Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

yarısı girdiyse gerek yok. kendini rahat hisset diye öyle dedim ben. :46::46::46: yarısında takıldın ya, 10cm 9a göre daha iyi açar diye düşündüm, ondan öyle dedim. sen kendine güveniyorsan gerek yok elbette. her şey senin elinde. takıldığın o yerde bekle, kıpırdama, nefes alıp ver. bir de kegel yap, eşin hisseder sıktığını, sen de sıkmakla bırakmak arasındaki farkı hisset. bunları yaparken o takılma hissin geçecek, sakinleşeceksin. pozisyonun ne olacak bilemiyorum ama üstteysen sen yavaş yavaş otur, alttaysan da eşin ufak ufak seni panikletmeden itsin. üstte daha rahat oluyor, ben eşime kontrolü bırakmıyorum, ellerimi onun göbeğine koyup vücudumu içerdeki açıya uygun biraz öne eğerek yavaş yavaş oturuyorum. hatta ellerini bile değdirtmiyorum, her şeyi ben yapıyorum, o hareket ederse ya da beni yönlendirirse panikliyorum. sen de böyle yap istersen. hadi başarılar. :nazar::nazar::nazar:

canım aynı bende öle adam gözünü kırpsa paniklicek duruma geldim adeta tamam tüm sölediklerini yazdım beynimin bi köşesine rahatım relaksım olacak allah ım inşallah OLAACAAAAAAAKKKKKKK !!!:52:

umarım canım ya,sizlerin yazdıkları bana cesaret verdi,açıkcası deneyecektim 10 cm yapacaktım kırmızı gelir diye vazgeçtim.eşim egzersiz yaptığımı bilmiyor platesin faydası oldu sanıyor:)) ona süpriz yapacam o bakımdan demedim.kırmızı gelmesede sorun yapmaz ama ben herşey uslune uygun olsun istiyorum.)))))

kırmızı çoğu kimsede gelmiyor, esnediği için. 8cmde olmazsa yani denedikten sonra olmazsa, moralini bozmayacaksan dene. olmayınca üzülüp egzersizden soğuyanlar var. o yüzden 10cm önerdim. sen nasıl istersen öyle yap, her şey senin elinde, kontrol sende. :46::46::46:

geçmiş okurken bişiii gördüm de şimdi jel kullanılırsa hamile kalma riski azalıyomu? Ben henüz çok yeni evliyim bebek istemiyorum ama eşim istiyo ve korunmuyo da ben de hap kullanmak istemyiyorum kilo alırım diye falan. Eğer işe yarıyosa ben de jel kullaniim.

geçmiş okurken bişiii gördüm de şimdi jel kullanılırsa hamile kalma riski azalıyomu? Ben henüz çok yeni evliyim bebek istemiyorum ama eşim istiyo ve korunmuyo da ben de hap kullanmak istemyiyorum kilo alırım diye falan. Eğer işe yarıyosa ben de jel kullaniim.

jelle hamıle kalan cok arkadasımız var burada canım ....

jelle hamıle kalan cok arkadasımız var burada canım ....

yaa.. :S canım peki başka türlü korunma yöntemi var mı önerebileceğiniz. Eşimi razı edemiyorum prezervatif kullanmaya dediğim gibi doğum kontrol hapı da kullanmak istemiyorum. boş.. genelde dışarıya oluyo ama bazen tutamıyo olur kaçar die endişeleniyorum.

