• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım benim 15 Haziranda adet olmam gerekiyordu. Adet günümün geçmesini bekleyemedim. Çok sabırsızlandım o gün yaptım. Yani tam olmam gereken adet günümde idrardan gebelik testini yaptım..

benim bugün aldığım kan testi sonucu cuma günü yani adetime 1 gün kala yapılmıştı.o zaman 51.53 müş.gittikçe yükseliyor ya merak ettim kaç oluyor diye.kendiminkinin de kaç olduğunu merak ediyorum mesela.yarın idrar sonucu alıcam ben bakteri falan filan riskine karşı.benim idrarda yanma var korkuyrum biraz,inşallah bişey çıkmaz.haftaya dr.a gidicem ben.dış gebelik riskine karşı keseyi görmek için gitmem lazımmış.sağlık ocağında takibimi yapan hemşire çok tatlıydı,tatlı tatlı dinledi beni yönlendirdi.kese belli olsun diye haftaya gidicem.vajinal ultrason yaptırmak istemiyorum nadir de olsa düşük riski varmış.normal ultrasonda görürüm inşallah:)

Ben, kan tahlili yaptırdıktan sonra herhagi bir doktora hiç görünmedim, ultrasona girmemiştim. Cuma günü doktor randevum vardı ve o günü bekliyordum.

Dün akşamdan beri karnımda sancılar var, bugün iyice şiddetlendi. İşyerime yakın bir yere polikliniğe gittim, doktor "düşük tehlikesi veya dış gebelik olabilir" dedi. Benim gözyaşlar hemen tetikte zaten, hemen başladı gözyaşlarım dökülmeye, konuşamadım bile. Yanımda arkadaşım vardı, o benim yerime bilgilerimi verdi....

Her ne hikmetse, Kadıköy'ün merkezinde Altıyol'da bulunan bu poliklinikte hiçbir ultrason cihazı yoktu, yani bir oda açmışlar, isimini de Kadın Doğum Odası koymuşlar, kadını da oraya oturtturmuşlar. Dediki "ultrason cihazımız yok, seni hastaneye sevk ediyorum" dedi. Ben de eşimle birlik oraya gittik. Bir bakarım 25-30 yaşlarında bir erkek doktor, vajinadan muayene edecekmiş. Yani "başka yolu yok mu" dedim. "Yok" dedi "ancak böyle görebiliriz" dedi. Ben tabiki alttan muayene olmadım. Hemen özel bir hastaneye gittik. Kadın doktora, herşeyi anlattım, daha önce vajili olduğumu da. O da "zaten hemen alttan bakmayacaktım, önce bir karından ultrasonla bakalım, ondan sonra gerek olursa, vajinal muayene yaparız" dedi. Neyse karnımdan baktı, herşey normalmiş. Bu sancılar bebeğin yerleşme sancılarıymış, bir de ben dün cereyanda çok kaldım gece ondan da olabilir dedi...Doktor hanım "bebeğin içinde, hayırlı olsun" deyince DÜNYALAR BENİM OLDU.

Yaw madem böyle bir çıkış yolu var ne diye direkt "alttan muayene" derler anlamadım. Üstelik bu bayan doktor daha önceden vajili olduğumu söylemeden de "önce karından ultrason gerek olursa alttan muayene" dedi..

Bu arada ilk doktor muayenemden sonra, artık hamilelik imzamı koyma zamanım geldi değil mi? Nasıl olmuş imzam :) ?

süper olmus yakıştıııı:16: hayırlısıyla kucagnıza alın ınsallah hepınız.....

bunun aynısının plastiği bende var kitap siparişi verdiğimde dilatörlerin yanında gelmişti heralde vajinay genişletme amacıyla ama doktorlar ne amaçla kullanıyor ki elvan

Evet plastigini bende gördüm.. spekulum zaten ördek gagasina benziyo kapali bi sekilde yerlestiriyor doktorlar ve yavas bi sekilde açiyorlarmis içindeyken..

