Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kendi yaptığım aparatlarla baya ilerledim aslında çevresi 8 cm olan aparatı alabiliyorum. Ama daha kalını olmuyor. Uzun süre bu aşamada takılınca sıkıldım. Umutsuzluğa kapılmaya başladım. İnşallah ben de kısa sürede yenerim. Hiç egzersiz yapamıyor değilim çünkü. 4 seans ne kadar zamanınızı aldı?
cnm hangi doktora gdcen

Canım ben randevumu aldım haftaya cmrts gidiyorum. İnşallah yorumlarda okuduğum gibidir. Esnemiyor diyordum ya gerçeği çok merak ediyorum sorun beynimde mi yoksa orada mı. İçim rahatlayacak en azından ona göre hareket edeceğim o gün çabuk gelsin istiyorum.
Git bakalım canım ne diyecek. Sadece yüzeysel mi bakacak ben muayene olmaya da çekiniyorum :( bir de bildiğim halde egzersizde anladigim bi şey vardı. Bacaklarımı sonuna kadar açmak. Ben bacaklarimi aparatı sokarken istem dışı hafif kapatıyorum koruma mekanizması gibi ama biraz once kapatmadim ve aparat rahat girdi. Sen de 9 cmlik olmayan kısım da buna dikkat ediyor musun ? Iyice açıp bi dene bence sanki kaslar o zaman yolu kapamıyor.

Git bakalım canım ne diyecek. Sadece yüzeysel mi bakacak ben muayene olmaya da çekiniyorum :KK43: bir de bildiğim halde egzersizde anladigim bi şey vardı. Bacaklarımı sonuna kadar açmak. Ben bacaklarimi aparatı sokarken istem dışı hafif kapatıyorum koruma mekanizması gibi ama biraz once kapatmadim ve aparat rahat girdi. Sen de 9 cmlik olmayan kısım da buna dikkat ediyor musun ? Iyice açıp bi dene bence sanki kaslar o zaman yolu kapamıyor.
Açıyorum canım açabildiğim kadar, regl olduğum için egzersiz yapamıyorum ama doktora gitmeden birkaç gün devam edeceğim egzersize. elimden geleni yapacağım. yüzeysel muayene 2 kez olmuştum söyleyeceğim doktora. Nasıl muayene edecek blmiyorum. aklımdaki gereksiz düşünceleri atmama yardımcı olur belki.

Kizlar ben 3-4 farklı doktora gittiğim için tüm tedavi yöntemlerini gördüm neredeyse bir tanesi kizlik zarin gayet rahat bir zar bir majezik yut ve yap esin biraz zorlasin çok anlayisli olnasin dedi ( yani kafa yapisina bak) bir tanesi kegel egzersizleriyle birlikte parmak egzersizi yaptirdi ki parmak bana cook itici geliyordu bir tanesi hipnoz yaptrdi ama ben hic hipnoz olnadim bilincim acikti ve hipnoz çok saçma geldi simdi bir ormanda olduğunu düşün cinsel korkularini orada Birak filan gibi laflar boyle diyince olmuyor ki hemen:) en son gittiğim aparat yaptirdi onun da yaklasimi çok yapmacikdi samimiyetini hic inanmadim ama buradaki bir arkadasin dediği gibi o kadar para verdim yapmak zorundayim düşüncesi oldu bir de ben büyükboy aparatlari kendim itmeye bir turlu cesaret eEdemiyorduk son gittiğim doktor zorla itin lütfen o kadarcik acima ve yanma herkeste olur beyninizin bir oyunu diye diye sokturdu aparati bi kere yapinca da gerisi geliyor zaten. Bir de aparati yere paralel tutmak önemli. Geri herseyi denemem gereken pozisyonlari takildigim yerde nefes alip vermem gerektigini aparati ya da p..si takildigin yerde biraz bekletip yavas yavas tekrar itmem gerektigini buradan ogrendim doktor bunlarin hicbirini anlatmadi en mesurlarindan biri oldgu halde. Bence kesinlikle kendiniz calisarak ve kendinize inanarak yenersiniz.

