• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bakmaya bile korkarken bi kulak çubuğuyla başladım.. Bu site sayesinde cesaret topladım.. Aylarca sürdü ama egzersizlerle başardım.. Tek olay gerçekten egzersiz.. Hala inanamıyorum olduğuna çünkü ne aci ne sancı hic bisi hissetmedim.. Nasıl yani bumuydu dedim defalarca :) ben uzun zamandır her aparatı yapıp p..i yapamiodum. Ucu bile olmuyordu. Her esli deneme öncesi aparatı içimde bekletiyodum vajina esnesin diye.. Yanlismis arkadaslar. Bu gece sadece sırayla tek parmak 2 parmak 3 parmak yaptım. İçeriyi bol bol yagladim.. Ben bebek yagi kullaniyodum ama bi fayda görmedim. Size onerim vazelin.. Kati vazelin hem sürtünmeyi engelliyo hem de kayganlastirici etkili. Çok mutluyum ya 12 nisanda evlilik yıldönümü var ağlayıp duruyorum nolur o günden önce olsun diye Allahim dualarını kabul etti.. Korkmayın inanın bumuydu diyeceksiniz.. Benim yüzümden bunca ay stresle geçti.. Agladik üzüldüm esimle.. İnşallah daha zorlanmicami düşünüyorum. Dualarim hepimiz icin

çok mutlu oldum, çok sevindim senin adına, darısı başımıza olsun.
:))

İşi dolayısyla gelemıo .hergün aglamaktan bktm psikolojm alt üst oldu
Canim bi sekilde izin alip gelebilmeli yoksa senin tek basins gitmenin de bir anlami yok.. En azindan bir kez gelip olayi anlamali,..Eger gelemiyorsa bence sen de gitme.. Zaten inan gitsen de burdaski kizlarin soylediklrinden farkli birsey duymuyosun. Yani gitme demek gelmiyo insanin icinden onu da cekinerek soyluyorum belki yuzyuze konusdmak sana iyi gelir.. Belki Seni daha cok rahatlatir o yuzen ben yine gitme demiyim de soyle diyim.. Bu sayfada ogrendim ben nerdeyse bircok seyi .. Ben de doktorlkara gittim ama bi faydasini gormedim.. Mesela agliyuorum demissin ya bu sayfada kac kisi agladi senin gibi biliyomusun.. Ben kac gece agladim haala daha yenebilmis diilim ama herseyden once sunu goruyosun bak herkes de yeniyo.. Sen simdi bence birak biraz egzersizi bile.. Once bi kendine gel.. Esinle bi aranizi duzelttin..baska mevzulardan konusun baska seyler bile olsa biseyler paylasin keyfin yerine gelsin ondan sonra tekrar basla egzersize parmakla mi aparatlami nasil istiyorsan oyle sen basla sonrada esini dahil edersin birlikte yol alabiliyosun ancak baska turlu olmuyo.. yani ne demek yap egzersizi ama bisiy sokma orya...

Bakmaya bile korkarken bi kulak çubuğuyla başladım.. Bu site sayesinde cesaret topladım.. Aylarca sürdü ama egzersizlerle başardım.. Tek olay gerçekten egzersiz.. Hala inanamıyorum olduğuna çünkü ne aci ne sancı hic bisi hissetmedim.. Nasıl yani bumuydu dedim defalarca :) ben uzun zamandır her aparatı yapıp p..i yapamiodum. Ucu bile olmuyordu. Her esli deneme öncesi aparatı içimde bekletiyodum vajina esnesin diye.. Yanlismis arkadaslar. Bu gece sadece sırayla tek parmak 2 parmak 3 parmak yaptım. İçeriyi bol bol yagladim.. Ben bebek yagi kullaniyodum ama bi fayda görmedim. Size onerim vazelin.. Kati vazelin hem sürtünmeyi engelliyo hem de kayganlastirici etkili. Çok mutluyum ya 12 nisanda evlilik yıldönümü var ağlayıp duruyorum nolur o günden önce olsun diye Allahim dualarını kabul etti.. Korkmayın inanın bumuydu diyeceksiniz.. Benim yüzümden bunca ay stresle geçti.. Agladik üzüldüm esimle.. İnşallah daha zorlanmicami düşünüyorum. Dualarim hepimiz icin
Ayy ne kolay anlattin oyle darisi bizim de basimiza

