• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım istediğin zaman istediğin şeyi sorabilirsin yardımcı oluruz özelden yada burdan
Merhabalar araniza yeni katildim.1.5 senelik evliyim ve ilk deneyimden sonra bir daha basarili olamadim.Huzursuzum mutsuzum neler yasadigimi tahmin edersiniz. zaten cokda uzun anlatmaya gerek yok.Bu sorunu asmak istiyorum artik.Bitsin gozyasi dolu geceler.parmak egzersizleri yapmaya karar verdim.bana bu konuda yardimci olabilecek ozelden mesaj atabilecek arkadas ariyorum.LUTFEN YARDİM EDER MİSİNİZ?

Canim işaret ve orta parmak derken iki parmak birden mi demek istedin. Ben işaret parmağına ilk bugün geçtim de iki parmak olana mi geçmeliyim anlamadım canım Özür dilerim açıklar misin tek parmak mi iki parmak mi çalışayım?
Canım eğer tek parmağı kolaylıkla alıyosan alıştıysan 2.parmağa geçebilirsin

hımm bende dedim bu boğum dedikleri ne olsa gerek :) bende parmakla uğraşıp yapamadım aparat yapınca rahatça girdi ama eşim kızdı neden yapıyormuşum öyle şeylerle, orama zarar verirsemmiş bla bla blaaaa :mad: yaptığıma sevinip anlatayım sevincimi paylaşayım derken ağlattı beni sağolsun
Tamam da penis onlardan daha kalın ve uzun zarar verse o verir eski bi vajili olarak ilk gecede ben de korkmuştum denemeye bile izin vermemiştim.. Takma kafana bende başarılarımı anlatıyordum bi keresinde yemek yerkeneşim yemek yiyoruz deyince çook bozuldum baya ağladım.. Ama hepsi geçti sizinde geçecek... Sıkmayın kendinizi motive olup çabalayın ..

onun için herşeyi yapıyosun bi bunu yapamayınca hiç bişey yapmamış gibi oluyosun demedikleri kalmıyor yensemde bende unutmam bu günleri bu erkek milleti çok nankör akılları sadece orayla çalışıyor
bi yandan haklılar ama bize de çok yükleniyolar:( bende unutamıyorum zaten:( ama bu sıkıntı tibce diğerlerini önemsemiyo insan

Tamam da penis onlardan daha kalın ve uzun zarar verse o verir eski bi vajili olarak ilk gecede ben de korkmuştum denemeye bile izin vermemiştim.. Takma kafana bende başarılarımı anlatıyordum bi keresinde yemek yerkeneşim yemek yiyoruz deyince çook bozuldum baya ağladım.. Ama hepsi geçti sizinde geçecek... Sıkmayın kendinizi motive olup çabalayın ..
yapıcam zaten ben zararlı olduğunu düşünmüyorum hem herşey benim kontrolümde yani. açıkca söylemedi ama zarı yırtarım diye mi kızdı kuşkulanmadım değil...

Cabuk pes ettim ve devamini getiremedim. Ogrenilmis caresizlik. Ama dun hep yazilanlari okudum neden olmasin dedim.. en kisa zamandatekrar baslicam ins

Cabuk pes ettim ve devamini getiremedim. Ogrenilmis caresizlik. Ama dun hep yazilanlari okudum neden olmasin dedim.. en kisa zamandatekrar baslicam ins

burası acayip motive bir yer canım. kimsenin snei anlamadığını düşünüyoruz ya . burdaki insanlarla aynı problemi yaşayınca herşeyimizi anlıyoruz. dr bile gitmeyi düşünmüyorum ben, brdan zaten birbirimizi yönlendiriyoruz inan. herşey aşama aşam işte hepsi bu birden olmuyor zamanla. önce bakacaz ayna ile 1 hafta sonra ince parmak sonra 2 parmak sonra aparat sonra eş denemesi sonra bi başmışsın oldu :) istersen bu aşamalarda rahatsan direkt eş denemesi ama bence hiç acele etmeye gerek yok. yavaş ve emin adımlarla gitmek lazım. istemek başarmanın yarısı. yeterki isteyelim canım. ben şimdi 1 parmaktayım :) senin gittiğin şeylere bende gittim zar aldırmak hariç tabi.

4-5 psikolog bir o kadar da psikiyatrist ,jinekolog (1 tanesi anestezi altinda cerrahi mudahale ile kizlik zarini aldi) bir de hipnoterapi. Ama bizim problemimiz hicbirinin tam anlamiyla devamini getirememek oldu.

Sevgili noname, bunların devamını getirememen çok normal, bunların devamı yok çünkü, bu kadar. Nasıl psikolojik kaynaklı olan bir probleme fiziksel tedavi uygulayabiliyorlar aklım almıyor, gördüğün tedavi ne yazık ki bu illeti çözmüyor. Vajinismus bilinçaltında olan bir semptom, çok yüksek oranla psikolojik, bilinçaltındaki korkularınla baş etmen gerekiyor önce yenmek için. Bak bizler buradayız ve sana her türlü desteği göstereceğiz canım. Önce kegel ve nefes egzersizleri ile başla, daha sonra aparat ya da parmakla egzersizlere başlarız, olur mu ? Sıkma canını hepimiz aynı şekilde başladık, hiç umudumuz yoktu, egzersizler sayesinde yendik, sen de yeneceksin, hiç merak etme canım benim.

burası teşvik ediyor insanı bende aylarca bırakmıştım sonra bu siteyi okumaya başladım ve şuan yapmayı kafama koydum hırs yaptım inşallah olucak

Biz nelerle ugrasiyoruz bu erkeklerin takildigi seye bak kizlikta kizlik tutturdular.

