• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

vajinismusun bizim toplumumuzda en sık görülen nedeni; cinsel kimliğimize dair psikolojik kaygı ve korkulardır. kız çocuklarına öğretilen veya bilinçaltımıza kodlanan ‘erkekler sana zarar verir’ 'cinsellik kötüdür', 'kızlık zarı çok değerli ve korunması gereken bir şeydir' düşünceleri bu problemin ortaya çıkmasında önemli rol oynar. bizim kültürümüzde bir kadın çocukluk yıllarından itibaren bacakları arasında ne olduğunu bilmediği çok önemli bir hazinesi olduğunu hissederek büyür.
genç kızlığında bu hazinesinin masumiyetle eş anlamlı olduğunu anlar.
‘canını ver ama bacaklarının arasındaki masumiyetini koru’ düşüncesi ile büyütülürüz. yıllarca, cinselliğin kadınlar için zarar verici, kötü, aşağılayıcı, yalnızca erkeklerin faydalandığı, kadınların kaçması gereken bir şey olarak algılayarak yetişen bir genç kız, bu ilişkiyi yaşayacağı sırada bilinçaltına yerleşmiş bu yanlış fikirleri istemeyerek de olsa hatırlayacak, ilişkiye girmekten rahatsızlık duyacak ve istem dışı olarak ilişkiyi reddedecektir. bilinçaltı kayıtlar ‘evliyim artık yapabilirim’ diye düşünemez.

Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Bir haftadır okuyorum sayfaları, birçok hikaye duydum, moral oldu bir yerde. Ben de yenebilirim bu sorunu diye düşünmeye başladım. Niyetliyim, üstesinden geleceğim bu durumun. Bugün foruma yazdıktan sonra gittim güzelce yıkandım, kendimi hazırladım psikolojik olarak. Karşıma bir ayna koydum ve nefes alıp vererek egzersizleri yapmaya başladım. Vajinanın açılıp kapanmasını izledim, sonra da serçe parmağımı soktum. 2-3 sefer böyle denedim. Baktım oldu, sevinçten ağlayacaktım neredeyse. Sonra işaret parmağımı jelleyip soktum, baktım o da girdi. Tam giyinecektim, hadi bir de iki parmakla birden deneyeyim dedim. Tabii hep jel kullandım. İşaret parmağımla orta parmağımı birlikte sokabildiğimi görünce dünyalar benim oldu. Eşime de söyledim, çocuk gibi seviniverdim :) O da sen biraz daha dene, iyice alış içine bir şeyin girmesine, sonra birlikte deneriz dedi. Sabahki moralimle şimdiki ruh halim arasında dağlar kadar fark var kardeşim. İnşallah tamamen başardığımda da yazacağım size, haber vereceğim.

driedapricot yazdıklarının hepsini okudum. duygularını çok iyi ifade etmişsin. Fakat bu durumdan rahatsız olmakta biraz geç kalmamış mısın? şu an ne aşamada olduğunu bilmiyorum ama 4 yıl boyunca bir şey yapmamak bence eşeine yaptığın en büyük haksızlık olmuş

Sen de bu rahatsızlıktan muzdarip olduysan eğer, bunun öyle eşime haksızlık etmeyeyim diyerek düzelecek bir sorun olmadığını çok iyi bilirsin. Kadın öyle bir çıkmaza giriyor ki sadece kendi karanlığıyla boğuşuyor, erkeği düşünemiyor bile. Hatta bazen erkeğin kendisine destek olmamasına ya da kendisini tam olarak anlamamasına anlam veremiyor. Sağlıklı düşündüğümde, evet eşime bunca sene yazık oldu. Ama bu mahrumiyetten sırf o etkilenmedi arkadaşım. Ben hem ilişkiye giremiyordum, hem de psikolojik olarak kendimle ve çevreyle mücadele ediyordum. Uzun lafın kısası, o da ben de çok incindik, çok yıprandık. Yazdıklarımı okumuşsun, artık bu yola girdim. Ya herro ya merro :34:

driedapricot yazdıklarının hepsini okudum. duygularını çok iyi ifade etmişsin. Fakat bu durumdan rahatsız olmakta biraz geç kalmamış mısın? şu an ne aşamada olduğunu bilmiyorum ama 4 yıl boyunca bir şey yapmamak bence eşeine yaptığın en büyük haksızlık olmuş

