• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canlarim bir haftadir giremedim yatili misafirlerim vardi :50:.....ve tatil telasi alisweris falan vaktim olmadi ben gidiyorum uzun bir sure giremiyecem topige ama hepiniz aklimda ve duamda olacaksiniz yolculuk esnasinda hepiniz icin dua edecem:54: egzersiz yapan arkadaslar ne olur pes etmeyin aci yok bunu kafanizdan atin sadece biraz ceseratlenin sizde kurtulun bu yukten:16:....hamis kalmak isteyenlerede Allahim biran once hayirlisiyla nasip eder insallah...hepinizi cookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sewiyorum hakkinizi helal edin hepiniz cok tesekkur ederim sizler sayesinde ilk defa rahat bir tatil gecirecem insallah...dua edin benim icin sag salim gidip gelmek nasip olsun....

Canimmmmmm dilerim çok güzel bi tatil yasarsin canim vajisiz ilk tatilin herhalde tadini çikar çok özlicemmmm Allah sagsalim gidip gelmek nasip etsin gelir gelmez bildir :16::16: öpyrmmm

Canim esim 24 olcak 4 ay sonra oda daha çok genç ya diyoki benle birlikte evlenenler hep bebek sahibi simdi

canım biz napalım o zaman;)) ben 31 eşim 34 ve beyefendi düşünmüyor.gerçi ben de Allah biliyor hiç hazır hissetmiyorum kalp kırıklıklarıyla:(( sen bizle evlenenlerle mi yarış yapıyorsun desene ona;)) belki çevredeki insanlar baskı yapmış olabilir ne zaman çocuk istiyorsunuz diye. benim de evlendiğimin ilk aylarında hani falan olmuşlardı.hatta eşimin akrabalarından birine gittiğimizde neymiş efendim bize çok kızıyorlarmış, yapıpta koyamamışız bi köşeye, sanki biblo koyuyoruz;)) ben de eve gelince eşime çemkirdim;)) kimsenin gazıyla çocuk yapacak diilim diye:))
hayırlısı olsun canım sizin için ama alışsan senin için daha iyi olurdu...sonuçta bebek sahibi olabilmek mucizevi bi şey olmalı...Allah herkesin gönlüne göre versin...

mrb arkadaşlar. 9 aylık evliyim.vajinusmus problemim var.:( hiç ilişkiye giremedik. burada yazılanların bir kısmını okudum aslında benzer sorunlar.artık psikolojim iyice bozuldu.her defasında bu sefer olacak diyorum ama tam o anda çok kasıyorum kendimi işte :( kadın doğum uzmanına gittim kaç sefer fiziksel bi sorun yok psikolojik dedi.

kendimi rahatlatmaya çalııyorum ne kadar esnek olduğunu biliyorum en önemlisi eşimi çoook seviyorum ama olmuyor kafayı yiyecem:( çok araştırdım internetten. kliniğe gitmeyi düşünüyordum hipnoz tedavisiyle çözülür diye ama oralarda da davranışsal terpi uyguladıklarını öğrendim vibratör gibi araçlarla.yani benden başka yardım edecek yok:(

yaklaşık 2 aydır psikiyatriste gidiyorum.2.5 aydır falan hiç denemedik zaten.parmak egzersizi yapıyorum daha doğrusu çalışıyorum 2 ayda işaret parmağımın ancak 1 boğumunu katabilmiştim.parmak egzersizi çok itici geliyor...ama başka çarem yok.. üç gün önce doktorumun haberi olmadan emla kremle denedim.ataraks içtim.vazelinli sıcak su buharına falan oturdum ve işaret parmağımın tamamını aldım hatta git-gel hareketi yaptım o kadar sevindim ki anlatamam gözyaşlarına boğuldum nasıl başardım diye:) emla çok uyuşturmamıştı aslında hissettim de ama çok değil tabi.hatta kesin kızlık zarı bozulmuştur dedim ama kan gelmedi.çok umutlanmıştım...

dün tekrar denedim ama sakinleştirici ataraks içmedim.vazelin de kullanmamıştım ondan mı bilmiyorum. emla sürdüğüm halde bir boğumdan ileriye gidemedim tekrar depresyona girdim sanki :( olmadı bir türlü kendimi çok kastım galiba sanki orası kapalı gibiydi çok da zorladı bir buçuk saat uğraştım..sonuçta yürümekte bile zorlandım çok sancı oldu:( bugün denemeye korkuyorum...

