Ben, kan tahlili yaptırdıktan sonra herhagi bir doktora hiç görünmedim, ultrasona girmemiştim. Cuma günü doktor randevum vardı ve o günü bekliyordum.
Dün akşamdan beri karnımda sancılar var, bugün iyice şiddetlendi. İşyerime yakın bir yere polikliniğe gittim, doktor "düşük tehlikesi veya dış gebelik olabilir" dedi. Benim gözyaşlar hemen tetikte zaten, hemen başladı gözyaşlarım dökülmeye, konuşamadım bile. Yanımda arkadaşım vardı, o benim yerime bilgilerimi verdi....
Her ne hikmetse, Kadıköy'ün merkezinde Altıyol'da bulunan bu poliklinikte hiçbir ultrason cihazı yoktu, yani bir oda açmışlar, isimini de Kadın Doğum Odası koymuşlar, kadını da oraya oturtturmuşlar. Dediki "ultrason cihazımız yok, seni hastaneye sevk ediyorum" dedi. Ben de eşimle birlik oraya gittik. Bir bakarım 25-30 yaşlarında bir erkek doktor, vajinadan muayene edecekmiş. Yani "başka yolu yok mu" dedim. "Yok" dedi "ancak böyle görebiliriz" dedi. Ben tabiki alttan muayene olmadım. Hemen özel bir hastaneye gittik. Kadın doktora, herşeyi anlattım, daha önce vajili olduğumu da. O da "zaten hemen alttan bakmayacaktım, önce bir karından ultrasonla bakalım, ondan sonra gerek olursa, vajinal muayene yaparız" dedi. Neyse karnımdan baktı, herşey normalmiş. Bu sancılar bebeğin yerleşme sancılarıymış, bir de ben dün cereyanda çok kaldım gece ondan da olabilir dedi...Doktor hanım "bebeğin içinde, hayırlı olsun" deyince DÜNYALAR BENİM OLDU.
Yaw madem böyle bir çıkış yolu var ne diye direkt "alttan muayene" derler anlamadım. Üstelik bu bayan doktor daha önceden vajili olduğumu söylemeden de "önce karından ultrason gerek olursa alttan muayene" dedi..
Bu arada ilk doktor muayenemden sonra, artık hamilelik imzamı koyma zamanım geldi değil mi? Nasıl olmuş imzam :) ?