Canım senin yazdıklarında kendimi gördüğüm için sık sık takip ediyorum. Bir haftadır evde değildim ama döndüğümde sende dahil birkaç kişinin yenmiş olmasını dileyerek açtım. <tembelliğin alası var bende de. O kadar ümitsiz vakayım ki okayaka son yazdığım mailime bile cevap verme gereği duymadı. Kaderim canım beni motive etmeye çalıştı ama bende bu kez ona yazacak yüz kalmadı..
Çocuk istiyorum demek bile şartlandırmıyor artık :(

canım benim ne olur uzulme inanki biraz azimli ve kararlı ol geçeçek yapilmayacak hiç birşey yok egzersiz yapıyorsanız veya yaptiysan innanki ne hissediyorsanız o hatta daha azı şu on sevişme çok önemli eşli dnemekten çekinmeyin benim en büyük korkum buydu ne kadar sık denersen o kadar çabuk atlattirsin birbirinize destek olmaktan asla vazgecmeyin

Bende kesinlikle çok sinir oldum arkadasim bende seninle ayni kaderi yaşıyorum 6 senelik evliyim ve bende hiç bi ilerleme yok çok korkuyorum ve bu siteye üye oldum bi umut buradaki yazilanlar dikkatimi çekti ve bende uye oldum lütfen banada yardımcı olun &#128543;&#128543;&#128543;

Ben 6 yillik evliyim ama çok korkuyor ve agliyorum ben bu siteye yeni uye oldum bana yatdimci olurmusunuz lutfen ne yapmam gerekiyor ve nasil &#128543;&#128543;

canım öncelikle hoş geldin bende 6,5 yıllık evliyim yeni yendim denemedigim hiç birşey kalmamıştı ama burdaki kızların sayesinde parmak egzersizlerine basladimve yıllardır cektigim bu sorundan kurtuldum bırak 6 yılı 1 gününe bile degmez inanki azimli ve kararlı olmalısın yenmek istiyorsan inanki herşey birtiyor biraz kararlı olmak lazım

Artik sartlandirdim üstüne gitcem 6 senem gitti artik anne olmak istyrm ben egzersizlere basladim serce parmakla ama yarisini alamadim takildi biryere elim titredi cikardim ama ikininca gercekten aciliyo sanirim yönünü bulamiyorum ama pes etmek yok allahim hepimizn yardimcisi olsun:((

Artik sartlandirdim üstüne gitcem 6 senem gitti artik anne olmak istyrm ben egzersizlere basladim serce parmakla ama yarisini alamadim takildi biryere elim titredi cikardim ama ikininca gercekten aciliyo sanirim yönünü bulamiyorum ama pes etmek yok allahim hepimizn yardimcisi olsun:((
umarım sende yenenler kervanına katılırsın .gercekten cok zor hem sana hemde esıne ..

Merhaba arkadaşım, halimden anladığından eminim. Bunu ancak yaşayan bilir, yaşamayana komik hatta saçma gelir. Evet malesef çok bekledim, ama ben durumumu kimseyle konuşamıyordum, tek kelime etmedim kimseye. Normalde çok konuşkan, şen şakrak, neşeli biriyimdir, ama bu konuyu en yakınlarıma bile açamadım. Üstelik internette bile uzun uzun araştıramadım, bir noktadan sonra gerilip kapatıyordum siteleri. Ne olduysa artık bir anda gözümü kararttım ve bütün dikkatimi bu işe verdim. Ne işime ne evime veriyorum kendimi günlerdir, sadece bu meselenin üzerine düştüm. Kararlı olmanın bir sonucu olarak da parmak egzersizlerini 2 gün gibi bir sürede hallettim. Yarın eşli denemelere başlıyoruz. Umarım çok uzamadan hallolur. Gerçi uzasa da sorun yok, ben içime bir şeyin girmesine alıştım ya gerisi önemli değil. En azından artık eşim de çaba sarfettiğimi gördü. Parmakla bile bu kadar mutlu olduysak, asıl olayı gerçekleştirdiğimizde herhalde dünyanın yükünü atacağız üzerimizden. Müjdeni bekliyorum, inan bana kendim başarmış gibi sevineceğim!
merak ettığım bır noktA eş denemesıne gecmeden once yaptıgınız bu tek parmk veya ıkı parmak egzersızlerı kızlık zarından nasıl gecıyor ?bekaret alınmamışsa kanama olmuyor mu_??

merak ettığım bır noktA eş denemesıne gecmeden once yaptıgınız bu tek parmk veya ıkı parmak egzersızlerı kızlık zarından nasıl gecıyor ?bekaret alınmamışsa kanama olmuyor mu_??