çok uzun yazdım galiba ama okuyup cevap verirseniz çok sevinirim. özellikle egzersiz yapan ya da başaran arkadaşlar emla kullandınız mı? ben sürdüğümde acaip derecede yakıyor bu normal mi? bir de dilatör falan daha mı iyi olur parmağa göre?nereden bulabilirim?

Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten çok kötü bi hastalıkmış :( :( hiç yaşama sevinci huzur bırakmıyor :(

Hosgeldin..
Önce sunu belirtmek istiyorum ben geçen ay kurtuldum bu vajinusmus ilettinden.. Yenmeme ragmen hala bazen yapamadigimda oluyo bigün oluyor, bidahakine olmuyo..
Emla kullanmani tavsiye etmiyorum sahsen.. Bu benim fikrim tabi.. Bunlara alismadanda yapabilirsin sonrasi birakmak zor oluyo canim..
Lazim olan sadece kayganlastirici ve parmak..
Ben parmakla basladim isaret parmak orta parmak yaptim sonra iki parmaga geçmeden dilatör seti aldim onlarla ilerledim.. Ama trde pek bulunmuyomus hrh..
Ki bu sete gerek bile yok.. Burdaki arkadaslar mumun etrafina peçete sarip streçleyip prez. geçirip kendilerine boy boy aparatlar hazirliyorlar.. Ben parmakla hissedip vajinin yapisini ögrendim ama sonrasi aparata geçmeyi tercih ettim.. Denemek lazim, kimisi parmakta daha rahat kimisi aparat.. ben çok korkmustum aparattan ama daha kolay oldu benim için..

Önemli olan canim süreklilik ve kararli olmak.. Kegel egzersizleri yapiyomusun bilmiyorum ama ilk sayfada uzunca açiklanmis.. Oku istersen.. Oranin kaslarini kontrol etmeyi ögreniyoruz..

Burada aktif olmaya çalis ve kararli ol egzersizi birakma.. ins en kisa zamanda kurtulursn

daha önce görmemis olanlar olabilir, elimizde sifir 4 parcalik (amielle comfort) dilatör seti var. dilatörle calismak isteyen ve isi bitince tekrar bize geri yollamayi kabul eden bir egzersizci araniyor. daha önce talip olan arkadasimiz vazgecti. dilatör seti hala bosta.

canım biz napalım o zaman;)) ben 31 eşim 34 ve beyefendi düşünmüyor.gerçi ben de Allah biliyor hiç hazır hissetmiyorum kalp kırıklıklarıyla:(( sen bizle evlenenlerle mi yarış yapıyorsun desene ona;)) belki çevredeki insanlar baskı yapmış olabilir ne zaman çocuk istiyorsunuz diye. benim de evlendiğimin ilk aylarında hani falan olmuşlardı.hatta eşimin akrabalarından birine gittiğimizde neymiş efendim bize çok kızıyorlarmış, yapıpta koyamamışız bi köşeye, sanki biblo koyuyoruz;)) ben de eve gelince eşime çemkirdim;)) kimsenin gazıyla çocuk yapacak diilim diye:))
hayırlısı olsun canım sizin için ama alışsan senin için daha iyi olurdu...sonuçta bebek sahibi olabilmek mucizevi bi şey olmalı...Allah herkesin gönlüne göre versin...

Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun canim..
Tabi herkesin kendi seçimi.. kendi yasam tarzi kndi düsünceleri ama ben genç anne olmak isterim.. en geç 23 ondan sonrasi geç benim için, e zaten erken evlendik kaç sene daha bekleyebilrimki erken evlenen erken anne oluyo çogunlukla..
Eylülde dogum günüm.. Ozamana sürpriz yapmak istemistim ona (Tabi Allahin takdiri nezaman olur bilinmez ama en azindan korunmayi birakirim)
Ama tutturdu negüzel olur bi çocugumuz olsa..
Ha bende isterim ama alismak istiyo insan ya.. daha yeneli 1 ay oldu.. ve ben tas patlasin 11 kez denemisimdir
E diyorumki ona buna bakarak hareket etmek asla tercih etmeyecegim bi yasam tarzidir.. Onun bunun lafina kafami takipta kalkip çocukta yapmam.. ama okadar isiyorki

