• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

7 aydir canim işin kötüsü siz ne güzel inaniyorsunuz basaracaginiza bende o özgüven yok malesef :KK43:
hayır olmaz özgüvenin var senin olmazsa buraya bunu bile yazamazdın demek ki sen cesursun özgüvenin var ki burdasın. en önemlisi aşmayı kafaya koymuşsun yoksa neden buraya yazasın. bende senin gibiydim. herşeye ağlamıştım küçükken baskıyla büyümeme eşimin şuan çalışmasına benm işssiz olmama eziktim sanki ezik olmak için gelmiştim. üni mezunuydum ve iş bulamıyordum tabi anlatılan hurafeleri unutmuyorum onlarda beni bu hale getirdi ilk zamanlar gittikçe iş bulamamak beni çileye sürükledi üstüne böyle evlenmem babamın baskıcı bir tavrıyla nişanlılık ve evlilik sürecimi zehir etmesi hepsi dha neler neler.... özgüvenimi yitirmek için çok nedenim vardı. sonra anladım ki herşeyin canı cehenneme ben mutlu olacam. eşim beni seviyor severek evlendik parayı sorun etmiyor istediğim gibi harcıyorum o zaman sorun ne kendine güven dedim tek başıma çarsıya bile çıkamazken çıktım düşün yani. sende de o özgüven var emin ol var. al aynayı sadece bak incele ne hissettiklerini yaz.

Benim de bu durum yüzünden malesef balayim mahvolmuştu eşime cok büyük hayal kırıklığı yaşatmıştım:KK43:

Birçoğumuz yaşamıştır bu hisleri huzurcum, elimizde değil, bizler böyle olsun istemedik birtanem o yüzden sen hiçkimseyi hayal kırıklığına uğratmadın, bu kimsenin suçu değil. İnşallah başaracaksın, güven kendine, egzersizlerini ihmal etme, hepimiz yapamayız olmaz, bakamıyoruz bile nasıl egzersiz yapacağız diye başladık emin ol, umutsuzduk ama azmedince, gerçekten isteyince oluyormuş. Gerçekten iste yenmeyi, kalben, ruhen, bedenen iste, bir gün buraya "yendim" yazacaksın inşallah, biliyorum canım, lütfen sende inan kendine.

Kızlar bugün eşimle balayımızı geçirdiğimiz yere baktık internette, içim bir tuhaf oldu çünkü balayında gerçek bir karı-koca değildik, çok çabalıyorduk ama olmuyordu işte, yapamadık :KK43: ne yazık ki balayı günlerimi güzel hatırlayamıyorum, yan taraftaki odaya kocaman meyve sepeti ve renkli kutular verildi, harika bir sunumla, ne tesadüf ki aynı saniyelerde odadan çıkıyordum. Onların balayı çifti olduğunu anlamam uzun sürmedi. Öyle üzüldüm ki, kendimi eksik hissettim. Biz balayı çifti olduğumuzu söylemedik, özellikle belirtmedik, bu benim tercihimdi, henüz cinsel ilişkiye giremiyorken bunu söylemek saçma geldi bana. Belki içinizde benim yaşadıklarımı yaşayanlar vardır. Bu illeti yenmek için öyle çok neden var ki:

"Ne o, çocuğun olmuyor mu, hamile kalamıyor musun" diyenlere inat yenin vajinismusu,
Sizi kamburlaştırdığı, özgüveninizi yitirmenize sebep olduğu için yenin,
Sebepsiz yere gülümsemek, dans etmek için yenin,
Kavuşacağınız melekleriniz için yenin,
Gerçek bir balayı yaşamak için yenin,
Gecelerden korku duymamak için yenin,
Hayatın ne kadar güzel olduğunu anlamak ve mutlu olmak için yenin vajinismusu.

Şu illetten kurtulmak için o kadar çok sebep var ki kızlar, lütfen ertelemeyin, üşenmeyin, yarın yaparım bugün geçsin demeyin, sabırla, inatla egzersizlerinize devam edin. Nasılsa bir gün, tekmeyi atacaksınız baş düşmanınıza, sizlere sonsuz güveniyorum, dualarım hep sizinle.

