su acidan anlayamam diyorum, metodoloji de bagimli ve bagimsiz degisken vardir, yabancisi degilsen anlayacaksin zaten.
yas, hormon (ask), stres, cinsellige bakis, evdeki huzur vb. bu kadar degisken var insanin cinsel performansini etkileyen, bunlara ek olarak vajinismus parantezi var. o bile zaman degiskeniyle ele alindiginda farklilasiyor.
Bizler hicbir zaman isteksiz degildik ama süre gectikce bezmislikle isteksizlik de oldu. Misal ben 6.5 sene sonra halledebildim. Ben ve esim, 2 aylik evli bu sorunu cözmeye calisan bir cifte göre bile farkliydik. Ve ayrica baska tedaviler de denemistik. Al baska bir degisken daha.
Bizim eslerimizin cogu bu rahatsizligi anlamadi bile. Cogu arastirmadi. Cogu egzersiz yaparken, gelip de elimizi tutup, yapacaksin biliyorum, gecicek demedi. Yapanlar vardi. Sorun yok hallederiz diyen koca sayisi da cok fazladir burada. Bir cogumuz burasi olmasaydi hala gazetelerin cinsel köselerinde kullanilan yatakta sirt sirta biri saga biri sola yatmis, kadinin agladigi fotolardaki gibiydik. Egzersizi birakicam, bu adam icin mi ugrasiyorum diye isyan eden de coktu burada. Mutlu son ama. Eger ki cabalamaya deger buluyorsan, halledersin. Biz cinsellik olmadan evcilik vari evlilikleri yürüttük. Ha cinsellik önemliydi ama onsuz da oluyor manasinda degil ama yikmayan, kuvvetlendirdi heralde. Bunu yenince anliyor gibisin ama bu sefer hali altina sakladigin "vajinismus" yüzünden böyle dedigin seylerin de aslinda vajinismus yüzünden olmadigini anliyorsun.
Misal ben saniodum ki bu sorunu cözünce koca anasindan kopacak. Yok, sanirim bu asla olmayacak.