Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ne alaka ya..Babane dediğin torun ister bu da yapmayın diyo :) Hem ona neymiş ?.. Kıskanıyor demek ki oğluşunu.. Değiştiremezsin,bişi diyemezsin büyüğe saygısızlık olmaz ne olursa olsun ama eşin ezdirmesin de seni ona karşı aman.Vaji yi hallet de canım bebişin de olur Allah'ın izniyle..Hem de en tosuncuğundan..Çatlasın patlasın ooh :33:

Aminnnn ins hepimize versn rabbim bide bunu halledince cocugada igrasirsak die dusunuyorm takdir rabbimin ne diyim..

biraz önce işaret parmağımın hepsini soktum,eşimi de çağırdım (nedense) şaşırdı,bi garip oldu adam. sonra gaza geldik hemen kendimi bişey sandım denemeye karar verdik. anestol,jel sürdüm. ama o yaklaşınca bile geri çektim hemen kendimi. erken davrandım ve yine ağladım. yine geldi bu kara korku üzerime. ne yapayım şimdi,5 dk olsun çıkmıyo aklımdan bu sıkıntı. Allahım sen yardım et bize.

Selam arkadaşlar,

forumda çok yeniyim,dışardan takip ediyordum ama yeni üye oldum,sorunum hepimizin ortak derdi tabiiki,evleneli 2 ayı geçiyor ama olmuyor.Düğün günü çok hastaydım gece çok sancılarım oldu ertesi gün acile gittik böbreklerimde 2 tane taş varmış,o günden sonra olmuyor yapamıyoruz birtürlü.kendimi hazır hissettiğim zaman bişeyler oluyor ama o noktaya gelince kendimi geri çekiyorum canım acıyor.Aslında acıya dayanıklı bir insanımdır ama derdim bekaretimi korumak,sanki bekaretim gittiğinde eski ben olamayacağım gibi geliyor biliyorum çok saçma.lokal anestezikler kullandım haydar dümenin reçetesini aldım birinden ama işe yaramadı nasıl yenicem bilmiyorum..

biraz önce işaret parmağımın hepsini soktum,eşimi de çağırdım (nedense) şaşırdı,bi garip oldu adam. sonra gaza geldik hemen kendimi bişey sandım denemeye karar verdik. anestol,jel sürdüm. ama o yaklaşınca bile geri çektim hemen kendimi. erken davrandım ve yine ağladım. yine geldi bu kara korku üzerime. ne yapayım şimdi,5 dk olsun çıkmıyo aklımdan bu sıkıntı. Allahım sen yardım et bize.

öncelikle tebrikler. :46::46::46: isaret parmaginin tamamini almissin. :nazar:

egzersiz asamasinda bu tür hayalkirikliklari yasamamak icin yasak getirmen lazim. kötü aniya degil, isaret parmagini aldigindaki basari hissiyatina odaklan.

isaret parmagiyla egzersizine devam et, rahat olduktan sonra orta parmaga gecersin. 2 parmagi rahatca alana kadar deneme yasak. bilincaltina biraz zaman ver, kasilman, itmen, korkman gereken bir durum olmadigini bir kac egzersizle duyarsizlastirma metoduyla anlayacak. acele etmene hic gerek yok. yavas ve emin adimlarla ilerle.

iyiye odaklaniyoruz, cok güzel bir ilerleme kaydetmissin. :52:

Benddee Ne yazıkki Bu illetle uğraşıyorum. Artık eşimle ayrılmanın eşiğine geldik bir an önce yenmek istiyorum bu belayı. böyle yapanları okuyunca çok umutlanıyorum bende yapıcam diye inşş yapıcamm kızlar desteğinize ihtiyacım var yardım edin lütfenn..

Benddee Ne yazıkki Bu illetle uğraşıyorum. Artık eşimle ayrılmanın eşiğine geldik bir an önce yenmek istiyorum bu belayı. böyle yapanları okuyunca çok umutlanıyorum bende yapıcam diye inşş yapıcamm kızlar desteğinize ihtiyacım var yardım edin lütfenn..

ALLAHim sifa versin hepimize canm ne kadarlk evlisin egzersiz yapiomusun dr gittin mi hic.

kızlaröncelikle hoşgeldinizz:) hemen kegel egzersizlerine başlayın ve tek parmak denemelerıne.parmagı yavaş yavaş iterken ıkının tabi jel kullanın.oraya bişey girdiğini görünce beyin bunu kabul edince en büyük aşamayı atlatıyosunuz bence. kegel egzersizlerini ilk sayfalarda okuyun.kendinizi sıkmayın rahat bırakmaya çalışın jel sayesinde kayıp gıtcektir parmak orayı esnetceksıniz böylece

ilaçsız dün işaret parmağı tek boğumu yaptım,eşimin de belirli bir yere kadar oluyor ondan sonrası sıkıntı malesef :(

psikoloğa gittim 2 seans baktım bütün maaş nerdeyse ona gidecek bıraktık,jinekoloğo da gittik,kontrol etti kızlık zarın normal dedi..

