• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Aslaa yapamam dedigim parmak egzersizini basardimmmmmm :) once serce parmak,sonra isaret parmak,ve orta parmak hepsini sonuna kadar aldimmm ve hepsini bebe yagi surerek pes pese yaptimm,ben vajinama dokunamiyodum bile agliyodum dokundugumda..artik orta parmak sokup git gel yapabiliyorum tecrubeli bayanlar artik nasil bi yol izliycem vajinusmusu yenmeye yaklastimmi napmam gerek yardim edin

tatlım şimdi iki parmağını ya yan yana getirerek, ya da küs işareti yaparak, aynı yöntemle almayı deneyebilirsin.

burası acayip motive bir yer canım. kimsenin snei anlamadığını düşünüyoruz ya . burdaki insanlarla aynı problemi yaşayınca herşeyimizi anlıyoruz. dr bile gitmeyi düşünmüyorum ben, brdan zaten birbirimizi yönlendiriyoruz inan. herşey aşama aşam işte hepsi bu birden olmuyor zamanla. önce bakacaz ayna ile 1 hafta sonra ince parmak sonra 2 parmak sonra aparat sonra eş denemesi sonra bi başmışsın oldu :) istersen bu aşamalarda rahatsan direkt eş denemesi ama bence hiç acele etmeye gerek yok. yavaş ve emin adımlarla gitmek lazım. istemek başarmanın yarısı. yeterki isteyelim canım. ben şimdi 1 parmaktayım :) senin gittiğin şeylere bende gittim zar aldırmak hariç tabi.
zuzukucum gitme zaten doktora inan burası yeter doktorlar da aynısını söylüyor burda nice doktora gitmiş insanlar var bebeğim

Kizlar dun gece deneme yaptik. Her egzersiz yapmaya kalktigimda sadecw aynayla bakip bakip olmayacak diye biraktim, dokunmaya bile cesaretim yokken, dün sagolsun, Allah razi olsun ondan kkaderim'in yonlendirmeleeiyle ilk denemede işaret parmagimin tamamini almayi basardim. Bu bana büyük bir cesaret verdi. Parmagimla dokundum iceriyi,
kesfettim, hareket ettirdim icerde asagi yukari
bastirdim aci yok, birsey yok.. Demek ki bu
kadar oluyorsa, ben bu isi bu gece hallederim
dedimm. Buyuk bir heyecanla aksam icin
hazirlandim, dus aldim, sacimi, basimi, makyajimi, yemegi herseyi bi tamam ettim. Oyle ilk gece ki gibi heyecanim yoktu yani, ama olacagindan dolayi mutlulukla karisik bi duygu.. Benim ki tabi anlam veremedi hic birseye, yarin bir yere mi giycen, niye suslendin :)) yarin gitsem yarin suslenirim dimi :) Hayir dedim, bu gece halletmemiz gereken birsey var :) Gormeniz lazimdi bu sefer o, her dokundugumda kastı kendini. Hani filmlerde olur ya, ben o oldim resmen, o da ben :))) Elimi uzatiyorum daha dokunmadan bi hareketler, yuzu degisiyo hemen bilmem ne :)) N'oluyo diyorum, huylandimm, gidiklandimm... Az daha ustune gittim, hee dedim nasil oluyomus? Bana ne dediyse hepsini iade ettim :)) Kizdimm vs. Ohh intikamimi aldimm. :)))) Sonra tabi bi kac denemeyle bu sefer yarisina kadar aldim kizlar... Ama bu defa hayal kiriklihina ugrayan ben oldum. Gündüzden beri dusunup tasinip planlayip aklimdakinin olmamasi uzdu beni yani tamamini alamadimm. Bundan sonra nereye kadar girdiğini asama asama ilerlemeyi gormek icin isaret koycam ona kalemle dedim, kocacim aptal bi ifadeyle gulerken, coktan kalkip giyindimm. Cok sukur kavgasiz biten bir deneme oldu :))
kız çok sevindim adına yarısını alman bile harika en azından artık korkmuyorsun yavaş yavaş gerçekleşecek sen merak etme:) bende aynı yerdeyim artık biz çok az kavga ediyoruz duymuyorum dediklerini. bana dün diyor ki bu ne ilginç bir durum bende dedim sen daha deliği tutturamıyorsun gelip bana konuşma :63:

yapıcam zaten ben zararlı olduğunu düşünmüyorum hem herşey benim kontrolümde yani. açıkca söylemedi ama zarı yırtarım diye mi kızdı kuşkulanmadım değil...
Canim icten ice soylemese de ben de esimin o konuya dikkat ettiğini biliyorum. Ben dun ilk defa parmagimi soktum oraya hem de ilk deneme de va tamamini aldim isaret parmagimin. Ama kan gelmedi benden de... İlk parmak kolayca olunca 2 parmak olayina esimle deneme yaparsak ve olmazsa onunla ya da onun evde oldugu birgün deneme yapmayi dusunuyordum. Dun gece es denemesi yaparken yarisi girdi ama ben de yine kan yoktu. Ben artik oldugunu dusunmustum oysa ki.. Ondan cok ben tediegin oldum. Neden? Cunku oyle olmasi gerekiyor yaa toplum bunu soyluyor.. Sonra konuyu kocama ben actim ki daha once vaji ve kizlik zari vs ile ilgili makaleler okuduk onunla birlikte. Hepsi diyor ki herkeste kanama olacak diye birsey yok. Bunu bilmeme ve kendimden emin olmama ragmen ustune basarak soyluyorum bi damla da olsa kan gelmemesi ondan cok beni telaslandirdi.. Cinku erkek milleti bu belli olmaz ne zaman ne diyecegi. Dedim ki askimm kan gelmedi ama neden hala yok, olmayabilir askim belki düşündüğün kadar da girmemis te olabilir dedi, belki benden once biseyler yasamista olabilirsin ama benden sonrasi onemli vs vs dedi bi suru seyler... Ama bana
zarf attigini dusunuyorum. Bekarken ona
onem verdigini soyleyip, simdi boyle demesi
bana inandirici gelmiyor malesef :( Simdi boyle dese de, yarin birgün başka bir sekilde karsima cikacagini düşünüyorum.

Kizlar dun gece deneme yaptik. Her egzersiz yapmaya kalktigimda sadecw aynayla bakip bakip olmayacak diye biraktim, dokunmaya bile cesaretim yokken, dün sagolsun, Allah razi olsun ondan kkaderim'in yonlendirmeleeiyle ilk denemede işaret parmagimin tamamini almayi basardim. Bu bana büyük bir cesaret verdi. Parmagimla dokundum iceriyi,
kesfettim, hareket ettirdim icerde asagi yukari
bastirdim aci yok, birsey yok.. Demek ki bu
kadar oluyorsa, ben bu isi bu gece hallederim
dedimm. Buyuk bir heyecanla aksam icin
hazirlandim, dus aldim, sacimi, basimi, makyajimi, yemegi herseyi bi tamam ettim. Oyle ilk gece ki gibi heyecanim yoktu yani, ama olacagindan dolayi mutlulukla karisik bi duygu.. Benim ki tabi anlam veremedi hic birseye, yarin bir yere mi giycen, niye suslendin :)) yarin gitsem yarin suslenirim dimi :) Hayir dedim, bu gece halletmemiz gereken birsey var :) Gormeniz lazimdi bu sefer o, her dokundugumda kastı kendini. Hani filmlerde olur ya, ben o oldim resmen, o da ben :))) Elimi uzatiyorum daha dokunmadan bi hareketler, yuzu degisiyo hemen bilmem ne :)) N'oluyo diyorum, huylandimm, gidiklandimm... Az daha ustune gittim, hee dedim nasil oluyomus? Bana ne dediyse hepsini iade ettim :)) Kizdimm vs. Ohh intikamimi aldimm. :)))) Sonra tabi bi kac denemeyle bu sefer yarisina kadar aldim kizlar... Ama bu defa hayal kiriklihina ugrayan ben oldum. Gündüzden beri dusunup tasinip planlayip aklimdakinin olmamasi uzdu beni yani tamamini alamadimm. Bundan sonra nereye kadar girdiğini asama asama ilerlemeyi gormek icin isaret koycam ona kalemle dedim, kocacim aptal bi ifadeyle gulerken, coktan kalkip giyindimm. Cok sukur kavgasiz biten bir deneme oldu :))
Masallah cnm sana bizim haftalarca yaptigimiz seyi sen bir gunde halletmissin valla bravo buyuk bir basari.