Dün geldi dizlerimin önünde çökerek yalvardi nolursun dedi.. :53::53::14: anlamiyorum nedir bu heves.. Rabbim hayirlisini versin ben gerçekten nasil davranacagimi ne söyleyipte ikna edecegimi bilmiyorum

Rabbim sizede hayirli zamanda hayirli bi bebek nasip eder insallah canim :) Herkesin gönlüne göre versin Allahim

arkadaşlar bişey soracağım. 3 gün önce emla krem yardımıyla işaret parmağımın hepsini aldım hatta içerisinde hareket ettirdim git gel yaptım ama kan gelmedi. acaba parmağım kızlık zarını bozacak kadar kalın değil mi? yoksa o gün kendimi çok kasmadım bozuldu da rahat olduğum için mi kan gelmedi? bu şekilde başına gelen var mı acaba?

Egzersizle çogunda kizlik zari bozulmuyo.. Yavas yavas esnettigimiz için.. Rahat biraktigin zaman özellikle yirtilmaz tahminm..
Ama ben orta parmakla çalisirken kizlik zarini zedelemistim az bisi kirmizi gelmisti..

Canlarim ben yarin kan tahlili yaptircam gebelik icin.. Korkulariim var hem bebis icin erken oldugunu dusunuyorum ama bir taraftan olmasi da gerekiyo diyo diger tarafim.. Tabiki rabbim kimselere aratmasin herkesin gonlune gore versin o aciyi da bilirim cok yakinlarimdan ama bilmiyorum korkuyorum.. Duaya cok ama cok ihtiyacim var lutfen dua edin bana hakkimda hayrlisi olsun diye.. Simdi cikmam gerek telden giriyorum ve sarj biticek elektrikler de gitti.. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.. Iyi geceler...

Herseyin en iyisini bilen Rabbim sana hayirlisini nasip eder insallah canim.. Dua edicem.. Güzel haberlerini bekliyoruz yarin ilk isim forumda mesajini beklemek olcak
Seni okadar iyi anliyorumki.. Bitarafin daha çok gencim o sorumluluk bana agir gelir düsüncesi diger taraftanda olsa mis gibi koksa, odasini dösesem kucagima alsam düsünceleri..
çok büyük çok zor bi sorumluluk, butun hayatn o olcak.. Paydossuz ara veremeyecegin bi meslek, kimi zaman yorucu bazen usandirici ama bi okadarda güzel ve çok kutsal bisey :) Hayatta yasanilabilcek en Güzel sey bence.. öyle bi konustumki sanki anne oldum daha once:9:
Rabbim hepimiz için hayirlisi neyse onu nasip eder.. Rabbim kimselere aratmadan nasip eder ins..

Allahim ins lah sesizce hamiledir yarabbim ona sen herseyin en iyisini bilirsin onun gonlunun muradini ver saglikli bi melek yolla rabbim amiiiiiiin....hayran oldugum bi sey var benim genc guzel bi anne olmak anneler hep guzeldir elbet ama genc annelik ben cok istiorum inslah bir an once yenip hepimiz anne oluruz vajililer...elvancim canim hamileligin suresindede alisabilirsin canim bebegin dogdugunda dazaten 22 oluyorsun canim lolita bi anne ol kiz iste:16:

Canim benim :) çok sagol.. Hamilelikte bazi doktorlar yasaklayabiliyormus iliskiyi.. hem yasaklamasa bile rahat olunmuyomus bebege bisey olur diye oyzden korkuyorum..
Bilmiyorum aklim çok karisik hamilelik konusunda sürekli düsüncelerim degisiyo :) demin en son 23 demistim simdi 25 e kadar uzayabilir aslinda diyorum.. Aslinda herseyi Allahin takdirine birakmak gerekir..
Komsularim hep simdi tam zamani diyor.. Bitanesi ögretmen ve çok yogun geçenlerde kapida karsilastik kendisi 31 yasinda çocuk sahibi oldu ve sordu düsünmüyomusun ozaman daha yenmemistim bile vajiyi =)
Dedimki korkuyorum sorumlulugundan, hazir hissetmiyorum.. dediki bak sende bebeginle büyürsün o büyüyünce seninle arkadas gibi olcak düsünsene diyo :) valla simdiki aklim olsa bukadar beklemezdim diyo zor oluyo bu yastan sonra kaldiramiyo insanin kafasi diyo.. internettede çok okudum hangi yas idealdir diye yorumlari herkes genelde erken anne olmak çok daha güzel diyo geneldede 23 yaslar da anne olanlar çok ..
aslinda önemli olan yas degil ona hazir olup olmaman..
Ama neye hazir oldum buzamana kadarki.. evlilige çokmu hazirdim :) herseyi zamanla ogreniyoruz.. e çalismiyorum evdeyim.. okumuyorum bitirdim.. yapacak bisyim yok.. 1 seneyi geçiyo evleneli bi ugras olur diyo esim senin için ne bileyim Allahtn hayirlisi