Toplulumuzun bu "dogma" ları yüzünden bu hale gelmedik mi birtanem, öyle kutsallaştırdık öyle gözümüzde büyüttük ki, ne gereksiz. Kızlık zarının görevinin ne olduğu konusunda kimse doğru dürüst fikir sahibi bile değil, baya bir araştırılmış hatta bu konu, en sonunda vajinayı enfeksiyonlara karşı koruyan bariyer gibi bir şey olduğuna karar vermişler, hijyeni sağlıyor yani, bu kadar ilahlaştırmanın hiç gereği yokmuş, olan bizlere oldu, aylarca yıllarca acı çektik, korkularımız yüzünden.

Sevgili noname, bunların devamını getirememen çok normal, bunların devamı yok çünkü, bu kadar. Nasıl psikolojik kaynaklı olan bir probleme fiziksel tedavi uygulayabiliyorlar aklım almıyor, gördüğün tedavi ne yazık ki bu illeti çözmüyor. Vajinismus bilinçaltında olan bir semptom, çok yüksek oranla psikolojik, bilinçaltındaki korkularınla baş etmen gerekiyor önce yenmek için. Bak bizler buradayız ve sana her türlü desteği göstereceğiz canım. Önce kegel ve nefes egzersizleri ile başla, daha sonra aparat ya da parmakla egzersizlere başlarız, olur mu ? Sıkma canını hepimiz aynı şekilde başladık, hiç umudumuz yoktu, egzersizler sayesinde yendik, sen de yeneceksin, hiç merak etme canım benim.

canım kegeli biliyorumda nefes ne, parmak yaparken nefesi vermek mi ?

canım kegeli biliyorumda nefes ne, parmak yaparken nefesi vermek mi ?

egzersizlere başlamadan önce, yatağına sırt üstü uzan sadece 10 dakika şunu yap: kollarını iki yana, serbest bir şekilde uzat, önce yavaşça burnundan nefes al, ağzından ver, birkaç dakika yap bunu, daha sonra nefesini derinleştir, derin bir nefes al burnundan, tıpkı bir mumu üflüyormuş gibi ağzını büzerek nefesini ver. toplam 10 dakika yaparsan gevşemeni sağlar.

Egzersiz sırasındaki nefes çalışmalarını biliyorsun zuzucum, aparatı ya da parmağı almadan önce derin bir nefes alıyorsun, nefesini verirken aynı zamanda ıkınarak parmağını almaya çalışıyorsun.

Kizlar dun gece deneme yaptik. Her egzersiz yapmaya kalktigimda sadecw aynayla bakip bakip olmayacak diye biraktim, dokunmaya bile cesaretim yokken, dün sagolsun, Allah razi olsun ondan kkaderim'in yonlendirmeleeiyle ilk denemede işaret parmagimin tamamini almayi basardim. Bu bana büyük bir cesaret verdi. Parmagimla dokundum iceriyi,
kesfettim, hareket ettirdim icerde asagi yukari
bastirdim aci yok, birsey yok.. Demek ki bu
kadar oluyorsa, ben bu isi bu gece hallederim
dedimm. Buyuk bir heyecanla aksam icin
hazirlandim, dus aldim, sacimi, basimi, makyajimi, yemegi herseyi bi tamam ettim. Oyle ilk gece ki gibi heyecanim yoktu yani, ama olacagindan dolayi mutlulukla karisik bi duygu.. Benim ki tabi anlam veremedi hic birseye, yarin bir yere mi giycen, niye suslendin :)) yarin gitsem yarin suslenirim dimi :) Hayir dedim, bu gece halletmemiz gereken birsey var :) Gormeniz lazimdi bu sefer o, her dokundugumda kastı kendini. Hani filmlerde olur ya, ben o oldim resmen, o da ben :))) Elimi uzatiyorum daha dokunmadan bi hareketler, yuzu degisiyo hemen bilmem ne :)) N'oluyo diyorum, huylandimm, gidiklandimm... Az daha ustune gittim, hee dedim nasil oluyomus? Bana ne dediyse hepsini iade ettim :)) Kizdimm vs. Ohh intikamimi aldimm. :)))) Sonra tabi bi kac denemeyle bu sefer yarisina kadar aldim kizlar... Ama bu defa hayal kiriklihina ugrayan ben oldum. Gündüzden beri dusunup tasinip planlayip aklimdakinin olmamasi uzdu beni yani tamamini alamadimm. Bundan sonra nereye kadar girdiğini asama asama ilerlemeyi gormek icin isaret koycam ona kalemle dedim, kocacim aptal bi ifadeyle gulerken, coktan kalkip giyindimm. Cok sukur kavgasiz biten bir deneme oldu :))

Aslaa yapamam dedigim parmak egzersizini basardimmmmmm :) once serce parmak,sonra isaret parmak,ve orta parmak hepsini sonuna kadar aldimmm ve hepsini bebe yagi surerek pes pese yaptimm,ben vajinama dokunamiyodum bile agliyodum dokundugumda..artik orta parmak sokup git gel yapabiliyorum tecrubeli bayanlar artik nasil bi yol izliycem vajinusmusu yenmeye yaklastimmi napmam gerek yardim edin

bence o konuyu açıkça konuş eger kuşkusu varsa Dr gidin ve zarın olduğunu onada göstersin. Ne olur ne olmaz
hayır hayır yanlış anladın öyle degil hani kalemle yapınca bozucam sandı diyorum. Tövbe Yarabbim öyle bir şüphesi olsa bir dakka bile dayanamam

Back
X