Merhaba hanimlar, ben yaklasik 9 aydir evliyim ve iliskiye giremiyorum. Vajinismusu arastirip, burada yazilanlari da okuyup egzersizlere basladim ama belli bir yere kadar ilerleyebiliyorum. Mum veya sikistirilmis pamukla, vajinanin girisinden sonra yaklasik 2 cm kadar alabiliyorum, sonrasini alamiyorum. Hala tam olarak cesaretimi toparlayamadim daha fazlasi icin. Aci cektigim yerde durup kaliyorum. Isimin yogun olmasini da biraz bahane ediyorum, isten sonra aksamlari yalnizca 2 3 saatlik zamanim oluyor, onda da yorgunluktan egzersize zaman ve enerji bulamiyorum. Anlayacaginiz egzesiz yapmamak icin bir suru bahane buldum kendime… Esimle aramiz da normalde cok sukur, gayet iyidir ama artik egzersizlere yeterince cesaret edemedigim, ilerleme saglayamadigim icin, sesli dile getirmese de bana kiziyor ve zaman zaman sogukluk yasiyoruz. Kari koca degil de evde flort eden iki kisi gibi olduk. Sanki artik vajinismus duzelse bile cinsel tutkuyu yasamayacagiz, iliskinin buyusu baslamadan sona ermis gibi hissediyorum. Sorunumu en yakin arkadaslarima bile anlatamiyorum. E esimle paylasmak da yetmiyor cunku zorlandigim noktalari, duygularimi tek tek anlatip destek almaya ihtiyacim var. O ise kendisi de uzuldugu ve icten ice kizdigi icin beni dinlemeye cok acik degil maalesef. Burada insanlarin birbirine verdigi destegi gorunce belki yeni bir sayfa acabilirim diye dusundum ve uye oldum. Buradan anladigim kadariyla, herkesin hikayesinin basi da sonu da birbirinin ayni, ama korkularimizdan dolayi amerikayi yeniden kesfetmeye calisiyoruz. Benimkisi de herkesin bildigi bir hikaye ama iste anlatip destek almazsam yapamayacagima kesin gozuyle bakiyorum artik. Yalnizca dertlesmek ve bir iki soru sormak bile benim ve de bu siteyi okuyan kadinlarin cogunun hayatini degistirebilir. Bana da destek olursaniz cok ama cok mutlu olacagim. Hepinize iyi aksamlar, sevgiler...

Ewet son 1aydir egzersizleri hep vazelinle yaptım. Daha rahat giriş olacak fark edeceksiniz. Yumusak tabaka olusturup sürtünmeyi onluyor. Kesinlikle oneriyorum

Merhaba hanimlar, ben yaklasik 9 aydir evliyim ve iliskiye giremiyorum. Vajinismusu arastirip, burada yazilanlari da okuyup egzersizlere basladim ama belli bir yere kadar ilerleyebiliyorum. Mum veya sikistirilmis pamukla, vajinanin girisinden sonra yaklasik 2 cm kadar alabiliyorum, sonrasini alamiyorum. Hala tam olarak cesaretimi toparlayamadim daha fazlasi icin. Aci cektigim yerde durup kaliyorum. Isimin yogun olmasini da biraz bahane ediyorum, isten sonra aksamlari yalnizca 2 3 saatlik zamanim oluyor, onda da yorgunluktan egzersize zaman ve enerji bulamiyorum. Anlayacaginiz egzesiz yapmamak icin bir suru bahane buldum kendime… Esimle aramiz da normalde cok sukur, gayet iyidir ama artik egzersizlere yeterince cesaret edemedigim, ilerleme saglayamadigim icin, sesli dile getirmese de bana kiziyor ve zaman zaman sogukluk yasiyoruz. Kari koca degil de evde flort eden iki kisi gibi olduk. Sanki artik vajinismus duzelse bile cinsel tutkuyu yasamayacagiz, iliskinin buyusu baslamadan sona ermis gibi hissediyorum. Sorunumu en yakin arkadaslarima bile anlatamiyorum. E esimle paylasmak da yetmiyor cunku zorlandigim noktalari, duygularimi tek tek anlatip destek almaya ihtiyacim var. O ise kendisi de uzuldugu ve icten ice kizdigi icin beni dinlemeye cok acik degil maalesef. Burada insanlarin birbirine verdigi destegi gorunce belki yeni bir sayfa acabilirim diye dusundum ve uye oldum. Buradan anladigim kadariyla, herkesin hikayesinin basi da sonu da birbirinin ayni, ama korkularimizdan dolayi amerikayi yeniden kesfetmeye calisiyoruz. Benimkisi de herkesin bildigi bir hikaye ama iste anlatip destek almazsam yapamayacagima kesin gozuyle bakiyorum artik. Yalnizca dertlesmek ve bir iki soru sormak bile benim ve de bu siteyi okuyan kadinlarin cogunun hayatini degistirebilir. Bana da destek olursaniz cok ama cok mutlu olacagim. Hepinize iyi aksamlar, sevgiler...
Canim benim hosgeldin oncelikle bu sayfanin gercekten cok etkisi oluyo.. Hepimiz benzer seyler hissediyoruz derlesebiliyoruz bunun disinda
Canim hosgeldin oncelikle. Evet bu sayfa ve bu gusel kizlasr gercekten oyle gusel destek oluyuorlasr ki cesaretleniyosun.. Bu da isin asil onemli tarafi oluyor. Bildigimni sandigim seylerin aslinda yasnlis bildigimi gordum bi cok kez, yavda yazilaan kucucuk bir detayin bile ne kadar onemli oldugunu ne kadat ilerlettigini. Ben de mumla caslisiyorum yag suruyorum ilk basta ben de takiliyodum ilerleyemiyordum bir gun biraz giriyordu bir gun hic girdiremiyordum..az kafayi yemedim yaniegzersiz yapa yapa yapa alisiyosun simdi dahas rahat egzersiz yapabiliyorum es denemelerindeyim bende insallah yakinda bizde kurtuluruz.. Kizlarin destegiyle