Kizlar bir gunde es denemesi
Canim icten ice soylemese de ben de esimin o konuya dikkat ettiğini biliyorum. Ben dun ilk defa parmagimi soktum oraya hem de ilk deneme de va tamamini aldim isaret parmagimin. Ama kan gelmedi benden de... İlk parmak kolayca olunca 2 parmak olayina esimle deneme yaparsak ve olmazsa onunla ya da onun evde oldugu birgün deneme yapmayi dusunuyordum. Dun gece es denemesi yaparken yarisi girdi ama ben de yine kan yoktu. Ben artik oldugunu dusunmustum oysa ki.. Ondan cok ben tediegin oldum. Neden? Cunku oyle olmasi gerekiyor yaa toplum bunu soyluyor.. Sonra konuyu kocama ben actim ki daha once vaji ve kizlik zari vs ile ilgili makaleler okuduk onunla birlikte. Hepsi diyor ki herkeste kanama olacak diye birsey yok. Bunu bilmeme ve kendimden emin olmama ragmen ustune basarak soyluyorum bi damla da olsa kan gelmemesi ondan cok beni telaslandirdi.. Cinku erkek milleti bu belli olmaz ne zaman ne diyecegi. Dedim ki askimm kan gelmedi ama neden hala yok, olmayabilir askim belki düşündüğün kadar da girmemis te olabilir dedi, belki benden once biseyler yasamista olabilirsin ama benden sonrasi onemli vs vs dedi bi suru seyler... Ama bana
bana inandirici gelmiyor malesef :KK43: Simdi boyle dese de, yarin birgün başka bir sekilde karsima cikacagini düşünüyorum.[/Q kizlar bir gunde es denemesine gecmeyi nadil basariyorsunuz hemde yarisina kadar almissiniz bizede verin su cesaretinizden azcik yahu.

bana inandirici gelmiyor malesef :KK43: Simdi boyle dese de, yarin birgün başka bir sekilde karsima cikacagini düşünüyorum.
Bizim o konuda sıkıntımız yok zaten yaşım çok büyük değil esimden önce o derece birsey yasiyacak bi yaşta değildim. 17 yaşımda eşimle konuşmaya başladık ardından evlendik şuan 22 yaşındayım eşim bunun çok farkında tamamen yanlış anlasildim kendimi kötü hissettim.

Bizim o konuda sıkıntımız yok zaten yaşım çok büyük değil esimden önce o derece birsey yasiyacak bi yaşta değildim. 17 yaşımda eşimle konuşmaya başladık ardından evlendik şuan 22 yaşındayım eşim bunun çok farkında tamamen yanlış anlasildim kendimi kötü
hissettim.
Canim kendini koyu hissetmene gerek yok. Hepimiz asagi yukari ayni seyleri yasiyor ya da
hissediyoruz. Onu demek istedim ben, kirmak ya da kotu hissettirmekndegildi amacim. :KK43:

kız çok sevindim adına yarısını alman bile harika en azından artık korkmuyorsun yavaş yavaş gerçekleşecek sen merak etme:) bende aynı yerdeyim artık biz çok az kavga ediyoruz duymuyorum dediklerini. bana dün diyor ki bu ne ilginç bir durum bende dedim sen daha deliği tutturamıyorsun gelip bana konuşma :63:
Biz de nerdeyse hic.. Ama artik o susuyor :))
İlk 3 denemem gercekten faciaydi, Allah'im al canimi dedirtmisti, hatirlamak istemiyorum...
Neyse ki gectii, simdi ben onun üstüne
gidiyorum :) Korkmuyorum artik cok sukur hedefe odaklaniyorum, bir sey soylerse de duymamazliktan geliyorum.

