Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kulak çöpü ve 1 kat havlulu hali dündü

bugün bol jel le (gülsevdam söyledide gidip özel jel aldımm) onun sayesinde 2 kat havlulu kulak çöpü sardığım streç film ...
ee baktım ki benim yaptığım apartların ucu allıkdan bile kalın :) en son aşamada bir deneyim dedim ama cidden

çatısı dar derler yaa bence öle bir durum girene dek girdikten sonra acı sızı yok ama ahh o girme aşaması yakıyor basınç olyor sanki neyse herkes bilir zaten;)

hedefim raamzanda işi bitirmiş olarak girmekti ama yok yok olmayacak

ha birde dün o gazla hamileliği düşünerekten bugün dr a bilene gittim :) folikasit testi demir testi kan değerleri...
ne bu hızsa daha vajiyi yenemeden hamile kalırmışmışım :D

dur bi önce vajiyi hallet bnde cok istiyorum ama öncelikle sağlıklı bi ilişki şart. sonrasında bebiş de olur inş.bn çok denedim bebek olur da genişler orası diye ama olmuyor hem bu türlü sağlıklı da değil jinekolojik muayene şart bebeğinin her şeyini öğrenebilmen için.egz öcü gibi geliyordu bana da. ilk kulak çubuğu sonra göz kalemiyle denedim sonra allık fırçası sonra ona bir kat daha bir kat daha derken bugün 8 cm oldu yanma oluyo ama içinde bekletince geçiyo. git gel yapmaksa imkansızdı bugün 8 cmle 20 kez git gel yaptım hiç acımadıda azıcık yandı o da olcak artık. yeter ki umudunu yitirme.zaman zaman karamsarlık oluyor ama onları da kovmayı öğreniyorsun :) dün çok sinirim bozuldu ama bugün yapabildm . sen de yapacaksın inanıyorum. artık gizli gizli banyoda filan yapıcaz egzersizleri de.

ayy bende vajiyi yenmeden hamile kalmayı düşünmüştüm. eşime vajiye yakına biryerlere boşal hamile kalayım diye baskı yapıyordum:) napayım banada baskı yapıyorlardı işte. eşim de saçmalama olmaz öyle şey diye beni terslemişti hep.

neyse şimdi çok şükür doğal yollardan çabalıyorum ki artık umudumun olması kadar güzel bir şey yok.

Allah kimseye anlatamayıp içimizi acıtan başka dertler vermesin..

ilkezmi yazılıyorum ne gelin ayakkabısının altına :)

teşekkürler canım

sevindim canım... bu arada gerçekte benim ayakkabımın altına yazılan arkadaşlar hala bekar haberiniz olsun... ama şöyle bi durumu gözardı etmemek lazım dimi bende hala bekarım:53: bir türlü gelin olamadım ki kızlar da arkamdan evlensinler hehe:37::37::37::33:

:) kızlar ilişki yaşadıktan sonra vaji baya bir deforme oluyor ya o yüzden kız gibi deyiminin ne demek olduğunı çok daha iyi anladım.

kız gibi araba mesela :D

pişt yavrular ben kaçar beni özleyip emi... bide bide bide ALLAH ım nasip kısmet ederse bu gace bi aksilik olmazsa yenmek istiyorum artık...:25::17::18:

:) kızlar ilişki yaşadıktan sonra vaji baya bir deforme oluyor ya o yüzden kız gibi deyiminin ne demek olduğunı çok daha iyi anladım.

kız gibi araba mesela :D

Hehe öyle tabiii... Biz hala kızız offf... Canım özel mesajındaki dileklerin için teşekkür ederim, elimden geleni yapacağım, inşallah elime yüzüme bulaştırmam, her şey yolunda gider, zira şu an olmasını en çok istediğim tek şey bu, hayal ötesi bir şey, ramazanda da bol bol dua edeceğim...

kızlar bir hafta ara verdim bugn denedim çok şükür olduu bi problem yokk:nazar::nazar: ilk başta zorlandım birazz girişte oyalandım baya ama pes etmedim inatlaştım olduu şükür rabbimee:nazar::nazar:
kızlar egzersizciler hadi sizde yenin üstüne gidin başaracaksınız emin olun bunaa

yeni gelenler,

biz egzersiz yaparken duvaklarin kapali oldugu avatarlar kullaniyorduk, yardimci olanlar egzersiz asamasinda oldugumuzu anliyordu. kalabalik olunca rahat oluyor, semiotik acidan hemen seciliyor. yenince duvaklari acmaca muhabbeti de vardi, bazilari bununla bile kendini motive etti ;)

yeni gelenler,

biz egzersiz yaparken duvaklarin kapali oldugu avatarlar kullaniyorduk, yardimci olanlar egzersiz asamasinda oldugumuzu anliyordu. kalabalik olunca rahat oluyor, semiotik acidan hemen seciliyor. yenince duvaklari acmaca muhabbeti de vardi, bazilari bununla bile kendini motive etti ;)

O avatarlar forumda var mı canım yoksa google dan mı bulayım, iyi fikirmiş..