Kizlar ben simdi bir saatir parmak egzersizi yapiorum ve kendime mumdan aparat yaptimm ama bir turlu mumu alamadim cok ama cok sert oldu peceteyle etrafini sardigim halde yapamadim 3parmagi aldim ama aparati yapamadimm

Mükemmel yaMışsın okuyunca bile duygulandım

Hoşgeldin bende bu derdin mahduruyum senin gibi okudukça aynı ben diyorum inşallah bu siteyle umut ışığı olacaz birbirimize

Bu arada ben bgn deneyenemedim eşim yorgn geldi kendisine durumu İzah ettim ğarmak egzersizini istemedi bnde kızım hala bunun da derdi bndi sırtıma eşim onunla denememi istiyor yavaşta olsa anlayışlı biri aslında ama işte nasıl ilerleyecem eşimle birlikte

Ewet son 1aydir egzersizleri hep vazelinle yaptım. Daha rahat giriş olacak fark edeceksiniz. Yumusak tabaka olusturup sürtünmeyi onluyor. Kesinlikle oneriyorum
Kizlar ben simdi bir saatir parmak egzersizi yapiorum ve kendime mumdan aparat yaptimm ama bir turlu mumu alamadim cok ama cok sert oldu peceteyle etrafini sardigim halde yapamadim 3parmagi aldim ama aparati yapamadimm
Canim mumla ilk defa calisiyosan normaldir sakin pes etme ... Ama uc parmak rahat calisabiliyosan kendini hazir hissediyorsan belki es denemesi bile yapabilirsin illa mum sart diil ya egzersiz icin sunu onerebilirim yeni bir aparata basladigin icin en dar haliyle basla yani cok fazla peceteyle kalinlastirma yavas yavas kalinlastirirsin.. Bi de once normal parmak denemesini yap bir parmak belki iki parmak sonra muma gec belki daha kolay gelir ama pes etme uc parmak alan herturlu mumu alir☺

Bu arada ben bgn deneyenemedim eşim yorgn geldi kendisine durumu İzah ettim ğarmak egzersizini istemedi bnde kızım hala bunun da derdi bndi sırtıma eşim onunla denememi istiyor yavaşta olsa anlayışlı biri aslında ama işte nasıl ilerleyecem eşimle birlikte
Parmak istemiyorsa aparat onerebilirsin belki kulak copu mum makyaj fircasinin sapi cok degisik seyler var burda bakabilirsin belki onu kabul edebilir.. Ya da onunla yapmani istiyorsa onun parmagini deneyebilirsiin..es denemesi nasil olur baslangicta bilemedim cunku zaten es denemesi yapabilseniz egzersize ihtiyac duymazdiniz diye dusunuyorum

Aparat penisten çok çok sert. Ben her turlu aparatı yapabildiğim halde egzersize hep ince aparattan başladım bir iki dakika yapıp kalın aparata geçtim. Biz bu isi görev zorlama gibi yapıyoruz egzersiz sırasında. Bu yüzden vajinanın ilişki sırasında ıslanması gibi durumları yaşamıyoruz. Aparatta yavaş emin adımlar atin. Vajinayi ince aparat için demiyorum ama kalın aparatta her zorladiginizda vajinada ödem oluşabilir. Bu beni hep geri adıma zorlamıştı. İkina ikina yavaş adımlar atin arkadaşlar ve ger zaman egzersiz de esli denemede bacak ve kalcanizin en rahat olduğu pozisyonu tercih edin. Aparattada esli denemede de aşağı popo yönüne doğru itin. Vajinanın içinde bazı yerlerde kasilmamiza bağlı olan darliklar var. İkindiginiz an o varlıklar