Belki bir gün hepimiz, tekrar ama bu sefer "gerçek" balayına çıkarız bebişlerimizle
:KK68::KK68::KK68:
Çok dogru adaniscimmmm hic biseyimizi yasayamadik kimbilir buda bizim sınavimiz bundan sonraaaa hersey çok ama çok guzellll olur ;)

Evet egzersiz "yapabilip" de yenemeyen yoktur mutlaka ama ya egzersizi bile yapamayanlar nolcak :KK43:
canım aramıza hoşgeldin bunun başımıza gelmesi bir kader ama çözümü kader değil gerçekten deneyerek sonuca ulaşıcaz ....ulaşanlar olmasaydı bu platform bu kadar populer olur muydu... emin ol birçok uzmanda bizim ne hissettiğimizi buradan okuyup dile getiriyorlar.... hadi bakalım

hayır olmaz özgüvenin var senin olmazsa buraya bunu bile yazamazdın demek ki sen cesursun özgüvenin var ki burdasın. en önemlisi aşmayı kafaya koymuşsun yoksa neden buraya yazasın. bende senin gibiydim. herşeye ağlamıştım küçükken baskıyla büyümeme eşimin şuan çalışmasına benm işssiz olmama eziktim sanki ezik olmak için gelmiştim. üni mezunuydum ve iş bulamıyordum tabi anlatılan hurafeleri unutmuyorum onlarda beni bu hale getirdi ilk zamanlar gittikçe iş bulamamak beni çileye sürükledi üstüne böyle evlenmem babamın baskıcı bir tavrıyla nişanlılık ve evlilik sürecimi zehir etmesi hepsi dha neler neler.... özgüvenimi yitirmek için çok nedenim vardı. sonra anladım ki herşeyin canı cehenneme ben mutlu olacam. eşim beni seviyor severek evlendik parayı sorun etmiyor istediğim gibi harcıyorum o zaman sorun ne kendine güven dedim tek başıma çarsıya bile çıkamazken çıktım düşün yani. sende de o özgüven var emin ol var. al aynayı sadece bak incele ne hissettiklerini yaz.
Anlasilan yaşam tarzlarimiz yetisme seklimiz filan birbirine benziyo bende baskiyla büyüdüm tek basima disari cikamazdim o yuzden simdi de tek basima cikmak istemem alışmadığım icin ama eşim bunu kirmaya calisiyor biseyleri tek basima yapmam icin yapabildigimi görmem icin cabaliyo disari cikma konusunda veya baska bi konuda sıkmıyo sagolsun ama iste benim ruh halim cok kötü malesef depresyon durumlari

Evet egzersiz "yapabilip" de yenemeyen yoktur mutlaka ama ya egzersizi bile yapamayanlar nolcak :KK43:
canım bak ben diyorum ki sadece serçe parmağımın bir boğumunu alıyorm ve yapacağıma inanıyorum önce inan iste bunu yapacaksn bak şimdi burda vajiyi yenen birçok insan var hamile olan var aramızda zor olsa imkansız olsa bize burda öneride bulunurlar mıydı kuzum inan yapacağına bak buraya yazmanda bir adım aslında bunu kabullen

Sen cesur bir kızsın, yenmeyi ne kadar çok istediğini biliyorum. Bir aynanın karşısına geç birtanem, dokun vajinana, tanı, keşfet korkma, o sana ait bir organın, senin. Korkmanı gerektirecek hiçbir şey yok inan bana. Deliği gör, ıkın, içindeki pütürleri fark et, hatta açarak bak, elimiz, kolumuz gibi bizlere ait bir organ o da. Bu korkularının seni esir almasına ve yenmeni geciktirmesine izin verme, sen vajinismustan daha güçlüsün.