Hepimiz için hayirlsi..

bişi sorcam p..s gırdıkten ıkı gun sonra az bı kan gelmesı mumkunmu bunun onunla alakası var mı bıde hafif hafif sancı gelıp gıdıo kasıklarıma ınce ınce normal mı

Canim bendede aynisi olmustu :) ertesi gün gelmisti ama pembemsi kirmizi degildi yani, sancimda oluyodu o an degilde ertesi gün oluyodu ve 2 gün kadar sürüyodu canim

Son düzenleme:
bişi sorcam p..s gırdıkten ıkı gun sonra az bı kan gelmesı mumkunmu bunun onunla alakası var mı bıde hafif hafif sancı gelıp gıdıo kasıklarıma ınce ınce normal mı

bende 1 gün sonra geldi canım.pembe kanlı bi akıntı gibi bişey..sancı var mıydı hatırlamıyorum ama, alışana kadar ilk günler oluyo sanırım.ne kadar rahat olursan o kadar normal kadınlar gibi yapacaksın.alışmak için 2 günde bir denemeni tavsiye ederim.ben gerilemekten korktuğum için yapmaya çalıştım.hatta ilk günlerde önce aparatla 5 dk çalıştım,sonra girdirdim.

kızlar cuma günü yapılan testi pazartesi almam gerekiyodu ama gittim -heyecandan kalbim çıkacaktı- laboratuar değişmiş benim değerlerimin çoğunu çıkarmmaış bhcg de dahil.demir,hemogram,tiroit tahlilim iyi çıktı çok şükür.çıkmayanlar için birazdan tekrar gidip kan vericem.sonuçlar yarın öğleden sonra:( vardır bi hayır...

Canim bendede aynisi olmustu :) ertesi gün gelmisti ama pembemsi kirmizi degildi yani, sancimda oluyodu o an degilde ertesi gün oluyodu ve 2 gün kadar sürüyodu canim

benımkıde tm kırmızı degıl akıntıyla beraber pembemsi sancıda p..s cıktıktan sonra bı kac dakıka sonra oldu gectiama dün yıne ara ara oldu sancı demekki normal :))

bende 1 gün sonra geldi canım.pembe kanlı bi akıntı gibi bişey..sancı var mıydı hatırlamıyorum ama, alışana kadar ilk günler oluyo sanırım.ne kadar rahat olursan o kadar normal kadınlar gibi yapacaksın.alışmak için 2 günde bir denemeni tavsiye ederim.ben gerilemekten korktuğum için yapmaya çalıştım.hatta ilk günlerde önce aparatla 5 dk çalıştım,sonra girdirdim.

sagol cnm evet dün denemeyi dusundum tkrar ama ama az bı sancı geldı gıttı ya bu sekılde olmasın dedım yarın dedım esıme şimdide dusunuorum kaytarıomuyum aceba.bebiş bkler durumların var sanırım thlil filan:)hayırlısı olsun inş.

günaydınnnnn günaydınnnnnnnn günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bugün inşaallah herkes mutlu bir gün geçirir

Gununuz aydin olsn hayatiniz neseyle dolsun canlarim ben simdi jinekologa gidiyorum dua edin bana cok tedirginim uzun zamandir ne egzersiz ne deneme yapamadim.. Unarim doktor beni regli oldgm icin ertelemez :( hastane cok uzak daha fazla ertelemekte istemiyorum..

kızlar cuma günü yapılan testi pazartesi almam gerekiyodu ama gittim -heyecandan kalbim çıkacaktı- laboratuar değişmiş benim değerlerimin çoğunu çıkarmmaış bhcg de dahil.demir,hemogram,tiroit tahlilim iyi çıktı çok şükür.çıkmayanlar için birazdan tekrar gidip kan vericem.sonuçlar yarın öğleden sonra:( vardır bi hayır...

Canim Allah hayirlara yorsun :) gonlune gore verir ins opyrm

Back
X