Erkekler bu konuda bizim kadar dayanıklı değiller. Onlar deneme sırasında Ereksiyon halini sürekli saglayamiyolar. Deneme sırasında biz konuşuyoruz itiyoruz yonlerdiriyoruz ara vermek istiyoruz. Onlar bunlardan hoslanmiyo en anlayaslisi bile bazen ters tepebiliyo. Ben 2aydir eşini zorluyorum hadi sunu yapalım hadi bak az kaldı diye. En önemlisi tatlı dil ve sevgiyi göstermek.. O zaman kiyamiyolar bize.. Esinizle konusun onun sizi anlamadığını zannetmeyin hepsi anliyo ama bazen sinirli kızgın davranarak bizim isleri hizlandirmamizi sağlamaya çalıştıklarını zannediyolar. Sabırlı olun her zaman..

Aparatla çalışan arkadaşlarım eğer zorluk cekiyorsaniz lütfen egzersize kalın aparatla başlamayin. Zorlandiginiz zaman bi ince aparat a geçin. Vajinaya ön çalışma gibi düşünün. Zorla sokmaya çalıştığımız her kalin aparatta ağrıyı hissettiğimiz yerde ödem olusuyor ve bu bizi geri adıma itiyo. kalın aparatları vajina içinde fazla bekletmeyin. Vajinanın yapısı penise uyumlu penis hem yumusak hemde egimli. Aparatimiz düz ve sert. Bu yüzden zorlanıyor. Penisin de vajina gibi islanmayi kayganlasmayi sağlayacak sıvı salımı var. Aparatta bu yok. Aparat sadece vajinamiza kalın uzun birşey girebileceğini bize ispatliyor. 3parmagi rahatca yapan arkadaşlar aslında penisi şuan rahatça alabilirler ama henüz beyin olarak hazır değiller. Korkmayın inanın penis ve aparat ayni değil..

Aparatla çalışan arkadaşlarım eğer zorluk cekiyorsaniz lütfen egzersize kalın aparatla başlamayin. Zorlandiginiz zaman bi ince aparat a geçin. Vajinaya ön çalışma gibi düşünün. Zorla sokmaya çalıştığımız her kalin aparatta ağrıyı hissettiğimiz yerde ödem olusuyor ve bu bizi geri adıma itiyo. kalın aparatları vajina içinde fazla bekletmeyin. Vajinanın yapısı penise uyumlu penis hem yumusak hemde egimli. Aparatimiz düz ve sert. Bu yüzden zorlanıyor. Penisin de vajina gibi islanmayi kayganlasmayi sağlayacak sıvı salımı var. Aparatta bu yok. Aparat sadece vajinamiza kalın uzun birşey girebileceğini bize ispatliyor. 3parmagi rahatca yapan arkadaşlar aslında penisi şuan rahatça alabilirler ama henüz beyin olarak hazır değiller. Korkmayın inanın penis ve aparat ayni değil..
bende aparatın gırnesı ıcın zorladım dun kendımı agrı olustu . 3 parmakta dewam edıcem sonrasındada eesli denemeye gecıcem artıkk çok saol destklerın içinnn :)

Parmak istemiyorsa aparat onerebilirsin belki kulak copu mum makyaj fircasinin sapi cok degisik seyler var burda bakabilirsin belki onu kabul edebilir.. Ya da onunla yapmani istiyorsa onun parmagini deneyebilirsiin..es denemesi nasil olur baslangicta bilemedim cunku zaten es denemesi yapabilseniz egzersize ihtiyac duymazdiniz diye dusunuyorum
P...si ile denememi istiyor ama bende korkuyorm aslında bu psikolojik büyük bir şehirden küçük bir yere geldik doktorlara da çok güvenemedim internette vikipedia da vajinusmus geçme süresi 4 ike 7 gün yazmışlar ben burda bir bayanla başladım bir ayda nefes tekniğini aşk kaslarımı çalıştırmayı aynada bakmayı ve ideal ortam oluşturmayı gösterdi ve bundan sonra parmak egzersiZine geçecem eminim ama işte parmak girse p...si te girer diye düşünüyorum eşimde adım adım bnmle dene diyor fakat tüm gün boşum bn bgn kulak çöpünü deneyecem evde

Back
X