AdaNis .!.:
Kızlar bugün eşimle balayımızı geçirdiğimiz yere baktık internette, içim bir tuhaf oldu çünkü balayında gerçek bir karı-koca değildik, çok çabalıyorduk ama olmuyordu işte, yapamadık :KK43: ne yazık ki balayı günlerimi güzel hatırlayamıyorum, yan taraftaki odaya kocaman meyve sepeti ve renkli kutular verildi, harika bir sunumla, ne tesadüf ki aynı saniyelerde odadan çıkıyordum. Onların balayı çifti olduğunu anlamam uzun sürmedi. Öyle üzüldüm ki, kendimi eksik hissettim. Biz balayı çifti olduğumuzu söylemedik, özellikle belirtmedik, bu benim tercihimdi, henüz cinsel ilişkiye giremiyorken bunu söylemek saçma geldi bana. Belki içinizde benim yaşadıklarımı yaşayanlar vardır. Bu illeti yenmek için öyle çok neden var ki:

"Ne o, çocuğun olmuyor mu, hamile kalamıyor musun" diyenlere inat yenin vajinismusu,
Sizi kamburlaştırdığı, özgüveninizi yitirmenize sebep olduğu için yenin,
Sebepsiz yere gülümsemek, dans etmek için yenin,
Kavuşacağınız melekleriniz için yenin,
Gerçek bir balayı yaşamak için yenin,
Gecelerden korku duymamak için yenin,
Hayatın ne kadar güzel olduğunu anlamak ve mutlu olmak için yenin vajinismusu.

Şu illetten kurtulmak için o kadar çok sebep var ki kızlar, lütfen ertelemeyin, üşenmeyin, yarın yaparım bugün geçsin demeyin, sabırla, inatla egzersizlerinize devam edin. Nasılsa bir gün, tekmeyi atacaksınız baş düşmanınıza, sizlere sonsuz güveniyorum, dualarım hep sizinle.

Belki bir gün hepimiz, tekrar ama bu sefer "gerçek" balayına çıkarız bebişlerimizle
:KK68::KK68::KK68:
Adaniscm sen var ya mükemmel bi insansn yaa gerçek diyorum sen vajiyi yenipte hic buraya girmeye de bilirdin ama sen burda bize vakit ayirip sorularmizi cevapliyorsun okurken aglicaktim nerdeyse gözlerim doldu ayrica bizi çok motive ediyosun Allah ne muradin varsa versin Kizini saglikla kucagina al musmutlu bi yuvan olsun ins. IYI KI VARSIN CANIM BENIMMMMM:KK68::KK68:

Çok dogru adaniscimmmm hic biseyimizi yasayamadik kimbilir buda bizim sınavimiz bundan sonraaaa hersey çok ama çok guzellll olur :KK66:

Evet tatlım bu da bizim sınavımızmış, Allah beterinden saklasın. Biraz gecikmeli olsa da her duyguyu tadacağız sırasıyla inşallah, rötar yapmış tren gibi düşünebiliriz kendimizi :) İnşallah kuzum, her şey çok güzel olur hepimiz için.

Anlasilan yaşam tarzlarimiz yetisme seklimiz filan birbirine benziyo bende baskiyla büyüdüm tek basima disari cikamazdim o yuzden simdi de tek basima cikmak istemem alışmadığım icin ama eşim bunu kirmaya calisiyor biseyleri tek basima yapmam icin yapabildigimi görmem icin cabaliyo disari cikma konusunda veya baska bi konuda sıkmıyo sagolsun ama iste benim ruh halim cok kötü malesef depresyon durumlari
çık yavrucuk depresyondan bak aynı büyümüşüz kilometrelerce uzaktan aynı şekilde büyüyerek birbirimizi bulmuşuz evet çık dolaş tek başına ben evlendim hala müdahale etmek istiyor babam düşün hala dışarı çıkmama konuşuyor atanmadığım için laf ediyor artık evliyim babadır konuşacak diyorum sadecd eşim sorun etmemiş çalışmamı ben istemez miyim çalışmak yok ama kendimi mi vuruyum ay hayır güzelim ben güzeliz yani niye depresyona giriyim millet girsin ben böyle iyiyim :KK49: sende aşama aşama ilerleyeceksn önce kegeli yap bence vajiyi incele daha sonraları parmak egzersizine geçersin