Çok hoşsunuz, herkes uzamasın dedikçe ince ince laf sokarak uzattı=) ama neyse isteyen isterr, istemeyen benim yazdıklarımı okumaz ben yokmuşum gibi devam eder.ama ben burada olmaya devam edeceğim ve ikiyüzlü gibi önce yazımı forwardlayıp "sizi seviyorum" sonra 180 derece dönmedim aynı yolda devam ediyorum, Türkçem de gayet iyidir ilk yazımı okuyan anlar anlamayana davul zurna az... Ben burada olacağım çünkü dilatörlerimle işim bitince forumda sirkülasyonunu sağlayacağım bu forum kimsenin babasının tapulu malı deil kendini editör falan sanıyor bazıları, he beni kendini editör sananlara deil direk forum sahibine şikayet edin lütfen, ve o da uygun görür beni banlarsa ben yine bir şekilde dilatörlerimin sirkülasyonunu sağlamaya ve kendi geçtiğim aşamaları biirr bir aktarmaya çalışmaya devam edeceğim.Sorduğun sorunun cvbını okumak için geçmişe dön dedik bu aynı soruları sormayın türedi=) sorulara cvp yazmaktan sıkıldık türetildi=) burda keyfimizden vakit geçirmiyoruz anlatmak cvplamak ve bazen de soru sormak için buradayız hala, çok şükür aklım da başımda henüz. duygu sömürüsüne de ihtiyacım yok amacım belli, hedefim belli NOKTA!
:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

yaa.. :S canım peki başka türlü korunma yöntemi var mı önerebileceğiniz. Eşimi razı edemiyorum prezervatif kullanmaya dediğim gibi doğum kontrol hapı da kullanmak istemiyorum. boş.. genelde dışarıya oluyo ama bazen tutamıyo olur kaçar die endişeleniyorum.

esını ıkna etmen gerekıyor sanırım:9:

bende oyle dusunurdum dogrum kontrol hapı kılo aldırır dıye bılıyorum ama sanırım bıraz bunye meselesı arastır derım ama esınden habersı korunma derım:34:

Ben yeni katıldım aranıza bu illet bendede var ya :(((( okuyorum kaç gündür dışardan uye olmadan ama artık dayanamadım bana yardım edin lütfen :(((

hoşgeldin demek nekadar doğru bilmem ama iyi ki geldinn, üzülme lütfen, sorunun vajinismus mu yani anatomik olmadığına eminsen önce ayna egzersizi yapmanı isteriz

Son düzenleme:
hoşgeldin demek nekadar doğru bilmem ama iyi ki geldinn, üzülme lütfen, sorunun vajinismus mu yani anatomik olmadığına eminsen önce ayna egzersizi yapmanı isteriz

tşklrr yaklaşık 1 haftadır okudum bütün sayfaları tek tek üşenmeden aynayla baktım ve nereye girecegını anladım once ıkındım ama cok kucuk orası daha once doktora gıtmedim 7 aylık evliym kulak çubunu denedim ama sade beyaz pamuga kadar gittim zara zarar veririm diye korktum ittiremedm fazla özel olurmu bilmiym ama sormam lazım rahtalamak için ağlamaktan yazamıyrm mercimek büyüklüğünde 2 delik var sizde de öyle mi

tşklrr yaklaşık 1 haftadır okudum bütün sayfaları tek tek üşenmeden aynayla baktım ve nereye girecegını anladım once ıkındım ama cok kucuk orası daha once doktora gıtmedim 7 aylık evliym kulak çubunu denedim ama sade beyaz pamuga kadar gittim zara zarar veririm diye korktum ittiremedm fazla özel olurmu bilmiym ama sormam lazım rahtalamak için ağlamaktan yazamıyrm mercimek büyüklüğünde 2 delik var sizde de öyle mi

canım bende vajiliyim. Çok bir bilgim yok ama 2 delik var dedin. biri idrarı yaptığımız yer diğeride vajina olack. Vajina altta. Ve diğerine göre daha büyük olması lazım. İdrarı yaptığımız yer çok küçük olması lazım.

canım bende vajiliyim. Çok bir bilgim yok ama 2 delik var dedin. biri idrarı yaptığımız yer diğeride vajina olack. Vajina altta. Ve diğerine göre daha büyük olması lazım. İdrarı yaptığımız yer çok küçük olması lazım.