Son düzenleme:
2 Aylık Evliyiz. Eşim bugüne kadar çok zor dayandı ve artık sabrının sonuna geldi . Ayrılıktan bahsetmeye bile başladı çok kötüyüm. Bir kere jinekoloğa gittim ilaç ve krem yazdı. Bir işe yaramadı. Öyle kötü bir illetki hayattan soğuttu beni yaşamayı bile düşünmüyorum o dereceye geldim. Burdan Yenen arkadaşları okuyorum öyle umutlanıyorum o yazdıklarını defalarca okuyorum bilmiyorum ne olucak cesaretimi toplamaya çalışıyorum. Birde sizlerden destek gelirse yapacağıma inanmak istiyorum.

Selam arkadaşlar,

forumda çok yeniyim,dışardan takip ediyordum ama yeni üye oldum,sorunum hepimizin ortak derdi tabiiki,evleneli 2 ayı geçiyor ama olmuyor.Düğün günü çok hastaydım gece çok sancılarım oldu ertesi gün acile gittik böbreklerimde 2 tane taş varmış,o günden sonra olmuyor yapamıyoruz birtürlü.kendimi hazır hissettiğim zaman bişeyler oluyor ama o noktaya gelince kendimi geri çekiyorum canım acıyor.Aslında acıya dayanıklı bir insanımdır ama derdim bekaretimi korumak,sanki bekaretim gittiğinde eski ben olamayacağım gibi geliyor biliyorum çok saçma.lokal anestezikler kullandım haydar dümenin reçetesini aldım birinden ama işe yaramadı nasıl yenicem bilmiyorum..

merhaba,

fizyolojik bir sorunun olmadigini biliyorsan, bu isin kesin tedavisi olan duyarsizlastirma yöntemini kullanman lazim. bu da davranisci bir yöntem. parmakla ya da dilatörle yapilan egzersizlerle korkman, kasilman gereken bir durum olmadigini ögrenmek... malesef ilacli bir recetesi yok. receteler ancak hayalkirikligi yaratir.

caninin acidigini düsünmen ve bekaretle ilgili olan düsüncelerin bir takim bilissel problemlerinin de oldugunu gösterir. bunun icin arastirma yapmani öneririm.

vajinada aciya odakli sinir ucu cok azdir. yanmalara, darbelere karsi refleksler icin var, yok degil ama cogunluk haz almaya endeksli sinir uclari. zaten belirli bir noktadan sonra da sinir ucu yok. acima söz konusu degil.

ha sen acidigini hissediyorsun cünkü bilinclatin bazi kirli bilgilerden dolayi böyle kodlamis. aci ancak biz kasildigimiz zaman ortaya cikabilir. hep yumruk örnegi verilir. yumrugunu sikinca ortasina parmagini sokmayi denersen, yumrugun da acir, parmagin da. ama yumrugunu gevsetip parmagini sokmaya calisirsan, hic bir aci hissetmezsin.

kasmamayi ögrenmek icin, ilk sayfalarda yazili olan kegel egzersizleriyle basla. kas kontrolünü ögren =), nefesle gevsemeyi...
sonra vajinayla küssen ve anatomisini tanimiyorsan, vajinayla barismak, aynada incelemek ve devaminda egzersizler...

ilk basta eger jinekolojik muayne olmadiysan onu olman da cok önemli. nadiren de olsa fizyolojik engeller vajinismusa sebep olabiliyor.

ilaçsız dün işaret parmağı tek boğumu yaptım,eşimin de belirli bir yere kadar oluyor ondan sonrası sıkıntı malesef :(

o zaman baya iyi bie durumdasın canım:)eşinle biyere kadar oluyo diyosun ya asıl zor olanı aşıyosun içersi bildiğin balon bildiğim kadarıyla vajinanin ilk girişi duyarlı gerisi kolay esniyo merak etme ıkın o anda kasma kendini

Merhaba arkadaslar...uzun zamandir bakamadim msjlara.Var mi bir gelisme? Ben de dilator siparisi verdim, ertesi gun mens oldum. Ama bugun hala emin degilim esimden... Carsamba gunu evlilik yildonumumuz ama esim iftara birilerini davet ediyor:( Neden boyle dusuncesiz neden....

Back
X