Demin internette arastirdim söyle bilgi edindim;
Spekulum kadinin yasina, dogum sayisina, ve vajina yapisina uygun ebatta spekulum kullanilirsa agrili olmayan bi uygulamadir. Spekulum takilirken sadece dolgunluk hissediliyo vajide ayni aparatlarla çalistigimizda hissettigimiz gibi.. ama benim doktor sanmiyorum öyle yapisina göre spekulum kullandigini çünkü standart olani aldi galiba bakmadan orama çikardi spekulumu dolaptan

Ne amaçla yapiliyo aynen su sekilde yaziyo internette;

Spekulum muayenesi esnasinda vajina duvarlari olasi lezyonlar, kizarikliklar ve akinti açisindan incelenir.. Ayni sekilde
rahim agzinda herhangi bi yara olup olmadigi,akinti varligi, renk ve sekil degisikligi ve diger anormal durumlar degerlendirilir.. Enfeksiyon varligi arastirilir.. Eger smear alinacak ise bu asamada alinir.

benim bugün aldığım kan testi sonucu cuma günü yani adetime 1 gün kala yapılmıştı.o zaman 51.53 müş.gittikçe yükseliyor ya merak ettim kaç oluyor diye.kendiminkinin de kaç olduğunu merak ediyorum mesela.yarın idrar sonucu alıcam ben bakteri falan filan riskine karşı.benim idrarda yanma var korkuyrum biraz,inşallah bişey çıkmaz.haftaya dr.a gidicem ben.dış gebelik riskine karşı keseyi görmek için gitmem lazımmış.sağlık ocağında takibimi yapan hemşire çok tatlıydı,tatlı tatlı dinledi beni yönlendirdi.kese belli olsun diye haftaya gidicem.vajinal ultrason yaptırmak istemiyorum nadir de olsa düşük riski varmış.normal ultrasonda görürüm inşallah:)

Canım ben adet günümde yaptım kan tahlilimi. 155,... idi. Vajinal ultrasona gerek duymuyorlarsa yapmıyorlar. Yani eğer karnından ultrasonla bakıldığında görmezlerse vajinal ultrasona gerek duyuyorlar. Benim bugün baktılar ve görüldü, vajinal ultrasona gerek kalmadı şükür.... :)

Son düzenleme:
canım abla demene geerk yok sözlerime kulak ver yeert :) ama bu bi gerçek kimse olumsuz bi resim koymasın bence çünkü ister istemez resimlerimiz kişiliğimizi yansıtıyor sanki... ne var yani gelin olamamışsak boynumuz neden bükülsün... neşelenelim biraz . biz kendimiz e güvenmezsek kim bize güvenir ki? bizim eski arkadaşların bi sözü vardı çok severim "haydi kızlar pamuk eller vajiye"...:33:
önce hreeks bi neşeli vaatar bulsun bence kndeine... sonra da nickinde olumsuz yazılar yazanlar kladırsın... kendiniz için yapın bunu bi gözünüz gönlünüz açılsın aaaaaaaaaaaaaaa:52:

Canim belki hakli olabilirsin ama.. Ben egzersiz zamanimda kapali bi duvak koymustum ve azmetmistim biran önce duvagimi açacam diye :) hirs yapmistim :) yani neden boynunuz bükük olsunki :) sizler boyun büküp pes edip korkarak kabugunuza çekilmedinizki savasiyosunuz :)

selam kızlar,az önce duştan çıktım egzersiz yapmaya hazırlanıyorum,bu arada sizede rapor yazayım dedim.3 parmak çok rahat alıyorum,iki denemem başarısız oldu,şimdi egzersizi her pozisyonda yapmaya çalışacağım,belki denemeye faydası olur.hepinizi öpüyorum........