Adaniscm sen var ya mükemmel bi insansn yaa gerçek diyorum sen vajiyi yenipte hic buraya girmeye de bilirdin ama sen burda bize vakit ayirip sorularmizi cevapliyorsun okurken aglicaktim nerdeyse gözlerim doldu ayrica bizi çok motive ediyosun Allah ne muradin varsa versin Kizini saglikla kucagina al musmutlu bi yuvan olsun ins. IYI KI VARSIN CANIM BENIMMMMM:KK68::KK68:

Meleklerim benim, iki gündür göz yaşı döküyorum yazdıklarınıza :KK61:

Vajinismuslu olduğum günlerin, gecelerin ne kadar kötü olduğunu düşünüp, eskiyi anardım, şimdi sizleri tanıdığım için öyle mutluyum ki, neredeyse bu illeti yaşadığım için şükredeceğim. İnanın bana hepiniz kız kardeşim gibisiniz, bebeğimizin cinsiyetini öğrendiğimde, eve adım attığımda ilk işim koşa koşa buraya gelerek yazmak oldu, nasıl harika bir şey sizlerle paylaşmak, konuşmak.

Asıl mükemmel olan sizlersiniz canım benim, hepinizi öyle çok seviyorum ki, elimden dua etmekten başka şeyler de gelse keşke sizin için. Allah hepimizin muradını versin inşallah belinayım :KK68: Amin canım benim, sizlerinde musmutlu yuvaları olsun, bir an önce meleklerinize kavuşun inşallah :KK46::KK46::KK46::nazar::nazar::nazar::nazar:

Sen de iyi ki varsın canım, hepiniz iyi ki varsınız kızlar ^^

adanis bizi motive ediyorsun canım çok sağol. inançlı birine benziyorsun dualarınde aksik etmediğini biliyorum. hep dualarımızda olalım inş

Meleklerim bbur iki gündür göz yaşı döküyorum yazdıklarınıza :KK61:

Vajinismuslu olduğum günlerin, gecelerin ne kadar kötü olduğunu düşünüp, eskiyi anardım, şimdi sizleri tanıdığım için öyle mutluyum ki, neredeyse bu illeti yaşadığım için şükredeceğim. İnanın bana hepiniz kız kardeşim gibisiniz, bebeğimizin cinsiyetini öğrendiğimde, eve adım attığımda ilk işim koşa koşa buraya gelerek yazmak oldu, nasıl harika bir şey sizlerle paylaşmak, konuşmak.

Asıl mükemmel olan sizlersiniz canım benim, hepinizi öyle çok seviyorum ki, elimden dua etmekten başka şeyler de gelse keşke sizin için. Allah hepimizin muradını versin inşallah belinayım :KK68: Amin canım benim, sizlerinde musmutlu yuvaları olsun, bir an önce meleklerinize kavuşun inşallah :KK46::KK46::KK46::nazar::nazar::nazar::nazar:

Ins. Kuzummm sende bizim bi kizkardesimiz gibi oldun iyi ki burayi bulmusum Allah bize bu derdi vermiş ama burda gönülden kardeş olduk bian girmesem aklim burda kaliyo iyi ki hepiniz varsinz her zaman duamdasinz bu illeti biran önce yenip de bebislerimz olur ins.

Meleklerim bbur iki gündür göz yaşı döküyorum yazdıklarınıza :KK61:

Ins. Kuzummm sende bizim bi kizkardesimiz gibi oldun iyi ki burayi bulmusum Allah bize bu derdi vermiş ama burda gönülden kardeş olduk bian girmesem aklim burda kaliyo iyi ki hepiniz varsinz her zaman duamdasinz bu illeti biran önce yenip de bebislerimz olur ins.

Back
X