Egzersiz yaparken bazen rahat giriyo bazen batma gibi bi acı oluyor kaç ay oldu hala ayni sorunu yaşıyorum p.. de giriş bile sağlanamadım .. 5 gün içinde yapamsasam 2 ay evde yokum Allah im yardım et .

Egzersiz yaparken bazen rahat giriyo bazen batma gibi bi acı oluyor kaç ay oldu hala ayni sorunu yaşıyorum p.. de giriş bile sağlanamadım .. 5 gün içinde yapamsasam 2 ay evde yokum Allah im yardım et .
Canım ben de tatile girmeden bitirmeyi umut ediyordum olmadı:( Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Merhaba kızlar. GÜZEL HABER
uzun zamandır yazamadım takip ettim sadece.
bende doktor aramaya başlamıştım ta ki bugüne kadar.
anestolden korkuyordum ben hiç kullanmamıştım ve bugün denedim.gerçekten işe yarıyormuş.
buradakiler yazınca bende denemeliyim dedim.
Artık bunalıma giriyordum ve bir iki haftadır yapmalıyım diye diye gezindim herşeyi erteledim düşündüm düşündüm ve yapmalıyım artık dedim.

Sanırım oldu..
yani yarısını aldım p...sin. değişik bir duygu.. rahatlık..
Ama adet olacaktım ve oldum şimdi ara girdi şimdi.

Ara girince 8 gün eskiye dönmem değil mi?

Ve önemli bir sorum olacak.. Bekarete önem verenlerdenim. eşimle daha önceki girişimlerde iki kez çok az kanama oldu. şimdi olmadı.. normal mi?
SON SORUMA NE OLUR CVP..
hepimize başarılar.. :)

İnşallah canım, inşallah hepimiz kurtuluruz bir an önce. 5 yıl bitecek psikolojik olarak yıprandım ama yine de sağlam durmaya çalışıyorum. Sen de baya ilerledin maşallah. Yenmene az kaldı diye düşünüyorum.
Ahh nerde o günler ben bebekten fırsat bulamıyom egzerszede denemeyede zamanla skntm var o yzden doktor yardmı almayı düşünüyorum cnm

anestolden korkuyordum ben hiç kullanmamıştım ve bugün denedim.gerçekten işe yarıyormuş.
Artık bunalıma giriyordum ve bir iki haftadır yapmalıyım diye diye gezindim herşeyi erteledim düşündüm düşündüm ve yapmalıyım artık dedim.

Sanırım oldu..

Ve önemli bir sorum olacak.. Bekarete önem verenlerdenim. eşimle daha önceki girişimlerde iki kez çok az kanama oldu. şimdi olmadı.. normal mi?
SON SORUMA NE OLUR CVP..
Öncelikle tebrik ederim darısı başımıza sorunavgelirsek bence normal cnm belki kuzlugın bozulmamş bile olabilme ihtimal i var bnm yengemn kızlığını doğm esnasnda doktor bozmuş

Öncelikle tebrik ederim darısı başımıza sorunavgelirsek bence normal cnm belki kuzlugın bozulmamş bile olabilme ihtimal i var bnm yengemn kızlığını doğm esnasnda doktor bozmuş

Teşekkür ederim bu hepimizin sayesinde..
tekrar denedğimde aynısını yaşarsam bir doktora gideceğim. kesin çözüm söyler en azından.
sizi de tebrik ederim bebek geliyor.
hamileliğin belli dönemlerinde belki egzersiz için izin olur olmassa doğumdan sonra rahatlarsınız belki de. eminim yeneceksiniz allahın izniyle.