Mslh diyorum azmine :) Böyle düzenli rapor vermende ayrica çok hos :)
Canim 3 parmak inanki çok güzel bi asama umarim kurtulursun artik..

ufffffffff adetımın ılk gunu benı olduruo yaaaa belim karnım cok ağrıooooo... evet haklısın cnm sen duvagnı acmak ıcın savasmısın bende melegıme kavusmak için savaşıcam o resmi her gördüğümde o özlemim beni kamçılıcak inşallah cnm yaaa... elvan anne ol elvan anne ol elvan anne ol........

Canim belki hakli olabilirsin ama.. Ben egzersiz zamanimda kapali bi duvak koymustum ve azmetmistim biran önce duvagimi açacam diye :) hirs yapmistim :) yani neden boynunuz bükük olsunki :) sizler boyun büküp pes edip korkarak kabugunuza çekilmedinizki savasiyosunuz :)

:)) teşekkürler.. tabiki duvak açmak çok hoş ve cesaretlendirici birşey canım... ben umut86 nın anlayacağı şekilde söylemiştim çünkü onun resminde boynu bükük duuryorsu yanlış anlaşılmışım özür diliyorum... sadeec herkes neşeli olsun daha da heveslensin istiyorum ben onun için söylemiştim

ufffffffff adetımın ılk gunu benı olduruo yaaaa belim karnım cok ağrıooooo... evet haklısın cnm sen duvagnı acmak ıcın savasmısın bende melegıme kavusmak için savaşıcam o resmi her gördüğümde o özlemim beni kamçılıcak inşallah cnm yaaa... elvan anne ol elvan anne ol elvan anne ol........

Canim bilirim o agrilari Allah sabir versin ya benimde yenmeden önce çok feci sancilarim olurdu kivranirdim çok sükür azaldi ama bugn kasiklarim çok agrdi vajimde bi doluluk ölüyorum..
:17::17: Allahim ins aratmadan nasip eder herkese banada canim.. Birazcik daha alisayimda :26: ondan sonra bebisi engellemicem Allahin izniyle canim.. Rabbim herkese hayirlisiyla yasatsin bu mucizeyi hadi sende yende biran önce anne ol birlikte bebislerimizi konusalim

Ben, kan tahlili yaptırdıktan sonra herhagi bir doktora hiç görünmedim, ultrasona girmemiştim. Cuma günü doktor randevum vardı ve o günü bekliyordum.

Dün akşamdan beri karnımda sancılar var, bugün iyice şiddetlendi. İşyerime yakın bir yere polikliniğe gittim, doktor "düşük tehlikesi veya dış gebelik olabilir" dedi. Benim gözyaşlar hemen tetikte zaten, hemen başladı gözyaşlarım dökülmeye, konuşamadım bile. Yanımda arkadaşım vardı, o benim yerime bilgilerimi verdi....

Her ne hikmetse, Kadıköy'ün merkezinde Altıyol'da bulunan bu poliklinikte hiçbir ultrason cihazı yoktu, yani bir oda açmışlar, isimini de Kadın Doğum Odası koymuşlar, kadını da oraya oturtturmuşlar. Dediki "ultrason cihazımız yok, seni hastaneye sevk ediyorum" dedi. Ben de eşimle birlik oraya gittik. Bir bakarım 25-30 yaşlarında bir erkek doktor, vajinadan muayene edecekmiş. Yani "başka yolu yok mu" dedim. "Yok" dedi "ancak böyle görebiliriz" dedi. Ben tabiki alttan muayene olmadım. Hemen özel bir hastaneye gittik. Kadın doktora, herşeyi anlattım, daha önce vajili olduğumu da. O da "zaten hemen alttan bakmayacaktım, önce bir karından ultrasonla bakalım, ondan sonra gerek olursa, vajinal muayene yaparız" dedi. Neyse karnımdan baktı, herşey normalmiş. Bu sancılar bebeğin yerleşme sancılarıymış, bir de ben dün cereyanda çok kaldım gece ondan da olabilir dedi...Doktor hanım "bebeğin içinde, hayırlı olsun" deyince DÜNYALAR BENİM OLDU.