offffff hiçibşi bilmiyorum yaaaaaaa ben korkuyorm kendim denemekten eşimin parmağıyla yapsam diyorum çünkü orayı kanatırsam belki inanmaz bana ilk parmakla deneyince çok acıyomu :(((((

merhaba, hoşgeldin. çiçekrose un dediği gibi fiziksel bir problem yoksa egzersiz yaparak bu dertten kurtulabilirsin. ayna egzersiziyle başlayıp, parmak egzersizlerine geçebilirsin. kegel egzersizleri de çok faydalı, ilk sayfalarda detaylı anlatımlar var. onlara bakabilirsin. takıldığın yerde de sor, burdaki herkes yardımcı olacaktır. egzersize başlamak için kayganlaştırıcı jel edinmelisin. ultrason jeli, prezervatif markalarının jelleri, gleit gelen vb. bir jel işini görecektir. daha önce hiç egzersiz yaptın mı? jinekolojik muayene oldun mu?

offffff hiçibşi bilmiyorum yaaaaaaa ben korkuyorm kendim denemekten eşimin parmağıyla yapsam diyorum çünkü orayı kanatırsam belki inanmaz bana ilk parmakla deneyince çok acıyomu :(((((

Yok canım acımıyo korkma en başta bende çok korkuyordum acır mı diye. Ama orası zaten bişi girmesi için :)) Eşin ile konuş bu konuyu. Sorun etmez bence. Çünkü önemli olan bu vajiyi yenmek. Bir an önce sende başla. Sakın pes etme. bende yapamam edemem oraya bişi sokamam aynada bakamam derdim ama şimdi çok yol katettim.
Yaparsın sen. Hemen başla.Ona alış ilk önce.

merhaba, hoşgeldin. çiçekrose un dediği gibi fiziksel bir problem yoksa egzersiz yaparak bu dertten kurtulabilirsin. ayna egzersiziyle başlayıp, parmak egzersizlerine geçebilirsin. kegel egzersizleri de çok faydalı, ilk sayfalarda detaylı anlatımlar var. onlara bakabilirsin. takıldığın yerde de sor, burdaki herkes yardımcı olacaktır. egzersize başlamak için kayganlaştırıcı jel edinmelisin. ultrason jeli, prezervatif markalarının jelleri, gleit gelen vb. bir jel işini görecektir. daha önce hiç egzersiz yaptın mı? jinekolojik muayene oldun mu?

Olmadım muayene 1 haftadır okuyorum zaten burayı üyelik dün aldım kulak cubugyla denemek istedim ama pamuguna kadar girdi ancak korktum doktora gitmekten de korkuyorum aptal gibi oldm yazamıyorum bile deli olcam yaa :(( o kadar kücük delige nasıl biişiler girecek düşüncesi gözümde büyüyo dağ gibiiii

lütfen ağlama, ben ilk baktığımda midem kalkmıştı o etlerden bide evet öyle sanki parça parça delik var gibiydi, ben şimdi o etlere kapak diyorum=) zar hakkında bilgi vermek istiyorum; ben bu konuda iyi bir örnek değilim çünkü kan fobim büyük, ve buyüzden aldırdım anestezi altında ama doktorum programında vajinismus konusu işlendiğinde öğrenmiştim zar halka şeklinde yani kapalı deil, ve bu zar üzerinde normalde oradan geçen kılcal damarlardan azcık üzerine doğru olan varsa kanama olurmuş, ama benim kan fobim çook fazlaydı çok zor biriyimdir buyüzden sadece bilinçaltımı rahatlatmak adına aldırdım ama bu da çözüm değil kesinlikle.
he eşinin zar/kan takıntısı varsa burada zarı durupta egzersiz yapan arkadaşlarda da şöyle bir tecrübe var; egzersizlerde küçükten başlanıldığı için zar esniyor ve en büyük aparatta kiminin yırtılıyor kiminin yırtılmıyor bildiğim kadarıyla, yırtılmak itici gelmesin, şimdi aynada yeri görmüşsün ne güzel hedef orası=) zarar veririm diye korkma madem kulak çöpü ile başlamışsın, onu oraya değdir ve orada bekleyerek nefes al ver derin derin ve uzunca olsun lütfen, ve nefes verirken hafifçe çişini yaparmışcasına ıkın, ve çubuğu ilerleteceğin an nefes verirken-ıkınırkenki anın olsun he birde aparatını hafif aşağı doğru açılı itmeye çalış, takıldığın ya da rahtsız hissettiğn anda sakın çekme, dur ve nefes al ver gerekirse 1 saat bekle orda nezaman rahat hissedersen ozaman az az nefes verirken itmeye çalış ama buarada bir dr.a gidersen yani orada fiziksel bir sorunun olabilir bundan emin olman gerek, birde bu esnada forumun 1.sayfasındaki kegel egzersizini oku oradaki kasları hissetmek ve yönetmek he zaten yönetemiyoruz=) ama nerede takıldığımızı biliyoruz en azından bunun için önemli ne takıldığın yerde nefes egzersizi ve kegel egzersizi yaparsan daha rahat ilerlersin, birde ben aparatımın ucuna emla (lokal anestezik) sürüyordum şuanda hala kullanmaktayım malesef, özelde de yazdığım gibi aşalı çok olmadı ama belki benim bilinçaltımı rahatlattığı için bırakamadım henüz ve ilk egzersizlerimi kayganlaştırıcı yerine bepanten krem ile yapmıştım (dr.da böyle egzersiz yaptırmaya çalışmıştı)

