluk haline getirirsen kısa sürede bitirirsin bu işi.ama ertelersen...ki bu erteleme hastalığı bunu da çok iyi biliyorsun...öyle yerinde sayar durursun.egzersiz olarak sana ne daha yakın gelıyorsa nasıl rahat edeceksen onunla başla.bak bir başla yeter ki devamı gelecek göreceksin:34:

cesaret topluyorum ben her burayı okudugumda ama o cesaret kayboluyo uygulamaya gelınce.

Ama ıste bı turlu baslıyamıorum olmuyor.

Acaba egzersızleri neyle yapsam ? Bebek yağı kulanırdım ama kaşınma yapıyo bende .
Gleıtgelen almıstım ama hıcde kayganlastırmıyo !

Acaba bi pskolog a mı gıtsem ? Hıc gıtmedım her randevu alısımda bı bahaneyle yıne gıtmıyorum

Aslında burdan daha ıyı cesaret alabılcegım bıyer yoktur ama ıste
...
Of hep bahane buluyorum ben ya .
tüm bunları sana 3 yıl vajili yaşamış biri olarak yazıyorum ki emin ol birçok 10 yıllık 8 yıllık 6 yıllık vajinüsmus olan bacıLar bile buraya girerek ve ertelemeyerek halledebilDİLER... SENDE HALLEDeceksindir.. önce bir anlaşalım senle sonra yazışalım... Egzersizdende bahsedelim.. Ama öncesinde atıVer beebeyağınııııııııı bak mantar eder.. O kaşıntı hiç normal değil.... Su bazlı durex veya okey jeli alıver ve kesin söz ver kendine ve burayaaaa anlaştıkmı

Son düzenleme:

...

canım 5 şubata daha var bence hemen başlarsan o güne kadar yenebilirsin 3 günde yenen de var iş sende bitiyor ayrıca bende psikoloğa gitmiştim burda yapılanların aynısını vercek sen bilirsin ama bence buraya takıl 5 şubata kadar yenersin cesaret et kafanda bitir yeter ki

durexin ya da okeyin su bazlı kayganlaştırıcı jelleri var su bazlı olduktan sonra istediğini kullanabilirsin.bunun dışında medikallede litresi 5 liraya satılan ultrason jelleri var bunu da kullanbilirsin.bebek yağının mantar yaptığı söyleniyor kullanmamanız daha iyi.egzersizler sana kalmış ne zaman istersen istediğin kadar yapabilrisin.bacaklarını acmakta sorun yaşıyorsan öncelikle bugün hiç birşey yapma egzersiz olarak...aynanın karşına geç ve o bölgeyi incele vücüdunu tanımakla başla işe.bacaklarını açıp iyice ıkın.ıkındığın zaman orda minicik bir boşluk göreceksin,işte işimiz o bölgeyle.buarada öyle minik görüldüğüne bakıp karamsarlığa kapılma orası çok mucizevi bir yer ordan koca bebek çıkabiliyor biliyorsun.yarın da istediğin bir yöntemle egersizlere başalrsın.ama öncelikle bugünden jel ve prezervatif edin kendine.

Back
X