- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #111.381
benım mudurume doktor demıs ama hem rahatsızlıgını hem de alkolu. bılmıyorum doktor hatası ozaman. ayrıca ben basıt gıbı dusunmedım bır faydam olur mu arkadaslara dıye bu konuda bırseyler yazdım. ama sanırım yanlıs anlasıldım. bırını anlamak ya da yardım etmek ıcın onun gıbı damdan dusmus olmak mı gerekıyor yanı sıze gore. neyse arkadaslar ben yardımcı olmak ıstedım cevremde benzer sıkıntıları yasayanlar oldu, asırı tedırgınlık yasayanlar da ve mudurum de var tabıkı dedıgım gıbı. oyuzden sormak paylasmak ısteyenler olursa hazırım yardımcı olmaya. sessızce arkadasım gıbı tepkı vermez umarım kımse, burda yardım ve guzel nıyetı olan ınsanlara.
olay tepki vermek degil de bir takim mitler var ve hak verirsin ki cok hassas da bir konu.
alkol almanin en ufak bir faydasi olmadigi gibi, insanlari da yanlis beklentiye sokabilir. ilk gece korkusu ve vajinismus farkli seyler. biraz rahatlamak vb. icin ucaktan korkanlar ucustan önce bir iki tek atar mesela ama bu vajinismus bilincaltindaki koruma güdüsü. istersen zom ol, o an gelince gözler fal tasi gibi aciliyor, kocaya bi tekme. 3 gün sarhos gezsen faydasi yok.
ben söyle durumu anlatayim, kücük bir operasyon gecirdim. sedasyonluydum. tek hatirladigim 10 a kadar sayarken iki bile diyemedigim. ve 2 gün boyunca da uyku halim devam etti, fakat op. doktorum, operasyon sirasinda bana bacaklarimin (cataldayken) titredigini, vajenin kasildigini, yüzümün burustugunu, ve ellerimle hemsireleri itekledigimi vb. anlatti. bütün bunlar agir derin uyku sirasinda. en son kompresyon icin ugrasirken bir bacagimi cataldan cikarip, bosluga da tekme savurmusum. az kalsin lokal anestezi yiyecekmisim. ben tek bir sey hatirlamiyorum. velhasil bunlari da esime anlatmis. yani bu durumdayken bile böyle böyle olmasi normal, iliski denemesinde verdigi tepkiler size karsi size sevmedigi icin vb. degil demek icin.
kontrolü kaybetmek cözüm degil, tam tersine kontrollü bir sekilde egzersizle korkulacak bir sey olmadigini ögrenmek olay.