Yaw madem böyle bir çıkış yolu var ne diye direkt "alttan muayene" derler anlamadım. Üstelik bu bayan doktor daha önceden vajili olduğumu söylemeden de "önce karından ultrason gerek olursa alttan muayene" dedi..

Bu arada ilk doktor muayenemden sonra, artık hamilelik imzamı koyma zamanım geldi değil mi? Nasıl olmuş imzam :) ?

Yakismaz olurmu sana çok yakisti canim benim.. Allah korusun :20: iyiki özel hastaneye gitmissin canim ya bidaha gitme o tarz yerlere insanin moralini alt üst ederler anca

slm hepınze yaz geldı artık cok sık gıremesemde mutlaka gecmıse bakmaya calsııyorum yenı gelınler cıksın artık sorun sorusturun egzersız yapın ve yenın artıkkk

elvancgm cok sukur buralardasın gozumuz arkada degıl:34::34:

:)) teşekkürler.. tabiki duvak açmak çok hoş ve cesaretlendirici birşey canım... ben umut86 nın anlayacağı şekilde söylemiştim çünkü onun resminde boynu bükük duuryorsu yanlış anlaşılmışım özür diliyorum... sadeec herkes neşeli olsun daha da heveslensin istiyorum ben onun için söylemiştim

Biliyorum canim çabani görüyorumda zaten :) Allah razi olsun sende biraz yogunlas canim egzersizlere.. Bunda yanlis anlasilcak bisey yok :) ben sadece gaza getiriyodu beni diye belirtmek istedim :10: umududa o bebis gaza getircekse :) bebegi koysun tabi avatarina :) yeterki gaza gelsin yanii:32:

Son düzenleme:
merhaba.bu siteden yeni haberdar oldum ve yaşamımda çok önemli bir yer edindi.ben de bu sorunla mücadele ediyorum.bunu kabullenmek çok zor oldu.bu gerçekten bir tür erteleme sorunu.kabullenmiyorsunuz ve bir gün olur diye bekliyorsunuz.doktora gitmedim.bu forumu okuyunca bu sorunu çözebileceğime inandım.herkes o kadar cesaretlendirici bilgiler vermiş ki...emla krem aldım.henüz egzersizlere başlamadım.ben de bu sorunu çözenlerden destek bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.

slm hepınze yaz geldı artık cok sık gıremesemde mutlaka gecmıse bakmaya calsııyorum yenı gelınler cıksın artık sorun sorusturun egzersız yapın ve yenın artıkkk

ınsallah canım amın de ben baska bse sorcam zealede de var o yesıl mezura gbı noluyo altta rejımmı yapıonuz cnm

merhaba.bu siteden yeni haberdar oldum ve yaşamımda çok önemli bir yer edindi.ben de bu sorunla mücadele ediyorum.bunu kabullenmek çok zor oldu.bu gerçekten bir tür erteleme sorunu.kabullenmiyorsunuz ve bir gün olur diye bekliyorsunuz.doktora gitmedim.bu forumu okuyunca bu sorunu çözebileceğime inandım.herkes o kadar cesaretlendirici bilgiler vermiş ki...emla krem aldım.henüz egzersizlere başlamadım.ben de bu sorunu çözenlerden destek bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.

hosgeldın cnm ben daha yenmedım ne kadarlık evlısın ve ne durumdasın hıcmı olmadı ve ya bı kere olanlar var senınkı nasıl

As canimmmm tatile çikacakmisinz?
Evet artikin çikiversin ya gelinler o mayis ayi negüzeldi ya :)
Elimden geldiginde burda olmaya çalisiyorum canim ben olmadigimda sen, sen olmadiginda bi baskasi yetisiyo imdatlarina çok sükür Allah hepinizden razi olsunnn öpüyorum seniiiii :54::54: Gülsevdamida çok özledm görürsen selamimi söylermisin canim

Back
X