Olmadım muayene 1 haftadır okuyorum zaten burayı üyelik dün aldım kulak cubugyla denemek istedim ama pamuguna kadar girdi ancak korktum doktora gitmekten de korkuyorum aptal gibi oldm yazamıyorum bile deli olcam yaa :(( o kadar kücük delige nasıl biişiler girecek düşüncesi gözümde büyüyo dağ gibiiii

penis girikçe o delik genişliyo bebeğim ..

Ilgilenen herkese teşşekürler şimdi yine bi inceleycğm merak ettiğim yer olursa sorarım yine size allah razı olsun hepinizden ilk kez konusuyoruz ama her gün okuyorum deneyimlerinizi

anatomik yapıyı anlamak için nette resimleri araştırıp incelemelisin. o resimleri aç, sen de aynanı al oraya bakarak neresi neresidir daha rahat anlarsın. ıkınca açılan yer vajina zaten. ayrıca ilk denediğinde acımayacak, acıyı yaratan bizim beynimiz. o acıyacak sandığı için ordaki kasları sıkıyor bu da acıya neden oluyor. eğer kasmazsan acı yok, öncelikle zihninden bunları çıkar, başarı hikayelerinin olduğu sayfalar var onları oku. inan herkesin başlangıcı böyle, bunu görmek seni rahatlatacaktır. eski sayfaları okuman da çok iyi olmuş, baya bir aşamayı atlatmışsın zaten.

eşin durumunu biliyor ve kırmızı gelmesini kafasına takmıyorsa, rahatlıkla egzersizde ilerleyebilirsin. istersen önce kendi parmağınla başlar sonra eşinle devam edersin. eşine alışman açısından da bu iyi olur. şu aşamada kırmızıyı kafana fazla takma, orası esnek bir yapı, çok kasıp tahriş etmedikçe kanama olmaz. kızlık kanı denen şey, aslında bir kanama değil. eline iğne battığıında bile daha çok kan çıkıyor. üstelik soğan zarı kadar ince ve ortası açık bir yapıdır kızlık zarı, zedelendiğinde gelen de pembemsi sulu birkaç damla lekedir. kırmızıyla kanla kafanı kurcalama, inan hiç öyle şeyler olmuyor. eşinle bu konuda güzel güzel konuş, her şeyi anlat. seni destekliyor ve parmak egzersizini senle yapabiliyorsa bu harika olur. hepimizin eşi bu kadar anlayışlı olmuyor çünkü. parmakla yapamazsan, mumdan aparat yapar onla devam edersin. forumda aktif olup aşamalarını yazmak da sana disiplin kazandıracaktır, ertelemekten, kaçmaktan böylece kurtulursun.

uzunca yazdım sana, umarım faydası olur. delik küçük değil, aslında kocaman, öyle esnek ki zamanla bunu anlayacaksın. önce küçük fikrini kafandan at. adım adım ilerleyip yavaşça esnekliği deneyimleyeceksin.

Back
X