Nedenini bilemiyorum canım ama oranın sıkılamadigini görmen bence güzel yani ben sevinirdim herhalde. Çünkü bizim sorunumuz oranın sıkıldığı için ilişki yasayamamiz bence bundan dolayı motivasyonunu kırma derim ben. Belki de az önce burada yazdıkları gibi orası yoruldu ve artık kendini sıkamiyor. Ay dur kız ben de egzersize başlıcam şimdi denicem onu :)
vallahi dene şimdi bir duş aldım bayağı bildiğin gevşedinm ama bugün artık egzersiz yapmadım bakalım deneyelim

Sevgili noname, bunların devamını getirememen çok normal, bunların devamı yok çünkü, bu kadar. Nasıl psikolojik kaynaklı olan bir probleme fiziksel tedavi uygulayabiliyorlar aklım almıyor, gördüğün tedavi ne yazık ki bu illeti çözmüyor. Vajinismus bilinçaltında olan bir semptom, çok yüksek oranla psikolojik, bilinçaltındaki korkularınla baş etmen gerekiyor önce yenmek için. Bak bizler buradayız ve sana her türlü desteği göstereceğiz canım. Önce kegel ve nefes egzersizleri ile başla, daha sonra aparat ya da parmakla egzersizlere başlarız, olur mu ? Sıkma canını hepimiz aynı şekilde başladık, hiç umudumuz yoktu, egzersizler sayesinde yendik, sen de yeneceksin, hiç merak etme canım benim.
çok teşekkür ederim size... tam olarak kendimi hazır hissettiğimde ve aparatları edindiğimde başlıcam. nerden alabiliriz aparatları peki?

vallahi dene şimdi bir duş aldım bayağı bildiğin gevşedinm ama bugün artık egzersiz yapmadım bakalım deneyelim
Canim duşla da gevsiyorsun ama o bölgeye sıcak su torbası koymak daha fazla gevşetti beni. 10 dakka tuttum sonra hiç beklemeden egzersize geçtim dün sorunsuz oldu çok şükür. Onu da bi dene bence. Ama su kaynar olduğu için ben esofmanin üzerinden koydum su torbasini. Dustan daha fazla gevşetti kaslarimi

çok teşekkür ederim size... tam olarak kendimi hazır hissettiğimde ve aparatları edindiğimde başlıcam. nerden alabiliriz aparatları peki?

Canım aparatını kendin oluşturabilirsin, ister bir makyaj fırçası kullan ister kulak çubuğunu. Bu aparatları güzelce jelatinle kaplayıp hijyenik hale getirebilirsin.

Ya da dilersen internette satılan dilatör setleri var, p..s benzeri bir aparat onu da satın alabilirsin.

tatlım şimdi iki parmağını ya yan yana getirerek, ya da küs işareti yaparak, aynı yöntemle almayı deneyebilirsin.

Canım onuda denedim ama yapamadım tek parca olması lazım denemem için iki parmak yapamadımm,tabi denemeye devam edicemm İnşallah başarabilirim

Bi de bu aparatı nasıl yapcam yaa mumdan yaptım strecledim ama o strec sıyrılıyo cıkıyo baska ne deneyebilirimm acabaa

Ben tam bugün yeniden Eş demesi yapacakken hasta oldum. Böyle Şansa ne diyeyim bilemedim ki :KK43:(

Bende öyle olmustum tam eş denemesi yapıcakken hasta oldum,adet süresince beynimi rahatlattım adetim bittikten sonrada gercekten beynimdeki olumsuzlukların bi kısmı gitmişti parmak egzersizlerini tamamladım şimdi yine eş denemesi yapcamm geç olsun güç olmasın

Back
X