berraq, kanama olmasının sebebi yeterli ıslaklık olmaması ve zorlama olmasından kaynaklanıor diye düşünüyorum. bizler çok yavaş hareket ettiğimizden ve yvaş yavaş alıştırdığımızdan kanama olmuyor ya da çok az oluyor. bir de biliyorsun, biz zarı delip geçmiyoruz, o zar zaten delik, ilişkide biraz daha genişliyor, tabiri caizse pat diye giriş olmadığından genişleme de yavaş ve nazikçe olduğundan kanama olmayabiliir, olanlarda da hep duyduğumuz bi kaç damla pembemsi bi renk halinde...ayrıca arkadaşım artık kızlığı falan düşünecek durumumuz kalmadı bence, nasıl olursa olcak yani....(bu arada bu kadar şey öğrenmişsin yendin mi dersen, hala bi yerde takılıyoruz eşli denemede, onu da yenicez inşallah)

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak:ben parmak egzesizlerini yaptım başarılı oldum,eşimlede başarılı oldum parmak egzerzisinde fakat o mesele hala olmadı:((( ve sorum şu şimdi eşim iş nedeni ile 4 ay yok ben bu ara içinde parmak egzersizine devam etmelimiyim yoksa bir kere başarılı oldum buna gerek yok mu...

berraq, kanama olmasının sebebi yeterli ıslaklık olmaması ve zorlama olmasından kaynaklanıor diye düşünüyorum. bizler çok yavaş hareket ettiğimizden ve yvaş yavaş alıştırdığımızdan kanama olmuyor ya da çok az oluyor. bir de biliyorsun, biz zarı delip geçmiyoruz, o zar zaten delik, ilişkide biraz daha genişliyor, tabiri caizse pat diye giriş olmadığından genişleme de yavaş ve nazikçe olduğundan kanama olmayabiliir, olanlarda da hep duyduğumuz bi kaç damla pembemsi bi renk halinde...ayrıca arkadaşım artık kızlığı falan düşünecek durumumuz kalmadı bence, nasıl olursa olcak yani....(bu arada bu kadar şey öğrenmişsin yendin mi dersen, hala bi yerde takılıyoruz eşli denemede, onu da yenicez inşallah)
melissim anlıyorum senı ama ıstısnalar da var mesela ben 2 sene ılıskıye giremedım baktım kocam benden soğuyor bıran once yapıcam dedım .ve ben egsersız fılan yapmadım bıldıgın ılk gece yasadım penıs bırden gırdı vebenden bı kan boşaldı oyle boyle degıl dr a gıttık yırtık olşmuş dedı kremle gectı.sonra hersey normale dondu tabı .şimdı hayat bana mukemmel insallah sende kurtulursun .tek ilacı yeterınce ıstek ve cesaret

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak:ben parmak egzesizlerini yaptım başarılı oldum,eşimlede başarılı oldum parmak egzerzisinde fakat o mesele hala olmadı:((( ve sorum şu şimdi eşim iş nedeni ile 4 ay yok ben bu ara içinde parmak egzersizine devam etmelimiyim yoksa bir kere başarılı oldum buna gerek yok mu...

hangı mesele hala olmadı? canım esın olmasada parmak egzersızı yap 4 ay uzun bı sure.ben 2 hafta seks yapmaynca bıle vajınam daralıyo ,yada bana oyle gelıyo ufak bı acı hıssedıyorum yanı.

slm kımler var burda bende bu sıte sayesınde yendım vajıyı hemde 1 haftada soru sormak ısteyen varsa cvblayabılırım yardıma ıhtıyacı olanlar yazabılırsnız bana

Arkadaşım biz seninle aynı durumdayız. O kadar yavaş ve dikkatli ilerliyoruz ki vajina hiç zorlanmıyor, zorlanmadığı için de bir kana olmuyor. O kan revan içinde kalan arkadaşların vajina daha hazır olmadan yüklenildiği için bu durumu yaşadıklarını düşünüyorum. Seninle aynı görüşteyim şu kızlık zarı meselesinde, eşim de ben de kan gelecek mi falan diye umursamıyoruz. O penis oraya tam anlamıyla girsin de başka bir derdimiz yok. Eşli denemelere başladık biz de dün akşam, ama bir sebepten başarılı olamadık. Moral bozmak yok, bu gece yine deneyeceğiz. Sende durumlar nasıl? Ne sıklıkla deniyorsunuz?

slm kımler var burda bende bu sıte sayesınde yendım vajıyı hemde 1 haftada soru sormak ısteyen varsa cvblayabılırım yardıma ıhtıyacı olanlar yazabılırsnız bana
Ben warm :))vajinismus u yenenlerdenim 2 sene yapamadim ama karar verince 1 gecede oldu herşey. Üstelik kegel egzersizler i de huc yapmadım

Back
X