• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

sela cnm mrb hoşgeldn seni gördüğüme ssevndm belki sen beni hatırlamazsın eskilerdenm sizlern zamanından egzersz yapıyodum bırakmıştm şu son günler iyice asıldım şuan son haddimdeyim yaklaşık 12cm le egzersz yapıyorum iyide gidiyo fakat şuan sorunum eşimde sertleşme problemi oluyop bi kaç kez denedik p...sle fakat başı giriyo sonu gelmiyo sertlik gidyo doğru pozisyonu bulana kadr.yanlış hatırlamıyosam sizdede böle bi sorun vardı neler yaptınız nasıl aşardın canm?ya artık ben eşimi bekliyorum allahım kurtar yaa

hoşbulduk canım, seni elbette hatırlıyorum. bırakıp gitmene kızmıştım. şu an çok iyi bir ölçüdesin, ben 10cmde yenmiştim. sertleşme konusunda yapabileceğin en iyi şey eşinin üzerine gitmeden sabretmek. biz eşimin sigarayı bırakması sayesinde yendik. onun dışında hiçbir şey işe yaramadı. bir de doktora gitti ilaç aldı, ilacın bile fayda etmediği oldu. çünkü psikolojik. uzun süre reddedilip kalakaldıkları için şartlı refleks gibi bana dokunduğunda sertliği gidiyordu. biraz daha süre ver sabret ama süre uzarsa doktora gidip ilaç alsın. ben kafasına göre ilaç almasını istemedim ailesinde kalp hastalığı olduğu için sertleşme ilaçları riskli gruba giriyor. önce bikaç kez ilaçla oldu, sonra normale döndü. onların da psikolojisi mahvoluyor maalesef. diğer arkadaşlarda işe yarayan keçi boynuzu pekmezi, fındık, fıstık yedirmeyi dene istersen. bizdeki sorun psikolojik olduğu için bunlar pek işe yaramamıştı. sen de moralini yüksek tut, onun seni beklediği kadar senin de onu beklemen gerektiğini düşünerek kendini telkin et. üzerine gidersen her şey daha da kötü oluyor. sormak istediğin şeyleri sor, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana. :54::54::54:

Canim hiç korkma, sakin ol.. Bize inan güven.. aci yok hiçbisekilde kendini kasmadikça.. Unutma aparat senin elinde.. Kimse zorla bisey yapmicak, aci hissedersende kontrol sende..
Takildigin yerde beklet.. Burnundan nefes alip agzindan verirken ikinarak aparati ilerletmeyi unutma.. hadi bakalim güzel haberlerle gelirsin ins:32:

Selam kızlar ... Umarım herkes iyidir , ben pek ii değilim de tam vajiyi aştım diye sevinirken şimdi eşimle uğraşıyorum çok moralim bozuk sanki benden geçen zamanın intikamını alıyo gibi :( ilk ilişkiden sonra bi daha deneme yapmadık zaten ertesi sabah yola çıktık şimdi de ailemin yanına geldik düne kadar herşey iyiydi ben de seviniyodum . Neyse sonra dün akşam hiç ortada bişey yokken surat yapmaya başladı , dışarı dolaşmaya çıktık yabancı gibi dolaşıyoz hiç beni taktığı yok eve döndük yine aynı neyse sabah ben yine denemek istedim tabi bişey söylemedm neyse bu sefer tam jel sürecektim onu sürme istemiyorum yok ben sürmem fln dedi sonra yine surat yaptı ondan sonra ne desin artık benden bi beklentisi yokmuş 3 yıldır o hep aşmamı istemiş ama ben hiç umursamamışım artık bi önemi yokmuş ... Sabahdan beri ağlıyorum ya nedir bizim bu çektiğimiz .... Bi yandan da annemle babama belli etmemeye çalışıyorum ama anlıyolar tabi moralimin bozuk olduğunu ... Hayır haklı bu işi bu kadar uzatan bendim yeri geldi eşimi umursamadım ama düne kadar hala ilişkiye girmek isteyen adam bugün gelmiş artık benim senden bi beklentim yok diyo ... ne yapacağımı şaşırdım ben artık yaa ?? Kızlar sizde de böyle sorunlar olmuş muydu ?

