çok güzel ilerlemişsin devam et, bol jelle, sakın yarıda bırakma, bıraksan ne olcak? bir kaç senen daha heba olacak. İstersen eşine yaptır, bize doktor eşimin parmağı ile egzersiz yaptırıyordu, bu ona güvenmem içindi. eşime 2 parmak 1 boğum, daha fazlasını yapmayacaksın, sana güvenmeli diyordu. eşimde doktorun verdiği ödevden fazlasını yapmıyordu sağolsun. ben kendim canımı çok dinlediğim için ilerleyemiyordum.
birde doktora rapor verirken bir parmağı yapabiliyorum, ilk yaptığım günkü acı hissi ile sonrakiler bir değil, şu an çok rahat yapıyorum demiştim.
doktor bana iki parmağa geçicez dedi.
ben biraz daha alışmam lazım dedim.
doktorda hayır benim dediğim olacak iki parmak bir boğum yapacaksınız dedi, cahil insanlarda vajinismus daha kolay çözülüyor, doktor ne derse yapılması gerekiyor diye algılıyorlar, senin gibi kültürlü insanlar yok biraz daha alışayım, daha tam alışmadım vs diye diye direnç oluşturuyorlar ve süreci uzatıyorlar, bunu her demende 2 ay kaybederiz diyordu.
benim doktor biraz sertti, bana karşı öyle davranması gerekiyormuş, bunu sonradan söyledi, yoksa o biraz esnetse ben yatışa geçermişim

, öyle dedi.