Merhaba ben de araniza katilmak istedim 10 aylik evliyim. Parmak egzersizi yapiyorum. Vajinusmusu Yenmiş arkadaslar bana da yardimci olabilir mi acaba 2 parmakla çalışıyorum. Ama daha birinci boguma ulasamadim. Doktorun vermis oldugu vajina jelini kullanarak egzersizi yapiyorum eşli denemede maalesef olmuyo aşırı baskı hissediyorum. Allah kimseye boyle bir dert vermesin. Hepimizin yardımcısı olsun.

Ahh nerde o günler ben bebekten fırsat bulamıyom egzerszede denemeyede zamanla skntm var o yzden doktor yardmı almayı düşünüyorum cnm
Canımmm senin bebişini öperim been:) üzme kedini bebeğin için moralini yüksek tut. Napalım olmuyor burası sayesinde baya ilerldik aslında doktor yardımıyla da kısa sürede yeneceğimize eminim. İnşallah az kaldı.

Sanırım oldu..

SON SORUMA NE OLUR CVP..
Tebrik ederim cnm ben de ayni sekilde burada bir arladasin emla krem sayesinde yendiğini okumuştum ve o anda elimdeki anestol kremle denemek geldi aklima veee 2.5 sene sonunda önce anestolu minik minki aparatlarimin ucuna koyarak girişi hazirladim sonra yine minik bir anestol vajina girişine koydum ve basardim tamamen aldim o kadar inanmistim ki anestolun ise yarayacagina hic birşey hissetmedim bende ise yaradi gerçekten. Simdi ben de hala biraz zorlaniyorum çok sık deneyemefigim için ana artik tatilde olduğum için iki günde bir deneyecehim çünkü ne kadar sık olursa o kadar rahat oluyormuş. Sunu duymuştum normal kadınlarda yani hic vajnsms yasamamis kadınlarda bile araya bir on gün girdiği zaman ilk
Seferde yanma ve zorlanma ololuyormuş. Yani zorlansan bile kafana takma yaptikca rahatliyor ama
Bir kere oldu mu artik hep oluyor ilk seferde zozorlanan bile illaki giriyor. Kişlik meselesine gelince sanirim ben egzersizler de iyice esnetmisim zaten esnek yapida olduğunu söylemişlerdi zarimin şubat sonunda yendim ve o zamandan beri hic kan gelmedi ilişki esnasinda yani zarim esniyor ve bence bu hiiic sorun değil. Birçok kişide boyleymis zaten.

Tebrik ederim cnm ben de ayni sekilde burada bir arladasin emla krem sayesinde yendiğini okumuştum ve o anda elimdeki anestol kremle denemek geldi aklima veee 2.5 sene sonunda önce anestolu minik minki aparatlarimin ucuna koyarak girişi hazirladim sonra yine minik bir anestol vajina girişine koydum ve basardim tamamen aldim o kadar inanmistim ki anestolun ise yarayacagina hic birşey hissetmedim bende ise yaradi gerçekten. Simdi ben de hala biraz zorlaniyorum çok sık deneyemefigim için ana artik tatilde olduğum için iki günde bir deneyecehim çünkü ne kadar sık olursa o kadar rahat oluyormuş. Sunu duymuştum normal kadınlarda yani hic vajnsms yasamamis kadınlarda bile araya bir on gün girdiği zaman ilk
Seferde yanma ve zorlanma ololuyormuş. Yani zorlansan bile kafana takma yaptikca rahatliyor ama
Bir kere oldu mu artik hep oluyor ilk seferde zozorlanan bile illaki giriyor. Kişlik meselesine gelince sanirim ben egzersizler de iyice esnetmisim zaten esnek yapida olduğunu söylemişlerdi zarimin şubat sonunda yendim ve o zamandan beri hic kan gelmedi ilişki esnasinda yani zarim esniyor ve bence bu hiiic sorun değil. Birçok kişide boyleymis zaten.

bende esnediğini düşünmüştüm. çok egzersiz yaptım.adet biter bitmez tekrar deneyeceğim.

Anestol birkaç sefer kullanmak problem yaratmaz umarım..?

Back
X