canım bak yenmişsin vajiyi.... bencede sabretmelisin 3 yıl aradan sonra mı yendin ? eşini anla 3 yıl o dayanmış sabretmiş azcıkta sen sabret

canlarım sabah mumla ilk denememi yapıcam diye çıkmıştım ya. malesef olmadı daha değdirmemle birlikte istifra etmeye başladım çok iğrenç sanırım aranızda en kötü durumda olan benim bunun tedavisi %99 var tamam ama sanırım o %1 lik kısımdayım ben. bu yüzden çok umutsuzum çok üzülüyorum bugün sadece miğdem bulana bulana bakabildim o kadar yani... bi de diyorum ki acaba bayıltıcı şeyler falan mı kullansam bayılsam da eşim yapıverse bana kalktığımda hiç bi şey olmasa. sonra genişlemiş olur zaten bi daha da canım yanmaz

Sela dua yukarıda, okumak istiyorsan pazar gününe kadar süremiz var, her hafta 4444 sayısını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu hafta 1250 tane kaldı dağıtmam gereken, diğer arkadalardan da okumak isteyen varsa sayı bekliyorum...

sağol can, ben kuran okumayı tercih ediyorum. her gün, burada olmadığım günler de dahil zaten forumdaki kader arkadaşlarımın kurtulması için dua ediyorum. sözümü tutamayabilirim o yüzden ben almayayım dua. allah okuyanlardan razı olsun :46::46::46:

merhaba bende vajinismus hastasıyım 2 yıldır uğraşıyoruz 4 ay tedavi gördük ama bir sonuç alamadık bıraktık uzun zamandır denemeyide bırakmıştık iki gün önce deniyelim diye konuştuk ve jelle 3-4 cm alabildim daha fazla gitmedi ama acı, ağrı olmadı alırken çok şükür eşime yine yapalım diyorum hepsini almıyosun ben bişiy anlamıyorum boşver diyor bazen bu erkekler niye böyle diyorum ilk zamanlar çok az girsede olur diyodu şimdi hepsi diyor naparım bilmiyorum bizim psikolojimiz zaten yeterince bozuluyor birde eşlerimiz bozuyor

Son düzenleme:
canlarım sabah mumla ilk denememi yapıcam diye çıkmıştım ya. malesef olmadı daha değdirmemle birlikte istifra etmeye başladım çok iğrenç sanırım aranızda en kötü durumda olan benim bunun tedavisi %99 var tamam ama sanırım o %1 lik kısımdayım ben. bu yüzden çok umutsuzum çok üzülüyorum bugün sadece miğdem bulana bulana bakabildim o kadar yani... bi de diyorum ki acaba bayıltıcı şeyler falan mı kullansam bayılsam da eşim yapıverse bana kalktığımda hiç bi şey olmasa. sonra genişlemiş olur zaten bi daha da canım yanmaz

tedavi %99 değil, %100. yani sen de bunun içindesin. öncelikle kendini umutsuz vakalar kısmına ayırmaktan kurtar. hepimiz başlangıçta böyleydik. bir süre bakmaya, görmeye alış. sonrasında yavaş yavaş ilerlersin. herkes çabucak yenecek diye bir şey yok. hepimizin yolu farklı, kimi uzun yürür kimi kısa. ama sonucumuz her zaman aynıdır. varacağımız yer aynıdır, mutlaka yeneriz. jinekolojik muayene oldun mu bilemiyorum ama öncelikle fiziksel olarak sorunun var mı yok mu öğrenip öyle ilerle istersen. bir süredir foruma giremiyordum, tekrar olduysa kusura bakma. umutsuzluğa kapılma sakın. bugünkü ilk görevin moralini düzeltmek ve sonra aynayla vajinayı barıştırmak. bu yaşadıklarının normal olduğunu, bu hastalığı çeken herkeste farklı biçimlerde ve şiddette olsa da mutlaka olduğunu kendine anlat. kendine anlayışlı ol, biz de elimizden geldiğince destek olalım olur mu? :54::54::54:

umutsuzluk yok. anormal bir durum söz konusu degil. birakma devam et. 5 gün cikarirsin 6. gün cikarmazsin. normellesir. vajinismusun da dereceleri var. hehe benimle ayniymissin demek ki =). grafik resimlere bakip ögüre ögüre dolasiyordum günlerce hafizamdan cikmiyordu.
ben en iddali doktorlardan birinden avcumu yalayip döndüm, ama egzersizle hallettim sükür.

istersen narkoz altinda iliskiye gir, bir sonraki sefere durum degismeyecektir. böyle bir ihtimali kafandan sil at. olmaz, kimsede ise yaramadi. bunun tedavisi yalnizca egzersiz. cünkü bilincaltin sana bu tarz savunmalari yaptiran. bilincalti da yalnizca duyarsizlasmayla ögreniyor.

ileri derece vajinismus vakalari %1lik kismi olusturuyor degil. hafif vakalar da tedaviyi reddedince %1lik dilime girebilir. vajinismus siniflandirmasinin önemi yok. önemli olan vazgecmemek.

edit: ve genislemis olur gibi bir sey de söz konusu degil. vajina esnek bir kas, kendini toparlar. düzenli vajinal penetrasyon yasayanlar ya da dogum yapanlar magara sahibi degil ;).

Son düzenleme:
Kızlar slmlar..
Reglim bitti geri geldim.. Bugün biter bitmez başlamak istedim egzersizlere.. 1 kulak çubuğu alabiliyodum 3 le başlamak istedim ve oldu sonuna kadar içimde hareket ettrdim biraz. Sonra bütün cesaretimle orta parmak çalıştım ve 2 boğum onu da aldım çok mutluyum :).. Ben biraz aceleciyim galiba sonra 2 parmak denedim 1 boğum aldım ve parmak olayını bıraktım olmadı ilerleyemedim.. Şimdi bir bakkal mumuyla çalışıyorum ve 2 orta parmak boğumu kadar oluyor daha fazla alamıyorum.. Pes ettim bugünlük.. Umudumu yitirmek istemiyorum ama kalınlaştıkça zor olucak ilerlemek galiba.. Ya ramazana kadar bitirebilir miyim bu işi?
Bir de bu zar ne kadar kalınlıkta yırtılır biraz da bu endişemi atamadım ben sanırm..şu anda mutlu olmam gerekiyor ama başarana kadar bu hüzün geçmeyecek gibi..

Canim kayganlastiriciyla denedinmi hiç?
Jinekologta genel muayene oldunmu fizyolojik bi sorun olup olmadigina dair??
Basini alabiliyosan gerisinide kolaylikla alirsin biz beterdik, basini bile alamiyorduk bacak açamiyorduk..
Bak o takildigin yerde bekleyin rahatla derin nefes al ver verirken ikinarak nefes ver ve o esnada girdirin.. canim bu sekilde çok kolay oluyo.. ins kurtulursun biran önce cnm

Doktora gitmedik hiç. İlk başta bende de başı bile girmiyordu kayganlaştırıcı ile aştık o sorunu. Ama sanki bi yerden sonra bi duvar var ve gitmiyor. Ama parmakla denediğimiz zaman gidiyor. Canım acıdığı anda eşim çekiyor kendini belkide biraz zorlasak sorun kalmayacak. Deneyelim bakalım bugün :1:

Kızlar slmlar..
Reglim bitti geri geldim.. Bugün biter bitmez başlamak istedim egzersizlere.. 1 kulak çubuğu alabiliyodum 3 le başlamak istedim ve oldu sonuna kadar içimde hareket ettrdim biraz. Sonra bütün cesaretimle orta parmak çalıştım ve 2 boğum onu da aldım çok mutluyum :).. Ben biraz aceleciyim galiba sonra 2 parmak denedim 1 boğum aldım ve parmak olayını bıraktım olmadı ilerleyemedim.. Şimdi bir bakkal mumuyla çalışıyorum ve 2 orta parmak boğumu kadar oluyor daha fazla alamıyorum.. Pes ettim bugünlük.. Umudumu yitirmek istemiyorum ama kalınlaştıkça zor olucak ilerlemek galiba.. Ya ramazana kadar bitirebilir miyim bu işi?
Bir de bu zar ne kadar kalınlıkta yırtılır biraz da bu endişemi atamadım ben sanırm..şu anda mutlu olmam gerekiyor ama başarana kadar bu hüzün geçmeyecek gibi..

Ooo mslhh hizli çiktin :9: Ramazana kadar degil 2 günde yenersin bu gidisle.. hergün bu sekilde devam çalismalara
Herkeste farkli bu zar meselesi.. benimki orta parmakta bozulmustu.. ama çogunda esnedigi için bozulmuyo zar..

Doktora gitmedik hiç. İlk başta bende de başı bile girmiyordu kayganlaştırıcı ile aştık o sorunu. Ama sanki bi yerden sonra bi duvar var ve gitmiyor. Ama parmakla denediğimiz zaman gidiyor. Canım acıdığı anda eşim çekiyor kendini belkide biraz zorlasak sorun kalmayacak. Deneyelim bakalım bugün :1:

Biraz zorlayin canim.. o duvar gibi yeri rahat olunca kolayca geçiyosun ikinmayi unutma :34:

Ooo mslhh hizli çiktin :9: Ramazana kadar degil 2 günde yenersin bu gidisle.. hergün bu sekilde devam çalismalara
Herkeste farkli bu zar meselesi.. benimki orta parmakta bozulmustu.. ama çogunda esnedigi için bozulmuyo zar..

Sağol canım ya ağzından bal damlıyor:) .. insallah kırılmazsa cesaretim oluverir dediğin :)

merhaba canım o senin vücudunun bir parçası bunu unutma.ve buradaki herkes ayılsa da bayılsa da nasıl yendiyse, sen niye yenemeyesin ki!! bayıltıcı şeylerin hiçbir faydası olmaz daha önce buradaki bir arkadaş anlatmıştı.hatta bazılarımız öyle senaryolar kurmuştu ki (buna ben de dahil) faydasız:19::19: canım sana şunu söylim orası esneyebilen bir yer,ilişki sırasında esniyor ve sonra eski haline dönüyor.canının yanmasını düşünmenin sebebi de orayı kastığın için canın yanıyor...buradaki yenen arkadaşlar gibi kendine güven,yapabilirsin...ne kadar oldu evleneli?

Sadece incele canım, doktor bana bunu 1 hafta boyunca yaptırdı, bence mum egzersizine başlamak senin için erken , sadece ayna egzersizine devam et, gitgide normal gelecek sana canım.

Kızlar slmlar..

tam anlamıyla süper gidiyorsun...canım egzersiz yaparken hep bi öncekini denedikten sonra kalınına geç.hatta kalını ilk başta girince biraz beklet,sonra git gel yap ki ne kadar kolay yapabildiğini gör.aparatları boy boy hazırla.daha faydalı olacaktır. kızlık zarının yapısı kişiden kişiye değişiyor.bunu ilk başta eşinle konuşmanda fayda var.belki de esnetmeyi öğreneceğin için hiç kan gelmeyebilir de.( bu arada söylemeden edemeyeceğim şu bakkal mumu da baya ünlü oldu:37::37::37:

Back
X