selamlar
bi süredir daha dogrusu vajinismus olduğuma ikna olduğumdan beridir;) takip ediyorum forumu ve sonunda yazabiliyorum da. hikayem farklı değil birkaç farklı doktor, kabullenmeme, farklı bahaneler, boşanma ve eski eşle tekrar evlenme süreçlerinden sonra sitede tavsiye edilen egzersizler, umutlanma, hayal kırıklıkları, denemeler ve denemeler..egzersizler boyunca tam p.s boyutu olmasada daha ufak aparatları zarın içinden geçirebildiğim ve aslında içime birşeyler girmesine dair ya da başka korkularım olmadığını ve aslında kasılmadığımı farkettikten sonra yine vajinismus değil de 4 doktordan sadece birinin söylediği "zarın yapısı biraz farklı, biraz daha zor yırtılacak cinsten" yorumuna inanmaya başlama.
dün olan son denemede ise çok acı, ve ardından gelen hafif kanama.

acaba bi doktora daha görünmeli miyim?

edit: aynı gün doktora gittim bi de ne öğreneyim, meğer vajinismus değilmişim!rahime bakmak için kullandıkları aleti neredeyse hiç hissetmeden yerleştirince dr da şaşırdı, vajinismus olsanız daha bu masaya oturuşunuzdan belli olur diye (ne hikmetse diğer dr bunu farkedemedi) üstelik de son muayeneden bu yana zarım kenarından yırtılmış.
ama asıl önemlisi -buji, dilatör dışında rastgele aparatlarla egzersiz yapan arkadaşların dikkatle dinlemesini istiyorum- oluşan hafif kanama bu aparatların oluşturduğu sıyrık veya çizikler olabilirmiş, dolayısıyla da ilişkiyi de daha da zorlaştırıyormuş. enfeksiyona karşı merhem ve vajinal kapsül (fitil) kullanmam gerekiyor şimdide.
özetle arkadaşlar, kendinizi iyi gözlemleyin kasılmıyorsanız korkmuyorsanız vajinismus olmayabilirsiniz, birden fazla dr a gitmenin faydası olabilir. egzersiz için de tıbbi malzeme satan yerlerden uygun ölçülerde aparatları alın ki bu kadar hayalini kurduğunuz anı, bi de enfeksiyon endişesiyle ertelemek zorunda kalmayın.
not: dr un bana çözüm olarak önerdiği şey ise; "belki biraz daha esnetmek eşinizin p.s boyuta yakın aparatlarla egzersiz yapabilirsiniz ama bunu hergün yapıp kendinize eziyet etmeyin, gün aşırı deneyin" oldu.

edit: aynı gün doktora gittim bi de ne öğreneyim, meğer vajinismus değilmişim!rahime bakmak için kullandıkları aleti neredeyse hiç hissetmeden yerleştirince dr da şaşırdı, vajinismus olsanız daha bu masaya oturuşunuzdan belli olur diye (ne hikmetse diğer dr bunu farkedemedi) üstelik de son muayeneden bu yana zarım kenarından yırtılmış.
ama asıl önemlisi -buji, dilatör dışında rastgele aparatlarla egzersiz yapan arkadaşların dikkatle dinlemesini istiyorum- oluşan hafif kanama bu aparatların oluşturduğu sıyrık veya çizikler olabilirmiş, dolayısıyla da ilişkiyi de daha da zorlaştırıyormuş. enfeksiyona karşı merhem ve vajinal kapsül (fitil) kullanmam gerekiyor şimdide.
özetle arkadaşlar, kendinizi iyi gözlemleyin kasılmıyorsanız korkmuyorsanız vajinismus olmayabilirsiniz, birden fazla dr a gitmenin faydası olabilir. egzersiz için de tıbbi malzeme satan yerlerden uygun ölçülerde aparatları alın ki bu kadar hayalini kurduğunuz anı, bi de enfeksiyon endişesiyle ertelemek zorunda kalmayın.
not: dr un bana çözüm olarak önerdiği şey ise; "belki biraz daha esnetmek eşinizin p.s boyuta yakın aparatlarla egzersiz yapabilirsiniz ama bunu hergün yapıp kendinize eziyet etmeyin, gün aşırı deneyin" oldu.

geçmiş olsun. doktora gitmen çok iyi olmuş o halde. ancak doktorun dediği gibi aparatların bizi yaralaması pek rastladığım bir şey değil. çünkü aparatlar zaten prezervatif içine konuyor, prezervatif mi bizi çizecek? egzersiz yaptıran doktorların da hepsi her gün egzersiz öneriyorlar, çünkü bu bir erteleme hastalığı. bir gün yapmayınca direk tavsıyorsunuz, kaçmak en kolayı. bebeyağı kullanmadığı sürece burada egzersizde enfeksiyon kapana denk gelmedim ben. kızlık zarında oluşan minik çizik vb şeyler normal ilişki sırasında da olabiliyor. sana tekrar geçmiş olsun, dilerim tez zamanda normale dönersin.

herkese slm arkadaşlar buraya daha yeni üye oldm...ben evleneli 3 hafta oldu ve ilişkiye giremiorm...burda bm gb birçok arkadaşı görünce yalnız olmadığımı anladım...arkadaşlar bana da yardım edin lütfen..psikolojim bozulmaya başaldı artık...

Back
X